BİRİKİMCİ HATUNLAR

git canım,korkunun bir şeye faydası yok.öyle olsa ben asla çocuk doğuramazdım kaybımın üstüne.elinden geleni yapıp tevekkül etmek lazım.
kozmetik durdukça bayatlıyor,mümkünse bittikçe almak lazım.

Bende birikim yapmak istiyorum beni de alın aranıza:)
aldık gitti.hoşgeldin.:)

bende ev almak istiyoum bu yılıda geçirip borçları bitirip ev kredisine gireceğiz. Toplamda 45 bin en az birikm olması gerekiyor peşinat için.. Kalanıda kira öder gibi ödemeli.
ben kıyafete fln çok para vermiyorum. Her gördğümü almam ihtiyacım çok varsa alırım.. Kıyafet alışverişlerinde çok zorlanırım, 40 defa düşünürüm gereklimi almalımıyım diye :) ama benimde en zayıf yönüm gezmeyi eğlenceyi severim. yılda ikikez tatile gideriz. en az haftada bir bazen daha sık dışarı çıkıp yemek yeriz. Bunu azaltsam ayda bire düşürsem eminim çok daha kazançlı çıkıcağız.

giysi,çanta,ayakkabı hangi kadının tutkusu değil ki zaten.
ben de sizin gibiydim,almanın sonu yok onu anladım.her zaman daha güzeli,kalitelisi,daha yenisi çıkıyor.
kombin yapıp,yakıştırınca öyle çok fazla eşyaya gerek olmadığını anlıyor insan.
özlem denizmenin dolap detoksu yazısını ekliyorum.
1.Para Planı/Bütçe: Gelirinin yüzde kaçını kıyafet için ayırabilirsin? Ev, gıda, sağlık, araba, birikim… Tavsiyem gelirinin % 5-8 ayırabilirsin. Senelik kıyafet bütçeni ikiye böl. Yazlık, kışlık kıyafet alışverişlerinde ne harcayabileceğini bilirsin.
2.Kıyafet Planı: Gardırobun için aşağıdaki TOP 5 oluştur.- Siyah elbise ve siyah etek ceket, lacivert etek ceket, – Beyaz gömlek, siyah dik yaka kazak, – Güzel kahve veya siyah palto İstediğin kadar aksesuar kullanabilirsin.
3.Kıyafet Detoksu: Dolabını temizle.a. Bir senedir giymediğin ve eskimiş kıyafetleri ayır. Giymediklerini internetten satabilirsin. b.Arkadaşlarınla, kek börek, altın günü gibi gardırop temizleme günleri yapın. Giymediğiniz kıyafetleri vakfa bağışlayın. Böylece ‘Birinin eskisi, diğerinin yenisi’ olur.
4.Moda uymak: Artık giymek istemediğin, modası geçen giysileri terziye götürerek değişiklik yaptırabilirsin. Çantalarını lostraya vererek deri saplıyı zincir saplı çanta olarak değiştirebilirsin.
5.Alışveriş tüyoları; Alışverişe çıkmadan önce; -Kıyafet bütçene bak. Ne kadar harcayabilirsin? -Süpermarkete gider gibi liste yap. Neye ihtiyacın var? -Dolabının fotoğrafını çek. – Fikrine ve aklına güvendiğin bir arkadaşınla alışverişe çık. Alışveriş sırasında; -10 saniye düşün gerçekten alacağın giysiye ihtiyacın var mı? – Zayıflayınca giyerim, aman ucuzluktaymış, aaa sadece 20 tl imiş deyip alma. -‘Ben bunu ne ile giyeceğim?’ diye düşün.
Kendini tanı, tarzını anla, dolabının fotoğrafına bak KIYAFETİ taşıyan sensin, o seni taşımasın. Kıyafete ruh, enerji, güzellik veren sensin…

Bana da bişey olması gerek acilen
Ben son bir yıldır birşey aldığımda mutlu olmuyordum aksine huzursuz oluyordum. Dolaplara bakıp bakıp bu kadar şeyi ne Zaman topladım ben diye söyleniyordum. Çok severek aldığım bir elbiseyi bir hadi belki iki kere giyiyordum. Giymekten değil de dolapta durmaktan eskiyordu kıyafetlerim.
Yani aslında kendiliğinden oldu. Şimdi hiç bir şey alaşım gelmiyor. Elimdekileri doyasıya giymek istiyorum.
Eskiden olsa şu anda indirim var diye deli gibi gezerdim avm lerde

Merhabalar kızlar ,
Öncelikle farmasi ve banusultan çok geçmiş olsun ...
Birikim konusuna gelince , en azından yılbaşına kadar birikim görünmüyor ilk hedefim k.kartlarını kapatmak .. sonra hem helinin hem de abilerinin okul masrafı eylül maasını bitiryor zaten ... heline bir de calışma masası almamız lazım .. koçtaştan 120 liraydı yanlış hatırlamıyorsam onu beğendik hem fiytı uygun hem de renk ve büyüklük bakımından helinin odasına göre ..malüm birinci sınıf biraz masraflı bir sınıf ... 30 liraya okul forması aldık ancak daralması için de bir 30 lira vereceğiz . Bedeni olsa tqm takım 85 lira ...

kalp kalbe karşıymış canım benim.sağol güzelim geçti çok şükür.
yerim ben o bıcırığı,çıtır olacak annesi gibi ne var bunda.
biz de yarın başlıyoruz okula küçüğümle,ondan çok ben heyecanlıyım.
ikinci de olmaz diyordum ama farketmiyormuş.

