• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birlikte olmak istiyorum ama...

Evlilik dışı ilişki zinaya girer ve zina müslümanlık dininde en büyük günahdır.

Tabi ki herkes aynı dini görüşü bemimseyecek değildir arkadaşımız müslüman olduğu için kendi yapısal durumuna göre yazmış ve bir müslüman olarak bende direk din ile alakası var diyorum ama bizim için gayrimüslüm olanlar için değil.

Konu sahibi zaten dini açıdan sorun olmadığını belirtmiş burada dini cevap vermek bu yüzden gereksizdir.

İleri de karşısına çıkıcak erkek yüksek ihtimal bekarete önem verecektir. Çünki kendisinin birlikte olduğu kadınlar aklına gelecek kendi ortamında erkekçe muhabbetlerinde geçen kadınlar aklına gelecektir. Ve bu yüzden evinin kadını çocuklarının annesinin böyle bir kadın olmasını istemeyecek.

Konu sahibi arkadaş benim nezlimde yeni nesildendir ve yeni nesilin erkeklerinin bir çoğu yani genel olarak güveneceği kadın arıyor onu kandıracak değil neyin ne olduğunu çok çok iyi biliyorlar bir erkek arkadaşınız ile bu tarz konuda sohbeti olan arkadaşlarım çok iyi bilir ve konu hakkında ki daha önceki yorumlarım aynen geçerlidir.

Bugün günah keçisi seçildim galiba :)
Senle aynı fikirdeyim canım. Zinaya girer, müslümanlık dininde günahtır evet.
Ama o , alıntıladığın yorumda, "dinle ne alası var?" diyen birine "Dinle ne alakası var,ne demek ?(Tabiki alakası var)" anlamında söyledim. Hani alakası yok anlamında demedim yani. Benim o mesajımda alıntı yaptığım kişinin yorumunu alıntılaman lazımdı yani. Yorumumu yanlış anlamışsın :))
Ama dini konu yasak derken, alakası var, lütfen alakası yok yeaaa tarzında küçümsemeyin ama dedim. Hani dini konu açılmasın ama bunu söyleyim dedim. Sonra hala açmakta ısrar edilince başka bir soru sordum, orda patladı olay :)

Son düzenleme:
o zaman bize de şunu demek düşer. her koyun kendi bacağından asılır. yapacaklarının tek sorumlusu sensin. yarın öbür gün adam seni bıraktığında ağlayıp sızlanmayacaksın. buraya, kadınlar kulübüne gelip ben ne yapacağım dememelisin. erkek arkadaşım beni bıraktı . ben onun için neler feda ettim demeyeceksin. ailemin , arkadaşlarımın yüzüne nasıl bakarım diye dert yanmayacaksın.

benim fikrim eğer böyle bir şey yaparsan ileriki hayatında %99,9 pişman olacaksın. Çünkü bu ülke bunu kaldırmaz. ileride başkaları sorun yapar. insanlar yüzüne vurdukça daha kötü olursun.

aslında tartısmaktan öte konu sahibinin su an ki düsüncesini merak ediyorum
soyledın mı bılmıyorum ama
birlikte olmaya ya da olmamaya ne karar verdin?

Emin olun sizin bildiğinizden fazla. Hadi sayı artsın, bir tanesi de benim.
Böyle genellemeler kimseye bir şey kazandırmaz. Bilimsel araştırma yapmış gibi yazıyorsunuz, ona şaşıyorum.
aynen jnm bi kere olsun pişman olmadım bu sebebten dolayı....karşımdakiler ve özellikle eşim bi kere olsun pişman etmedi beni...

Emin olun sizin bildiğinizden fazla. Hadi sayı artsın, bir tanesi de benim.
Böyle genellemeler kimseye bir şey kazandırmaz. Bilimsel araştırma yapmış gibi yazıyorsunuz, ona şaşıyorum.

Keşke herkes senin gibi güçlü olsa ladyfog. Ama insanlar genellikle bu durumu aşamıyorlar.

doğru erkek, seni seven düşünen biri böyle şeylerin çok erken olduğunu düşünür.

