BİRİKİMCİ HATUNLAR

Ben bugün sınava gittim geldim. Fena geçmedi şükür. Çok uykusuzum. Dün gece ders çalıştım.

Eşimde sınav görevinde. Öğleden sonra gelir inşallah. Biraz gezinmeye çıkarız sanırım. Ordanda annemlere geçebiliriz.

Bu ara ütüleri hiç yapamadım. Çamaşır odam çığırından çıktı. Şimdi uzandım aslında ama ben kalkayım o odayı halledeyim, ütüleri yapayım.

Of of bitmiyor kadınların işi.

Kuzum sınavın iyi geçti umarım
Ben açıkçası borctan korkmuyorum artık, karşılığı var neticede allah sağlık versin herşey yapılır
Bugün evde temizliğe başladık, yardımcı kadın çağırdım ama hiç beğenmedim işini
Öğlenden sonra yolladım. Yarın ve pazartesi yine temizlikle geçecek, çok iş var

Kuzum sınavın iyi geçti umarım
Ben açıkçası borctan korkmuyorum artık, karşılığı var neticede allah sağlık versin herşey yapılır
Bugün evde temizliğe başladık, yardımcı kadın çağırdım ama hiç beğenmedim işini
Öğlenden sonra yolladım. Yarın ve pazartesi yine temizlikle geçecek, çok iş var
Evet canım artık borçsuz birşeyde olmuyor zaten. Sağlığımız yerinde olsun da halledilir Allahın izniyle.
İnşaat pisliği filan var mı evde? Yoksa kolay halledersin. Aman oda sorun keşke önerilen birini çağırsaydın :S kötü olmuş.
Ev tamamen yerleşene kadar temizlik bitmiyor canım illaki sürekli bi silip temizlemekte gerekiyor. Taşınmak zor iş gerçekten. Çok şükür bi daha böyle sorun yaşamayacaksın ama.

Sınavım iyi geçti şükür. Mayıs sonu da giricem bitecek inş. Son dönemim.

Evet canım artık borçsuz birşeyde olmuyor zaten. Sağlığımız yerinde olsun da halledilir Allahın izniyle.
İnşaat pisliği filan var mı evde? Yoksa kolay halledersin. Aman oda sorun keşke önerilen birini çağırsaydın :S kötü olmuş.
Ev tamamen yerleşene kadar temizlik bitmiyor canım illaki sürekli bi silip temizlemekte gerekiyor. Taşınmak zor iş gerçekten. Çok şükür bi daha böyle sorun yaşamayacaksın ama.

Sınavım iyi geçti şükür. Mayıs sonu da giricem bitecek inş. Son dönemim.
Allah zihin açıklığı versin kuzum
Birazdan kahvaltı yapıp yine temizliğe gideceğiz, perdeleri falan asacağız.
Kaba temizliği yapılmış ama detaylı temizlik yapılmasi gerek. Boya işleri, alçı pislikleri gibi şeyler var.
Taşındıktan sonra da bir süre ince temizlik yapmak gerekir, bugün burada işleri bitirip biraz toparlanmamiz gerek

Allah zihin açıklığı versin kuzum
Birazdan kahvaltı yapıp yine temizliğe gideceğiz, perdeleri falan asacağız.
Kaba temizliği yapılmış ama detaylı temizlik yapılmasi gerek. Boya işleri, alçı pislikleri gibi şeyler var.
Taşındıktan sonra da bir süre ince temizlik yapmak gerekir, bugün burada işleri bitirip biraz toparlanmamiz gerek
Allah kolaylık versin canım. Bugün tatil herhalde sana. Güzel denk geldi. İyi en azından kaba temizliğini yaptırmışlar. Oda çok uğraştırıyor çünkü.
Bi bakacaksın evinde düzeni oturtmuşsun Allahın izniyle. Zaman öyle çabuk geçiyor ki.

Günaydın herkese bir süredir yazamıyorum çünkü dışarda çalıştığım için internet başına geçemiyorum o yüzden ne okuyabiliyorum ne yazabiliyorum
Yazılarınızı özledim en kısa vakitte hepsini okuyacağım tek tek

Kardeşler ben şu sıralar bir birikim yapamıyorum maddi olarak:dişimle ilgili yapısal bir problem vardı onu da düzeltmek için yüklü bir miktar ödeme yaptım ve ayrıca eşimin uzun yıllardır kullandığı telefonu sonunda aranılanı göstermiyor konuşurken kapanıyor idi ve bu sebeple ona telefon aldım nakit ödedim- işte bu iki sebepten dolayı maddi olarak biraz birikime maalesef ara veriyorum ancak bu demek değildir ki Har vurup harman savurucam
Evde yemeye idareli olmaya devam

Sizlere de kolaylıklar diliyorum
Ben i özleyinnnn

kızlar selam.

