Canım sıcak suyla clear şampuanı kullan ve hergün iki kere duş al yeğenimdede aynısı olmuştu leğen in içine oturtup kafa derisine kadar saçlarını arkaya doğru uzandırıp sokuyorduk sıcak suda 15 -30 dk bekletiyorduk birde suyun içinde tarıyorduk. bunu küvettede yapabilirsin vallahi biz öyle kurtulduk 3-4 hafta sürdü.Kızlar merhaba ben bu siteyi uzuun zamandan beri takip eden biriyim. Fakat uyelıgım bu gune kısmetmiş. Sizlere bi sorum var. Ben saçlarıma aşırı önem veren bi kızım sürekli bakım maskeleri bakım yağları vs yaparım. Yani pislikten falan olmadı bu. Zaten bit temiz kirli saç ayırmıyor. Banada sokak hayvanlarından bulaştı malesefDaha öncede bulaşmıştı ve aylar sürmüştü.. Yine öyle olmasını istemiyorum 7 nisanda bitlendiğimi farkettim ve hemen eczaneye kostum ilaçladım güzelce kafamı. İçinden çıkan tarakla yıkadım bitlerin hepsi döküldü. Suan kafamda hiç bit yok Allaha sukur ama bi sürlü sirkelerden kurtulamıyorum aileme ayıklatıyorum ama sürekli çıkıyor. Herseyı denedim mayonez,sirke,zeytinyagı vs. Daha baska ne önerirsiniz? Cevaplarınızı bekliyorum iyi geceler.
Birde her böyle yaptığınızda yastık kılıfını havlunuzu kıyafetlerinizi değiştirin yani saçınıza ne değiyorsa
Kızlar merhaba ben bu siteyi uzuun zamandan beri takip eden biriyim. Fakat uyelıgım bu gune kısmetmiş. Sizlere bi sorum var. Ben saçlarıma aşırı önem veren bi kızım sürekli bakım maskeleri bakım yağları vs yaparım. Yani pislikten falan olmadı bu. Zaten bit temiz kirli saç ayırmıyor. Banada sokak hayvanlarından bulaştı malesefDaha öncede bulaşmıştı ve aylar sürmüştü.. Yine öyle olmasını istemiyorum 7 nisanda bitlendiğimi farkettim ve hemen eczaneye kostum ilaçladım güzelce kafamı. İçinden çıkan tarakla yıkadım bitlerin hepsi döküldü. Suan kafamda hiç bit yok Allaha sukur ama bi sürlü sirkelerden kurtulamıyorum aileme ayıklatıyorum ama sürekli çıkıyor. Herseyı denedim mayonez,sirke,zeytinyagı vs. Daha baska ne önerirsiniz? Cevaplarınızı bekliyorum iyi geceler.
Vallahi gaz yağını bilmiyorum da biz ceviz yaprağı sirke şuan aklıma gelmiyo birçok şeyi denedik ama en son tesadüfen böyle kurtulduk.günde 2 kez duş al sıcak suyla saç köklerini sıcak suda beklet sık tarakla suyun içinde tara iyice de durula ama çok iyi durula.birde böyle dene birde unutma sıcak su kullan böyle saç derini hafif yaksınCanım çok sağol. İlaç çok sükür bitleri öldürdü ama sirkeler ayıklanmadan gitmiyor sık dişli taraktan bile kaçanlar oluyor sinir oluyorum. Dediklerinide uyguladım saç tokalarımı falan hep kaynar suda beklettim çarşafımı da düzenli değiştiriyorum. Gaz yagı okudum bikaç yerde sence etkili midir? onuda mı denesem?
kafurlu saç tokaları var. eczanelerde falan vardı bir ara..
bulamazsan kafur al sadece bir bohçaya dik yastığının içine koy. sonra yine bir bohça yap bir tokaya dik hep onu tak saçına. olmadı bir bohçada giysilerinin iç kısmına dik, kaçar hepsi..
