BİRİKİMCİ HATUNLAR

1170 ev kredisi
220 ihtiyaç kredisi
730 araç kredisi
175 faturalar yaz dönemi daha düşük haliyle
Oğlum bu sene okula başlıyor özel okul olduğu için masrafı çok
Kredi kartları yaklaşık 1000 lira
Mutfak masrafını hiç hesaplamadım
Of daraldım valla baya çokmuş

Ben hiç bilmiyorum mutfak ne kadar tutuyor,biz 350 tl anneme kira veriyoruz, faturalar yazın 250 tl filan ama kışın artı doğalgaz oluyor 200_300 tl eşimin 200-300 tl filan kredi kartı oluyor oda taksitli aldiklarimiz da benim 1000 tl filan.bakalım bu ay hesaplı gidicez

Farmasicim ellerine saglik kuzumm

Bende giderlerimizi yazayimm
780 kira
1200 krediler
140 servis
150 çocuklara harclik
250 faturalar (kisin artacak d.gaz dolayisiyla)
1000 TL visa (mutfak alisverisleri tatil taksidi)

Benimde
700 kira
320 ihtiyaç kredisi
170 kredi kartı
100 int ve ev tel
200 toplam cep telefonu faturalarını
700 mutfak
100 faturalar
120 lira taksit
300 benzin

Farmasi ellerine sağlık hem tablo çok güzel olmuş hem de beni de eklemişsin:)

O zaman ben de yazayım giderleri tahmini her ay böyle değil tabii ama

Kira ve Aidat 640
kredi kartı 1 800
kredi kartı 2 300
kredi kartı 3 1000
kredi kartı 4 60
Burs 60
gün parası 100
altın 150
telefon ve İnternet 49
Elektrik 65
Dogalgaz 300 (yazın çok az ama kışın 300 diyelim)
su 35
araba gaz 400
araba benzin 200(her ay değil tabii ama depo 200'e doluyor)
kontor 45
market alışveriş 300
kuafor 50 diyelim:)
sigara 195 (malesef eşim içiyor)

Varyemez , ellerinize saglik :)

Ben yazmayayim aylik giderlerimi.
Daha once bir konumda nisanlimla evcil hayvanlarimizin aylik giderini yazmistim, hic beklemedigim halde topa tutulmustum (sebebini hala bilmiyorum sonucta herkesin gelir gideri farkli ki orada da hep dedim Allah herkese daha cok versin).

Bizim giderlerimiz de şöyle:
Kira:550
Aildat:80
İhtiyaç kredisi:920(Son 3 ay)
Öğrenim kredim:215
Kredi kartı:400 civarı
Benim tel:30
Eşimin tel:50
İnternet:50
Elektirik-doğalgaz:70-80 (Kışın 300'ün altına düşmez.)
Mutfak:400
Kardeşime harçlık:300

Ayyy bizim de ne çokmuş böyle.

Günaydın kızlar
Umarım güzel bir hafta olur. Bu akşam üstü oğlanın okul alışverişini yapacağız. Çanta okul kıyafeti alırız şimdilik. Haftada defter kalem vs alınır herhalde

herkese günaydııııın.
pozitif olalım bugün,yeni başlangıçlar yapalım,eksileri artıya çevirelim.
farmasim hoşgeldin canım.

günaydın kızlar hayırlı sabahlar. memlekete planım vardı. bunu iptal ettim. 500TL masrafım olacaktı. bide anneannem sürekli kafamın etini yiyip evlen evlen diyeceğin için gitmeme kararı aldım
bu ay 200TL kredi kartı ödersem, 500 lira köşeye atabilirim inşALLAH..
hiç tatile gitmedim. 1senedir aralıksız çalışıyorum. kapadokya fikride var bakalım. onun içinde yanıma biri lazım

iş ve ev arasında yürüme mesefa. yürüyerek gidip geliyorum. araç alırsam ikinci el alıcam zaten. hem acemi olduğumdam dolayı hemde bütçeden dolayı..
sakaryada işim. izmitte ailem her hafta gidiyorum neredeyse.. 1saatlik yolu ben 2bçk 3 saate gidip 4 araba değiştiriyorum.. arabanın masrafı bitmiyor buda beni korkutuyor.. parça bozulur para.. ceza gelir para.. araba olunca daha çok gezicem buda benzin bilemedim..
bugüne kadar rahatım için hiç bişi yapmadım. hem bişeylerden kısıp tasarruf yapmaya çalıştım.. bu sefer kendim için bişi yapmak istiyorum açıkçası

Varyemez abla seninde fikrini almak istiyorum

Günaydın birikimci hatunlar hafta sonu kumbarama 10 tl atabildim
Berfin bence ikinci gel 15 bin'e alabilirsin.. sürekli gezerim diye düşünme hesabını yaparsın yine. ben sıfır almayı düşünüyorsun sanıyordum..Tatile çıkman da gerekli evet.o da bir ihtiyaç

evet 15 20 bin arabas bişi almayı düşünüyorum. çok külüstür olmasın diye 20 bine kadar çıkardım
tatil içinde yanıma biri lazım bakalım

Günaydın arkadaşlar,

Her ayın son gününde bildirim yapacağız değil mi ne kadar kenara ayırabildik diye?

evet 15 20 bin arabas bişi almayı düşünüyorum. çok külüstür olmasın diye 20 bine kadar çıkardım
tatil içinde yanıma biri lazım bakalım

ben de 1,5 yıl önce ilk arabamı aldım ve hiç araba sürmesini bilmiyordum eski model polo almıştık 12 bucuga, hala kullanırız ufak tefek sorun çıkarsa da memnunuz valla:)

Y yesil_zeytin_ , ben arabasız bir hayat düşünemiyorum. Masrafı oluyor evet başlı başına gider kaynağı ama rahatlığına değer. Dizel araba alırken bir tık daha pahalı ama benzin masrafı olarak daha uygun oluyor.

Ben de bir şey sormak istiyorum şimdi benim varlıklarını bile unuttuğum altın takılarım var, hiç kullanmıyorum kullanmayı da düşünmüyorum. Öylece duruyor. Onları bozdurmak mı daha mantıklı yoksa değmez mi? Düşündükçe aklıma geliyor böyle şeyler. Kasadaki varlığını bile unutmuşum, ihtiyacım olan şeyler değil, sarı altından da nefret ederim, beyaz ve rose gold olanları ayırıp diğerlerini kasaya koymuştum. Ne kadar para eder onu bile bilmiyorum ama işçilik olduğu için düşer değeri sanırım. Nasıl değerlendiriyorsunuz altın takıları?

Nişanlım da ihtiyacın mı var, ihtiyacın varsa söyle, birikim yapmak nereden çıktı diye beynimi yedi sağolsun. Birinin nişanlıma birikimin ihtiyaç olduğu için yapılmadığını öğretmesi lazım yoksa beni çok engelleyecek

V violetto

Ben düğünde takılan altınlarımı (bilezik, çeyrek, ata, yarım vs vs) garanti salısı altın günlerine götürdüm. Orada uzman kişi inceledi ve altın hesabıma gram olarak aktardı. (sadece 2 tanesini evde:)

Nişanlını bu konuda salla bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…