- 25 Ağustos 2011
- 18.321
- 13.422
canım ben arkadaşaşımdan biliyorum
bes'te oğlumu mehter gösterdim, benim vefatım durumumda o hak sahibi olacak demişti. Bi araştır istersen.
Öğrenim kredisine gelince, ben hem katkı hem öğrenim aldım, 4 yıl boyunca. dört yılda ödeme planı yapılıyor, toplam 215 tl ödüyorum işte. Çok sıkıştırmıyor şükür.
ben atandıktan sonra BES imi annemin üzerine geçirmek istedim. ama öyle olmuyormuş. şimdi annemede yapmayı düşünüyorum.
öğrenim kredisi toplam nekadar ödüyürosun diye sormak istemiştim aslında
10.000 15.000 TL falan oluyor sanki
Pardon canım ben aylık ödeme anlamışım.Benimki 10.000 falandı sanırım. 9900 lü bir şeydi galiba. Tabii 2010 mezunuyum ben, şimdikiler daha çok öder.
Bu arada o arkadaşım da oğlunun üstüne yapmak istemişti, olmayınca bu çözüme başvurmuştu.
Günaydın herkese
dün kumbarama 10 tl gitti
her gün atmazsam rahat edemiyorum.
amin.bereket versin :) bende kumbara kültürü yok
amin.hepimize inşallah
bende bekarlıktan beri var .rahat ettim çok çeyizde kitap alımlarımda.
şimdiki hedefim yarı prof. foto mak.sonrası gram altın için devam eder sanırım.
dün harcama yapmadım hiç bu ödül oldu
Cnm benmde bes var ama detayli bilgi vermislerdi unuttum vakifbankta yaptirmistim 6ay oldu daha yeni yani sadexe1ay yatramadim o kadr en rahat bilgiyi bankalardan alirsin cnm ya giderek ya arayarkbenim BES im var.. 2008 öğrenciyken yaptırmıştım. annemede yaptırmak istiyorum. ama nekadar mantıklı bişi bilmiyorum. bilgisi olan varsa paylaşabilirmi. 10yıl emekli olmak istemezsen %15 kesiliyor diyorlar. bende hep 10 sene sonra ev alırken toplu para çekerim diye biriktirmiştim.
forumlarda bankanın 10 sene sonra toplu paranı kesintisiz alabilirsin diyolar ama %15 kesintili verdikleri yazıyor bende bilemedim.Cnm benmde bes var ama detayli bilgi vermislerdi unuttum vakifbankta yaptirmistim 6ay oldu daha yeni yani sadexe1ay yatramadim o kadr en rahat bilgiyi bankalardan alirsin cnm ya giderek ya arayark
benm öğrenciyken param kıt kanaat bana yetiyordu. bazen yoktu harçlığım. onun için hiç çarçur olmadı neredeyse..
şimdi ise yapmıyorum. bir ara yaptım kumbaram kayboldu. annem geçengün bahçeyi temizlerken bulmuş. artık o kumbara nasıl bahçeye düştü bilmiyorum.. 100lira kağıt hep küflenmiş. onları merkez bankasına götürsem olurmu? bide 120 TL falan bozukluk vardı.
mesela cüzdanımdaki bozuklukları atsam kumbaraya, ikinci gün para bozmak zorunda kalıyorum. o mantıktan hareket ediyorum.
sende BES varmı ?
değişiyo bşr kaç yıllıksa ziraatta değiştiriyor. montumun cebinde biriktirdiğim parayı bulmuştum ziraatta değiştirdimBende ünv. mezun olduktan sonra başladım kumbaraya. O zaman dediğin gibi herşey paraydı .şehir dışında okuyorsun.Bir de bizde bölüm gereği kumaştır,boyadır bitmezdi.Kendime üst baş almazdım okul masraflarından daha da masraf çıkmasın diye.
Sonra işe başlayınca günde 1 tl ile başladım atmaya.Şimdi duruma göre yemek yememişsem onun parasını atıyorum mesela.Evlendik yine borç vs birşekilde birşey çıkıyor.
Merkez bankası değiştirir.Rahmetli babaannem vefat ettiğinde dolabında ytl cıkmıştı bin tl kadar. Kadın kıtlık olur bişi olur mantığı saklamış kimseye de dememiş.Paraların değiştiğinden de haberi yok okuma yazması yoktu. Sonra onu amcamlar merkez bankasından değiştirdiler.
Ben bes almadım.
Allah razı olsun canımFarmasi canım Allah kabul etsin inşallah kurbanlarını. Biz tek hisse büyükbaş hayvana girdik. Allah kabul eder inşallah
Ben de bugün 9 tl yemek 2 tl kahve parası verdim.
Kumbaraya 3 tl gidiyor