• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birlikte olmak istiyorum ama...

Avrupa birliği kriteri mi bu arkadaş???

Hangi kriteri kim belirliyor?

2.el ne demek?

Bozulan kız sonucuna katlanır ne demek?

Hemen bir erkek hegamonyasını kabullenip hemcinslerine genel ev kadınları nasıl oluyor işte diye gelecek tayin etmek ne demek???

Sen bilirsin yaşa ve erkeğin gözündeki değerini düşür ne demek?

Bunlar haddinden fazla iddialı sözler,sosyal platform verir size sadece bu had sınırını aşmayı!!!

Hadi bakalım saflar ayrılsın şimdi.

Bu çirkin benzetmeleri savunmayanlar zaten her boku yemiş yollular olsun hemen,

Yok diğerleride kocasının bitanesi,ahlak abidesi!

Yok merak ediyorum neye göre bu asma kesme ve çirkin sözler söyleyebilme kıstasını ele alıyorsunuz?

İnançlarınıza göre ise;geçeceksiniz onu bir kalemde zira bu uyarıp kınadığınız şey kadar ağırdır dinde kul hakkında böyle onur kırıcı konuşup gıybete girmek!
Şükür ki bir yaradanım ve onun büyük adaleti ve merhameti var yoksa insanoğlu yeryüzünde kendini tanrı ilan edip cehennem bileti kesmeye pek meraklı!

bazı tabirler hoş olmasada burdeki kızları koruma amaçlı söylendi o sözler arkadaşım .kızlarımızın başına kötü şeyler gelmesin diye söylendi kötü niyetli konuştuklarını sanmıyorum .akıl sahibi bir insan tabiki yapma kızım der .toplumda görünen duyulan şeyleri belirttiler ve çok haklı şeyler yazıldı .kimse kimseyi yargılamıyorum fikir ve deneyim paylaşıyoruz .burayı okuyan kızlarımız ders alsın diye .yoksa bize ne milletin namusundan bekaretinden .her koyun kendi bacağından asılır zaten .sosyal hayattada insanlar birbirine bunları söylüyor maalesef .doğruya teşvik etmek mantıklı bana göre .

İNSANLARİN düşünce özgürlüğü var hanım efendi!! ve karşılıklı buna saygı duyarsak daha güzel bir iletişim
Çerçevesi oluştururuz. Nasıl bir kafayı yasıyorsunuz siz diye sormuşsunuz, herkes istediğini kafayı yaşamakta ve istediğini yazmakta özgür artık budamı eleştirilecek ya!!! Buradaki insanlar sırf düşüncelerini söylediler diye bukadarmi bossunuz siz bile diyorsunuz!!!! Biraz insanların düşüncelerine saygı gösterelim lütfen herkes sizinle hemfikir olmak zorunda değil!!!

Kadına 2. el diyen saygılı ben mi saygısızım?
Evlenmeden cinselliği yaşayanları genelev kadınlarıyla örneklendiren saygılı da ben mi saygısızım?
Bakire olmayanlara bozulmuş, değeri düşmüş diyen saygılı da saygılı da ben mi saygısızım?
Kaldı ki Önce siz kendinize saygı duyun, sonra karşınızdakinden saygı bekleyin.

Büyük laflar bunlar büyük, hepiniz anne olacaksınız, belki kız annesi olacaksınız, olur ya sizin de kızınız bozulursa!!! bu lafları yutarsınız!

Birileri yapıp yapıp diktirmekten falan sözetmiş, sizin yaşadığınız çevrede böyle olabilir, benim gençliğimde, öğrencilik yıllarımda arkadaşlarımın, okuldaki kızların çoğu evlilik öncesi birliktelik yaşadı, erkek arkadaşlarıyla birlikte yaşayanlar oldu okul bitince de evlendi, yuva kurdular, şimdi 30 lu yaşlarındalar, onların karşısındaki adamlar, sen bozuksun, değersizsin, herkesle yatarım bakireyle evlenirim demedi. hiçbiri de diktirmedi emin olun!!! Benim eşim de dahil bu erkeklere, sen benimle evlenmeden yattın, değersizsin demedi, aksine bekaretim kalsın diye saçma sapan şeyler yaşamadığım için daha da saygı duymuştur belki...

