BİRİKİMCİ HATUNLAR

V violetto bence şuan altın düşükken elleme.. altını takip et yükseldiği zaman değerlendirebilirsin. şuan zaten kenarda birikim onlarda bir nevi.

biz altınlarımızı ihtiyaçtan dolayı bozdurduk. ki bende hiç sevmem o yüzden sorun değil..

Birikimleri en iyisi nişanlına bildirmeden yapmak. :KK45: ilerde acil birşeyde aaa bu havadan gelen para ne derse : birikim dersin. :KK53:

Markete gittim tam 280 tl ödedim. zeytinyağı çiçek yağı şeker şampuan çamaşır suyu çay çöp poşeti tavuk kağıt havlu peçete pirinç şehriye makarna süt yumurta tuz nutelka kireç temizleyici aldım. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

günaydın kızlar hayırlı sabahlar. memlekete planım vardı. bunu iptal ettim. 500TL masrafım olacaktı. bide anneannem sürekli kafamın etini yiyip evlen evlen diyeceğin için gitmeme kararı aldım :KK43:
bu ay 200TL kredi kartı ödersem, 500 lira köşeye atabilirim inşALLAH..
hiç tatile gitmedim. 1senedir aralıksız çalışıyorum. kapadokya fikride var bakalım. onun içinde yanıma biri lazım :KK49:

iş ve ev arasında yürüme mesefa. yürüyerek gidip geliyorum. araç alırsam ikinci el alıcam zaten. hem acemi olduğumdam dolayı hemde bütçeden dolayı..
sakaryada işim. izmitte ailem her hafta gidiyorum neredeyse.. 1saatlik yolu ben 2bçk 3 saate gidip 4 araba değiştiriyorum.. arabanın masrafı bitmiyor buda beni korkutuyor.. parça bozulur para.. ceza gelir para.. araba olunca daha çok gezicem buda benzin bilemedim..
bugüne kadar rahatım için hiç bişi yapmadım. hem bişeylerden kısıp tasarruf yapmaya çalıştım.. bu sefer kendim için bişi yapmak istiyorum açıkçası

Varyemez Varyemez abla seninde fikrini almak istiyorum
merhaba canım ben 4 sene önce araba almaya karar verdiğimde 33 yaşında idim ve onun tam 10 yıl öncesi okul ve ev arası yürüdüm .....10 yılın sonunda büyük oğlum okula başladığı için araba benim için ihtiyaç halini aldı ...malum ben küçük bir ilçedeyim her yer yürüme mesafesinde ve de eeeee biraz da gençtim ...

şimdi ise arabasız yapamıyorum çünkü günlük araba ile ortalama 5-10 km zorunlu olarak yapıyorum bunu artık yürüyemem....
şehir içi ulaşım olayı yok burada.....

neyse araba alırken 4 yıl önce sıfır mı 2. el mi derken de bana tamirhane tamirhane dolaştırmayacak garanti kapsamında en az 5 sene arkama bakmayacağım bir şey olsun istedim...

o nedenle Avrupa otolarından 2. el olacağına kore malı sıfır olsun demiştim. ve de getz aldım ... şükür hiçbir sorunsuz bugüne geldim.

Bugünlerde masrafım çok ayakkabı da aldım nişan için market derken 100tl harcadım geldim :) bakalım ne olacak sonum:)

25 tl markete gitti okullar açılıyo hazırlık yaptım kalemler klasörler falan fıstık.

doğalgazı yeni açtırdım açma parası 80 lira geldi onu da ödedim.

Farmasicim bu tabloya bu aydan itibaren olan birikimlerimizi mi yazıcaz?
Yoksa geçen topuktan itibaren olanları mı yazsak?

merhaba canım ben bu topikle biriktirmeye başladıklarımı yazmayı düşünüyorum hatta

geçenlerde bahsettiğim ev alma işine girişirsek eşimin bana mutfak parası olarak verdiğinden kenara atmaya çalıştıklarımı yazacağım sadece ...

sizler de nasıl bildirim yaparsanız onu eklerim tabloya

Peki farmasi her ayın son günü mü bildirim yapacağız o aylık toplam biriktirdiğimi söylemeyi düşünüyorum ben sana uygun olur mu acaba?

