- 21 Ekim 2010
- 4.284
- 1.903
git canım,korkunun bir şeye faydası yok.öyle olsa ben asla çocuk doğuramazdım kaybımın üstüne.elinden geleni yapıp tevekkül etmek lazım.Gerçekten 21 yaşında bir çocuğun tüm sorumluluğunu Alman her yiğidin harcı değil. Tebrik ediyorum seni
Henüz gitmedim. Sanırım onun diyeceği şeylerden korkuyorum ve bu hayalla biraz daha yaşamak istiyorum. Ama bu hafta gidemem de haftaya Allah'ın izniyle inşallah gideceğim. Ve tamam derse hemen bırakacağım korunmayı. Oğluma ilk ay hamile kalmıştım.
Biz 2008 de 120 ye aldık evi. 30 peşinat verip 90 kredi çektik.
kozmetik durdukça bayatlıyor,mümkünse bittikçe almak lazım.Bende esimde çalışıyoruz, öyle yüklü bir borcumuz yok kredi filan,annemin evinde oturuyoruz cüzi bir kira veriyoruz ama kenarda beş kurusumuz yok suan 5 senelik evliyim, hesapsız harcıyorum ben eşim çok tutumludur, almak istediğim esas şeyleri alamıyorum mesela kitaplık istiyorum uzun zamandır eşim borçlarını kapat öyle diyor ama ben dayanamıyorum en çok kozmetik ve kıyafet alıyorum engel olamıyorum kendime
aldık gitti.hoşgeldin.:)Bende birikim yapmak istiyorum beni de alın aranıza:)
Ben son bir yıldır birşey aldığımda mutlu olmuyordum aksine huzursuz oluyordum. Dolaplara bakıp bakıp bu kadar şeyi ne Zaman topladım ben diye söyleniyordum. Çok severek aldığım bir elbiseyi bir hadi belki iki kere giyiyordum. Giymekten değil de dolapta durmaktan eskiyordu kıyafetlerim.Bana da bişey olması gerek acilen
Merhabalar kızlar ,
Öncelikle farmasi ve banusultan çok geçmiş olsun ...
Birikim konusuna gelince , en azından yılbaşına kadar birikim görünmüyorilk hedefim k.kartlarını kapatmak .. sonra hem helinin hem de abilerinin okul masrafı eylül maasını bitiryor zaten ... heline bir de calışma masası almamız lazım .. koçtaştan 120 liraydı yanlış hatırlamıyorsam onu beğendik hem fiytı uygun hem de renk ve büyüklük bakımından helinin odasına göre ..malüm birinci sınıf biraz masraflı bir sınıf ... 30 liraya okul forması aldık ancak daralması için de bir 30 lira vereceğiz . Bedeni olsa tqm takım 85 lira ...
Canım haklısın bilmiyorum neden ama geciktiriyorum işte. Haftaya bir gün şehir dışına gideceğim. Diğer günler işte çok yoğunun. Cuma da tatile gideceği 2 günlük. Öbür hafta ilk işim gitmek olacak.git canım,korkunun bir şeye faydası yok.öyle olsa ben asla çocuk doğuramazdım kaybımın üstüne.elinden geleni yapıp tevekkül etmek lazım.
kozmetik durdukça bayatlıyor,mümkünse bittikçe almak lazım.
aldık gitti.hoşgeldin.:)
Evet almanın sonu yok. Aslında şimdi düşündüm de belki de dönüm noktam şuydu.giysi,çanta,ayakkabı hangi kadının tutkusu değil ki zaten.
ben de sizin gibiydim,almanın sonu yok onu anladım.her zaman daha güzeli,kalitelisi,daha yenisi çıkıyor.
kombin yapıp,yakıştırınca öyle çok fazla eşyaya gerek olmadığını anlıyor insan.
özlem denizmenin dolap detoksu yazısını ekliyorum.
1.Para Planı/Bütçe: Gelirinin yüzde kaçını kıyafet için ayırabilirsin? Ev, gıda, sağlık, araba, birikim… Tavsiyem gelirinin % 5-8 ayırabilirsin. Senelik kıyafet bütçeni ikiye böl. Yazlık, kışlık kıyafet alışverişlerinde ne harcayabileceğini bilirsin.
2.Kıyafet Planı: Gardırobun için aşağıdaki TOP 5 oluştur.- Siyah elbise ve siyah etek ceket, lacivert etek ceket, – Beyaz gömlek, siyah dik yaka kazak, – Güzel kahve veya siyah palto İstediğin kadar aksesuar kullanabilirsin.
3.Kıyafet Detoksu: Dolabını temizle.a. Bir senedir giymediğin ve eskimiş kıyafetleri ayır. Giymediklerini internetten satabilirsin. b.Arkadaşlarınla, kek börek, altın günü gibi gardırop temizleme günleri yapın. Giymediğiniz kıyafetleri vakfa bağışlayın. Böylece ‘Birinin eskisi, diğerinin yenisi’ olur.
