• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birlikte olmak istiyorum ama...

Güzel arkadaşım bilerek senden alıntı yaptım ki senin söylediğinden devam etmek adına çünki aynı düşüncedeyiz ama dediğiniz şekilde alıntı yapsaydım dediğiniz üzere daha net anlaşılırdı yanlış anlamaya sebebiyet verdim bu şekilde özür diliyorum bu yüzden.

Estafurullah :) Yine yanlış anlaşıldım sandım ben :)))

Bu şekilde derken?

Dini boyutları kastediyorsanız, bu konuda katılıyorum. Herkesin hassasiyeti farklı farklı iken, hatta kiminin hiç hassasiyeti yokken dine dayalı argüman öne sürmek faydasız kalıyor.

Bunun dışındakiler içinse, açıkçası emin değilim. Bir konu hakkında bir bilene, bir uzmana danışılmasında hemfikirim ama bu mesele herkesin kendi hayatı ile ilgili bir mesele. Hepimiz kendi hayatlarımızın uzmanıyız. Bana sorsanız net bir fikrim var, sizin de vardır, başkasının da belki. Ama belli ki bu genç arkadaşımızın yok.

20 yaşında, ben hayatı tanımasından bahsediyordum ama belli ki kendini bile yeni yeni tanıyor. "yaşayıp pişman olan var mı?", ben bu konuyu önemli bir konu olarak ele alıyorum, pişman olanlar-olmayanlar başlığı altında istatiksel bilgilerle bir insanın kararını etkilemesini doğru bulmuyorum.

Şu yaptı pişman ama bu yaptı pişman değil, ne belli konu sahibi arkadaşın çoğunluktan ya a azınlıktan olup olmayacağı? Elbette düşünüp kendi kararını verecek ama bu kadar kısa bir sürede mi? Bu etkilemeyle mi? Bu başlı başına içsel bir süreç, önce insan kendini gözlemleyecek. Başkalarının hayatlarını değil. Bu tamamen onun hayatıyla ilgili bir karar, kendi başına bu kararı almakta güçlük çekiyorsa kendini biraz daha tanımaya çalışmalı demektir.

Evet bazı şeyler dinlenilerek değil, yaşayarak öğrenilir, ama her şeyin bir zamanı var. 20 yaş bu deneyim için erken bence. Başkalarının deneyimlerinden pişman olma yüzdesi çıkarmak yerine, bu deneyim için erken olup olmadığı tartışılabilir.

canım , kendı kararı bu.
burada kım ne derse desin
yine bildiğini yapacak.

herkesın kendıne göre fikirleri var.

bana sorarsa eğer
kendı bileceği iş.ben burada ona ne dersem dıyeyım, yıne kendı bildiği yoldan gidecek orası zaten belli bir şey.

ama bazı yorumlar var ki; insanın yapmayacağı varsa bile resmen tahrik edıyor yapmaya.

neyse canım, ben yorumlarımı yaptım , kimseden alıntılamadım da
kimseyle de alıntı üzerine alıntı yaparak bu konuyu tartısmaya nıyetım yok.:31:

Son düzenleme:
canım , kendı kararı bu.
burada kım nerde desen yine bildiğini yapacak.

bana sorarsa eğer
kendı bileceği iş.ben burada ona ne dersem dıyeyım, yıne kendı bildiği yoldan gidecek orası zaten belli bir şey.

ama bazı yorumlar var ki; insanın yapmayacağı varsa bile resmen tahrik edıyor yapmaya.

[COLOR=""]Ya kusura bakma ama, alıntı yapmadım tartışmaya girmeye niyetim yok deyip. Birebir benim cümlelerimi yorumuna kopyalayıp bildiğin tartışma ortamı yaratmıştın sen aslında. Savurduğun yargılarınla. Bilip bilmeden. Şimdide "alıntı yapmıyorum" diye kaçak dövüşme bence. Suçluyorsan, o kadar cümleyi kopyalayıp, alıntı yapmaman seni tartışmaya girmemiş saymaz. [/COLOR]

Bu pişmanlığı yaşamadaki temel sebep nedir peki?
Yargılanma korkusu.
Burada, bizim yaptığımız işte.

Direk bir soru ise bana yönelik dediğim gibi dinim adına pişmanlığım.

Yargılamalarına izin verirsen yargılarlar ve yaşadıklarından sonra diktiren, adet gününe getiren kadınlar oldukça kadın et parçası sıfatından kurtulamaz.

Toplum biziz arkasında durduğu müddetçe kadın erkek ne tehdit edip işini görebilir nede yorum yapma lüksüne sahip olabilir.

