Bunu onunla yaşamak istediğim için açtım. Şu zamana kadar karşıydım evlilik öncesi bu tip şeylere ancak baktım ki kimse takmıyor. Hem de sevmedikleriyle sırf zevk olsun diye bile yapanlar var. Ama ben sevdiğim adamla yaşamaya korkuyorum. Kızmasının sebebi "Ayrılırsak başka bir adama nasıl açıklarım?" gibi algılamış. Oysa ki ben başkasına derken çevremi kastetmiştim.
Yaşım 20 bu arada yukarıda bir bayan sormuştu :)
Merhabalar
1 yıllık bir erkek arkadaşım var. Birbirimize fazlasıyla aşık olduğumuzu düşünüyoruz.
Öncelikle benden hiçbir zaman böyle bir talebi olmadı kendisinin. Ben de aynı şekilde sınırları korudum her zaman. Ama içimden böyle istekler, hisler gelmiyor değil. Eminim söylemese de onun da geliyordur.
Bunu yaşamak için doğru bir insan olduğunu düşünüyorum ancak kendime güvenim tam değil. Çünkü burada sadece erkeğe sorumluluk düşmüyor. Riskleri var. Kabullenmesi var. Ve en önemlisi yaşadığının arkasında durmak ve pişman olmamak var.
Bu konuyu kendisine açtım. Çekindiklerimi söyledim. Konuştuk. Ama sanırım üslubum yanlıştı ona karşı. Sanki kendimi garantiye almak istiyormuşum gibi düşündü. Onu bırakmayı düşündüğüm için yapmak istemediğimi zannetti, çok sinirlendi. Ama öyle olmadığını açıkladım. Çünkü çekindiğim bir gün bir adamın -hani olursa ki ayrılırsak ki bunu düşünmek bile istemiyorum çünkü yapmamış olsak bile bu bana çok ama çok dokunur- bunun hesabını sorması değil. Soramaz çünkü herkesin kendi tercihidir. Neyse sonrasında yaşımın henüz küçük olduğunu (yaşlarımız 20 ye 32), bunu yapsam bile tam anlamıyla bir şeyler hissetmeyebileceğimi kendimi o şekilde kabul edip etmeyeceğimden emin olmadığını söyledi. Üzülürsün, böyle çok güzelsin ve ben seninle olmaktan, sarılmaktan, öpüşmekten, kıskanmaktan, konuşmaktan, müzik dinlemekten mutluyum dedi.
Takdir ediyorum bu tavrını ama benim aklımda hala bu fikir. Gerçek bir kadın-erkek ilişkisi için olmalı mıdır bu?
Asıl çekindiğim çevremdeki insanlar öyle bir tavır içerisindeler ki sanki bu çok aşağılıkça bir şeymiş gibi bahsediyorlar. Dolayısıyla çekiniyorum. Yarın bir gün birisi işitse laf etse hakkımda -sevgilim söylemez, yaşını başını almış olgun bir insan- üzülürüm. Bakire olmayan kadın ikinci sınıf kadın mıdır yani bu kadar yerden yere vuruluyor? Neden hala bazı şeyleri aşamıyoruz? Ben herkes önüne gelenle yatsın kalksın demiyorum ama bunu aşık olduğun bir insanla yaşamak suç mudur?
Çok kafam karışık kk bayanları. Sırf sizden yardım isteyebilmek için üye oldum. Yargılamadan, aşağılamadan, karşılıklı saygı çerçevesinde tartışalım istedim bu konuyu.
Hiç yaşayan, pişman olan ya da çözüm önerisi olan var mı bu durumla ilgili?
Yalnız bir dediğinizle diğeri tutmuyor. İlk yazdığınızda herkes yadırgıyor v.s Oysa bu kadar kötü mü, ikinci sınıf vatandaj olmak zorunda mı tazrzında yazmışsınız. Fakat bu yorumunuzda, herkes yaşıyor zevk için diyorsunuz.
Hangisi ?
...............................
Çoğunluğa göre mi yaşamak lazım yoksa insanın kendi prensipleri kurallarına göre mi ? Kişiliği oturmuş kimse çevresinin etkisinde kalmaz.
daha neler okuyacağım şu kk da ben!!adamdan talep gördümde kızdan adama teklif mahiyetinde konu açanı tartışanıda kk sayesinde gördüm..hayırlı olsun..
20 yaşındasın 12 yaş büyük birine aşıksın evlenecek yaşta değilsin evlilik sorumluluğunda değilsin bunun sorumluluğunu nasıl alacaksın..erkek arkadaşının dediği gibi;oturmak gezmek müzik dinlemek hatta öpüşmek yetmio mu anlamıorum yaaA?
Aslına bakarsan insanların yargıladıkları şey bekaret değil. Bekaretin evlenmeden önce başkasına verilmesi. Evlenmeden önce bekaretini vermeden bir çok erkekle birlikte olmuş ama sırf bakire olduğu için ona "temiz kız saf kız" olarak bakılan... Evlenmeden önce bekaretini sadece sevdiği adama veren, başka bir erkekle birlikte olmayan ama sırf bekaretini verdiği için ona "kötü kız" gözüyle bakılan toplumda bu açtığın konu da malesef ters tepkilerle karşılaşabilirsin. Çünkü dinen evli olmadığın kişiyle yaşayacağın tüm cinsel birliktelik haramdır. Her şeyi yaşayıp bakire kalsaydın da bu değişmeyecekti. İnsanlar bu yüzden malesef ki karşısındaki kişinin seçimine saygı duymadan onu yadırgayabiliyor.