kafuru çok solumak iyi değil.. ama biti kaçıran tek şey de budur. kafur uçarak azalır naftalin gibi, geçmezse yeni bohça hazırla.
bir de açıcısı yüksek saç boyaları da öldürür ama kafur ile geçmeyen vaka bilmem, tavsiye ederim
bir de dolaplara da bir süre kafur koy. dışarıda da bir süre yaşıyor bunlar giysi üstlerinde.
hem yastığında hem senin üzerinde hem de dolapta olursa kesinlikle kalmaz.. yani şimdiye kadar çok inatçı durumlar olan tanıdıklara hep bunu tavsiye ettim, hepsi kurtuldu. çocukken bizi böyle kurtarırmış annem hep, ne bit salgınlarını atlatmışız
fırçalarının hepsini de at, yeni al, taraklarına gerek olmayabilir iyi dezenfekte edersen, ama fırçada kalıyorlar.. bu sürede de aman kimseye bulaştırma
evde senden başkası yaşıyorsa onlar da yastığına dolabına kafur koysun olmadı
Canım o bitkiyi duymuştum ama zehirliymiş sanırım bi zararı dokunmasın? Kafurlu saç tokalarıda olan bitleri uzaklaştırmaz yeni gelenlerden korur diye duymuştum tam emin değilim. Doğal yağ biliyor musun peki? Lavanta yağı gibi?
aslında çam terebentine de iyi derler bit için, hiç kullanmadım, etkisini çok bilemiyorum onu bir araştır istersen.. kafurlu toka olanı kaçırıyor, ondan eminim, ama haklısın, naftalin de zehirli diye evime sokmam, ama bit de tek kalıcı çözüm bu biliyorum. diğer yöntemlerle kurtulamazsan artık mecbur kalırsan bir değerlendirirsin.
saç boyası kullanıyorsan bir de açık renkse, sık boyamak da işe yarıyor dediğim gibi..
bir de ben de çok sokak hayvanıyla haşır neşirim hiç bit kapmadım, hayvanları sık görüyorsanız, yakınsanız ve imkanınız varsa dış parazit damlası uygulayın enselerine isterseniz, bir vetten temin edip, hem onları da kurtarmış hem kendinizi de korumuş olursunuz
lavanta yağı için pire kaçırır derler ama bitteki etkisini bilmiyorum malesef. hayvanlarda kedide falan zararlı biliyorum ama insana hiç bir zararı yok. lavanta ile çam terebentini beraber deneyin isterseniz
şu linke de bir bak istersen, inşallah kurtulursunuz
http://www.ipuclarim.com/bit-nasil-yok-edilir-bitlenme-nasil-engellenir/
Saç maşası kullanın sirkeyide öldürüyor yüksek sıcaklığı.
Bit için malesef en kötü çözümleri bile denemek zorunda kalıyoruz saçımı elma sirkesiyle yıkadım kokusu iğrençti hele mayonez daha berbattıMalesef yinede sirkeler ölmüyor ölmüyor. Ben evimde kedi besliyorum ama çok şükür onda bişey yok. Sokak hayvanından kaptım daha öncede bi sokak kedisini evimize alıyorduk halımıza falan yatardı ondan sonra bitlenmiştim. İkinci kez oluyor ve yine hayvandan kaptım Umarım çözebilirim çünkü önceki bit sorunum aylar sürmüştü..
Aman tek derdin bit olsun , sık sık düzleştirici kullan kurtulana kadar onlar ölüyordur da kabuğu kaliyordur saçında. Bir de eczanede satiliyor rozetler biliyorsundur onlardan al.Canım daha bu sabah düzleştici yaptım baya bastıra bastıra da düzleştirdim tek tek ama akşamında yine siyah sirkeler çıktı. Bit yok gibi gözüküyor çok şükür ama hala sirke çıkıyor çıldırıcam