dün masraflarınızı yazmışsınız ben de yazayım

birikimlerimi eşimden ayrı yapıyorum

kira yok (kayınpederin binasındayız)
aidat yok
elektrik yok( eşim öder)
su yok ( eşim öder)
ev tel 15-20 tl
internet 67 tl
cep telefonum 22-23 tl
tabletimdeki internet 25 tl

eşimden 400 tl mutfak parası alıyorum onun da 200 tl sini filan harcıyorum

kayınvalidelerle yakın oturmanın avantajı manav , kasap , market eşyalarını takviye ederler
eşim çoğunlukla tatlı çerez meyve suyu çikolata vs gibi alınacakları ekstradan alır alır gelir.
kendi gelirim geçen yıl ortalama maaş+ ekders ortalama 3000 tl idi ...
bu yıl okulum değişti ekdersim belki olmayabilir ... öyle olursa maaşım 2400 tl o da yeter bana Allah bereket versin ...

Peki farmasi her ayın son günü mü bildirim yapacağız o aylık toplam biriktirdiğimi söylemeyi düşünüyorum ben sana uygun olur mu acaba?
canım her ayın son günü saat 18:00 e kadar bildirim yapın ben listeye yazarım...
listede ne görmek istiyorsanız onu yazın serbestsiniz.

merhaba canım ben 4 sene önce araba almaya karar verdiğimde 33 yaşında idim ve onun tam 10 yıl öncesi okul ve ev arası yürüdüm .....10 yılın sonunda büyük oğlum okula başladığı için araba benim için ihtiyaç halini aldı ...malum ben küçük bir ilçedeyim her yer yürüme mesafesinde ve de eeeee biraz da gençtim ...

şimdi ise arabasız yapamıyorum çünkü günlük araba ile ortalama 5-10 km zorunlu olarak yapıyorum bunu artık yürüyemem....
şehir içi ulaşım olayı yok burada.....

neyse araba alırken 4 yıl önce sıfır mı 2. el mi derken de bana tamirhane tamirhane dolaştırmayacak garanti kapsamında en az 5 sene arkama bakmayacağım bir şey olsun istedim...

o nedenle Avrupa otolarından 2. el olacağına kore malı sıfır olsun demiştim. ve de getz aldım ... şükür hiçbir sorunsuz bugüne geldim.

bende çok eski olmayan temiz bakılmış bir araba istiyorum. getz benimde aklımda.
almalımıyım almamalımıyım bilemiyorum işte bunu..

o zaman benim not almam lazım .ne kadar attığımı..
bizim eve şuaralar giren çıkan pek belli değil. eşimin yeni iş durumu var.
karmaşığız yani.

Allah gönlüne göre hakkında hayırlısını versin canım :KK60:

amin inşALLAH..

bende yazayım giderlerimi

300 kira
100 anadolu hayat emeklilik
100 faturalar (yazın)
30 telefon
yol 150

680.. bide market alışverişi var.. borçlarımı falanda yeni yeni bitirdim..

bugün hastaneye gittim muayene ücreti 32 lira fark aldılar özel hastaneydi,yuh dedim :KK43: bugün kumbaraya giriş yok :KK51:

yesa yesa DonukPudra DonukPudra

Altinlari aldim sirkete gittim finans isleriyle ilgilenen bir calisanimiz var ona verdim kasaya koydu, satilmasi en uygun olan zamanda satarsin dedim.
Farkindayim biraz kolaya kacmak oldu ama ne yapayim. :KK70: Yanlis bir sey yapmaktansa...
Nisan altinlarini kayinvalideme vermistim kendi ulkelerinde bize ev yaptiriyorlar destek olsun diye kesinlikle kabul etmedi. Simdi orada kasada tutuyor ama hep diyor senin icin tutuyorum diye. Bir gittigimde onlari da alacagim.

Bir sey daha sorayim biliyorum ki cok komik :) benim cevremde hic bakkal yok mahalle ortami olmadigi icin ben bu bozuk paralari nasil butunletecegim? Nereye veriyorsunuz?
Bir ise basladim insallah elime yuzume bulastirmam.

X