Birilerine anlattığım zaman o işin bozulması..Tesadüf mü bu?

Sadece nazar olsa evliliği yıllarca herkese örnek olan çok mutlu, huzurlu çiftler de göze gelirdi.

Yakındığınız durumdan mustarip arkadaşlarım var.

İlişkilerinden çevrelerine bahsettikten sonra sorun çıktığını söylüyorlar.

Ben bunu göze gelmekten ziyade öyle olacağına inanmalarına bağlıyorum.

Maalesef insan kötü bir tecrübe yaşadıktan sonra klasik koşullanma oluyor...

Ve bir dahaki sefer de tetikte oluyor ne zaman sorun çıkacak diye.

O yüzden bu durumdan kurtulmak için iki seçeneğiniz var.

Ya ilişkiniz bozulur diye endişe ediyorsanız arkadaşlarınızla bu konudaki paylaşımlarınızı kısıtlayacaksınız.

Ya da şimdiye kadar öyle oldu diye bundan sonra da aynı olumsuzluğun tekrarlanacağına inanmaktan vazgeçeceksiniz.

İkincisi daha sağlıklı, mantıklı ve huzurlu...

Böylelikle çevrenizle iletişiminizi sınırlandırmanıza gerek kalmaz.

Aynısı tıpkısı bende de vardı sonra dedim ki artık kimseye söylemicem ve sır gibi tutuyordun ki yine olmadı demekki olmayacak şey olmuyor işte..

Bunlar şeytan vesvesesi ,hiç takma ..ama yinede nazara karsı hersey cok güzel falan deme kimseye..saklı kalsın

Bana da olurdu aynısı.
Sonra yatmadan bikaç dua okumaya başladım.
O dualardan sonra hayatımdan bikaç arkadaşımın gerçek yüzünü ve ne kadar fesat insanlar olduklarını gözlerimle gördüm.
O dönemden sonra aman maşallah diyim işlerim daha yolunda gitti sanki.
Tahminimce senin de böyle bişey olabilir.
Gerçekten bu anlattığın insanlarla bi arkadaşlığını gözden geçir derim.

Ya böyle de düşünmek istemiyorum ama neden böyle oluyor gerçekten anlamadım. Özellikle aşk meşk mevzularında mesela biriyle görüşmeye başlıyrum önce bişey yokken kimseye anlatmıyorum abartmıyım diye sonra aramız iyi oluyo karşı taraftan ışık alıyorum arkadaşlarıma anlatıyrum onlara anlattıktan sonra iş bozuluyor hanii 1 değil 2 değil sürekli aynı şeyin başıma gelmesi tesadüf mü? Onların sevgilileri yok. Mesela en son olayda bi arkadaşım işte oo ne güzel ben anca kankalarımla takılayım gibi bi laf etti. Hatta görüştüğüm kişiden hoslandıgını düşündüğüm arkadaşım "o bana cok tuhaf geliyo zaten OLMAMASI İÇİN DUA ETTİM dermişim" ahaha dedi. Onlar böyle dediktn sonra aramız bozuluyor adamlarla.Yani böyle kötü düşünmiyim diyorum ama hep mi aynı sey olur.mesela bundan öncekindede cok hızlı gelişmişti arkadaslarıma anlatmadım yine. Nerdeyse sevgili olcak gibiydik arkadaşlarıma anlattım ertesi gün bitti. Böyle bişey var mı gerçekten?
Anlatma cnm sende birde öyle dene bakalim bence öyle şeylere pek takilma kafana öyle yer eder mutsuz olursun hep

Banada oluyor herşeyde hemde hafta sonu şu işim var diyeyim herhangi birine olmayacak birşey çıkıyor ve o işim olmuyor dikkat ediyorum söylemeyeyim diyorum ama çenemi tutamıyorum:KK70:Sanırım şu söz açıklıyor benim durumumu kul kurar kader gülermiş Rabbim plan yapma diyor işte :KK68:Sizinki de nazar olabilir sanırım çabuk göz çekiyorsunuz üzerinize :KK16:

Ya böyle de düşünmek istemiyorum ama neden böyle oluyor gerçekten anlamadım. Özellikle aşk meşk mevzularında mesela biriyle görüşmeye başlıyrum önce bişey yokken kimseye anlatmıyorum abartmıyım diye sonra aramız iyi oluyo karşı taraftan ışık alıyorum arkadaşlarıma anlatıyrum onlara anlattıktan sonra iş bozuluyor hanii 1 değil 2 değil sürekli aynı şeyin başıma gelmesi tesadüf mü? Onların sevgilileri yok. Mesela en son olayda bi arkadaşım işte oo ne güzel ben anca kankalarımla takılayım gibi bi laf etti. Hatta görüştüğüm kişiden hoslandıgını düşündüğüm arkadaşım "o bana cok tuhaf geliyo zaten OLMAMASI İÇİN DUA ETTİM dermişim" ahaha dedi. Onlar böyle dediktn sonra aramız bozuluyor adamlarla.Yani böyle kötü düşünmiyim diyorum ama hep mi aynı sey olur.mesela bundan öncekindede cok hızlı gelişmişti arkadaslarıma anlatmadım yine. Nerdeyse sevgili olcak gibiydik arkadaşlarıma anlattım ertesi gün bitti. Böyle bişey var mı gerçekten?

anlatmayın bir dönem ben de öyle hissetmiştim.anlatmayın

Bence size öyle geliyor. Ayrıca tam sevgili olacakken diyorsunuz yani demek ki siz hoşlanıyorsunuz olur sanıyorsunuz ama karşı taraf bir şekilde ısınamıyor olmuyor yani. Yoksa karşınızdaki kişiler sizi gerçekten sevse yürüyecek olsa yürür kimin gözü olursa olsun yani ne alakası var. Mutlaka herkesin ilişkisine imrenen birileri vardır. O zaman ilişkiye başlar başlamaz ya da karşındaki kişi teklif etmeden birşey demeyeceksin insanları da bu şekilde yargılamayın bence büyü mü yapacaklar Allah aşkına erkek arkadaşlarınıza hepsi mi göz yüzünden soğuyacak sizden.

Bugünlerde başıma o kadar cok geldiki bu konunun acılması iy olmuş.

Annemde hep uyarır beni aman söyleme sakın diye,ben de cok tutamam içimde ama gercekten hep ters gidiyor...

Etrafınıza bakıyorum elalem gözümün önünde seviyor nişanlanıyor evleniyor, bir ben de sorun cıkıyor .bir arkadaş yazmış cok katılıyorum bazılarının yoldızı cok düşük ...cekiyor nazarı.

Dua etmek felak nas okumak lazım

X