13. Takımdan herkese sevgiler..
Bu hafta 2300 gram vererek bireyselde 1. oldum. Yaklaşık 4,5 aydır buradayım...Buradaki motivasyonla eğlenceli bi şekilde 20 kilodan fazla verebildim şükür...Hepinize çok teşekkür ederim..
Ben kalori hesabıyla diyet yapıyorum, günlük kalori ihtiyacımı belirleyip onun 500 bazen 1000 kalori eksiği ile kendimi sınırladım..Günlük kalori alımında ilk etapta 1400, sonra 1200, 1000 derken bazı nadir zamanlarda 800, hatta 600 kaloriye bile düştüm. Günde 1 saat tempolu yürüyüşle de diyetimi destekledim. Diyetimde yasaklar yok, ama sağlıksız ve yüksek kalorili yiyeceklerden uzak durmaya çalıştım. Nadiren bi öğünde yüksek kalorili bi yiyecek yediysem, günlük kalori sınırımı geçmeyecek şekilde diğer öğünde hafif yiyerek dengelemeye çalıştım..
Bu hafta dikkat ettiğim hususları şöyle sayabilirim:
1-Yediğim her lokmanın kalorisini hesaplayarak, kalori sınırımı geçmemeye çalıştım.
2- Her gün 1 saat, bazen 1,5 saat yürüyüş bandında tempolu yürüdüm.
3- Günde 2.5- 3 litre su içtim, özellikle yemekten 20 dakka önce 2 bardak su içtim.
4- Günde 2 ana öğün yedim. Genellikle ilk öğünüm 12.00 de ikinci öğünümü de 18.30 gibi yiyip günü kapattım. O saatten sonra sadece çay içtim. Bazen 16.00 gibi de ara öğün yapıp yeşil çay içtim yada meyve yedim.
5- Yemeklerimde daha az yağ kullanıp, baharatı ve acıyı attırdım. Salata ve sebzeyi hergün tükettim, özellikle marulu çok yedim.
Şunu asla yemedim, hayatımdan çıkardım diyebileceğim bi yiyecek yok, çünkü ömür boyu hiçbir şeyi hayatımdan tamamen çıkaramayacağımı daha önce deneyerek öğrenmiştim , bunun yerine sağlıksız olan yiyecekleri minimuma indirdim, dayanamayıp yediysem kalorisini hesaplayarak diğer öğünlerde daha hafif yedim.. Mesela bu hafta ıspanaklı gözleme, zeytinyağlı patlıcan dolması gibi şeyler de yedim ama ölçüsünde yedim, abartmadan, kalori sınırımı geçmeden ve diğer öğününlerimde hafif yiyip dengeleyerek yedim.
Bu hafta 1. olmamdaki en büyük etken ise sevgili kaptanım
LAydLiNe 'ın beni gaza getirmesi, ve cesaretlendirmesidir..Kaptanıma ve beni herzaman destekleyen 13. takımın tüm üyelerine sonsuz teşekkürler ve sevgiler..