bu ara ucu ucuna yetirmeye çalışıyorum resmen. buna rağmen bu ay 300 tl civarı açığım olacak.
1 haftadır markete gitmememe rağmen, eşimin akşam üstü iş dönüşü aldığı abur cuburlara 60-70 tl civarı ödemişiz.
ayın 23 ünde kk kesim tarihim vardı, bugün onu ödedim ve tekrar alış veriş yaptım. kipa ve a101 de güzel indirimler yakaladım...solo wc kağıdı 18 den 10 tl ye düşmüş, ipana 3 white diş macunu 10'dan 5 tl ye, orkid 4 tl den 2 tl ye, protex sıvı sabun 14'den 5 tl ye düşmüş.. pınar mantı 6.95 den 5 tl ye inmiş...bunun gibi indirimleri yakaladım, aklınızda olsun. a101 de de 10 tl alış verişe pınar klasik sucuk 19.90 dan, 9.90 a düşüyor 2 adet de ondan aldım.

et döner, 4 lü pizza, 2 pk mantı, kaşar peyniri, ezine peyniri, 2 adet sucuk, 1 lt sıvı yağ,tereyağ, 1kg süzme yoğurt, wc kağıdı,diş macunu, nestle çokella, orkid,sıvı sabun, makarna 3 pk, bir sürü çubuk dondurma, kornet, çikolatalı gofret, vb. domestos... aklıma gelenler bunlar, hepsine 130 tl ödedim...1 hafta yeter yiyecek kısmı.

bu kış, et,balık ve tavuktan gına geldi resmen.... hele pilav görmek istemiyorum bile :KK43:
pazar günü pazara çıkacağım. ne pişireceğimi bilemez haldeyim artık. yemek yapmaktan, yemek yemekten çok sıkıldım.bu hafta aperatif devam edeceğiz sanırım.

ayın 27 sinde , aaa bugünmüş 27 si :))))), diğer kk hesap kesimim var.bunun ödemesi de oldukça yüklü :KK43: normalde 28 i gibi hemen gider altın alırdım. nisan ayı altınımı aldığım için şimdi biraz beklemeye geçeceğim. borçlar çok birikti. bu ay kk bonus kampanyası da yok. mayıs ayı içinde farklı bir şey deneyebilirim belki. kk na nakit avans veriyor bankam, yeni kampanyası imiş, 3 ay erteliyor, 9 takside bölüyor... aslında 2200 gibi nakit çekip, 3 ay boyunca şuana kadar biriken kart borcunu bitiririm, sonra da 9 taksitle öderim 2200 tl çektiğim nakdi diye düşünüyorum. o 2200 ile de 2 tam alırım..bakalım şimdilik fikrim bu..biz borç olmazsa birikim falan yapamıyoruz, kopuyor ipler.bari böyle böyle biriksin....

sizler nasılsınız?
K kahvemsi mutluluk taşınma işleri başladı mı canım?

Z zeyneprer senin de işler yoğun sanırım, kolay gelsin canım benim...

kgokce kgokce , Sahihuban Sahihuban arayı çok açmayın kızlar....

amaaan ne çok yazmışım yine, arayı açınca böyle birikiyor işte....

Son düzenleme:
Günaydın herkese bir süredir yazamıyorum çünkü dışarda çalıştığım için internet başına geçemiyorum o yüzden ne okuyabiliyorum ne yazabiliyorum
Yazılarınızı özledim en kısa vakitte hepsini okuyacağım tek tek

Kardeşler ben şu sıralar bir birikim yapamıyorum maddi olarak:dişimle ilgili yapısal bir problem vardı onu da düzeltmek için yüklü bir miktar ödeme yaptım ve ayrıca eşimin uzun yıllardır kullandığı telefonu sonunda aranılanı göstermiyor konuşurken kapanıyor idi ve bu sebeple ona telefon aldım nakit ödedim- işte bu iki sebepten dolayı maddi olarak biraz birikime maalesef ara veriyorum ancak bu demek değildir ki Har vurup harman savurucam
Evde yemeye idareli olmaya devam

Sizlere de kolaylıklar diliyorum
Ben i özleyinnnn
geçmiş olsun canım, diş işi maalesef çok masraflı,kolay gelsin sana....hatta hem diş, hem telefon, kombo olmuş resmen bu ay :) Allah hepimize borçlarımızı ödeme gücü versin inşallah...

bu kış, et,balık ve tavuktan gına geldi resmen.... hele pilav görmek istemiyorum bile :KK43:
pazar günü pazara çıkacağım. ne pişireceğimi bilemez haldeyim artık. yemek yapmaktan, yemek yemekten çok sıkıldım.bu hafta aperatif devam edeceğiz sanırım.