Bu dünyada kadına hakettiği değeri veren çok erkek var ama görüyorum ki bu değeri kadınların kendileri vermiyor!!!
çok yazık, neyin çabasını mücadelesini veriyoruz kadına özgürlük derken, namus cinayetleri bitsin diye çırpınırken, daha kadının kendisi, kendini bu kadar değersiz görürken erkekten ne beklenir ki, çok yazık...

Son düzenleme:
Evlenmeden cinselliği yaşayanları genelev kadınlarıyla örneklendiren saygılı da ben mi saygısızım?
Bakire olmayanlara bozulmuş, değeri düşmüş diyen saygılı da saygılı da ben mi saygısızım?
Büyük laflar bunlar büyük, hepiniz anne olacaksınız, belki kız annesi olacaksınız, olur ya sizin de kızınız bozulursa!!! bu lafları yutarsınız!
Birileri yapıp yapıp diktirmekten falan sözetmiş, sizin yaşadığınız çevrede böyle olabilir, benim gençliğimde, öğrencilik yıllarımda arkadaşlarımın, okuldaki kızların çoğu evlilik öncesi birliktelik yaşadı, erkek arkadaşlarıyla birlikte yaşayanlar oldu okul bitince de evlendi, yuva kurdular, şimdi 30 lu yaşlarındalar, onların karşısındaki adamlar, sen bozuksun, değersizsin, herkesle yatarım bakireyle evlenirim demedi. hiçbiri de diktirmedi emin olun!!!
Ben de eşimle birlikte yaşadıktan onu iyice tanıdıktan sonra evlendim, 12 senedir aramızda bu konuda bir tek kelime geçmemiştir, geçse eşim, eşim olamazdı zaten, karşımdakinin bana verdiği kadardır kıymeti...
Bu dünyada kadına hakettiği değeri veren çok erkek var ama görüyorum ki bu değeri kadınların kendileri vermiyor!!!
çok yazık, neyin çabasını mücadelesini veriyoruz kadına özgürlük derken, namus cinayetleri bitsin diye çırpınırken, daha kadının kendisi, kendini bu kadar değersiz görürken erkekten ne beklenir ki, çok yazık...

sana benden tavsiye yorma kendini :26:

şimdi kalkarlar toplum senin yüzünden bu durumda derler şaşar kalırsın :40:

Birileri yapıp yapıp diktirmekten falan sözetmiş, sizin yaşadığınız çevrede böyle olabilir, benim gençliğimde, öğrencilik yıllarımda arkadaşlarımın, okuldaki kızların çoğu evlilik öncesi birliktelik yaşadı, erkek arkadaşlarıyla birlikte yaşayanlar oldu okul bitince de evlendi, yuva kurdular, şimdi 30 lu yaşlarındalar, onların karşısındaki adamlar, sen bozuksun, değersizsin, herkesle yatarım bakireyle evlenirim demedi. hiçbiri de diktirmedi emin olun!!!

Ben de eşimle birlikte yaşadıktan onu iyice tanıdıktan sonra evlendim, 12 senedir aramızda bu konuda bir tek kelime geçmemiştir, geçse eşim, eşim olamazdı zaten, karşımdakinin bana verdiği kadardır kıymeti...

genel ev kadınlarını neden aşağılıyorsunuz o zaman ?biliyor musunuz ben onlara çok saygı duyarım .neden mi ?herkesin hayatta bir sebebi vardır kimse o yola üşmek istemez .en azından dürüst insanlar .onlarda olmalı bu toplumda ki tecavüzler azalsın .siz ve arkadaşlarınız böyle yaşadınız diye doğru olan bu değil .o sizin seçiminiz .sizin eşiniz bu şekilde düşünebilir ama bu grup azınlıktır .genele bunu vuramazsınız .bizde üniveriste okuduk bizimde rkadaşlarımız vardı .birlikte yaşayanlar .ama benim gördüklerim siz ve sizin arkadaşlarınız kadar şanslı olmadı maalesef .biz burdan uyarımızı yaparız isteyen dinler istemeyen dinlemez .sizin hayatınız sizi bağlar ama kusur bakmayın iyi bir örnek teşkil etmiyor .

