Birtakım Olumsuzluklar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tabiki kendi evinize gidin. İnsanlara herhangi bir konu hakkında bilgi verirken ucu açık konuşmalar yapmayın (çekinerek konuşma, fikir danisiyormus gibi ) kesin ve net konuşun. Ama anlamamakta ısrar ediyorlarsa tartışmaya girmeden bildiğinizi okuyacaksınız.
Zaten izin ister gibi konuşmamaya bilhassa özen gösterdik. Böyle böyle düşünüyoruz bu şekilde yapacağız dedik olanlar oldu. Benim çekincem kendi evimde kalmada ısrarcı olduğum takdirde eşimin canını sıkacak olması. Bu kadın işi rest çekmeye kadar götürecek çünkü tanıdım. Bir oğlu var onu öyle silemez kolayca ama bu sefer benim ailemde kızım keske kalıp idare etseydin isler bh raddeye gelmeseydi diyecekler. Pisman olacağım bir karar vermemek icin buraya danışmak istedim

Evet ya benim eşimin istediğim kıvama gelmesi 4 yılımı aldı, en başta ailesi haklıydı şimdi ise ben , bu işler öyle kolay değil, konu sahibi bulmuş kıymet bilmiyor, çocuk olmadan kv ye ayar vermezse yandı...
Bu kadın çok zor. Konu sahibi de fazla naif. Depremde göçüğün altının lafini yapmak insanlık dışı.

Onun kasdettiği yani hani bak bak geliniyle anlasamiyorlar da gelini bunlarla kalmiyor ayri kalmak istiyor falan gibi
Hayır konu sahibi elalem hikaye baya baya tek başına ne haltlar yiyecek düşüncesi var kayınvalidenizde elalem ne der diyede manipüle ediyor sizi.

Sen kendi istediğin gibi yap eşinde destekliyorsa ne mutlu size.
Zaten izin ister gibi konuşmamaya bilhassa özen gösterdik. Böyle böyle düşünüyoruz bu şekilde yapacağız dedik olanlar oldu. Benim çekincem kendi evimde kalmada ısrarcı olduğum takdirde eşimin canını sıkacak olması. Bu kadın işi rest çekmeye kadar götürecek çünkü tanıdım. Bir oğlu var onu öyle silemez kolayca ama bu sefer benim ailemde kızım keske kalıp idare etseydin isler bh raddeye gelmeseydi diyecekler. Pisman olacağım bir karar vermemek icin buraya danışmak istedim
Oğlunuz evin tek erkek çocuğuysa bu kadın "oğlusunu" kaybetmeyi göze alamaz içinizi ferah tutun. İki atılma bayılma tiyatrosu çevirir o kadar siz kararlı durun.

Hayır konu sahibi elalem hikaye baya baya tek başına ne haltlar yiyecek düşüncesi var kayınvalidenizde elalem ne der diyede manipüle ediyor sizi.

Sen kendi istediğin gibi yap eşinde destekliyorsa ne mutlu size.

Oğlunuz evin tek erkek çocuğuysa bu kadın "oğlusunu" kaybetmeyi göze alamaz içinizi ferah tutun. İki atılma bayılma tiyatrosu çevirir o kadar siz kararlı durun.
Çok haklısınız. Birseylere disardan bakmak iyi geldi. Çok teşekkür ederim yorumunuz için 🌸🙏🏻

Zaten bundan sonra ben muhattap olmayacağim gerekeni eşim anlatsın. Ama evlatlıktan reddetmeye kadar bu kadın işi götürür biliyorum

Yok artık senden eşin sorumlu ve sana birşey de dayatamaz aynı zaman da küserse zaten bahane ariyordu derim oh kafa rahat takılırsın ama torun olursa bak nasıl aşındırıyor kapını. Saygım sonsuz ama böyle arıza tipleri sevmiyorum saygılı olsunlar evlatlara karşı. Korumacılığına ihtiyacın yok.İci fesat.

İstediği kadar konuşsun arkanızdan ne olacak sanki en önemli şey eşiniz ve sizsiniz. O bu şu konuşmuş konuşsun agzi olan konuşuyor. Taviz vermeyin yoksa hep sizi hakimiyeti altına almak ister. Sınırlarınızı çizin. Sizde bir bireysiniz. Neden kalmak istemiyorsun diye sorarsa da kalmak istemiyorum dersiniz neden diye ısrar ederse eşimle ortak kararımız dersin. Sanki konuşsun dursun hiçbir zaman zaten sevmezler şu gelinleri...

Ben o kadar hoşgörülü bir ailede yetiştim ki suan inanın sudan çıkmış balık gibiyim.
Ben de çok hoşgörülü bir ailede yetiştim çevreye karşı da öylelerdi “elalem” takıntısı da vardı aslında ailemde.
Ama ablamın kayınvalidesi ablamın doğumundan sonra bu şekilde bir çokbilmişlik yapmaya çalıştı ve annemin içinden canavar çıkıp öyle bir ağzının payını verdi ki kadın kaçıp gitti:)
Gerçek bir durum gördüğünden aileniz gayet yanınızda olur merak etmeyin.
Gerek olmadığı için kibar insanlar bence aileler.