yazdığım mesajı tekrar okuyunca bu kısmın yanlış anlaşılabileceğini düşündüm.düzeltecektim ama 10 dk süre dolmuş..
Hamdolsun Rabbime, yediğimiz içtiğimiz hiç bir şeyden asla şikayetçi olmam. şükürler olsun, Allahım olmayanlara misli misli versin, bizi ve de kimseyi açlıkla sınamasın...fakat bu kış sebze çok pahallıydı diğer kışlara nazaran. karnabahar kg 8 tl, ıspanak 6 tl idi bizim markette.bu yüzden karnabahar, ıspanak vs yerine tavuk, ton balığı falan tercih ettim. en azından tavuğun suyuna çorba,pilav, tavuklu nohut, tavuk sote, tavuk köfte vs yapınca uzun sürede tüketildi.ama tasarruf edeceğim diye de fazla dadandım sanırım,buzluktaki ete, marketteki tavuğa... bıkkınlık hissi o sebeple oluştu sanırım... yeni sezon sebzeler çıksa da bi değişiklik olsa.

damla cikolata damla cikolata merhaba canım nasılsın?

Bayağı uygun alışverişler yapmışsın ağız tadıyla yiyin inşallah.

Srnin bu kış bol bol tavuk kızartıp yediğini hatırlıyorum :))

Evet canım kart borcunu hallettikten sonra durumu kontrol altına alıp yeni birikim yapılabilir.

Bende artık en azami şekilde harcamalar yapmaya çalışıyorum. Kıyafet alımını bıraktım diyemem ama o kadar az oluyor ki. Dolabıma bakıyorum yer yok hiç bir şekilde. Ne alıp alıp doldurmuşum kendime çok kızıyorum. İşte yeme içme arada gezinti yine para gidiyor. Araba masrafları filan işte.

Bi süredir böbrek sancısı çekiyorum dr a gidemedim bi türlü inşallah haftaya gidicem. Nöbetler, stajlar filan boğuşuyorum hala. Sıcaklarda başladı.

Hayat hep bi koşuşturmaca gerçekten

damla cikolata damla cikolata merhaba canım nasılsın?

Bayağı uygun alışverişler yapmışsın ağız tadıyla yiyin inşallah.

Srnin bu kış bol bol tavuk kızartıp yediğini hatırlıyorum :))

Evet canım kart borcunu hallettikten sonra durumu kontrol altına alıp yeni birikim yapılabilir.

Bende artık en azami şekilde harcamalar yapmaya çalışıyorum. Kıyafet alımını bıraktım diyemem ama o kadar az oluyor ki. Dolabıma bakıyorum yer yok hiç bir şekilde. Ne alıp alıp doldurmuşum kendime çok kızıyorum. İşte yeme içme arada gezinti yine para gidiyor. Araba masrafları filan işte.

Bi süredir böbrek sancısı çekiyorum dr a gidemedim bi türlü inşallah haftaya gidicem. Nöbetler, stajlar filan boğuşuyorum hala. Sıcaklarda başladı.

Hayat hep bi koşuşturmaca gerçekten
:)))))) canımmm, aman dikkat et kendine.suyu az mı içtin bu ara acaba? ya da böbrekleri de farkında olmadan üşütmüş olabilirsin.umarım sıkıntılı bir durum yoktur canım. ihmal etme ama lütfen.

ben tavuğu çok severim. her türlüsünü de keyifle yerim. ama bu kış sanırım fazla oldu özellikle tavuk,balık..eti evde pişirmeyi sevmediğimden sadce fırında yaptığım zamanlarda yedik.daha çok dışarıda kebap tarzı seviyoruz kırmızı eti çünkü..

kış sebzeleri de gereksiz pahalı olunca, almadım ben de :) ama bütün kış yazdan hazırladıklarım da dahil olmak üzere pek sıktı beni...yeni mevsim, yeni sebze ve meyveler gelsin artık..yaz meyvelerine de bayılırım.inşallah çok pahalı olmaz da keyifle yeriz :)

kıyafet ben de pek almıyorum desem de bu ay 2 saten karışımlı,zımbalı falan gömlek aldım kendime.farklı gördüm ve beğendim.pek almıyorum ben de aslında. hele eskiye göre hiç almıyorum bile diyebilirim :)

hayat çok pahalı ya canım..eskiden 1 hafta markete gitmesem, gittiğimde 20-30 kuruş zam olduğunu farkedebilirdim. şimdi 2 şer lira 3 er lira şeklinde zam oluyor, çok şaşkınım. hiç bir şeyin fiyatı yerinde saymıyor..neyse ki şu ciddi indirimlerde ihtiyaç olmasa da alıp kenara koyuyorum.

