- 16 Eylül 2009
- 14.383
- 24.221
Evet bu beyniyşe alakalı bir durum. Ama elimden birşey gelmemesi çok yorucu ve üzücü. Saldırganlık yok şimdilik ama çok öfkeli ve sinirliPapatya oğlun bunları isteyerek yapmıyor ki . yaramazlık vs değil bu durum. çok uğraşmak zorundasın. ödevler bitmeyecek sınavlarında kapasitesinden düşük alacak . evde ders çalışırken kısa aralıklarlaa çalıştırmayı denesen. eşlik eden başka sıkıntı var mı peki. benim DEHB li öğrencilerim fazla saldırgan oluyorlardı. anasınfına giden öğrencim o kadar çok zarar veriyordu kiilacını kullan derim okulda da çok zor. öğretmeni içinde
keşke bi çözümü olsa canım ama şu andaki şartlarda yokEvet bu beyniyşe alakalı bir durum. Ama elimden birşey gelmemesi çok yorucu ve üzücü. Saldırganlık yok şimdilik ama çok öfkeli ve sinirli
Masada ödev Yaparken oturmak 10 dakika. Masaya geri dönmek 30 dakika. Bütün bir akşam ödev peşinde koşuyoruz. Öğretmeni bu Sene daha hareketli olduğunu ben okumayacağım yazmayacağım dediğini söyledi. Öğretmene bu sene ilaç vermediğimizi söyledik. Ben gözlemleyip haber vereyim siZe dedi.
İlaç çözüm mü bilemiyorum. Kısa vadede evet. Ama uzun vadede ne olacak.
Bizi ebeveynler olarak çok yoruyor bu durum. Sabır diliyoruz Allah'tan.
Şu an saat 22:30 ve daha ancak uykuya geçiyor. Yani ben tam bir saattir yanında oturuyorum.
Hiperaktif çocuklar zaten uykuyu sevmiyor ve ilaç daha da uykusuzluk ve iştahsızlık yapıyor.
Tabi ki çok şükür. Hiperaktif çocuklar ya üstün zekalı Yada zeka geriliği yaşıyor. Bir tanıdığımın oğlumda gerilik var. 5. Sınıfa gidiyor çocukları ve okuma yazma bilmiyor.keşke bi çözümü olsa canım ama şu andaki şartlarda yokseni de çok iyi anlıyorum ama çaresizlik çok zor bi durum. yine de çok şükür canım. bi velim vardı çocuğu orta düzeyde zeka geriliği vardı. bana dediği şu hocam çok şükür oğlum tek başına okula giidebiliyor yemek yiyebiliyor. şükretmekten başka elimizden gelen bişey yok.
Günaydın kızlarBenim oğlum 14 yasında..bugüne kadar yasadıklarımı yazsam...zaten ıyuzden ikinci çocuk fikri hep uzak kaldı bana...ama cok yol kat ettik...psikolog arayışlarımız kac yıl surdu..bıkmadan usanmadan...sonunda cok iyi bir psikoloğumuz oldu...ve cok yol kat ettik..benim oğlum hem hareketli hiperaktıf testinde sınırda cıktı..bizim takıntılarımız vardı..ozellikle cok konuşuyor...ilk okuldan beri hep ogretmenlerinden sikayet aldım..derslerinde cok başarılı..halada oyle...onda bir sorunumuz yok...ama hayatı okadar çekilmez yaapıyordukı anlatamam...psikologlara verdiğim parayla hiç abartmıyorum ortahalli bir araba alınır...muayanesi saatı 500 olan psikologtan tutunda fiyatını dahada artıran..maalesef bu işte ticarete dokulmus...ama cocugun için mecbur gozun gormuyor..artık biz psikoga gitmeyi bıraktık...2 yıl aynı psikolaga gittik ve artık gerek yok dedi..sukur takıntılarımızı hep atlattık..cok konuşması cok soru sorması onun bir huyu olarak kaldı ve bizde oyle benimsedik...ama okulda sukur bunu bıraktı..benimde ikinci bebek olunca biraz daha rahatladım...doktorlar tek çocuklarda böyle sorunlar daha fazla..cunku anne baba radar gibi cocugun herharekitiini sorun gibi algılıyor demişti..artık ilgi 2 ye bolundu...bende oğlumu cok fazla sorun etmemeyi öğrendim..