Bugün günah keçisi seçildim galiba :)
Senle aynı fikirdeyim canım. Zinaya girer, müslümanlık dininde günahtır evet.
Ama o , alıntıladığın yorumda, "dinle ne alası var?" diyen birine "Dinle ne alakası var,ne demek ?(Tabiki alakası var)" anlamında söyledim. Hani alakası yok anlamında demedim yani. Benim o mesajımda alıntı yaptığım kişinin yorumunu alıntılaman lazımdı yani. Yorumumu yanlış anlamışsın :))
Ama dini konu yasak derken, alakası var, lütfen alakası yok yeaaa tarzında küçümsemeyin ama dedim. Hani dini konu açılmasın ama bunu söyleyim dedim. Sonra hala açmakta ısrar edilince başka bir soru sordum, orda patladı olay :)

Güzel arkadaşım bilerek senden alıntı yaptım ki senin söylediğinden devam etmek adına çünki aynı düşüncedeyiz ama dediğiniz şekilde alıntı yapsaydım dediğiniz üzere daha net anlaşılırdı yanlış anlamaya sebebiyet verdim bu şekilde özür diliyorum bu yüzden.

aynen jnm bi kere olsun pişman olmadım bu sebebten dolayı....karşımdakiler ve özellikle eşim bi kere olsun pişman etmedi beni...

Pişman olan da vardır ama bunu prof. edasıyla yüzdelik dilim vererek söylemenin ne alemi var?
Hata yapmayan insan en savunmasız kişidir bence.
Mesele hata olduğu düşünülüyorsa kabul edilip yeni adımlar atılmasıdır.
Hata yapma özgürlüğümüz olmalı.

Bu soruyu sormanız bile bende kesinlikle yaşamamanız gerektiği hissini uyandırdı.
Evlenmeden önce cinsellik yaşamak kişinin kendi kararıdır.Ama bu konuyu burda sorduğunuza göre bekarete önem veriyorsunuz demektir.Erkek arkadaşınızla ayrılmanız durumunda verdiğiniz bu kararın arkasında güçlü durabliceğinizi sanmıyorum.
Pişman olmamak için şuan cinsellik yaşamamanızı öneririm.

o zaman bize de şunu demek düşer. her koyun kendi bacağından asılır. yapacaklarının tek sorumlusu sensin. yarın öbür gün adam seni bıraktığında ağlayıp sızlanmayacaksın. buraya, kadınlar kulübüne gelip ben ne yapacağım dememelisin. erkek arkadaşım beni bıraktı . ben onun için neler feda ettim demeyeceksin. ailemin , arkadaşlarımın yüzüne nasıl bakarım diye dert yanmayacaksın.

benim fikrim eğer böyle bir şey yaparsan ileriki hayatında %99,9 pişman olacaksın. Çünkü bu ülke bunu kaldırmaz. ileride başkaları sorun yapar. insanlar yüzüne vurdukça daha kötü olursun.

İyi de insanlar neyi yüzüne vursun ki?
O insanlar şahit mi olaya?
İnsanın alnında mı yazıyor artık böyle şeyler?
Ayrıca bu durumu kaldırmayanlar bu ülke değil, yine kadınların kendi hemcinsleridir.
Konu sahibi hiçbir şekilde cinsellik yaşamaya hazır değil, o konuda hemfikiriz ama toplumdan adeta dışlanacaksın, herkes yüzüne vuracak diyerek yani göz korkutma olayıyla bu olay sonuçlanmaz...
Ülkemizdeki bakire kadın sayısını kim biliyor?
Nereden çıkarılıyor kaldırılmadığı, onu merak ettim ben.
Ki zaten kim niye kaldırsın ya da kaldırmasın?
Başkasının sevabından, günahından bize ne?
Milli atlet mi arkadaş da onun bir durumuyla övünüp diğer durumuyla yerineceğiz?

yanlıs karar verme simdi birlikde oldun 3ay sonra ayrılırsan hiç bişeyin garantisi yok daha sonra pişman olucaksın karsına baska biri cıkacak ona karsı suclu hissedeceksin kendini bir cok baslık var evlenmeden 1ay önce diktirenler sucluluk duyanlar ben evlenmeden birlkde olmadım olmazdımda

doğru erkek, seni seven düşünen biri böyle şeylerin çok erken olduğunu düşünür.

canım ilk mesajımda da yazdım söylediklerini o zaten erken olduğunu düşünüyor benim için

aslında tartısmaktan öte konu sahibinin su an ki düsüncesini merak ediyorum
soyledın mı bılmıyorum ama
birlikte olmaya ya da olmamaya ne karar verdin?

ertelemeye acaba en azından 1 yıl sonra da böyle düşünecek miyim diye beklemeye... zaten bir gelişme olursa yazarım :)

alakası yok.
fikirler bu şekilde belirtilmemeli.

Bu şekilde derken?

Dini boyutları kastediyorsanız, bu konuda katılıyorum. Herkesin hassasiyeti farklı farklı iken, hatta kiminin hiç hassasiyeti yokken dine dayalı argüman öne sürmek faydasız kalıyor.