:)))))) canımmm, aman dikkat et kendine.suyu az mı içtin bu ara acaba? ya da böbrekleri de farkında olmadan üşütmüş olabilirsin.umarım sıkıntılı bir durum yoktur canım. ihmal etme ama lütfen.

ben tavuğu çok severim. her türlüsünü de keyifle yerim. ama bu kış sanırım fazla oldu özellikle tavuk,balık..eti evde pişirmeyi sevmediğimden sadce fırında yaptığım zamanlarda yedik.daha çok dışarıda kebap tarzı seviyoruz kırmızı eti çünkü..

kış sebzeleri de gereksiz pahalı olunca, almadım ben de :) ama bütün kış yazdan hazırladıklarım da dahil olmak üzere pek sıktı beni...yeni mevsim, yeni sebze ve meyveler gelsin artık..yaz meyvelerine de bayılırım.inşallah çok pahalı olmaz da keyifle yeriz :)

kıyafet ben de pek almıyorum desem de bu ay 2 saten karışımlı,zımbalı falan gömlek aldım kendime.farklı gördüm ve beğendim.pek almıyorum ben de aslında. hele eskiye göre hiç almıyorum bile diyebilirim :)

hayat çok pahalı ya canım..eskiden 1 hafta markete gitmesem, gittiğimde 20-30 kuruş zam olduğunu farkedebilirdim. şimdi 2 şer lira 3 er lira şeklinde zam oluyor, çok şaşkınım. hiç bir şeyin fiyatı yerinde saymıyor..neyse ki şu ciddi indirimlerde ihtiyaç olmasa da alıp kenara koyuyorum.
Benim böbreklerde doğuştan bi anomali varmış canım şans eseri bi ultrasonda çıkmıştı. Hiç takibe gitmedim ama sancım var ne var ne yok bi baktırmak gerek sanki. 2sine randevu aldım artık. O zaman müsaitim bakalım.

Evet maalesef kış sebzeleri pahalı ve seçenek az. İnsan çok sıkılıyor. Ayy yaz meyveleri bir harika dediğin gibi. Bol bol çıkınca herşey, ucuzlar inşallah.

Güle güle giy canım. Ne kadar almak istemesekte almadan olmuyor tabi ki :)

Evet paramızın alım gücü o kadar azaldı ki. Pahalılık aldı başını gidiyor. Maaşlar iyi gibi görünüyor ama hayat pahalı

pazar pazar bu çukutala bu saatte neden burada :) !!!

K kahvemsi mutluluk evini hayırlamaya geldim tatlışşş,
ben sana hep dedim di mi çok yakın zamanda buradan evimdeyim diye yazacaksın, biz de Z zeyneprer ile ohhh nihayet evini buldu bizim kahvemsi diyerek rahat nefes alacağız diye...şimdi darısı Z zeyneprer in ve isteyen herkeslerin başına inşallah....

bi kahve suyu koysana K kahvemsi mutluluk Z zeyneprer i kapıp geliyorum kahveye :)))))))

para yok, öldüm bittim diye dövünen bennnn, dün kk ödememi yaptıktan sonra 850 tllik güzellik yatırımı yaptım.hemi de kredi kartına 6 taksit... maddi anlamda geleceğimi görmekten çok uzaktayım..... sadece kendimi gelecekte kırışıksız, ay gibi pırıl pırıl parlarken hayal ediyorum şu an :p :)))))) pişman mıyım? nayırrrr, naslaaa.... o pişmanlığı sanırım önümüzdeki ay kk ödemesinde yaşayacağım...şimdilik 1 ay mutlu olayım bari...

bugün eşim öğleden sonraya kadar çalışıyor neyse ki... kahvaltı ve gezme masrafı olmaz bugün.
3 te hazır ol beni arabanla gezdireceksin dedi..stresi şimdiden gerim gerim germeye yetti beni :)))))

pazar pazar bu çukutala bu saatte neden burada :) !!!

K kahvemsi mutluluk evini hayırlamaya geldim tatlışşş,
ben sana hep dedim di mi çok yakın zamanda buradan evimdeyim diye yazacaksın, biz de Z zeyneprer ile ohhh nihayet evini buldu bizim kahvemsi diyerek rahat nefes alacağız diye...şimdi darısı Z zeyneprer in ve isteyen herkeslerin başına inşallah....

bi kahve suyu koysana K kahvemsi mutluluk Z zeyneprer i kapıp geliyorum kahveye :)))))))
Gelin canim gelin iki paket de siz açar yerine yerlestirirsiniz
Kendi evimde uyandım ya hala inanamiyorum, rabbim Z zeyneprer ve tüm isteyenlere nasip etsin, çok tarifsiz hisler içerisindeyim
Dün mutfagin büyük kısmını hallettik annemle, bugünde kalanı ve salonu bitirirsek yeter. Boynum tutulmuş yine derin acılar içerisindeyim, ilaçlarımi da bulamadım ;( çok zorlamadan yavaş yavaş yaparım.

X