sana benden tavsiye yorma kendini :26:

şimdi kalkarlar toplum senin yüzünden bu durumda derler şaşar kalırsın :40:

derler hiç şaşırmam,

namus cinayetleri de benim yüzümden, ensest ilişkiler de benim yüzümden, bekaretim kaybolmasın diye anal ilişkiye girip hastanelik olan genç kızlar da benim yüzümden.

ben ve benim gibiler olmasa, herkes en değerli varığını evlenene kadar saklayıp düğün günü eşine altın tepsiyle sunsa bu toplum bu durumda olmazdı di mi?

olur a ilk gecede kan gelmezse de geçmişler olsun napalım, kurunun yanında yaş da yanar, mezarına çelenk göndeririz elastik zarı olanların, en azından değerini kaybetmeden ölmüş olurlar!!!

2.el nedir ya?! bunu yazan kişi kendini bir mal/eşya olarak algılamış o aptal zar parçasını da garanti belgesi olarak belirlemiş. uzun uzun yazardım ama zihniyet değişmeyecek :41: gerçekten inanamıyorum bir kadın kendi hemcinsini nasıl böyle etiketler...başka biri de 8 yıl sabrettim çok büyülü bir geceydi çok gurur duydum demiş ya onu da anlamıyorum arkadaşım o zaman ilk gecenizden sonra evliliğiniz balon gibi sönüyo heralde ne de olsa ilki efsanevi(!), büyülü(!) oluyor sonra herkes 2. el bi değeri kalmıyor olmalı! kadınlar kendini eşya/meta olarak gördükçe daha çok üzülürler. yok beraber olduktan sonra değersiz olurmuşsun , erkek yüzüne bakmazmış da...sizin çevrenizde barzolar, öküzler varsa bu sizin sorununuz her sevdiğiyle beraber olan sizin tabirinizle ''yollu" olmadığı gibi , her erkek de o bahsettiğiniz hayvan herifler gibi değil. şu yorumları yaparken 2-3 kere düşünün de yazın , aklım almıyor gerçekten böyle zihniyetlerle aynı toplumda olduğuma inanamıyorum.

(( dipnot: bu mesajımda kimseyi ilişkiye teşvik etmiyorum, bekareti yermiyorum cımbızla anlamlar çıkarmayın ))

genel ev kadınlarını neden aşağılıyorsunuz o zaman ?biliyor musunuz ben onlara çok saygı duyarım .neden mi ?herkesin hayatta bir sebebi vardır kimse o yola üşmek istemez .en azından dürüst insanlar .onlarda olmalı bu toplumda ki tecavüzler azalsın .siz ve arkadaşlarınız böyle yaşadınız diye doğru olan bu değil .o sizin seçiminiz .sizin eşiniz bu şekilde düşünebilir ama bu grup azınlıktır .genele bunu vuramazsınız .bizde üniveriste okuduk bizimde rkadaşlarımız vardı .birlikte yaşayanlar .ama benim gördüklerim siz ve sizin arkadaşlarınız kadar şanslı olmadı maalesef .biz burdan uyarımızı yaparız isteyen dinler istemeyen dinlemez .sizin hayatınız sizi bağlar ama kusur bakmayın iyi bir örnek teşkil etmiyor .

Şuurunuz yerinde mi acaba?

O kadınlara günün birinde sokakta size tecavüz edilmesin diye mi saygı duyuyorsunuz?

Yuh artık yaa,hani gerçekten mücadeleye değmeyecek bir yoruma cevap yazıyorum sadece öfkeme yenik düşüp!

Öyle yorumlar okuyorum ki bir pazar keyfim vardı içine ettiniz.

Ayrıca lütfen konu dışı kıyımı başlamasın rica edeceğim;tam da konunun içindeyiz aslında.

