Yanlış algılamayın amacım tartışma yaratmak değil ama aşağılamak değil ki bilinen gerçek çok var doğru tanışdığı gün evine giden aynı anda 8 kişiyi idare eden. İşte erkek beyni benim karım bunlar gibi olmasın diyor bakire değil ya bunlar ile aynı sıfatta erkek beyninde ki bu konuda biz kadınlarında çok güzel yalanları var değilmi ?
Önceklikle kimsenin hayatı beni alakadar etmez.
Burada ''evlilik dışı cinsel ilişkiyi nasıl buluyorsunuz'' diye sormamış arkadaş
Ama burayı okuyan gençlerimiz içinde bir hatırlatma yapmamız gerekiyor.
Dini içerikli konu açmak mesaj yazmak yasak bunu bilerek yinede söylemek zorundayım
Konu sahibi müslüman değil bunu anladık.
Müslüman olan insanlar için bu iş zinadır, suçtur.
Bakirelik, basitlik, namus falan değil Günahtır! bu kadar.
Bu yorumu inancım gereği yapmam gerekiyordu.
Çünkü bunu gören diğer gençlerimiz normal bir şeymiş gibi pişman olacakları hatalar yapabilirler.
---------------------------------
Konu sahibi dini bir engeliniz yok istediğinizi yapmakta özgürsünüz.
Bu işi ulu orta yapmayacağınıza göre toplum baskıda oluşamaz tabiki.
Çevre ne der? sorusunu yaşınızın gençliğine veriyorum.
Yaş konusundada 12 yaş fark ancak 20'li yaşlarda hissedilir. 30'dan sonra tamamen olgunluğa ulaşacağınız için sorun kalmayacaktır.
İlişkiniz daha yeni, yaşınızda genç, partnerinizde şu anda gerekli görmediğine göre beklemeniz taraftarıyım.
Yoo ,yanlış anlamadım tabii.
Bu anlattıklarınızı erkeklerin büyük bir çoğunluğu yapıyor ama diymi.
Kadınlar yaptığında evlenilmeyecek kız oluyor.
Ben böyle şeyleri doğru bulduğumu söylemiyorum,diyorumki bu konularda erkekleri eleştirmiyorsak,kızlarımızıda eleştirmeyelim.
Herkes kendi istediği hayatı yaşar,kendinden meshuldür.
Toplumumuzda kadına değer verilmemesinin sebeplerinden biride bu diyorum.
Kadınların hepsini aslında biz kadınlar bir kalıba sokmaya çalışıp,toplum baskısı oluşturuyoruz.
8 kişiyi aynı anda idare eden erkek neden aşşağılanmıyorda,çapkın deniyor sadece bizim toplumumuzda?
Çünkü biz kadınlar birbirimizi küçümsemeye çok meraklıyız,ama erkekler değil.
Çok çirkin bir tabir olmuş.''kızlığını evli olmadığın bir erkeğin bozması''.
Biz kadınlar bile kendi aramızda ''bozmuş'' lafını kullanıyorsak,bir erkeğin evlenirken ''bozulmamış '' bir kız aramasını haklı çıkartmış oluyoruz.
Namus beyindedir deyip yukardaki cümleyi nasıl kurdunuz anlamadım.:26::26:
bu sadece seni ilgilendiren bi durum ama madem fikir sormuşsun yaşın çok küçük 1 sene uzun bi sene değil ve aranızda ki yaş farkından dolayı
birde bu şekilde sorman bile hazır olmadığı gösteriyor o yüzden böyle bi işe kalkışma
bakireliği ne hediye paketi ne de namus kavramı olarak görüyorum
herşeyi yaşayıpta bi damla kan geldi diye kocam benim ilkim diye ortalarda gezinenler var
o yüzden kimse kimseyi yaptıklarından dolayı yargılayamaz
dini engeliniz yok istediğinizi yapmakta özgürsünüz sözünü çok düşündürücü buldum, sence insanları özgür ya da bağlayıcı kılan sadece din midir? insanların prensipleri duruşları vs yok mudur yani? mesela adam öldürmüyosan sadece günah olduğu içinmi? bide konu sahibi ben müslüman değilim mi dedi, dediyse bişey diyemem önemlide değil ama anladık demişsin ondan üstünde durdum, o zaman istersen birlikte olabilirsin diyen arkadaşlarda müslüman değil bu mudur
Önceklikle kimsenin hayatı beni alakadar etmez.
Burada ''evlilik dışı cinsel ilişkiyi nasıl buluyorsunuz'' diye sormamış arkadaş
Ama burayı okuyan gençlerimiz içinde bir hatırlatma yapmamız gerekiyor.
