Birinci sinifim ve ortalamam 2

Hallem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2016
885
198
53
2 diye ortalamami olur ya cok berbat kimya okuyorum bide diyorlarki en basiti ilk sinif ben bu gidisle nasil is bulucam ?

Bizim okulda gecme notu 60

Son düzenleme:
bu sana ders olsun

seneye daha çok çalış

koşullu geçtiği ders varsa onları da tekrar al ortalamanı yükselt

Bizim okulda ortalaman 2 nin altında olunca sınıfta kalıyordun. Yani bu ortalama zar zor geçmiş gibi bir şey. Sizi üzmek istemem ama okuduğunuz bölüm iş imkanı bakımından oldukça umutsuz bir de düşük ortalama ile bu şansı iyice azaltıyorsunuz. Daha birinci sınıfmışsınız toparlanın daha üç yıl var yükseltmeye çalışın.

2 nin altinda olunca siniftami kaliyorsun ankara universitesinde varmi boyle birsey

2 diye ortalamami olur ya cok berbat kimya okuyorum bide diyorlarki en basiti ilk sinif ben bu gidisle nasil is bulucam ?
hiç moralini bozma tam tersine ilk sene daha zor oluyor.bende matematik bölümü mezunuyum ve ilk sene ortalamam 50lerdeydi hep e ile geçiyordum ..2,3 ve 4. sınıflarda ortalamam yükseldi 72 ortalama ile mezun oldum hiç takıntısız ..çok normal adaptasyon süreci yaşıyorsun..ben ilk sene bölümü bırakmayı bile düşünmüştüm

Bende dusundum acaba yanlis bolumde miyim diye 2 nin altinda olursan ilk donem tekrarimi oluyor ?

Bende dusundum acaba yanlis bolumde miyim diye 2 nin altinda olursan ilk donem tekrarimi oluyor ?
canım zaten ortalaman 2nin altındaysa belliki bazı derslerden geçememişsindir yani baraj 50 ise bazı derslerin 50nin yada 2nin altındadır bu durumdada o dersleri alttan alırsın ama bırakmamaya çalış yazokulu yada büt ile geçmeye bak çünkü bölümün ağır bir bölüm zorlanma ..benim ilk sene dediğim gibi hep E ile geçtim yani sınırda ama alttan kalmadı çok şükür..toparlaması zor oluyor sonra..sınıf ilerledikçe alıştım sevdim ..son sene ortalamam yüksekti baya ama ilk sene düşük olduğu için 2.87 ortalama ile mezun oldum

Is bulabildinizmi acaba :)

Bizim bitirdiğimiz sene, kimya bölümü 4 mezun vermişti :) Hatırladım da o yılları...

Okuduğunuz bölüm ana bilim dalı, kolay olmasını beklemiyordunuz herhalde seçerken? Ve evet, birinci ve ikinci sınıf en kolayı, kimmat, genel kimya ve kimyasal kinetik gibi daha basit dersleri aldığınız seneler... Esas 3. sınıfta enstrümantal alt dallar, organik ve fizikokim girince işin içine daha sıkı asılmanız gerekecek.

Sağlam not toplayıp planlı çalışın.

Ben çift anadal yaptım, 3.72 ortalamayla mezun oldum. Bugüne kadar da yaptığım ortalamanın hiçbir faydasını görmedim. Akademik kariyer düşünmüyorsanız ortalamayı boşverip dersleri ve sınıfı geçmeye bakın bence.

Notlarim baya saglam :) bende is yok :) calisiyor musunuz?

Akademik kariyer dusunmuyorum ama issiz kalirsam dusunurum yani bilmiyorum o yuzden en az kac olsa iyi olur benim icin

Notlarim baya saglam :) bende is yok :) calisiyor musunuz?

Bir dönem lab. ve arıtmada çalıştım. Şimdi klasik ev hanımı moduna bağladım çocukla beraber :)

İlk iki sene ortalamanızı yüksek tutun elinizden geldiğince ki 3. sınıfta koşullu geçer dersiniz olursa ortalama ile geçebilin. Çünkü 3. sınıfta mevcut ortalamayı korumak daha zor olacak, ikinin altında kalırsanız boşuna sene tekrarı yapmak zorunda kalırsınız.

Sistem hala 1-3 2-4 sanırım. İlk iki sene mümkün olduğunca alttan ders bırakmamaya çalışın. Yoksa uzadıkça uzar.

Büyük şehirde yaşıyorsanız kimya mezunu birinin işsiz kalması çok zor. İnşaat yapı denetim olsun, çeşitli tesislerde kontrolör olsun, fabrika vb gıda sektörü, kozmetik vs vs... Çok alan var.

Bolumunuzlemi alakali memurluk yoksa baskami ? Cok soru sordum kusura bakmayin :)
yok canım bölümümle pek bir alakalı bir yerde değilim.çok az kadro var bölümümle alakalı onlarda açmadılar ne yazıkki.ama çok şükür halimden memnunum .
inşallah bölümünde başarılı olup biran önce mezun olursun..hangi alana yöneleceğine mezun olmadan karar ver ki zaman kaybetme mezun olduğunda..ben çok pişmanım kurslara gitmediğime ..sadece derse gir sınava gir geç şeklinde olmasın okul hayatın..sertifika toplamaya başla şimdiden..dil kursuna yada senin bölümünle ilgili alım yapan şirketler hangi bilgisayar programı sertifikası istiyor onları takip et şimdiden kurslarına git

Akademik kariyer dusunmuyorum ama issiz kalirsam dusunurum yani bilmiyorum o yuzden en az kac olsa iyi olur benim icin
Farklı sektörlerdeniz o yüzden bilemiyorum ama şimdiye kadar not ortalamasına bakan işveren görmedim ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…