- 16 Eylül 2009
- 14.383
- 24.221
Yok canım olur mu öyle şey. Hellp sendromu geçirdim. Ölümden döndük oğlumla ben. Şimdi 2. Gebelikte risk yüzde 80. Aspirin kullanarak riski azaltamayız ama daha hafif geçirirsin dedi. Çok büyük ihtimal yine erken doğum ve düşük kilolu bbek olur dedi. Benim ölüm tehlikem olursa bebeği feda edermiş.Çok sorguya çeker gibi olmuyorum değil mi tam bilmiyorum da ilk bebeginde de bu riskler var mıydı?
Bir yandan riski var evet ama diğer yandan da "OL der ve OLUR" belli olmaz.
Ne mucizevi hayatlar okuyoruz.Belki de olur .
Biz de zorlanıyoruz artık. Tek çocuk gerçekten zor. Ben oğlum için istiyorum. Hem kardeş olur bu hayatta hem de yalnızlığı biter.Bende bazen istiyorum. Özellikle bu yaz çocuğumun psikolojisi bozuldu resmen. Bide ben kalabalık aileleri çok severim. Hep yalnızdım. Kardeşlerimin kimi okulda kimi çalışıyo,uzak. Babam yok annem çalışıyo evde yok falan özenirdim hep. Ama kısmet bazı şeyler
Düşün sende bir gerçekten istiyomusun yoksa benim gibi şartları düşününce vazgeçebiliyomusun. Eğer asla vazgeçmiyosan bir dene. Mevlam neylerse güzel eyler
Çok çok geçmiş olsun. Önceki sayfalarda bahsettin belki gözümden kaçmış bilmiyorum yeni öğrendim.Yok canım olur mu öyle şey. Hellp sendromu geçirdim. Ölümden döndük oğlumla ben. Şimdi 2. Gebelikte risk yüzde 80. Aspirin kullanarak riski azaltamayız ama daha hafif geçirirsin dedi. Çok büyük ihtimal yine erken doğum ve düşük kilolu bbek olur dedi. Benim ölüm tehlikem olursa bebeği feda edermiş.
Netten çok bilgi var hellp ile ilgili ama buraya kopyalayamadım. Tedavisi olmayan bir hastalık. Tek çözümü teşhis edildiği anda bebeğin alınması. Annede ölüme körlüğe böbrek yetmezliğine sebeb oluyor
Bende çalışmıyorum.Tek öğretmen olmayan benim,hatta tek çalışmayanda benim. Ama az kaldı ne satacağımı bilsem açıcam bi dükkanda....
evet canım bahsetmiştim hiç önemli değil. eşim hiç sıcak bakmıyor. konu bir daha açılmadı bile evde. eşimde aynen dediğin gibi düşünüyor.Çok çok geçmiş olsun. Önceki sayfalarda bahsettin belki gözümden kaçmış bilmiyorum yeni öğrendim.
Neler yaşamışsınız ,Rabbim hayırlısını versin.
Ama bu riskler olduğu için eşiniz pek sıcak bakmaz sanırım.Benim eşim dese bende göze alamazdım , bir evladımız var diğerini isterken senden olamam diye.
Rabbim hayırlısını versin hakkınızda.
cfanım benim kk da bu konuyla ilgili açtığım konular var. oğlum 5 yaşındayken kendi doktoruma gitmiştim o da bana olumlu konuşmadı. geçen süre içinde çok ağladım. çok zırladım. son şansımjı denemek için bu konuda uzman yayınları olan başka bir doktora gittim o da bana farklı şeyler söylemedipapatya, geçmiş olsunmu demem gerekiyor bilemedim.. hakkında ne hayırlısı ise o olur inşALLAH. konu çok farklı ama bir örnek vermek istiyorum.
dayımın eşi(amcamın kızıda olur) kanser.. sürekli ATOM tedavisi ve kemoterapiler görür.. bir kızı 12 yaşında.. 10 sene bebek getirmedi.. getiremedi. kesinlikle yasaktı.. hem kendi sağlı hemde bebeğin sağlığı için.. ama yengem denemek istedi. ve şuan 1yaşında ve 2 yaşında iki kızı daha oldu.. kesinlik engelli doğar dedikleri bebekleri çok sağlıklı. birinde doğumda çıkan aksilikten dolayı bir kolu diğerine göre biraz daha küçük. buda annenin sağlıgıyla değil hastanein hatasıydı..
bekarım belkide konuşmak dha kolay gelir bilemiyorum. ben denemek isterdim herhalde şansımı.. Diğer taraftanda bir çocuğun var bunada şükür diyip durumu kabullenmenide istiyorum aslında
şuan bu defteri kapatsanda 2 sene sonra yine senin bugünkü düşünceler alacaktır gibime geliyor. ALLAH büyüktür..