Arkasında durabilecek ailesinden korkmayan belli olgunluktaki kişiler yaşamalı aksi takdirde sonuç kadın bu gün ha bu durumdaysa yine suçlusu kadındır sen kabul ediyorsun çünki diktirerek sen çünki sen arkasında duramıyorsun ki...

canım , kendı kararı bu.
burada kım ne derse desin
yine bildiğini yapacak.

bana sorarsa eğer

Ben de bu dertten muzdaribim açıkçası, benim niyetim fikir alışverişi yapmakken karşımdakinin bunu tartışma olarak algılaması beni düşündürtüyor. Ama normal düzeyde fikir alışverişlerinin ancak birbirlerini tanıyan ve niyetlerini bilen insanlar tarafından gerçekleştirildiği, aksi halde tartışmaların kanlı bıçaklı kavgaya dönüştüğü bu forumda, böyle sonlandırmak istemene saygı duyarım kesinlikle.:34:

Direk bir soru ise bana yönelik dediğim gibi dinim adına pişmanlığım.

Yargılamalarına izin verirsen yargılarlar ve yaşadıklarından sonra diktiren, adet gününe getiren kadınlar oldukça kadın et parçası sıfatından kurtulamaz.

Toplum biziz arkasında durduğu müddetçe kadın erkek ne tehdit edip işini görebilir nede yorum yapma lüksüne sahip olabilir.

Arkasında durabilecek ailesinden korkmayan belli olgunluktaki kişiler yaşamalı aksi takdirde sonuç kadın bu gün ha bu durumdaysa yine suçlusu kadındır sen kabul ediyorsun çünki diktirerek sen çünki sen arkasında duramıyorsun ki...

Budur...:29::ssz::ssz:

şimdi erken olduğunu söyleyecek tabiki. gel hemen deyip niyetini belli edecek hali yok ya. :34: ama unutma 32 yaşındaki bir erkek kolay kolay beklemez. bir şekilde başka kişilerle doldurur.

lütfen böyle konuşmayın. belki huyunda suyunda vardır kimsenin içini bilemezsiniz ancak bu şekilde bir şekilde başkasıyla doldurur bu boşluğu şeklinde bir yargıyla belki de günahını alıyorsunuz. boşluk hissetmediğini defalarca söyledi bana. yarın ne olur bilemem ama beraber olduğum adamı bu şekilde düşünmem ya da sırf beni kandıracağı fikriyle yaşamam hiç doğru olmaz. sürekli endişeyle aşkın tadı çıkmaz. kastettiğim sonsuz güven ve yelkenleri suya indirmek değil tabii ki.

Son düzenleme:
[COLOR=""]Ya kusura bakma ama, alıntı yapmadım tartışmaya girmeye niyetim yok deyip. Birebir benim cümlelerimi yorumuna kopyalayıp bildiğin tartışma ortamı yaratmıştın sen aslında. Savurduğun yargılarınla. Bilip bilmeden. Şimdide "alıntı yapmıyorum" diye kaçak dövüşme bence. Suçluyorsan, o kadar cümleyi kopyalayıp, alıntı yapmaman seni tartışmaya girmemiş saymaz. [/COLOR]

ne demek istediğini cidden anlamadım ben..senın yorumlarını okumadım bile?

senın yorumunu , yorumuma kopyaladım öyle mı?? doğru mu anlamısım??

herşey zamanında güzeldir
yaşın daha 20
uzun yıllar var önünde hiç bişiye geç kalmış sayılmazsın
acele ederek yanlış yaparsın :19:

cnm seni eleştirmek gibi bir niyetim yok asla ama yapma desem yapmıcakmısınki insan istiyorsa bir şekilde gerçekleştirir.topluma bakacak olursan yandın onlar iyide olsa eliştirirler kötü olsada eleştirirler.birde ben bu tür konuşmalara anlamam veremem olucaksa zaten olur bunu şu gün yapalım bugün yapalım demezsinki bunun zamanı mı var onuda anlamadım.

Ben de bu dertten muzdaribim açıkçası, benim niyetim fikir alışverişi yapmakken karşımdakinin bunu tartışma olarak algılaması beni düşündürtüyor. Ama normal düzeyde fikir alışverişlerinin ancak birbirlerini tanıyan ve niyetlerini bilen insanlar tarafından gerçekleştirildiği, aksi halde tartışmaların kanlı bıçaklı kavgaya dönüştüğü bu forumda, böyle sonlandırmak istemene saygı duyarım kesinlikle.:34:

saygın için teşekkürler.