Ayyyyy bitmiyor o kaynak kitaplar. Alsa da eline çalışsa ben dünyayı sererim önüne ama hiç sallamıyor.günaydın şekerler.
eylül nihayet bitti,ne bitmez aymış kardeşim.
gerçi masrafları devam ediyor.yardımcı kitap almaya doyamadık,3 tane daha alınacakmış.
sözüm ona devlet ücretsiz kitap dağıtıyor,içi bomboş olunca öğretmenler de haklı kaynak istemekte.
M maviduvar1 cım ilaçsız ne kadar idare edebileceksiniz acaba.gittiği yere kadar sanırım.bir ara ilacı da içmiyordu sanırım.
allahım çocuklarıyla sınamasın bir anneyi.gerçekten en zor sınav bu.
Öğretmeni biliyor zaten durumu. Devlet okuluna gidiyor ama sınıfı 19 kişi. O nedenle şanslıyız. Her yıl öğretmen kürsüsünün hemen önüne oturuyor.suefsan bu anlattıkların benim çocuğum aynı. Ben hiç bunun bi rahatsızlık olduğunu düşünmemiştim açıkcası kişiliği bu sanıyodum. Kafam karıştı..
M maviduvar1 m ablamın çocuğuda böyle,ama o ilaçlarına devam ediyo. Hatta okul zamanı dahada düzenli devam ediyo. Birde geçen bir program dinlemiştim tv de,bu tür çocuklar için çok sık mola vermek gerekiyomuş ders çalışırken. Meyve molası,süt molası gibi..öğretmeniyle iş birliği yapın diyodu. Öğretmenler içinde bu çocukları 40 dk otyrtamazsınız hadi sen bu çöpü dök,hadi şunu yap falan demesi gerekiyomuş. 5 dk fazla aynı şey düşünemez,odaklanmaz diyodu
Âmin canım. Ilacı verince çocuk benim çocuğum olmuyor. Böyle mal gibi tövbe tövbe bir çocuk oluyır. Konuşmuyor gülmüyor. Ne yapsak bilmiyorum.Günaydın arkadaşlar herkese
Papatya Allah yardımcın olsun demekten başka elimden bir şey gelmiyor ama sanki eşin haklı gibi... İlaçların verilmesi gerekiyor gibi...
Maşallah Allah bereket versingünaydın hanımlar
dün itibariyle son parça dolarımı da sattım toplamda 312 tl kar elde etmiş oldum Allah bereket versin
cnm her çocuk soru sorar .bu cok normal süreç...bizim sorularımız oyle anlamlı sorular değil..bildiği halde aynı soruyu bıkmadan usanmadan sormak...alçağı cvp bildiği halde..yanı anlamsız soruları tekrar tekrar sormak...mesala anne yasın kac....ama bunu aksama kadar soruyor...sonra onu brakıyor başka bir soru buluyordu...sonra ozurdilerim kelimesini mesala gun içerisinde en az 30 kere soyluyordu...işte bunlar takıntı oluyor..obsesyon...ve çocuklarda cok goruluyor...ozellikle mukemmelliyetcı annelerın çocuklarında daha cok oluyormuş...ama şimdi hepsi gectı cok sukur ..benım uzuldugum bunu bilmedıgım için oğlumun ustune cok gıtmıstım...yavrum benım ya...biz ilaç kullanmadık...psikiyatrsler hemen ilaç yazıyor...psikologlardan biraz uzun sursede ıstıkrarlı olunca sonuç alınıyor..şimdi suda sorun acaba çocuk bunu rahatsızlıgındanmı yoksa yaramazlıgındanmı yapıyor..artık davranışlarını seçemiyordum ben...haliylede şımarıyordu..işte bu noktada psikolg yardımcı oluyordu...bu cocugun elinde değil diyip her harekitne goz yummakta onu sımarık yapıyor...suefsan bu anlattıkların benim çocuğum aynı. Ben hiç bunun bi rahatsızlık olduğunu düşünmemiştim açıkcası kişiliği bu sanıyodum. Kafam karıştı..