Bu arada kislık uç yemeklik bamya konservesi yapmıştım ama konserveleri fazla pişirmisim bamyalar kavanozda çatlamış ... iki kavanoz da fasulye konservesi yaptim .. bugün yine fasülye hazirlayip buzluğa atacağım .. bir de fırsat buldukça barbunya alıp dolaba atıyorum .. dun de eşimle beraber maden suyu şişelerine domates bastık , kapattık,bulaşık makinesinde konserve ettik bir sonraki hafta da kahvaltılık sos hazirlayacağım.. migrenim tutmasaydı bugün yapacaktım artık diğer haftaya kaldı ...

Canım haklısın bilmiyorum neden ama geciktiriyorum işte. Haftaya bir gün şehir dışına gideceğim. Diğer günler işte çok yoğunun. Cuma da tatile gideceği 2 günlük. Öbür hafta ilk işim gitmek olacak.
Evet almanın sonu yok. Aslında şimdi düşündüm de belki de dönüm noktam şuydu.
Biz ailecek gezmeyi seviyoruz
Bahar aylarında yurtdışına gittik. Benim masraflarımı işyerim karşıladı. Eşimle oğlumun masraflarını biz. Ve kıyafet almanın bana birşey kaAndırmadığını anladım. Al al nerey kadar. O geziden o kadar mutlu döndük ki. Bundan sonra para biriktirip bir kısmıyla gezeceğiz dedik.

Ben de tablomu yaptım geldim.

Kendime hedef de belirledim. Arabamı değiştirmek istiyorum, bir modele aşığım, şu ankini satıp üzerine elime geçen toplu paraya hiç dokunmadan üstüne bir de biriktirdiğim kadarını ekleyerek almak istiyorum. Ben verebildiğim kadarını vereyim, kalan parayı şirket karşılar zaten. Her şeyi de şirkete yıkmak istemiyorum çünkü kuzenler arasında şirketin işine yaramayacak olan bölüm okuyan bir tek ben varım Yine de onlarla eşit haklara sahibim, nankörlük yapmak istemiyorum, hem de kendi paramla olursa daha kıymetli olur.

Planladığım doğrultuda giderse yılbaşında alabilirim arabamı, 2015 model istiyorum Türkiye' ye gelir inşallah. Cidden arabalara düşkün bir insan olarak rüyalarımı süsleyen bir model

ağız tadıyla yemek nasip olsun canım.
ben de bugün menemen yaptım bir kaç kavanoz.
geçen gün cin biberi turşusu yaptım 10 kavanoz kadar,bir o kadar da domates püresi hazırladım ama yetmez daha yaparım.
kışın makarna ve pizzaya harika yakışıyor.
karınca misali kış hazırlığı yapmak çok zevkli geliyor bana ne hikmetse.
[QUOTE="Papatya, post: 36805079, member: 166305"]Canım haklısın bilmiyorum neden ama geciktiriyorum işte. Haftaya bir gün şehir dışına gideceğim. Diğer günler işte çok yoğunun. Cuma da tatile gideceği 2 günlük. Öbür hafta ilk işim gitmek olacak.

Evet almanın sonu yok. Aslında şimdi düşündüm de belki de dönüm noktam şuydu.
Biz ailecek gezmeyi seviyoruz
Bahar aylarında yurtdışına gittik. Benim masraflarımı işyerim karşıladı. Eşimle oğlumun masraflarını biz. Ve kıyafet almanın bana birşey kaAndırmadığını anladım. Al al nerey kadar. O geziden o kadar mutlu döndük ki. Bundan sonra para biriktirip bir kısmıyla gezeceğiz dedik.[/QUOTE]
en güzelini yapıyorsun,yıllar geçtikçe insanın elinde sadece hatıraları kalıyor.maddi şeyler sadece kısa süreli haz bırakıyor insanda.
oo allah kolaylık versin canım.şimdiki birler sana geçmişi kesin aratır.çok biliyor yaramazlar.
haydi bakalım hayırlı olsun şimdiden.
kara gün parası da ayırmayı ihmal etme gelecek için.
annemin lafıdır çok severim:
ver paşam diyeceğine ver köşem dersin.:)

haydi bakalım hayırlı olsun şimdiden. kara gün parası da ayırmayı ihmal etme gelecek için. annemin lafıdır çok severim: ver paşam diyeceğine ver köşem dersin. [QUOTE .!.:
Teşekkür ederim.
Onu da yapacağım buradaki arkadaşların tavsiyesiyle gelen kira gelirime hiç dokunmayacağım ki zaten ihtiyacım olan bir para değil.
Gelecek için birikim o olacak:)

Valla banucum geçen seneki sınıfımdan sonra geçmişi arayacağımı hiiiiç sanmıyorum
Papatyacım maşaallah gezmelere doyamıyorsun . Seninle bursada görüşemedik de kısmet bir sonraki seminere inşaallah ....

Arkadaşlar az önce pazardan aldığım balyaları konserve yaptım. Ikiye böldüm ama kavanozlar büyük geldi ve boşluk kaldı sizce bu konserveler bozulmadan durabilir mi?
Çok boşluk oldu hava kalırsa bozulur mu ki

Eklentiler

• image.jpg
    1,2 MB · Görüntüleme: 142
Hakaret hatunlar orada mısınız?
Kızlar bamyalar olmaz derseniz pazara gidip az daha alıp üstlerini tamamlicam.
Hadi bi el atın su beceriksizliği

ben plastiği tercih etmiyorum darksea.mümkünse küçük kavanoz al,daha sağlıklı olur.
bamyaları dondurucuya da atabilirsin şu an için.[soğuyunca]
üstünü tamamlamak zahmetli olur senin için.
Canım dondurucuya pek birşey atmak istemiyorum , kurban etlerini koyarım diye düşündüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…