Birtakım Olumsuzluklar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tabiki daha düğün zamanından ailem neleri neleri yuttu sustu yeter ki kızımız üzülmesin diye. Ah canım ailem ya.
Aslında orda yanlış yapmışlar neden yutuyorlar ki haklılarsa konuşsaydılar resti çekseydiler keşke.
Daha düğün zamanında bir şeyleri yutup susuyorsa bir taraf o evlilikte sorun olacağı belliymiş aslında.
Sizin aileniz sanırım gerçekten sadece sizi düşünmeyip elalemi de çok çok fazla düşünüyor

Gittiğiniz yerin ailenizin evi olduğunun farkında mı kaynanacığınız. Ben burda sinir oldum siz nasıl hala üzülmesinler diye düşünebiliyorsunuz. Bu kaynana fırsat verseniz evinizin tüm işine karışacak. Allahtan kocanız akıllı

Tabiki daha düğün zamanından ailem neleri neleri yuttu sustu yeter ki kızımız üzülmesin diye. Ah canım ailem ya.
Yuta yuta kendi ellerinizle canavar yaratıyorsunuz. Sen orda bu ne demek ben namussuz muyum diye olay çıkarsan bugün kv arıyor barissam mi diye konu açıyordun.

Bir kez taviz verirseniz hayatınız boyunca vermek zorunda kalırsınız. İnsanları memnun etmek gibi bir göreviniz ya da el alem ne der diye yaşamak gibi bir zorunluluğunuz yok. Bir birey olun, ayrı bir aile olduğunuzun farkına varın. Yarın bir gün yüz yüze bakmazsınız gerekirse. Ömür boyu mutsuz olmaktan iyidir. Eşinizin ailesinin tavrı çok çirkin bir tavır ayrıca.

Çok haklısınız. Yorumunuz icin cok teşekkür ederim

Yuta yuta kendi ellerinizle canavar yaratıyorsunuz. Sen orda bu ne demek ben namussuz muyum diye olay çıkarsan bugün kv arıyor barissam mi diye konu açıyordun.
Okurken sinirlerim bozuldu yeminle. Kız tarafının bu kadar kendini ezdirmesine anlam veremiyorum. Konu sahibi muhtemelen eğitimli üstelik...

Okurken sinirlerim bozuldu yeminle. Kız tarafının bu kadar kendini ezdirmesine anlam veremiyorum. Konu sahibi muhtemelen eğitimli üstelik...
Eşim ve bende lisans mezunu insanlarız. Ailemde öyledir. Ataerkil, elalem ne der diye düşünen insanlar değiller sadece benim daha fazla üzülmemden korktukları icin ve eşimle birbirimizi çok sevdiğimiz için bazı seyleri yuttular. Ama tabi onlarında muhtemelen sabri bir yerde son bulacak bu gidişle

E ama daha çok uzuluyorsunuz bu durumda? Kvdeyi geçtim kendi annem bana nerede kalacağımı söyleyemez kimse kusura bakmasın. Neden bu kadar hayatınıza mudahale edilmesine izin verdiniz ki? Eşimle aram kötü olacak diye korktun desem, eşiniz zaten sizin yanınızda?

Ben en başında anladım zaten eğer aynı şehirde yasasak muhtemelen çok sorunlarımız olur diyordum. Nitekim kendini belli etmeye başladı. Adetleri olan geleneklerine çok bağlı bir sülaleye sahipler. Ben her adetlerine ayak uydurdum. Çevrelerinde ki herkes bana masallah deyip parmakla gösteriyorken bunlarin bana tutup hala bu sekilde davranmaları gercekten zoruma gitti.

Şuan henuz bir karar vermis değildim o nedenle konuyu açtım, zaten benim kendi ailemde sadece fikrini söyledi son karar sizin kızım ne derseniz bizim için sorun yok dediler.

Aslında deminden beri elalem ne der diye anlatan,sorun çıkarsa keşke gitseydin eş ailesine derler diye anlatan sizsiniz.
Şimdi birden öyle değil aslında ben üzülmeyim diye öyle davrandılar ya da davranırlar oldu olay.
Bir anlık üzüleceksiniz diye tüm ömrünüzü olmayacak birine adamanızı istemez bir aile bence.
Bana mantıklı gelmedi bence ailenizi de aklamaya çalışmayın ve kim ne derse desin ben böyle karar aldım ve evimde kalacağım deyin bitsin.

Siz yetişkin bir bireysiniz ve kararlarınızı tabii ki kendiniz vermelisiniz. Giyime karışan eş ile kaynananız arasında hiçbir fark yok aslında. Eşiniz ailesinin tavrı karşısında gayet olması gereken yaklaşımlar sergiliyor anladığım kadarıyla. Siz neden bu kadar "kötü gelin" olmamaya odaklandınız? Kaynananızın gel hal ve tavrına bakılırsa, zaten hiçbir zaman da memnun edemeyeceksiniz, belki şu an da "kötü gelinsiniz." Lütfen kendinizi ezdirmeyin, kendinize olan saygınızı kaybetmeyin. İlla yükselip kavga çıkarmaya gerek yok, ama sınırlarınızı net bir şekilde çizmelisiniz. Yoksa ipleri daha da kendi eline almaya çalışacak ve sizin için daha büyük bir kör düğüm olacak.

Ailesine laf söylemesini istemedi ondan cevirdi.

Evet şu durumları yaşayınca bende görüyorum ki hiç bir zaman memnun olmayacak bir potansiyeli var kendisinin. Bende zaten ileriye dönük kendinde hak bulup daha fazla herşeye karışacak olmasından çekiniyorum.

Annem kötü olmasın diye susmuş diyen sizsiniz. Ataerkil olmasalar seni çekip sen bu adamı seviyorsun ama bak bu kadın deli derler. Kadına da susmazlar. Bu durumda da ne munasebet hadi evini düzenleyelim derler. Kendini kandir da bizi değil. Buradaki kadınlarin çoğu cin gibi çevir kazı yanmasın olmuyor malesef.

Hayır şunu anlatamadım sanırım benim ailem elalem ne der kaynananı dinle orda kal demedi, eğer eşinle sorun yaşayacaksan cidden ipler kopacak noktaya gelecekse kötülük olmasın biraz orda idare edersin çoğunlukla burda kalırsın dedi. İkimizin ailesi arasında dağlar kadar fark var. Emin olun benim ailemde aynı şekilde bana davransa benim ailemde desteklemiyor derdim. Babam direkt zaten eşinle nasıl düşünüyorsanız öyle yapın dedi. Burda ailemi savunmak değil niyetim. Olan yasadığım durumları şeffafça anlatmaya çalışıyorum ama belki ben ifade edemedim

Evet şu durumları yaşayınca bende görüyorum ki hiç bir zaman memnun olmayacak bir potansiyeli var kendisinin. Bende zaten ileriye dönük kendinde hak bulup daha fazla herşeye karışacak olmasından çekiniyorum.

Ne güzel, durumun farkındasınız. Umarım tavrınızı değiştirirsiniz. Kendinizle ilgili kararları yalnız siz vermelisiniz. Gelinleri olabilirsiniz ama sahibiniz değiller!

Ee siz orada kalmadınız diye eşinizle ipler kopacak noktasına gelirse o eş sizi umursamayan ve size değer vermeyen biridir. Neden eşinle sorun yaşayacaksan illa orada da kal denir ki.
Kötülük mü oluyor bu?
Bir senedir evlisiniz belki evlenene kadar on gün gördüğünüz ailenin yanında neden kalasınız yani.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…