M maviduvar1 m ablamın çocuğuda böyle,ama o ilaçlarına devam ediyo. Hatta okul zamanı dahada düzenli devam ediyo. Birde geçen bir program dinlemiştim tv de,bu tür çocuklar için çok sık mola vermek gerekiyomuş ders çalışırken. Meyve molası,süt molası gibi..öğretmeniyle iş birliği yapın diyodu. Öğretmenler içinde bu çocukları 40 dk otyrtamazsınız hadi sen bu çöpü dök,hadi şunu yap falan demesi gerekiyomuş. 5 dk fazla aynı şey düşünemez,odaklanmaz diyodu
günaydınlar..bende katılmak istiyorum.zira elimde para tutamıyorum...benim para genelde giyim alışverişine gidiyor..nasıl bi yol izliyorsunuz.örneklerseniz mutlu olurum
allahım ya işte tam bir kısır döngü. benim oğlum kesinlikle psikolog yada psikiyatra gitmek istemiyordu. ben hasta değilim diyordu. şimdi ikna edebiliyorum. artık. bayramdan sonra gideceğiz allah izin verirse.cnm her çocuk soru sorar .bu cok normal süreç...bizim sorularımız oyle anlamlı sorular değil..bildiği halde aynı soruyu bıkmadan usanmadan sormak...alçağı cvp bildiği halde..yanı anlamsız soruları tekrar tekrar sormak...mesala anne yasın kac....ama bunu aksama kadar soruyor...sonra onu brakıyor başka bir soru buluyordu...sonra ozurdilerim kelimesini mesala gun içerisinde en az 30 kere soyluyordu...işte bunlar takıntı oluyor..obsesyon...ve çocuklarda cok goruluyor...ozellikle mukemmelliyetcı annelerın çocuklarında daha cok oluyormuş...ama şimdi hepsi gectı cok sukur ..benım uzuldugum bunu bilmedıgım için oğlumun ustune cok gıtmıstım...yavrum benım ya...biz ilaç kullanmadık...psikiyatrsler hemen ilaç yazıyor...psikologlardan biraz uzun sursede ıstıkrarlı olunca sonuç alınıyor..şimdi suda sorun acaba çocuk bunu rahatsızlıgındanmı yoksa yaramazlıgındanmı yapıyor..artık davranışlarını seçemiyordum ben...haliylede şımarıyordu..işte bu noktada psikolg yardımcı oluyordu...bu cocugun elinde değil diyip her harekitne goz yummakta onu sımarık yapıyor...
hoşbuldum lavin..anladım gibi konuyu takip etmeye çalışacam.bir kuruş birikim yok toparlanmam lazımHoşgeldin öncelikle. Ben de kendme para harcamayı çok severim.
Burada herkesin kendine göre bir çizgisi var. Bazı arkadaşlarım kumbara yaparken bazıları da benim gibi ihtiyaçları için olan parayı alıp, gerisini yatırıma çeviriyor.
Her gün yaptığımız harcamalarımızı burda paylaşıyoruz. Birbirimize destek olmaya çalışıyoruz.
günaydınlar..bende katılmak istiyorum.zira elimde para tutamıyorum...benim para genelde giyim alışverişine gidiyor..nasıl bi yol izliyorsunuz.örneklerseniz mutlu olurum