Konu sahibi okuyup görsün sorduğu sorunun karşılığı toplumda daha nerelerde?

genelev kadınlarını tabiki aşağılamıyorum, ama kalkıp da evlenmeden erkek arkadaşıyla beraber oldu diye genç bir kadını bir hayat kadınıyla kıyaslamanın altındaki mesajı alamayacak kadar saf da değilim.

sizin kadar şanslı değillerdi demişsiniz ya, ben kendimi eşim benimle evlendi ne şanslıyım heyoooo, ya ortada bırakılsaydım diye düşünmedim ki hiç! o çok şanslı ki benim kadar dürüst, benim kadar namusun, ahlakın gerçek anlamını bilen bir kadınla evlendi.
ben de hadi kızlar dökülün sokağa yatın sevgililerinize demiyorum ki, ilk mesajımda konu sahibine de dedim, yaşadığın ortam, çevren ve kafa yapın uygunsa düşün, yoksa hiç girişme dedim.
yine diyorum, bekaret takıntısı olan biriysen, bekaret takıntısı olan bir adamla evlenecek potansiyeldeysen hiç girişmeyeceksin bu işlere, intihara kadar yolu var.

Şuurunuz yerinde mi acaba?

O kadınlara günün birinde sokakta size tecavüz edilmesin diye mi saygı duyuyorsunuz?

Yuh artık yaa,hani gerçekten mücadeleye değmeyecek bir yoruma cevap yazıyorum sadece öfkeme yenik düşüp!

Öyle yorumlar okuyorum ki bir pazar keyfim vardı içine ettiniz.

Ayrıca lütfen konu dışı kıyımı başlamasın rica edeceğim;tam da konunun içindeyiz aslında.

Konu sahibi okuyup görsün sorduğu sorunun karşılığı toplumda daha nerelerde?

yuhlaycak birşey yazdığımı sanmıyorum .ben saygı duyduğumdan bahsettim .onla bunla gönül eğlendirmek için yatan kadın baş tacı bu yola kötü şartları yüzünden saplanmış kadın .... oluyor değil mi ?asıl bu zihniyeti anlamam ben .pazar keyfinizi bozmayın bence şurda bir konu konuşuyoruz .bekareti aşağılamakda moda oldu zaten .bir arkadaş büyülü demiş evet büyülü gelmiş ona demek ki büyülü demiş hemen youmlar yapılıyor ilk gecesine neden büyülü dedi .bekaretnle övünme övünür övünür kime ne ki yani .bekarete önem veren erkek barzoymuş arkadaşım ne insanlar gördüm ben bekarete önem veren ağzınız açık kalır yani hepsi çok iyi durumlarda iyi ailelerden gelen tipler .burdan konuşmak kolay hayatı yaşayında görün hayat dediğiniz kadar kolay değil maalesef.

yuhlaycak birşey yazdığımı sanmıyorum .ben saygı duyduğumdan bahsettim .onla bunla gönül eğlendirmek için yatan kadın baş tacı bu yola kötü şartları yüzünden saplanmış kadın .... oluyor değil mi ?asıl bu zihniyeti anlamam ben .pazar keyfinizi bozmayın bence şurda bir konu konuşuyoruz .bekareti aşağılamakda moda oldu zaten .bir arkadaş büyülü demiş evet büyülü gelmiş ona demek ki büyülü demiş hemen youmlar yapılıyor ilk gecesine neden büyülü dedi .bekaretnle övünme övünür övünür kime ne ki yani .bekarete önem veren erkek barzoymuş arkadaşım ne insanlar gördüm ben bekarete önem veren ağzınız açık kalır yani hepsi çok iyi durumlarda iyi ailelerden gelen tipler .burdan konuşmak kolay hayatı yaşayında görün hayat dediğiniz kadar kolay değil maalesef.

hayatı şu an bu başlıktakilerin çoğundan daha fazla yaşadım, 31 yaşındayım, mesleğim gereği de çok çeşit insanla, aileyle tanıştım, özellerini öğrendim.
hayatı zorlaştıran kadınların kendileri.
o ilk gecesine bekaretine değer yükleyen arkadaşlar da, ilk gece bekaretlerini kaybedince neye değer yüklüyorlar acaba? onlar de değersizleşmiyor mu ne de olsa bakire değiller artık...

