O bile işe girmek için yeterli değil, işe sokacak birileri lazım en baştaokuduğunuz bölüm çok mezun veren ayrıcalığı olmayan bir bölüm olduğu için en kötü ihtimal ortalamanız 3 olmalı o da en kötüsü
Cift mastermi oo :) ne okumustunuz neler master yaptiniz isiniz maasiniz nasil :)İlk sene farklı şehir yeni okul alışamamıştım
Ortalamamı net hatırlamıyorum ama eminim iki bile değildir
Sonraki yıllar toparladım
İyi bir ortalama ile bitirdim
Üzerine çift master yaptım
Hiç üzülme toparlarsın
Hem üniversitede sadece ortalama yapayım diyede kasma kendini
Bu zamanlar bir daha gelmez
Gez toz eğlen
Kimya muhendisligimi okudunuz sizde :) tesekkur ederimKimya, fizik, biyoloji,matematik vs...gibi bölümleri okumak kimya öğretmenliği,kimya mühendisliğine nazaran daha zordur. Evet iş bulması da daha zordur maalesef... Allah kolaylık versin canım, o yollardan biz de geçtik atanmak için kafa göz yardim ama değdi. Darısı basina
O bile işe girmek için yeterli değil, işe sokacak birileri lazım en baştamaalesef..
Kimya muhendisligimi okudunuz sizde :) tesekkur ederim
Evet oyle :) pekiarkadasiniz isi varmi suan durumu filan nasil ben bunlari arastirmakta gec kaldim sanirimHayır bransim kimya değil ama zamanında oda arkadaşım kimya bölümü okuyordu, bölümlerin ne kadar zor olduğunu oradan hatırlıyorum. Bir de lab ları olurdu, her lab öncesi quizleri olur geçemeyen laba giremezdi. Toplam sanırım 3 kez laba giremeyen dersten kalırdı vs...zordu yani
Gerçekten de öyle mi ya? Kendime en yakın kimya mühendisliğini görüyordum. Atılgan olmam sıkıntı değil utangaç bir yapım yok. İngilizce ve Japoncam var. Referans ilerde bulabileceğimi düşünüyorum. Yine de oluru yok mu sizceİkisinde de torpilin yoksa, çok atılgan değilsen-fabrika müdürlerine gidip dilinle kendini işe sokturamayacaksan, torpil/referansın yoksa ha biraz da başarı lazım tabi çok çalşmayı sevmiyorsan ikisinden de uzak dur derim...
Staj için bile çok büyük bir ilaç firmasının 2 yıllık mezununu bilmem kimi tanıyor diye 4 yıllık çok iyi bir üni mezununa tercih ettiklerini gördüm zamanında.. üniversiteler için de aynı şey söz konusu aslında her alanda, tek istisnası gerçekten başkalarında olmayan birşeyi sizde görmeleri olabilir.. sıradan mezunun hiçbir anlamı yok..çoğu yerde evet
ama ben hiç kimseyi tanımadan bir üniversiteye girebildim ve alanında müthiş hocalarla çalışıyorum o yüzden hala torpilsiz alıma da inancım azıcık var
Olabilir, dil de bir avantaj tabii ki. Herkesin ingilizcesi var ama iyi bir ingilizce ve alternatif bir dil yararına olacaktır. ama kurumsal firmaları zorlamanız lazım ozaman da. Diğer orta-küçük bpyutta şirketler başta güzel başlatıyor sonra yok iflas ediyor yok para bulamıyor ortada bırakıyor çalışanını. Tanıdığım arkadaşlarım var milyarlarca liralık borçla kalakalan. Kurumsal yerlerde çok çalışmak ve hep formda kalmak zorundasın sadece. Devlet candır diyor ve çekiliyorumGerçekten de öyle mi ya? Kendime en yakın kimya mühendisliğini görüyordum. Atılgan olmam sıkıntı değil utangaç bir yapım yok. İngilizce ve Japoncam var. Referans ilerde bulabileceğimi düşünüyorum. Yine de oluru yok mu sizceEğer öyleyse hangi alanda mühendislik tavsiye edersiniz?
Evet oyle :) pekiarkadasiniz isi varmi suan durumu filan nasil ben bunlari arastirmakta gec kaldim sanirim
Biyoloji okudumCift mastermi oo :) ne okumustunuz neler master yaptiniz isiniz maasiniz nasil :)
Evet oyle :) pekiarkadasiniz isi varmi suan durumu filan nasil ben bunlari arastirmakta gec kaldim sanirim
Ismi bulamamiatiniz yuksek lisans yapmaya karar verdiniz :) bide bizim tus sinavina girme hakkimiz var denedinizmiBiyoloji okudum
Farmakoloji ve biyomkimya alanında master yaptım
Bir ay öncesine kadar üniversitedeydim
Öyp
Şimdi evdeyim
Kısa zamanlı olur inşallah :))
Cok cok iyi yerlerdee calismak icin ortalama lazim degil dedi herkes sadece torpilmi lazimSoru bana değil ama çok fazla bu alandan mezun arkadaşım var, en iyi ünilerden birinden mezun ve puanlar henüz bukadar düşmemişken kazanmış kişiler. Çoğu öğretmen oldu. Puanı çok yüksek olup öğretmenliği seçmek zorunda kalan da var, iş bulamayan da. Çok çok iyi yerlerde çalışanlar da var, ama onların sayıları daha az tabii. Kendini çok geliştirmek, hangi kimya alanında daha başarılı olacağını saptamak ve seçmeli derslerin olduğunda ders seçimini ve varsa tezini buna göre seçmek zorundasın şuan. Not değil bence mesele, mekanizmayı ne kadar kavradığın ve pratiğe ne kadar dökebildiğin.. Birileri işle ilgili alanlarda seni farkediyorsa şansın var demektir..
Bazıları için evet sadece torpil bazıları için hem başarı hem torpil. Sadece başarılı diye iş veren çok az kişi var maalesef. Onda da bakıyorlar kendini ne kadar gösterebiliyor diye.. sen ne yapmak istediğine karar ver ve en iyisi olmak için çabala, notu salla. üni mezuniyet notumla şuan bulunduğum yer arasında bir uçurum var, ama o uçurumu doldurup bazen sürünüp bazen yüzerek karşı kıyıya çıkanlardanım ben de .. Düsturun 'her ne isen, en iyisi ol' olsun. Ozaman başarırsın...Cok cok iyi yerlerdee calismak icin ortalama lazim degil dedi herkes sadece torpilmi lazim
Aman aman biter ya ama yüksek lisans yapamazsın bu puanla. Sonradan pişman olma en azından 2.5 a çek.2 diye ortalamami olur ya cok berbat kimya okuyorum bide diyorlarki en basiti ilk sinif ben bu gidisle nasil is bulucam ?
Bizim okulda gecme notu 60
Bu sene fizik mat cok ders vardi ondan boyle oldu herhald3Aman aman biter ya ama yüksek lisans yapamazsın bu puanla. Sonradan pişman olma en azından 2.5 a çek.
Kimyaya kafan basmıyorsa ki olabilir bölüm değiştir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?