hoşbulduk yesa.sanırım sen eşinle birlikte yapıyorsun birikimi.ya şu gün olayını bende seviyorum.bizim iş arkadaşlarıda girmiş.o dönem ben raporluydum dışarda kaldım..altına yönelmek istiyorum bendehoşgelsin miskamber aramıza,
ben şöyle yapıyorum...
1-Kumbaramız var her gün atmaya çalışıyoruz bozukluk atıyoruz sadece kağıt para hiç atmıyoruz.
2-Her ay belli bir miktar altın hesabına aktarıyoruz 150tl
3-Aylık 100tllik günümüz vardı gelecek aydan itibaren 200tl lik günümüz başlayacak. (toplamda 1800 gelecek)
4-Maaştan arttırabilirsek yine direk altın hesabına...
Kredi kartımın limitini azaltım, eşimin bi kartını kapattık, sanırım kendi kredi kartımı direk kapatıp sadece eşiminkini kullancağız...
cnm her çocuk soru sorar .bu cok normal süreç...bizim sorularımız oyle anlamlı sorular değil..bildiği halde aynı soruyu bıkmadan usanmadan sormak...alçağı cvp bildiği halde..yanı anlamsız soruları tekrar tekrar sormak...mesala anne yasın kac....ama bunu aksama kadar soruyor...sonra onu brakıyor başka bir soru buluyordu...sonra ozurdilerim kelimesini mesala gun içerisinde en az 30 kere soyluyordu...işte bunlar takıntı oluyor..obsesyon...ve çocuklarda cok goruluyor...ozellikle mukemmelliyetcı annelerın çocuklarında daha cok oluyormuş...ama şimdi hepsi gectı cok sukur ..benım uzuldugum bunu bilmedıgım için oğlumun ustune cok gıtmıstım...yavrum benım ya...biz ilaç kullanmadık...psikiyatrsler hemen ilaç yazıyor...psikologlardan biraz uzun sursede ıstıkrarlı olunca sonuç alınıyor..şimdi suda sorun acaba çocuk bunu rahatsızlıgındanmı yoksa yaramazlıgındanmı yapıyor..artık davranışlarını seçemiyordum ben...haliylede şımarıyordu..işte bu noktada psikolg yardımcı oluyordu...bu cocugun elinde değil diyip her harekitne goz yummakta onu sımarık yapıyor...
hoşbulduk yesa.sanırım sen eşinle birlikte yapıyorsun birikimi.ya şu gün olayını bende seviyorum.bizim iş arkadaşlarıda girmiş.o dönem ben raporluydum dışarda kaldım..altına yönelmek istiyorum bende
Günaydın arkadaşlar, ayın ilk günü. Hepimiz için hayırlı, uğurlu, bol bereketli ve her şeyden önemlisi sağlıklı bir ay olur inşallah. Eylül ayını atlattık ya gerisi kolay
Kızlar 12 yıl sigara içtim, çok şükür 4 yıldır bıraktım. Olmayacak şey değil, çok isterseniz Allah nasip ediyor. Günde nerdeyse bir paket içiyordum, ama artık maddi manevi büyük bir yükten kurtulmuş bulunuyorum. Darısı bırakmak isteyenlerin başına...
Yavruları rahatsız olan arkadaşlarada acil şifalar diliyorum. Tez zamanda iyileşirler inşaallah.
bizde eşimle aynı gün alıyoruz.kasamız bir.hesap kitap işini o yapar genelde.ben karışmıyorum sevmediğimden..artık kendi maaşımdan kalanla kendime birikim yapmak istiyorumCanım maaşlarımız aynı günlerde yatıyor gibi, tek hesapta toplayıp ödemelerin hepsini yapıyoruz, eşim pek anlamaz hesap kitap işinden daha çok ben takip ediyorum etmeyi de seviyorum.... Ben de pek seviyorum gün olayını ve iş arkadaşlarımızla yapıyoruz... Altın pek düşük bu ara tam alımlık.... Ben 106'dan sattığım günleri biliyorum hey gidi günler hey...
@zytn_lmn nasıl gidiyor sigarasızlık. bugün 3. gün değil mi. hadi bakalım bu kez olacak inanıyorum ben.
liste nerde acaba bende merak ettim ..neler yapmışsınız neler birikmiş...
olcak olcak. bu arada sigaranın parasını kumbaraya atarsan motivasyonun tavan yapar...ben biriktirp oturma odama perde almıştım.Valla bende inanıyorum arkadaşım,sanki olacak gibi. Ama çok zor
hoşbuldum.ciddimisin..doğru yerdeyim ozamanHoşgeldin..valla ev hanımı olduğum halde,bura sayesinde ben bile birikim yaptım doğru yerdesin
Kesinlikle...hoşbuldum.ciddimisin..doğru yerdeyim ozaman
cnm..bizim psikoloğumuz sorduğu sorulara bir saat hak verceksiniz...mesala aksam sadece 5 ten 6 ya kadar istediği kadar sorcak..ama sonrasında ne sorarsa asla cvp verilmeyecek..ıstıkrarlı oluncak..inanın bunu bir haftada halletti...şimdi 1 senedir takıntımız hiç yok..Allaha sukurler olsun..psklogumuz artık gelmenize gerek yokd edi...oğlumda cok değişti...Ankaradaysanız tavsiye ederim..sırf çocuk doktoruallahım ya işte tam bir kısır döngü. benim oğlum kesinlikle psikolog yada psikiyatra gitmek istemiyordu. ben hasta değilim diyordu. şimdi ikna edebiliyorum. artık. bayramdan sonra gideceğiz allah izin verirse.
o cevabını bildiği soruları sorma bizde de var. hem de nasıl .
ben sabrediyorum ama eşim sinirleniyor. her hareketine sabredince de daha da üstüme geliyor.
mükemmelliyetçi anneden kaynaklandığını duymamıştım ama psikoloğum bana sen mükemmel kadın olmaya çalışıyorsun demişti.
bozma sakın. emin ol yeniden başlarsan bundan sonra o bırakmam gerek düşüncesi yakanı bırakmayacak ve senin dehşet verici bir kısır döngü içine gireceksin.Evet onun içinde kumbara yaptım bende. Iyi hatırlattın bak bende mutfağa jaluzi istiyorum ne zamandır eşime kalsa ohoo...gider alırım keyfini beklemem hiç değilse. Yanlız papatya böyle kuyruğumu diktiğime bakma,niyeti bozuyorum arada. Bereket evde içen yokta,üstümü giyinip markete gidene kadar değişiyo fikrim. Allah sabrını verir inşallah.
maalesef ankarada değilim. bir tek yarın kaldı zaten . yarında ilacını vermeyip çarşamba doktora götüreceğim yeniden. sonra durumu değerlendireceğiz. yarın da kendi psikoloğuma gideceğim. ona da danışırım zaten durumu biliyor.cnm..bizim psikoloğumuz sorduğu sorulara bir saat hak verceksiniz...mesala aksam sadece 5 ten 6 ya kadar istediği kadar sorcak..ama sonrasında ne sorarsa asla cvp verilmeyecek..ıstıkrarlı oluncak..inanın bunu bir haftada halletti...şimdi 1 senedir takıntımız hiç yok..Allaha sukurler olsun..psklogumuz artık gelmenize gerek yokd edi...oğlumda cok değişti...Ankaradaysanız tavsiye ederim..sırf çocuk doktoru