genelev kadınlarını tabiki aşağılamıyorum, ama kalkıp da evlenmeden erkek arkadaşıyla beraber oldu diye genç bir kadını bir hayat kadınıyla kıyaslamanın altındaki mesajı alamayacak kadar saf da değilim.

sizin kadar şanslı değillerdi demişsiniz ya, ben kendimi eşim benimle evlendi ne şanslıyım heyoooo, ya ortada bırakılsaydım diye düşünmedim ki hiç! o çok şanslı ki benim kadar dürüst, benim kadar namusun, ahlakın gerçek anlamını bilen bir kadınla evlendi.
ben de hadi kızlar dökülün sokağa yatın sevgililerinize demiyorum ki, ilk mesajımda konu sahibine de dedim, yaşadığın ortam, çevren ve kafa yapın uygunsa düşün, yoksa hiç girişme dedim.
yine diyorum, bekaret takıntısı olan biriysen, bekaret takıntısı olan bir adamla evlenecek potansiyeldeysen hiç girişmeyeceksin bu işlere, intihara kadar yolu var.

şanlısın derken evlendin kurtuldun anlamında demedim .piskolojik olarak çökmeden kırılmadan dökülmeden hayatına devam ediyorsun o anlamda dedim hemen konuyu farklı bir yere çekme .ben kendimde evlenmeden eşimle birlikte oldum .nişanlılık döneminde asla gocunmadım .o insan bana inandı güvendi ikimizde istedik yaşadık .ama ben bunu yaptım diye doğru bu demiyorum .doğrusu evlendikten sonra yaşamak kim ne derse desin .beni örnek alın bakın benim erkek arkadaşım bırakmadı beni bana inandı bir kere bile sormadı demiyorum asla senin gibi .zaten yazdıklarından eşinin ilkin olduğu belli .benim daha öönce ilişkilerim oldu evlendim mutluyum demiyorsun ki .yani verdiğin örnek çok saçma o yüzden kusura bakma .biz burda evlenmeden ilişki yaşayıp ayrılan hayatına bu şekilde devam etmek durumunda kalan kızlardan bahsediyoruz.
genel ev kadınlarına saygı duyuyorsun ama örneklemellere kızıyorsun hiç saygılı görmedim ben yazışından .ben saygı gösteriyorum kim ne derse desin en azından dürüst insanlar

yuhlaycak birşey yazdığımı sanmıyorum .ben saygı duyduğumdan bahsettim .

Bilinç kaybı demiştim:ssz:

Yuh dedim çünkü siz genel ev kadınları iyi ki var onlar olmasa tecavüzler artardı dediniz.

Neyine saygı duyduğunuzu sordum size?Günün birinde sokakta başınıza bir taciz,tecavüz gelmesine engel oluyorlarmış buna mı???

Cevap:Yan çizmek!!!

Bekaret aşağılanmıyor benim nazarımda;bekareti olmayana yapılan benzetmeler ve hakaretlerin sahipleri aşağılanıyor açık açık!

Aba altından sopa göstermeden...Cüretkar!

Bunu savunurken hangi yaftaların kendisine yapıştırıldığını önemsemeden!

Toplumu böyle türlü türlü abuk sabuk sınıflandırmalara sokmayın artık,bi yorulun yahu!

bu konuda anlamadığım tek şey şu;herkes kendince doğru olanı savunuyor zaten olması gereken de bu..konu arkadaşın sorusundan da çıktı toplumsal meseleye dönüştü zaten..belki de iyi oldu..

ama neden insanlar kendini ifade ederken ille hakaret cümleleri kurmak zorunda.niye düzgünce yazamıyoruz..şunu demek çok mu zor?

evet evlilik öncesi birlikteliğe karşıyım ama yaşayana da saygı duyarım..olumsuzlukları şunlardır...bunu demek çok mu zor?