Ha ben bu kadar konuştum sana ne söyleyeceğim dersen benim de pek bir farkım kalmayacak ama madem erkek arkadaşın sorun yapmıyor, ısrar etmiyor, ilişkiniz de ciddiyse evlenene kadar uslu durabilirsinTam anlamıyla cinsel ilişkiye girmeden de mutlu olunabilir. Ama tercih elbette senindir. Hayat senin, kimsenin seni yadırgamaya hakkı yok Ben bekaretimi eşime sakladım, zaten eşimle 6 yıl flört ettik, bu 6 yılda elbet bir şeyler yaşandı, bekaretimi de ona vereceğim diye kendimi şartladığım halde evlenince vajinismus olduğumu öğrendim, 1 yıl sonra ancak senin değiminle tam kadın - erkek ilişkisi oldu. Ama öncesinde de bizim için büyük bir problem değildi. Birlikte mutluyduk, eksik değildik. Yaşayacaklarımızın ertelenmesi bizi eksik yapmadı
Öncelikle, arkasında duramayacağın bir şey yapma..Erkek sorumluluğunu alsın deyip işin içinden çıkılamaz..
"bunu yapsam bile tam anlamıyla bir şeyler hissetmeyebileceğimi kendimi o şekilde kabul edip etmeyeceğimden emin olmadığını söyledi. Üzülürsün, böyle çok güzelsin ve ben seninle olmaktan, sarılmaktan, öpüşmekten, kıskanmaktan, konuşmaktan, müzik dinlemekten mutluyum dedi."
Sevgilin doğru söylemiş ve seninle mutlu..Bence hiiiç heyecan arama..Sonuç ilişkinizde dönülmez sorunlara da neden olabilir...
Nişanlanıp ilişkiye giren sonra da ayrılan çiftler var..
Karşındaki insan senin masumiyetinden hoşlanıyor,bu şekilde mutlu, bozmayın derim..
estağfurullah tabii ki de eksik değilsiniz. eksiğiz demiyorum zaten ama ilk sayfadaki yazıya bir şeyler ekledim. evlilik konusu bir karışıklık kafamda benim. tabi ki istiyorum hayalim ama erken mi bilemiyorum. ayrıca çok geçmiş olsun sevindim sorunları halletmenize. ben de onu anlamıyorum ya zaten sadece zarı olan kızlar el üstünde tutulsun ama her şeyi yaşasın sevdiğiyle yapan aşağılansın? çok tuhaf... çok dindar birisi değilimdir yanlış anlamazsanız o yönden sıkıntım yok, erkek arkadaşım da gerek görmüyor böyle bir şey yaşamaya zaten dediğiniz gibi, ben de çok görmüyorum aslında ama kafamı kurcalıyor bir kaç gündür...
Bunu onunla yaşamak istediğim için açtım. Şu zamana kadar karşıydım evlilik öncesi bu tip şeylere ancak baktım ki kimse takmıyor. Hem de sevmedikleriyle sırf zevk olsun diye bile yapanlar var. Ama ben sevdiğim adamla yaşamaya korkuyorum. Kızmasının sebebi "Ayrılırsak başka bir adama nasıl açıklarım?" gibi algılamış. Oysa ki ben başkasına derken çevremi kastetmiştim.
Yaşım 20 bu arada yukarıda bir bayan sormuştu :)
arkadasım yasamak istiyorsan .pişmanlık duymayacaksan yaşa ama buraya konu actıgına göre sende net karar vermiş degılsın sanırım ama yine söylüyorum yaşın itibariyle şimdi düşündüklerini ilerde benimsemeyebilirsin ve buda mutsuz edebılır senı
bazı kızlar kocasına bakire olarak gidiyor da ne oluyor??
yemediği halt kalmıyor
yeter ki, tek zarar görmeyen yer zar olsun
mantığındalar.
haklısınız, emin değilim ve nasıl karar verebilirim bilmiyorum...
çok var öyle arkadaşım ama asıl üzücü olan bir arkadaşım bana ne söyledi biliyor musunuz? bir gün birisiyle evlensem de kocamı aldatır yine o eski sevgilimle birlikte olurum, çok içimde kaldı, yapamadım dedi. ben şok oldum bu laf karşısında. o da yaşayamıyor, kendince haklı ama sadakatsizliğin kılıfı olmaz.
O insanları boş ver senin duruşun nasıl olacak bu önemli arkasında durabilecekmisin ailen duysa kaldırabilecekmi ?
O dediklerinin çoğu evleneceği adamı nasıl keklerim diye binbir cinlik düşünüyor yada diktirip hayat arkadaşını kandırıyor.
Sen arkasında durabiliyorsan yaşa ama o bahsettiklerin var ya bir başlayıp duramayanlar onlara dönüşme ihtimalinde var zevkine aldanıp nasılsa kız değilim diye yok hayat benim diyorsan yaşa bu konuyu bile açman işte o zaman saçma.
Ve yaşı olgun şu bu görme erkek arkadaşını seni tehdit edebilir arkadaşlarına anlatır onlar tehdit edebilir aman ailem duymasın diye koşa koşa gidenlerde var çünki hiç ummadığın bir durumlada kalabilirsin.
Ben yaşadım tek pişmanlığım dini açıcadan günaha girmem. Keşke yaşamasaydım ama ne olurdu sevdiğim adama aileler ile tanışma aşamasına geldiğinde ayrılmazdık çok daha sonra karşıma çıkan adama bak brm kız değilim dediğimde o adam ben yapamam diye bir daha irtibatı kesmezdi.
Burada neler okuyoruz hayat seni karar senin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?