O resti zaten çekecek. Belli ki histerik bir tip. Sonra da yutacak. Bak belli ki iyi bir kızsın
O yüzden bu kadar ısrarla yazıyorum. Bu kadınla lohusalıkta cinnet geçirirsin. O evreye gelmeden, kendini yormadan önlemini al. Bugün kendi evin yerine o eve gidersen bitti . Ailene de beyim böyle istedi diyeceksin. Belli ki kendi ailen de ataerkil

Yok artık senden eşin sorumlu ve sana birşey de dayatamaz aynı zaman da küserse zaten bahane ariyordu derim oh kafa rahat takılırsın ama torun olursa bak nasıl aşındırıyor kapını. Saygım sonsuz ama böyle arıza tipleri sevmiyorum saygılı olsunlar evlatlara karşı. Korumacılığına ihtiyacın yok.İci fesat.
Beni biraz da annem bastırıyor. Kendisi zamanında çok seyleri aman kötülük olmasın diye yemiş yutmuş. Sonuc sinirleri bozuk. Şimdi de beni tamam kızım sen haklısın ama eşin arada kalmasın olay büyümesin. Çoğunlukla bizde kalırsın orda bir iki ay idareten kalırsın ama yine de son karar senin diyor.

Ben de çok hoşgörülü bir ailede yetiştim çevreye karşı da öylelerdi “elalem” takıntısı da vardı aslında ailemde.
Ama ablamın kayınvalidesi ablamın doğumundan sonra bu şekilde bir çokbilmişlik yapmaya çalıştı ve annemin içinden canavar çıkıp öyle bir ağzının payını verdi ki kadın kaçıp gitti:)
Gerçek bir durum gördüğünden aileniz gayet yanınızda olur merak etmeyin.
Gerek olmadığı için kibar insanlar bence aileler.
Tabiki daha düğün zamanından ailem neleri neleri yuttu sustu yeter ki kızımız üzülmesin diye. Ah canım ailem ya.

Kuzum alttan alma yeni evlisin kayınvaliden nabız yokluyor ipleri kaptırdın mi tekrar alamazsın. Eşinin yurtdışı görevleri devam edicek birde çocuk olduğunu düşün tek bakamazsin hastalığı ateşi var gel bizde kal bla bla sonra bir bakmışsın onlarla yaşıyorsun. İlla bir yerde kalicaksam ailemin yanına giderim der çıkarsın ama en iyisi kendi evin.
Ayrıca eşimin canını sıkacak diye düşünme, göreve gideceği yer Amerika Avrupa değil sonuçta gideceği yer belli, orada zor şartlardaki oğlunun canını bu saçma sebepten sıkacaksa kendi anneligini sorgulasın. Bunu kibar bir dille belirtin, anlamak isteyen anlar.

Beni biraz da annem bastırıyor. Kendisi zamanında çok seyleri aman kötülük olmasın diye yemiş yutmuş. Sonuc sinirleri bozuk. Şimdi de beni tamam kızım sen haklısın ama eşin arada kalmasın olay büyümesin. Çoğunlukla bizde kalırsın orda bir iki ay idareten kalırsın ama yine de son karar senin diyor.
Annenizin dönemi geçti, artık gelinler çile çekmiyor, dinlemeyin kimseyi ...

Evet kendi kararını ver. Kararinda duygusal olma haha video vardı ya bir amca diyordu duygusal olma ben oldummm 🤣🤣

Ben depremden çıkıp onların evine geldiğimde 1 gece kaldım ve ertesi gün beni ailem almaya geldi. Bana onun lafını yapıyor. Koştur koştur beni neden almaya gelmişler birkaç gün daha kalmam gerekirmiş. Yahu dedim siz iyi misiniz benim kafama taşlar yağdı ben resmen enkazdan çıktım. Ailem tabiki koştur koştur beni gormeye almaya gelecekler
Sizi atasız topraksız almış sanırım. Tüm ailenizle irtibatı kesseniz zil takıp oynar😒 şu kaynana kafası çok iyi ya

Annen öyle olmasa sen zaten şimdi bu konuyu açıyor olmazdın. Konu çok klasik esin dışında.

Kurulu bir eviniz varken; ortada zorunlu hiçbir sebep yokken; eşiniz yokken, neden eşinizin ailesinde kalacaksınız ?

Şu an için eş ailesiyle ortak tek bağınız eşiniz. Ortada torunlar var da torunlarını görmek istiyorlar vb gibi bir durumda söz konusu değil.

Kendi eviniz dışında bir evde kalmanız gerekiyorsa, kendi aile evinizde kalın. Eşiniz yokken eşinizin ailesinde de kalmayın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X