onun yerine

ayy çok günah,kuldan utanmıyorsan Allah'tan utan

ver bekaretini bozdur kızlığını da gör değerin nası düşüyor

ya da ayy ben kocişimle yaşadım ilk,çok namusluyum ben sizin gibi değilim

hep bunları okuyoruz 2 gündür nerdeyse. bir düşünce hakaret etmeden de savunulur...ama bu seferde şu deniliyor,

aa yaran var ki gocunuyosun sen

bu konularda ya namus bekçiliği yapıyoruz ya din adamlığı...

off sadece yazmak istedim :)

bende evlilik dışı cinselliğe karşıyım herşey yerinde ve zamanında güzel ,adamlar yapıyor sonra eldeğmemiş bakire kızlarla evlenmek istiyorlar diyoruz ama adamlara bu şansı yine biz kadınlar veriyoruz

hayatı şu an bu başlıktakilerin çoğundan daha fazla yaşadım, 31 yaşındayım, mesleğim gereği de çok çeşit insanla, aileyle tanıştım, özellerini öğrendim.
o ilk gecesine bekaretine değer yükleyen arkadaşlar da, ilk gece bekaretlerini kaybedince neye değer yüklüyorlar acaba? onlar de değersizleşmiyor mu ne de olsa bakire değiller artık...

O arkadaşlar sonrasında da kendilerini hediye paketi gibi ilk gece kocalarına verdikleriyle övünmeye devam ediyorlar.Çünkü hayattaki en önemli meziyetleri bakire olarak evlenmiş olmak.O yüzden evlenmeden cinsellik yaşayanlar 2. el,bozulmuş veya kullanmış onlar için.
Sonrada gelip burda kadın haklarını savunan,kadınlara kendi değerini hatırlatan insanlara sen kötü örneksin diyorlar.
Şimdi gene boş konuşanlar olucak,tekrar edeyim;
Lafım bakire evlenenlere değil,bunun çok önemli bir meziyet olduğunu iddia edenlere.
Gençlere gidin bekaretinizi bozunda demiyorum,ben yapmam,yapanın kendi bileceği şeydir siz ne karışıyorsunuz diyorum.

erkek arkadaşlarınız sizinle birlikte olmayı dile getirdiği takdirde kendi sevgilimle gurur duyuyorum 3 sene oldu ilişkimiz bana asla böyle bir teklif sunmadı. başkalarıyla mı oldu asla !

O kadınlar en azından ilk gecesine kadar sabretmeyi basarmış kadınlar!! Bakireliginide Telli duvakli evine yatağına girdiği kocasına veren kadınlar, evet mesleğim gereği bende davalarda ne insanlar görüyorum kendi kendini zora dara koyan insanlar Buda insanın kendi tercihi ama ilk gecemi kocamla yaşadığım için genc kizlarimizada Allah rizasi için kendilerine sahip olmalarını öneriyorum.

O kadınlar en azından ilk gecesine kadar sabretmeyi basarmış kadınlar!! Bakireliginide Telli duvakli evine yatağına girdiği kocasına veren kadınlar, evet mesleğim gereği bende davalarda ne insanlar görüyorum kendi kendini zora dara koyan insanlar Buda insanın kendi tercihi ama ilk gecemi kocamla yaşadığım için genc kizlarimizada Allah rizasi için kendilerine sahip olmalarını öneriyorum.

Burada kimse genç kızlara "cinselliği istediğiniz gibi yaşayın, içinizden geleni yapın" demiyor ki..
Burada tepkimiz kendi isteğiyle bunu yaşamış olan kadınlara "2.el" ve "değersiz" etiketi yapıştırılması..
Bir kadının değeri sadece "el değmemiş olması"ndan mı gelir?

bakın 50. kez söylüyorum, isteyen evlendiği gece ilk cinsel deneyimini yaşar, isteyen öncesinde, isteyen kıymetli bekaretini evlendikten sonra da KORUMAYA!!! devam eder. ama bu kimseye diğer kadınları 2.el, bozuk v.s. diye yaftalama hakkı vermez!
ayrıca vermek ne çirkin bir ifade...

Back