Dini içerikli konu açmak mesaj yazmak yasak bunu bilerek yinede söylemek zorundayım
Konu sahibi müslüman değil bunu anladık.
Müslüman olan insanlar için bu iş zinadır, suçtur.
Bakirelik, basitlik, namus falan değil Günahtır! bu kadar.
Bu yorumu inancım gereği yapmam gerekiyordu.
Çünkü bunu gören diğer gençlerimiz normal bir şeymiş gibi pişman olacakları hatalar yapabilirler.
---------------------------------
Konu sahibi dini bir engeliniz yok istediğinizi yapmakta özgürsünüz.
Bu işi ulu orta yapmayacağınıza göre toplum baskıda oluşamaz tabiki.
Çevre ne der? sorusunu yaşınızın gençliğine veriyorum.
Yaş konusundada 12 yaş fark ancak 20'li yaşlarda hissedilir. 30'dan sonra tamamen olgunluğa ulaşacağınız için sorun kalmayacaktır.
İlişkiniz daha yeni, yaşınızda genç, partnerinizde şu anda gerekli görmediğine göre beklemeniz taraftarıyım.
Ve ne tesadüftür ki böyle düşünenlerin çogunlugunun
eşi evlilik öncesi sayısız ilişki yaşamıştır.
Ama bunu sorgulamazlar.
Ne de olsa erkektir yapar, elinin kiri mantıgındadırlar...
Bir de din kuralları din kuralları deyip duruyoruz.
Bu kurallar sadece kadın için mi geçerli?
Ben cinsiyet ayrımı olmadıgını biliyorum,
bilmeyenler bir kez daha düşünsün...
Yorumunuz mantıklı ama sırf bunu yazmak için üye olmuş olmanız tuhaf...
Sanırım 2. üyelik açan birisiniz...
Gene başladık kızlarımızı küçümsemeye.
Ne demek ''kucaktan kucağa atlayan o kadar çok kız varki''
Erkeklerin hepsi kucaktan kucağa atlıyor ama onlar birbirlerini küçümsemediği için ,bizlerde küçümseyemiyoruz.
Siz düşüncenizin ne olduğunu yazarken ,neden hemcinslerinizi aşşağılıyorsunuz?
İşte bunun sebebi yine biz değilmiyiz gizliden yapayım kimse duymasın iş evliliğe gelince daraltma diktirme ne kadar garanti olsun.
Yapınca ama benim bedenim benim hayatım ee ne oldu döndün şimdi ? Toplum şöyle erkek böyle ya onu bırak sen nasıl bir duruşa sahipsin ?
Kadın böyle kendini ezdirdikçe bu olgu çürümez...
one night stand takılan sürekli erkekten erkeğe koşan tiplerden bahsettim ben .benim çevremde vardı evet .çoğunluk böle asla demem .ben kendi çevremden bahsettim çevre derken yaşadığım yerden bahsettim .ben one night stand takılanları hoş karşılamıyorum kimse kusura bakmasın .sen peki neden her konuda sürekli bir ders verme çabasındasın ?bu benim görüşüm istediğim kişiyi aşağılayabilirim ayrıca .benim benimsemediğim olay ondan ona koşan kızlar .bütün kadınlar olmuyolar toplumun küçük bir kesimi .hani modern dediğiniz çevreler var yaa orda yaşanan olaylar .ayrıca bende ssenin hemcinsinim ama sürekli bana laf sokmaktan geri kalmıyorsun kusura bakma ama yazdıklarını samimi bulmuyorum .sırf zıt düşünceyi savunarak muhalefet yapmak istiyorsun .
O kadının ezdirme sebebi böyle söylemler işte.
Nasılki kucaktan kucağa geçiyor diye burda lafını ediyoruz,bir yerde onlarda toplum baskısına boyun eğiyor.
Duruşu olmayabilir bir kadının,herkes çok güçlü olmak zorunda değilki.
Karakteri oturmamıştır,ailesi baskıyla yetiştirmiştir,toplum içinde 2 cümle kuramıyordur,çok çabuk kandırılmaya müsaittir,bunların hepsi olabilir.
Yaşadıklarının arkasında duramaması onu ilgilendirir,bizi ilgilendirmemeli diyorum.
dinen erkeğinde evliliği beklemesi gerekmiyo mu ben öyle biliyorum, ama burda bazı kızlar erkekler için ihtiyaç diyo
Bende diyorumki neden gecelik ilişki yaşayan erkekleri bu şekilde küçümsemiyoruz.
Laf sokmadım,hemcinslerimi korudum.
Ben sizinle siz diye konuşuyorsam,aynı saygıyıda bekliyorum lütfen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?