4.Moda uymak: Artık giymek istemediğin, modası geçen giysileri terziye götürerek değişiklik yaptırabilirsin. Çantalarını lostraya vererek deri saplıyı zincir saplı çanta olarak değiştirebilirsin.
5.Alışveriş tüyoları; Alışverişe çıkmadan önce; -Kıyafet bütçene bak. Ne kadar harcayabilirsin? -Süpermarkete gider gibi liste yap. Neye ihtiyacın var? -Dolabının fotoğrafını çek. – Fikrine ve aklına güvendiğin bir arkadaşınla alışverişe çık. Alışveriş sırasında; -10 saniye düşün gerçekten alacağın giysiye ihtiyacın var mı? – Zayıflayınca giyerim, aman ucuzluktaymış, aaa sadece 20 tl imiş deyip alma. -‘Ben bunu ne ile giyeceğim?’ diye düşün.
Kendini tanı, tarzını anla, dolabının fotoğrafına bak KIYAFETİ taşıyan sensin, o seni taşımasın. Kıyafete ruh, enerji, güzellik veren sensin…
ağız tadıyla yemek nasip olsun canım.Bu arada kislık uç yemeklik bamya konservesi yapmıştım ama konserveleri fazla pişirmisimbamyalar kavanozda çatlamış ... iki kavanoz da fasulye konservesi yaptim .. bugün yine fasülye hazirlayip buzluğa atacağım .. bir de fırsat buldukça barbunya alıp dolaba atıyorum .. dun de eşimle beraber maden suyu şişelerine domates bastık , kapattık,bulaşık makinesinde konserve ettik bir sonraki hafta da kahvaltılık sos hazirlayacağım.. migrenim tutmasaydı bugün yapacaktım artık diğer haftaya kaldı ...
oo allah kolaylık versin canım.şimdiki birler sana geçmişi kesin aratır.çok biliyor yaramazlar.Banucum aslinda aklımdasıniz ama buraya bakmayı unutmuşumsabah bir bakayı, ömce yazılanları okuyayım dedim
Bu sene hem ben hem de helin birinci sınıf ama ben 13 sene sonra ilk defa birinci sınıf okutacagım içi benim heyecanım helininheyecanını bastıriyor
haydi bakalım hayırlı olsun şimdiden.Ben de tablomu yaptım geldim.
Kendime hedef de belirledim. Arabamı değiştirmek istiyorum, bir modele aşığım, şu ankini satıp üzerine elime geçen toplu paraya hiç dokunmadan üstüne bir de biriktirdiğim kadarını ekleyerek almak istiyorum. Ben verebildiğim kadarını vereyim, kalan parayı şirket karşılar zaten. Her şeyi de şirkete yıkmak istemiyorum çünkü kuzenler arasında şirketin işine yaramayacak olan bölüm okuyan bir tek ben varımYine de onlarla eşit haklara sahibim, nankörlük yapmak istemiyorum, hem de kendi paramla olursa daha kıymetli olur.
Planladığım doğrultuda giderse yılbaşında alabilirim arabamı, 2015 model istiyorum Türkiye' ye gelir inşallah. Cidden arabalara düşkün bir insan olarak rüyalarımı süsleyen bir model
haydi bakalım hayırlı olsun şimdiden. kara gün parası da ayırmayı ihmal etme gelecek için. annemin lafıdır çok severim: ver paşam diyeceğine ver köşem dersin. [QUOTE .!.:Teşekkür ederim.
Onu da yapacağım buradaki arkadaşların tavsiyesiyle gelen kira gelirime hiç dokunmayacağım ki zaten ihtiyacım olan bir para değil.
Gelecek için birikim o olacak:)
ben plastiği tercih etmiyorum darksea.mümkünse küçük kavanoz al,daha sağlıklı olur.Kızlar birde şunlara domates püresi koymayı düşünüyorum sizce olur mu
Eki Görüntüle 1236560
Kendim yapmadım hiç canım ama evdekilere baktım seninki gibi boş olanlar var gayet güzel duruyorlarHakaret hatunlar orada mısınız?
Kızlar bamyalar olmaz derseniz pazara gidip az daha alıp üstlerini tamamlicam.
Hadi bi el atın su beceriksizliği
Canım dondurucuya pek birşey atmak istemiyorum , kurban etlerini koyarım diye düşündümben plastiği tercih etmiyorum darksea.mümkünse küçük kavanoz al,daha sağlıklı olur.
bamyaları dondurucuya da atabilirsin şu an için.[soğuyunca]
üstünü tamamlamak zahmetli olur senin için.