BİRİKİMCİ HATUNLAR

Sevgili öğretmen arkadaşlarım;
Ikinci günümüz okulda ve biz hastalık sezonunu açmış bulunmaktmayız
Şimdi ben ilk kez çocuk gönderiyorum okula ve bilmiyorum gerçekten. Daha ders falan yok,rapor kesinlikle almam gerekiyo değilmi
Ve o raporu aynı günmü okula götürmeliyim
Çocuğunz 1.sınıf değil mi rapora gerek yok sadece öğretmene bilgi verin yeterli bence :) rapor alırsanızda tekrar okula başladığı gün götürüüp öğretmne teslim edersiniz:)

Bende bugün 9gram altın aldım:) kurban paramı ayırdım :) kırtasiye ile kredi kartımı yatıracam :) ek dersimde nişan için kalıyo:) biz ne kadar hesap yapsakta rabbim berekeetinş veriyo:)
Hayırlı olsun birikimin.
Ben hala projeden gelecek 8000 tl yi bekliyorum. Başka türlü çıkış yolumuz yok bizim

Bende bugün 9gram altın aldım:) kurban paramı ayırdım :) kırtasiye ile kredi kartımı yatıracam :) ek dersimde nişan için kalıyo:) biz ne kadar hesap yapsakta rabbim berekeetinş veriyo:)
Aynen cnm biz bu ay kit kanaat yasamayi planliyorduk oyle tahmin etmistik cok sukur rabbim bereketli verdi paramizi
market yaptik aylik ihti tamam yani fatura parasida kenarda biz esimin gunluk kazandigi paralarla ufal ufak gunluk marlet alip dolabi doldurmayi dusunuyorduk en buyuk derdimiz buydu patates tarhana flan idare etcektik cok sukur kenarda kumbarada para bile attirdik esim persembeden pazara kadar arttirir ben annemlerde kalcm pazAra
kadar cunku cok sukur bu ayda sksmicaz kurbanin bereketi bu su anda ikimizde rahatiz cnm
sense yuva kuruyorsin benm ablamda oyle bu paAr tanisma var 7gun sonra nisan var ocalta nikah o da ceyiz telasnda simdi stres maddianevi skntilar bi arada evlenenleron derdi ama rabbm yardimci oluyor bi sekilde

İnşallah bi an önce gelirde sizde rahata kavuşursunuz:KK43: benimde masrafım şimdi başlıyo çeyiz almaya başlıcam artık:)
İnşalkah âmin canım. En kısa zamanda gelmesini bekliyoruz.
Sana da kolay gelsin. Allah yardımcın olsun. İnşalah çok mutlu olursun

Aynen cnm biz bu ay kit kanaat yasamayi planliyorduk oyle tahmin etmistik cok sukur rabbim bereketli verdi paramizi
market yaptik aylik ihti tamam yani fatura parasida kenarda biz esimin gunluk kazandigi paralarla ufal ufak gunluk marlet alip dolabi doldurmayi dusunuyorduk en buyuk derdimiz buydu patates tarhana flan idare etcektik cok sukur kenarda kumbarada para bile attirdik esim persembeden pazara kadar arttirir ben annemlerde kalcm pazAra
kadar cunku cok sukur bu ayda sksmicaz kurbanin bereketi bu su anda ikimizde rahatiz cnm
sense yuva kuruyorsin benm ablamda oyle bu paAr tanisma var 7gun sonra nisan var ocalta nikah o da ceyiz telasnda simdi stres maddianevi skntilar bi arada evlenenleron derdi ama rabbm yardimci oluyor bi sekilde
Bizimde şubatta düğün ama evimizi ağustosta kuracaz. Yani düğün masrafını bitirio eşyaya başlıcaz :)

Sevgili öğretmen arkadaşlarım;
Ikinci günümüz okulda ve biz hastalık sezonunu açmış bulunmaktmayız
Şimdi ben ilk kez çocuk gönderiyorum okula ve bilmiyorum gerçekten. Daha ders falan yok,rapor kesinlikle almam gerekiyo değilmi
Ve o raporu aynı günmü okula götürmeliyim
Çok geçmiş olsun. Şnşallah en kısa zamanda iyileşir.
Rapo almanıza gerek yok bence. Öğretmene bilgi verin yeterli

günaydın kızlar.
bu ay ben de fazla bir miktar ayıramayacağım.
eylül ayı veliler için masrafların arttığı ay demek.
iki çocuk birden olunca beklediğimi aştı bu sene.
ama marifet boldan artırmak değil yoktan arttırmak derdi anneciğim.[ne çok nasihat etmiş bana bir tanem,mekanı cennet olsun.]onun tavsiyesine uyuyorum,allah ne verdiyse koyuyorum kenara.