Emin olun sizin bildiğinizden fazla. Hadi sayı artsın, bir tanesi de benim.
Böyle genellemeler kimseye bir şey kazandırmaz. Bilimsel araştırma yapmış gibi yazıyorsunuz, ona şaşıyorum.

Ne sayıyoruz anladım da niye sayıyoruz?

Bu sorunun o kadar farklı kombinasyonunu var ki...

Evlenmeden önce eşiyle birlikte olanlar ve bundan pişman olanlar ya da olmayanlar...
Evlenmeden önce eşinden başkası ile birlikte olanlar ve bundan pişman olanlar,olmayanlar,pişman edilenler!
Evlenmeden önce eşinden başka çok kişi ile birlikte olanlar ve bundan pişman olanlar ya da olmayanlar.
Evlenmeden önce hiç ilişki yaşamayanlar ve onların pişmanlıkları...
Evlendikten sonra da ilişki yaşamayanlar:52:

Konu sahibi yukarıdaki listeye bak nerde olmak seni rahatsız ederse ordan uzak dur:ssz:
İstatistik tutuyorsak ben ilk maddenin pişman olmayanlar kısmındayım:34:

Son düzenleme:

Evlenmeden önce eşiyle birlikte olanlar ve bundan pişman olanlar ya da olmayanlar...
Evlenmeden önce eşinden başkası ile birlikte olanlar ve bundan pişman olanlar,olmayanlar,pişman edilenler!
Evlenmeden önce eşinden başka çok kişi ile birlikte olanlar ve bundan pişman olanlar ya da olmayanlar.

Konu sahibi yukarıdak listeye bak nerde olmak seni rahatsız ederse ordan uzak dur:ssz:

Genel istatistik yapılmış ya. Veriler eksik kalmasın dedim. Malum herkes oran verirken pek rahat.
Üç kişi tanıyıp genelleme üstüne genelleme yapılıyor.:)

Konu sahibi yukarıdak listeye bak nerde olmak seni rahatsız ederse ordan uzak dur:ssz:

Belki de en büyük pişmanlık ve hayal kırıklığını yaşayanlar.:89:

Genel istatistik yapılmış ya. Veriler eksik kalmasın dedim. Malum herkes oran verirken pek rahat.
Üç kişi tanıyıp genelleme üstüne genelleme yapılıyor.:)

Hmmm peki...

Umarım theress_ bu istatistiklerden ve genellemelerden yola çıkmak yerine ;

Yaşadığı aşk neyi hakkediyorsa onu yaşar.
:ssz:

Onun böyle bi talebi yok ama senin var.
Saygı duyuyorum pekala .
Yalnız beraber ol desek gidip olacakmısın hayır olma desekte sonuç nolur bilemem.
Karar sana kalmış elbette.
Artı bu işler ol yada olma demeklede olmaz.
O an gelişir yada gelişmez.
Hayatınla alakalı kararların hep ardında dur ve asla pişman olma.

Sevişmek senin içinden gelen bir şey değil mi?
Sonuçta başkasına sormadan, başkasının fikrini almadan içinde doğan bi istek bu.
Anlamıyorum, biri çıkıp pişman oldum, yapma dese (yorumları okumadım, diyen var mı bilmiyorum) içindeki istek gidecek mi?

20 yaş çok erken veya geç diyemem.
Sonuçta akıl yaşta değil baştadır.
Herkesin yaşadığı koşullar ayrı.
Bunu bizden iyi sen bilirsin.

Pişman olurum diye düşündün mü hiç?

Bi de 30una kadar evlenmeyi düşünmüyorsun, bu adam 44 yaşında mı evlecenek seninle? Evlenecek mi? O kadar bekleyecek mi?
Aradaki yaş farkı çok sorun yaratıyor inan ki.
Benim, eşimle aramızda 10 yaş var.
O çocuk istiyor, ben istemiyorum.
Başka çocuklara bakarken gözlerinden akan '' benim de çocuğum olsa'' bakışına dayanamıyorum, içim acıyor.
Acımaması lazım oysa, hep özverili olan kadınlar olduğu için toplumda baskın yerimiz yok hala.

Hayat, sevişmekle bitmiyor ki.
Bugün seviştiğin düşüncenle yarın sevişmiş olduğun düşünce bir olacak mı?
Hadi hamile kaldın?Bu ihtimali de düşündün mü?
Bir kere sevişince devamı gelir çünkü.
Sevişmek çok güzel bir şey.
Tensel çekim de arada olunca ortaya ifade edilemeyen bir duygu çıkıyor çünkü.

O kadar çok kombinasyon var ki karar veremedim, ilahii :)

Back