Bunun dışındakiler içinse, açıkçası emin değilim. Bir konu hakkında bir bilene, bir uzmana danışılmasında hemfikirim ama bu mesele herkesin kendi hayatı ile ilgili bir mesele. Hepimiz kendi hayatlarımızın uzmanıyız. Bana sorsanız net bir fikrim var, sizin de vardır, başkasının da belki. Ama belli ki bu genç arkadaşımızın yok.

20 yaşında, ben hayatı tanımasından bahsediyordum ama belli ki kendini bile yeni yeni tanıyor. "yaşayıp pişman olan var mı?", ben bu konuyu önemli bir konu olarak ele alıyorum, pişman olanlar-olmayanlar başlığı altında istatiksel bilgilerle bir insanın kararını etkilemesini doğru bulmuyorum.

Şu yaptı pişman ama bu yaptı pişman değil, ne belli konu sahibi arkadaşın çoğunluktan ya a azınlıktan olup olmayacağı? Elbette düşünüp kendi kararını verecek ama bu kadar kısa bir sürede mi? Bu etkilemeyle mi? Bu başlı başına içsel bir süreç, önce insan kendini gözlemleyecek. Başkalarının hayatlarını değil. Bu tamamen onun hayatıyla ilgili bir karar, kendi başına bu kararı almakta güçlük çekiyorsa kendini biraz daha tanımaya çalışmalı demektir.

Evet bazı şeyler dinlenilerek değil, yaşayarak öğrenilir, ama her şeyin bir zamanı var. 20 yaş bu deneyim için erken bence. Başkalarının deneyimlerinden pişman olma yüzdesi çıkarmak yerine, bu deneyim için erken olup olmadığı tartışılabilir.

Keşke herkes senin gibi güçlü olsa ladyfog. Ama insanlar genellikle bu durumu aşamıyorlar.

Bu noktada da yapılan hatanın dünyanın sonu olduğu fikri karşımıza çıkar.
Bak şuraya yazılanlara, çoğu bu minvalde.
İnsanlar bu yüzden güçlü değil işte. Öğretilmişlikler yüzünden.

Pişman olan da vardır ama bunu prof. edasıyla yüzdelik dilim vererek söylemenin ne alemi var?
Hata yapmayan insan en savunmasız kişidir bence.
Mesele hata olduğu düşünülüyorsa kabul edilip yeni adımlar atılmasıdır.
Hata yapma özgürlüğümüz olmalı.
kesinlikle ...ama en azından bu konuda hatalı olmadığımı düşünuyorum seçimlerim doğruydu..kişiler açısından....

kendın ıçın ıstıyorsan, dıledığını yaşa
ama sırf erkek arkadaşın ıstıyor dıye yapma
onu bunu takma kafana
ılerde ne olur kımse bılemez
sadece anı yaşa, ıçınden geldığı gıbı :34:

Bende pişman değilim daha önce dediğim gibi pişmanlığım dinimi önemsemem ve büyük günaha girişimden sadece ama herkes ben sen ve o diğer arkadaş var şimdi elinizi vicdanınıza koyun pişmanlık yaşayanların sayısı az değil bu ülkede bademcik ameliyatı gibi kızlık zarı dikimi yapılıyor okumuyormusunuz genital bölümünde "Çok yoğunmuş haftaya randevu aldım" bunu pişnanlığından yapanda var iş evliliğe geldi artık diye yapanda ama bu rakam gerçekten yüksek.

canım ilk mesajımda da yazdım söylediklerini o zaten erken olduğunu düşünüyor benim için

ertelemeye acaba en azından 1 yıl sonra da böyle düşünecek miyim diye beklemeye... zaten bir gelişme olursa yazarım :)

şimdi erken olduğunu söyleyecek tabiki. gel hemen deyip niyetini belli edecek hali yok ya. :34: ama unutma 32 yaşındaki bir erkek kolay kolay beklemez. bir şekilde başka kişilerle doldurur.

Bende pişman değilim daha önce dediğim gibi pişmanlığım dinimi önemsemem ve büyük günaha girişimden sadece ama herkes ben sen ve o diğer arkadaş var şimdi elinizi vicdanınıza koyun pişmanlık yaşayanların sayısı az değil bu ülkede bademcik ameliyatı gibi kızlık zarı dikimi yapılıyor okumuyormusunuz genital bölümünde "Çok yoğunmuş haftaya randevu aldım" bunu pişnanlığından yapanda var iş evliliğe geldi artık diye yapanda ama bu rakam gerçekten yüksek.

Bu pişmanlığı yaşamadaki temel sebep nedir peki?
Yargılanma korkusu.
Burada, bizim yaptığımız işte.

Back