Günaydın kızlarrr,

Benim de bu ay maaşım bereketli oldu sanki.
Kredi:920 kesiliyor zaten. Kalanla öğrenim kredisi borcumu ayırdım. Ev alışverişi için para ayırdım. Doğalgaz faturasını ödedim. yarım aldım,100 tl gününe katıldım, kardeşime göndermek için harçlık ayırdım. Maaaşımın yarısıyla çok şeyler başardım sanki:KK31:

Ama bana pek bi harçlık kalmadı:KK43:

günaydın kızlar mutlu huzurlu bir gün olur inşaallah

bugün okulum yok

bu yıl sadece 15 saat ders aldım

iyiki de ders saatini az almışım yoksa pert olacakmışım

13 küsur yıl sonra rotasyon muhabbetleri sebebiyle başka bir ortaokula tayin istedim
öğrencinin neredeyse tamamına yakını köylerden ( 17-18 köyden gelen servis var )
taşımalı olarak geliyor nöbetlerde özellikle sorumluluğu çok fazla....

dün dersim 15:30 da bitmesine rağmen 1.5 saatte çocukları servislere anca bindirebildik...

ve ben eve 17:00 de gelebildim .
iyiki bugün boş gündü yoksa ben haftada 30 saat ders alsam bu tempo ile 3 aya kalmaz ölürdüm sanırım
salı nöbet günü hariç çarşamba boş diğer günler yarım gün ya da daha da az :KK66:

Kizlar bugun maasimizi cektik hani bu ay para kalmiyor skntida olcaz demistikya cok sukur rabbim ferah kapilar acti
kurban parasini maastan verdik ustune 101tllik market yapabildik faturs parasini ayirabildik cep faturami yatirdik hersey tamam yani hatta kiradan arts kalan bunlar bu harcamalar 300 kiramiz :) o disinda bunlari yaptik cok sukur kurban bereketiyle geldi :) hatta kumabarada para bile cogaldi kizlar esim benden gizli biriktirmis :) kumbarada su anlik 67,80kuris var ay sonuna kadar insl 100olur olmasada o civarda bisi olur :)
Cok mitluyim cok sukur biz skntiyla beklerken bu ayi ferahlik gecicek insl esimin gunluk 5-10tl kazanio rahat rahat ekmek ve ihti karsilicaz insl

canım senin adına çok sevindim herşeyin yolunda gitmesine

niyet hayır olunca inşaallah Rabbim bir şekilde kolaylık veriyor ve de akıbet de hayırlı oluyor

günaydın kızlar.
bu ay ben de fazla bir miktar ayıramayacağım.
eylül ayı veliler için masrafların arttığı ay demek.
iki çocuk birden olunca beklediğimi aştı bu sene.
ama marifet boldan artırmak değil yoktan arttırmak derdi anneciğim.[ne çok nasihat etmiş bana bir tanem,mekanı cennet olsun.]onun tavsiyesine uyuyorum,allah ne verdiyse koyuyorum kenara.
Evet gerçekten bu ay çok zor oluyor. Ben de tek olmasına rağmen masrafı bayağı oldu. Aman canları sağolsun da.
Anneciğin ne güzel söylemiş. Allah rahmet eylesin.

