BİRİKİMCİ HATUNLAR

ben atandıktan sonra BES imi annemin üzerine geçirmek istedim. ama öyle olmuyormuş. şimdi annemede yapmayı düşünüyorum.
öğrenim kredisi toplam nekadar ödüyürosun diye sormak istemiştim aslında
10.000 15.000 TL falan oluyor sanki

Pardon canım ben aylık ödeme anlamışım.Benimki 10.000 falandı sanırım. 9900 lü bir şeydi galiba. Tabii 2010 mezunuyum ben, şimdikiler daha çok öder.

Bu arada o arkadaşım da oğlunun üstüne yapmak istemişti, olmayınca bu çözüme başvurmuştu.

anladım. tşk ederim canım..

Günaydın herkese
dün kumbarama 10 tl gitti
her gün atmazsam rahat edemiyorum.

bereket versin :) bende kumbara kültürü yok

benm öğrenciyken param kıt kanaat bana yetiyordu. bazen yoktu harçlığım. onun için hiç çarçur olmadı neredeyse..
şimdi ise yapmıyorum. bir ara yaptım kumbaram kayboldu. annem geçengün bahçeyi temizlerken bulmuş. artık o kumbara nasıl bahçeye düştü bilmiyorum.. 100lira kağıt hep küflenmiş. onları merkez bankasına götürsem olurmu? bide 120 TL falan bozukluk vardı.
mesela cüzdanımdaki bozuklukları atsam kumbaraya, ikinci gün para bozmak zorunda kalıyorum. o mantıktan hareket ediyorum.

sende BES varmı ?

benim BES im var.. 2008 öğrenciyken yaptırmıştım. annemede yaptırmak istiyorum. ama nekadar mantıklı bişi bilmiyorum. bilgisi olan varsa paylaşabilirmi. 10yıl emekli olmak istemezsen %15 kesiliyor diyorlar. bende hep 10 sene sonra ev alırken toplu para çekerim diye biriktirmiştim.

Cnm benmde bes var ama detayli bilgi vermislerdi unuttum vakifbankta yaptirmistim 6ay oldu daha yeni yani sadexe1ay yatramadim o kadr en rahat bilgiyi bankalardan alirsin cnm ya giderek ya arayark

Cnm benmde bes var ama detayli bilgi vermislerdi unuttum vakifbankta yaptirmistim 6ay oldu daha yeni yani sadexe1ay yatramadim o kadr en rahat bilgiyi bankalardan alirsin cnm ya giderek ya arayark
forumlarda bankanın 10 sene sonra toplu paranı kesintisiz alabilirsin diyolar ama %15 kesintili verdikleri yazıyor bende bilemedim.

Bende ünv. mezun olduktan sonra başladım kumbaraya. O zaman dediğin gibi herşey paraydı .şehir dışında okuyorsun.Bir de bizde bölüm gereği kumaştır,boyadır bitmezdi.Kendime üst baş almazdım okul masraflarından daha da masraf çıkmasın diye.
Sonra işe başlayınca günde 1 tl ile başladım atmaya.Şimdi duruma göre yemek yememişsem onun parasını atıyorum mesela.Evlendik yine borç vs birşekilde birşey çıkıyor.
Merkez bankası değiştirir.Rahmetli babaannem vefat ettiğinde dolabında ytl cıkmıştı bin tl kadar. Kadın kıtlık olur bişi olur mantığı saklamış kimseye de dememiş.Paraların değiştiğinden de haberi yok okuma yazması yoktu. Sonra onu amcamlar merkez bankasından değiştirdiler.
Ben bes almadım.

boş günü fırsat bildim annem rahmetli babam için kurban vekaleti vermeye gidecekti aşevine hem onu götüreyim hem de sorularıma yanıt bulayım diye ben de gittim ....

