BİRİKİMCİ HATUNLAR

@zytn_lmn nasılsın. geçmişi okuyamadım maalesef...sana sorayım dedim. nasıl gidiyor. bugün biraz daha kolay geçecektir. en zoru 4. gün olcak. hazırla kendini. çünkü ilk 3 günde fiziksel bağımlılık bitiyor. yani artık bedenin sigara istemeyecek. psikolojik bağımlılık başlayacak. beynin eeeehhhhh yeter artık bu kadar oyun hadi iç diyecek. psikolojik bağımlılığa attın mı bu iş tamamdır. bir de mesela x arkadaşınla aylardan sonra ilk defa görüştün. eskiden ne güzel berabner sigara içerdiniz. beynin gene başlayacak. bak kaç aydır içmiyorsun. hem bir taneden bir şey olmaz. hadi iç arkadaşınla diyecek. yani sigarasız hayatında herşeyi ilk yaşadığın da beynin sana baskı yapacak. fakat başlmak bitirmenin yarısıdır. sen başaracaksın inanıyorum.
diğer kızlar nasılsınız.
ben pek iyi değilim. oğlumla ilgili sıkıntılarımız gün geçtikçe daha da artıyor. ne yapacağımızı bilemez haldeyiz.

aynen "di"li gecmis zamn kullancn artk unutcaksin emin ol :)
bizim evde babm haric herkes sigara icer balkonda ama evde yasak ama hic cani cekmez babamin iradesi yuksektr eminim sendeboylesin cnm arkandayim :)

Helal olsun...irade bende ne gezer arkadaşım. Ama inat varmış yeni anladım

Bugün benim için dahada zordu canım. Rutin olarak nerdeyse hergün görüştüğüm arkadaşım geldi. Bi ara aklımdan geçti dediğin ya bir tane içeyim yine içmem diye düşündüm ne yalan söyleyim. Ama yok içmedim. Söylemedim arkadaşıma ama,çok içmişim midem ağrıyo dedim,yalan söyledim ama ne yapayım. Kendisi sigara asla bırakılmaz diye düşünüyo. Bırakıp bırakıp başlamış hep. Şevkimi kırsın istemedim.
Hayırdır...hareketliliği yüzündenmi

Benim hem annem hem babam sığır icer. lisedeyken evimiz sobaliydi ayrı odam da yoktu. Onların yanında oturma odasında ders calisirdim. Okula bi giderdim arkadaşlarım dalga geçerdi. Çantam,defterim, hep sigara kokardi . Hala arkadaşlarım bi araya gelince anlatır senin çantan sigara kokuyordu diye

Merhaba hanımlar, kabul ederseniz ben de aranıza katılmak istiyorum
37 yaşımdayım, 17 yaşında kızım 12 yaşında oğlum var. Şimdiye kadar borçtan başka birşey biriktiremedim maalesef. Ama artık değişmeliyim, sizlerle beraber bu işi baraşaracağıma inanıyorum
Bütün sayfaları okudum ve sırf burası için üye oldum. Kumbara yaptım kendime rulokat kutusundan
Bu ayki birikimim 100 TL BES, 100 TL de gün parası. Kumbaramda da var ama onu önümüzdeki ay toplam vereceğim.
Farmasi beni de listeye ekler misin

Hoşgeldin.değişim için en iyi adım attığından emin olabilirsin buraya gelmekle. Insan anlamıyo bile ne ara birikim yaptığını. Mesela ben şimdiye kadar ne bulduysam harcamışım. Buraya takıldığından beri sadece birazcık dikkat ederek hemde (şartlarıma göre)iyi biriktirmişim.

papatya sıkıntınız sağlık mı ? hayırlıslıyla atlatırısnız inşallah

selam hanımlar. alışverişe ihtyacım var fazlasıyla doğru düzgün kıyafetim yok. buraya gelirken anca temek şeyleri getirebildim. bi tarfatan borçlar. ama çok iyi geldi bu konu bana normale göre azalattım arada para gitmiyo en azından :)

yesa maşallah evin anaparası kısa zamanda toplanacak gibi.haydi hayırlısı canım..

ağzından bal damlıyor banusultan:) hadi inşallah inşallah:)
Yeni ayda bende varım farmasi
İnşallah Allhaım cıkmamak uzere

Aramıza hoşgeldin cutemom:)

zytn öncelikle çok tebrik ederim ben hayatım boyunca içmedim ama bırakmanın zor bir şey olduğunu anlayabiliyorum...Çok güzel bir başlangıç yaptın umarım sonuna kadar iyi olur...