Papatya annenin sağlığı çok önemli sağlıklı çocuklar büyütebilmesi için. Eşin bu duruma razı değilmiş hem.Yerden göğe kadar haklısın. Hepsinin farkındayım. Yıllardır da bu konu yüznden çok başınızı ağrıttım hem senin hem diğer kızların.
Ama gel gönlüme Anlat. Doktora sordum siz benim yerimde olsanız ne yapardınız diye. Sanırım denerdim dedi. Bundan sonrası bol dua benim için. Oğlum da çok istiyor. Ben de istiyorum.
Bu da benim imtihanım galiba. Rabbim hayırlını versin inşallah.
evet bunu ben de düşündüm. acaba böyle bir sik olduğu için mi üstüne düşüyorum diye. belki de öyle şartlar normal olsaydı tek çocukla kalmak isterdim belki de. 20 lik ihtimal çok az. zaten her halükarda erken doğum yaparsın dedi. 7,5-8 ay en fazla diyor. çok dua ediyorum. rabbim doğru kararı vermemi sağla diye.Papatya annenin sağlığı çok önemli sağlıklı çocuklar büyütebilmesi için. Eşin bu duruma razı değilmiş hem.
Çocuğun var Allah bağışlasın Allah uzun ömür versin. Hiç olmasa bu isteğini anlayabilirim ama çocuğun varken değermi bilmiyorum. Belki de bu risk olduğu için bu kadar üstüne düşüyosun bu işin. Herşey yolunda gitse bi çocuk bana yeter deyip çocuk işini kapayabilirdinde. Bu olasılığı düşünerek 9 ayı nasıl geçireceksin. Çok yıpratıcı olmazmı. Sadece sen değil, eşin, ailen, çocuğun, arkadaşların,sevenlerinin aklı hep sende olucak.
Farketmeden hamile kalırsan tabiki o yüzde 20 lik ihtimale tutunmak gerekir.
Allah büyüktür. Ben senin yerine olsam bu riski alamazdım ama derdim ki Allahım ben aradan çekildim nasibimde varsa tekrar anne olmak hayırlısıyla tatmak isterim ama yoksa gönlümü buna razı et yavruma bana eşime başka güzellikler tattır.
Hakkında hayırlısı olsun canım.
üni daha güzeldir branş neydi papatya. papatya seni de anlıyorum ama sana bişey olursa ailen için çok kötü.Evet canım. Benim öğrenciler kocaman.
Banucum ben de öyle galiba. Kafam allak bullak. Bir de sordum kadına. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız dedim. Denerdim dedi. Anlamadım ben bu işi. Hem bir sürü riskden bahsediyor. Bana başka hastalarını örnek verdi. Hem de denerdim diyor.
Sevgili öğretmen arkadaşlarım;
Ikinci günümüz okulda ve biz hastalık sezonunu açmış bulunmaktmayız
Şimdi ben ilk kez çocuk gönderiyorum okula ve bilmiyorum gerçekten. Daha ders falan yok,rapor kesinlikle almam gerekiyo değilmi
Ve o raporu aynı günmü okula götürmeliyim[/QUOTE
Kaça gidiyo çocuğun bilmiyorum ama benimki 4 sınıfta hasta olunca ya da okula gidemiceği zaman öğretmene haber veriyoruz o kadar.
bi öğretmen daha :) ben pdrci :)Merhaba kızlar
Durgunlastiniz mi ne
Papatya hakkında hayırlısı olsun
Kızlar ben de öğretmenim
Branşlardan bahsedilmis
Benim bransim türkçe
Bi de farmasiyi biliyorum, o da sosyal bilgiler
Ever eşim sıcak bakmıyor. Hatta dünden beri o konu hiç konuşulması bile. Dua ediyorum bol bol... Hayırlısını diliyorum.Günaydın kızlar, valla çok zor bir karar papatya. Sanırım eşin pek sıcak bakmıyor, o yüzden işin daha da zor gibi, riskler de fazla, bilemiyorum valla.
Biz bugun eczane 16tl
Market 10tl verdik
Ohhhhh ne güzel olmuş.hayırlı olsun birikimlerin. Aslında ben de isterim öyle bir güne girmeui. Ama şu anda çevremde öyle gün yapan yok.Bugün tam okuldan çıkarken bir baktım bizim bayanlar gün yapıyor. Her yıl katıldığımı biliyorlar, bana da teklif ettiler. Hem küçük bir etkinlik oluyor, her ay dışarı yemeğe gidiyoruz beraberce. 100tllik bir gün zaten, ben de katıldım. Toplam 12 kişliyiz işte. Ayrıca maaşımdan artan parayla yarım altın aldım eşimin ısrarıyla. Az bi param kaldı ama kısa sürede kırtasiye parası ile ekders alacağız, bayram için paramız olacak inşallah. Hızlı bir başlangıç yaptık, moralim düzeldi