küçük baş bedeli 550 tl imiş
ben 2 tane vekalet vereceğimi yalnız kendim için kesilenden parça alıp alamayacağımı , usulleri nedir nasıldır sordum onlar da istediğiniz şekilde veririz dediler

o zaman nasipse 1 kurbanı tam olarak vermek istediğimi
kendim için olandan da sadece 1 arka but istediğimi ifade ettim ....
bana uygun geldi

değişiyo bşr kaç yıllıksa ziraatta değiştiriyor. montumun cebinde biriktirdiğim parayı bulmuştum ziraatta değiştirdim

selam hanımlar. arkadaşla çarşıya gideceğiz baya fotokopi işim far para harcayacağım.
ben kumbara işine ne zaman girdim hatırlamıyorum. Rahmetli babannemin evinde saklardım ilkokuldayken onun öncesinde de kumbaram varmış. annemler anlatıyor babam bozukluğu olmayınca kumbaradan ona gece verirmişim sabah bana geri versin diye :) sevşyorum para biriktirmeyi hedef koymayı. harçlıklarımı aylık ya da haftalık isterdim biriktirmek için :) 3 yıldır çok harcadım ama yine sıkma zamanır

kurban konusunda durdukça karşıma değişik fırsatlar çıkıyor
bugün kurban bağışı alan vakıflardan birine denk geldim internet üzerinde
yurtdışı kurbanlık bedelleri 320 tl 150 dolar ya da 110 Euro
ve sitelerindeki bir videoda kurbanın faziletine dair pekçok örnek paylaşılırken şu dikkatimi çekti içimi acıttı ...afrikadaki kurban kesim ve dağıtım esnasında afrikalı birinin oradaki insanların sadece kurban mevsimlerinde et yeme şansını yakalayabildiğini et dağıtılan yere gelebilmek için kimilerinin 2 saat yürüdüğünü ifade etmiş .... bu ifadeler mahvetti beni
ben kendi kurbanlığımı buradaki aşevine
peygamber efendimiz için de yurtdışında kesilmek üzere 1 değil 2 adet kurban vekaleti vermeyi düşünüyorum....

burada efendimiz için 550 tl ye 1 adet kesileceğine yurtdışında 640 tl ye 2 adet kestirmek daha mantıklı geldi bana

Farmasi canım Allah kabul etsin inşallah kurbanlarını. Biz tek hisse büyükbaş hayvana girdik. Allah kabul eder inşallah
Ben de bugün 9 tl yemek 2 tl kahve parası verdim.
Kumbaraya 3 tl gidiyor
Allah razı olsun canım
Rabbim hepimizin kurbanlarını kabul etsin inşaallah

bereketli olsun kumbişe giden paralar

Benden bugun kumbaraya 18tl girdi 2tlde ekmek aldk ama 2aylik elktrk faturam 85,20geldi firin temzlik fritoz flan etkiledi herhalde yatili misafirim vardi agustos ve eylulde sabaha kadar lambalar acik kaldi hep insl ekimde duser faturam eleltrk fazla harcamiyorz ama temzlikte full makineler calisti misafrler sabaha kadr isikta flan oturdu firin firitoz tost maknesi hep calisti sonuc bu ama olsun ekimde dusuk gelir yarin 6.60lil yol parasindan siyirdik annemler gelip alcak bizi donste esim tek doncek pazara kadr aennemde olcam

Kizlar dua edin hamile olmus oliyim
bugun normalde adet olmam gerekiodu
Hic bi belirti yok vitabiol surup ictim bu ay ve zinko hapi cildiyeci vermisti yan etkilerinde geciktirmeye dahil belirti yok
adete dair belirtimde yok para olsa yanibasimizda ozel hastane var ama gidemiyom bu suphe yedi bitirdi beni simdiden hayirlisi diorm tabiki
belki gene gecikerek olcam ama son 3-4aydor duzenliydi bakalimof gebelik testi icinde erken devlet hastanesinde bufune yarina randevuda yok bole beklemedym esimde bekle dio bakalm ne olcak dua edin neolur 3senedr bekliyoz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…