Biri benimi anlatti ne bende oyleyim :)
Benm iradem cok zayf malesef basaramiom basaranlari takdir ederm
tam 45yil icen adamdi benm babam bi anda birakti 6senedr icmio

Valla bence sen de bırak "babasının kızı maşallah valla desinler :) Şaka bir yana sağlığın için bırak canım zaten bebeğiniz olunca inşallah tez zamanda bırakman lazım ona hazırlık olsun

Benimde hesabım var halkbankasında.ama altındada dövizdede kesinti yapıyolarmış. Duyduğumdan beri vazgeçtim,hatta bir ara olanıda bozdururum kendim saklıycam

Dövizde kesinti oluyor ama altında kesinti olduğunu ilk defa duydum :S

M maviduvar1 hayırdır umarım kötü bir şey yoktur?

lemide aramıza hoşgeldin, burasıyla beraber her şey çok güzel olacak yeter ki bırakma burayı sen:)

Kredi kartı borcum 880 bugün ödedim limit 1850'ydi (2000'den düşürdüm) şimdi de 1000'e düşürdüm yanı bu ay sadece 30tl lik limit var

Kızlar soranlar olmuş. Alıntı yapamadım. Benim oğlum hioeraktivite tedavisi görüyor. Doktorumuz ritalin verdi. : yıl boyunca tatiller dışında kullandık. Fakat nette ritalin ile ilgili özellikle yan etkileri konusunda çok kötü şeyler yazıyor. Ben okul başladığında beri vermem istemiyorum. Eşim de verelim diyor. Ve oğlum bizi çok yoruyor. Ona o hapı verip onu uyuşturmak da benim ciğerimi sızlatıyor.
Ama şimdi aşırı hareketli ders dinlemiyor ödev yapmıyor. Ne yapacağımızı şaşırdık

türkiye bu konuda maalesef çok geri. ilaç tedavisi şart maalesef uyuşturmak belki ama sınıf içerisinde odaklanmasını sağlayan ilaç oluyor. evde mandala resimleri yaptırabilirsin, dikkat geliştirici yayınlar var en azından odaklanmasına birazcık olsa da fayda sağlayabilirsin. papatya elinden çok da bişey gelmeyecek maalesef

Gecmis olsun papatyacim allah yardimcin olsun

Gecmis olsun papatyacim allah yardimcin olsun
Sağolun kızlar. Maalesef elimizden birşey gelmiyor ödevleri bittiğinde saat 21:30 dü. Yazısı da çok kötü. 21:40 da yataktaydı. Saat şu anda 22:20 ve hala yatakta konuşuyor. Öyle tek başına odasına gitsin uyusun olayı yok zaten. Ben illa yanında oturacağım.uyuyamak için sürekli konuşup soru soruyor.
En son sorduğu soru şu. Anne sen evlendiğiniz ilk yılarda da okulda yoruluyor muydun sonraki soru karnından ben çıkarken kesilen yer hep öyle mi kalacak.
Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Okumuyor yazmıyor boş şeylerle vakit geçiriyor. Ödev başına oturmamalı için türlü dolaplar çeviriyor. Ben sabırlı davranmaya çalışıyorum ama eşim dayanamıyor basen. Bağırıyor. Bu sefer oğlum ben babamı istemiyorum diyor.
Yapılan IQ testinde üstün zekalı çıktı ama zekasını kullanmıyor.
Delirmek üzereyim

Papatya oğlun bunları isteyerek yapmıyor ki . yaramazlık vs değil bu durum. çok uğraşmak zorundasın. ödevler bitmeyecek sınavlarında kapasitesinden düşük alacak . evde ders çalışırken kısa aralıklarlaa çalıştırmayı denesen. eşlik eden başka sıkıntı var mı peki. benim DEHB li öğrencilerim fazla saldırgan oluyorlardı. anasınfına giden öğrencim o kadar çok zarar veriyordu ki ilacını kullan derim okulda da çok zor. öğretmeni içinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…