Günaydın kızlar, dün ilk defa sizden özenerek kumbarama kağıt para attım:)
Mathcim ev kurana allah yardım eder inşallah fazla borçlanmadan yuvanizi kurarsiniz. Şimdiden tebrik ederim.
Hayırlı olsun

günaydın kızlar hayırlı sabahlar.
dün alışveirş yaptım biraz. kardeşimin ısrarıyla. üstüme başıma bişi almadığımı fark ettim. onlarıda kredi kartından çektim.
erkek kardeşimin doğum günüydü. çok istediği bir saati hediye ettim. 249 :KK43: kredi kartında taksit olayını pek sevmem ama 3aylık taksite bölmek istemedim. bu ay birikimime dokunmak istemedim çünkü..

BES olanlar, mesela vefat halinde ne olacak burada birikenler biliyormusunuz. ben yaklaşık 5 senedir yatırıyorum.

Varyemez Varyemez abla tşke derim ya latif konuda banada yer vermemnden dolayı. ders saati içinde sana iyi olmuş. eve gidince insanın sorumlulukları oluyor zor:KK43: benim kardeşim iki aydır benle yaşıyor. kpss hazırlanıyor. hergün ona ne yemek yapcam. çok yemek yapim yarın öğlende yesin derdi beni bide kastı yani :KK43: ben tekken bukadar yapmıyordum.

_Lavin_ _Lavin_ hayırlı olsun birikimlerin:) sen üniversitede 4 sene aldınmı burs. kardeşimde alıyorda. ortalama nekadar ödeniyor bişi söyleyebilirmisin

günaydın kızlar mutlu huzurlu bir gün olur inşaallah

bugün okulum yok

bu yıl sadece 15 saat ders aldım

iyiki de ders saatini az almışım yoksa pert olacakmışım

13 küsur yıl sonra rotasyon muhabbetleri sebebiyle başka bir ortaokula tayin istedim
öğrencinin neredeyse tamamına yakını köylerden ( 17-18 köyden gelen servis var )
taşımalı olarak geliyor nöbetlerde özellikle sorumluluğu çok fazla....

dün dersim 15:30 da bitmesine rağmen 1.5 saatte çocukları servislere anca bindirebildik...

ve ben eve 17:00 de gelebildim .
iyiki bugün boş gündü yoksa ben haftada 30 saat ders alsam bu tempo ile 3 aya kalmaz ölürdüm sanırım
salı nöbet günü hariç çarşamba boş diğer günler yarım gün ya da daha da az :KK66:

Taşımalı eğitim sorumluluk olarak da, fiziksel zorluk olarak da çok zor. Eşim de önceden köyde ve taşımalı eğitim olan okulda çalışırdı, doğru düzgün yüzünü görmezdim.

günaydın kızlar hayırlı sabahlar.
dün alışveirş yaptım biraz. kardeşimin ısrarıyla. üstüme başıma bişi almadığımı fark ettim. onlarıda kredi kartından çektim.
erkek kardeşimin doğum günüydü. çok istediği bir saati hediye ettim. 249 :KK43: kredi kartında taksit olayını pek sevmem ama 3aylık taksite bölmek istemedim. bu ay birikimime dokunmak istemedim çünkü..

BES olanlar, mesela vefat halinde ne olacak burada birikenler biliyormusunuz. ben yaklaşık 5 senedir yatırıyorum.

Varyemez Varyemez abla tşke derim ya latif konuda banada yer vermemnden dolayı. ders saati içinde sana iyi olmuş. eve gidince insanın sorumlulukları oluyor zor:KK43: benim kardeşim iki aydır benle yaşıyor. kpss hazırlanıyor. hergün ona ne yemek yapcam. çok yemek yapim yarın öğlende yesin derdi beni bide kastı yani :KK43: ben tekken bukadar yapmıyordum.

_Lavin_ _Lavin_ hayırlı olsun birikimlerin:) sen üniversitede 4 sene aldınmı burs. kardeşimde alıyorda. ortalama nekadar ödeniyor bişi söyleyebilirmisin

canım ben arkadaşaşımdan biliyorum
bes'te oğlumu mehter gösterdim, benim vefatım durumumda o hak sahibi olacak demişti. Bi araştır istersen.

Öğrenim kredisine gelince, ben hem katkı hem öğrenim aldım, 4 yıl boyunca. dört yılda ödeme planı yapılıyor, toplam 215 tl ödüyorum işte. Çok sıkıştırmıyor şükür.

X