BİRİKİMCİ HATUNLAR

ilk zamanlar daha uzun ve aktif sohbetler ediyorduk :KK43: BEN DE ÇOK ÖZLEDİM
şimdi hepimizde bir telaşlar
ben mayıs ayı geçince bir sürpiz çıkmazsa inşallah daha normal bir çalışma düzenine geçeceğim,
o zaman açığı kapatırız kızlar
Olur canım valla,ben de çok özlüyorum sohbetlerimizi

çarşıya gittim döndüm.
tam altın aldım. 3-5 kuyumcu gezdim benimkine gitmeden önce. hepsi 1160 tl dediler :KK43:benim kuyumcu ile kavga dövüş 1140 tl den anlaştık, 4 adet aldım. Allah bereketini göstersin inşallah. daha 2 hafta önce 1110 tl civarıydı....para tl de kaldıkça hem değer kaybettiğini düşünüyorum hem de harcanıyor. 5 bin küsür param vardı 1000 tlsi arada harcanmış gitmiş.nereye gittiği bile belli değil.altına çevirince en azından dokunulmuyor.
eşime 2 adet ayakkabı aldım polo. 180 tl den 80 tlye düştü, kampanya varmış.
marketten peynir, yer fıstığı ve meşrubat falan aldım 30 tl de oraya gitti. paranın sadece adı var, alım gücü çok düşmüş durumda.

bu aralar hava fena sıcak.yemek yiyesimiz gelmiyor. kahvaltılık atıştırma kararı aldık. dün de kahvaltılık zeytin, reçel tereyağı yumurta vs almıştım. haftalık alış veriş çok daha fazla tutmaya başladı.sonumuz hayrolsun inşallah.

bu ay kredi kartları uçtu gitti. geçen aldığım altın taksitleri, arabanın sigortası , taksitli aldığımız gözlük kıyafet gibi masraflar. tüm ödemeleri ayırdıktan sonra bir daha ki ayın 10 una kadar 500 tl civarı paramız kalacak gibi. işin kötü yanı önümüzdeki ay da kk oldukça yüklü şimdiden...ayın 23 ünde kk birini ödeyince biraz da oradan ferahlar elimiz... sıkmayınca da birikim olmuyor. bu ay da böyle olsun. zaten eşim çok yoğun çalışıyor, hafta sonları pek şehir dışına çıkacak hal kalmıyor...Allah sonumuzu hayretsin inşallah...

çarşıya gittim döndüm.
tam altın aldım. 3-5 kuyumcu gezdim benimkine gitmeden önce. hepsi 1160 tl dediler :KK43:benim kuyumcu ile kavga dövüş 1140 tl den anlaştık, 4 adet aldım. Allah bereketini göstersin inşallah. daha 2 hafta önce 1110 tl civarıydı....para tl de kaldıkça hem değer kaybettiğini düşünüyorum hem de harcanıyor. 5 bin küsür param vardı 1000 tlsi arada harcanmış gitmiş.nereye gittiği bile belli değil.altına çevirince en azından dokunulmuyor.
eşime 2 adet ayakkabı aldım polo. 180 tl den 80 tlye düştü, kampanya varmış.
marketten peynir, yer fıstığı ve meşrubat falan aldım 30 tl de oraya gitti. paranın sadece adı var, alım gücü çok düşmüş durumda.

bu aralar hava fena sıcak.yemek yiyesimiz gelmiyor. kahvaltılık atıştırma kararı aldık. dün de kahvaltılık zeytin, reçel tereyağı yumurta vs almıştım. haftalık alış veriş çok daha fazla tutmaya başladı.sonumuz hayrolsun inşallah.
Evet canım paranın adı var. Bi markete girme yani. Zam zam zam. Eridi gitti dediğin gibi tl.
Evet altın alınca hem bozudurulmuyor hemde zorunlu tasarruf ettiriyor.
Bende akşam kahvaltı etmeyi çok severim ama malesef eşim pek sevmiyor :S şaşırıyorum ona hatta.

Bugün uyumaktan hiç birşey yapmadım. Sanırım dışarda yeriz.

Yorucu bir günün ardından arkadaşımla kahve içtik eve gelince bir makina çamaşır attım. Artık bu evde temizlik yapmaya gerek yok, WC mutfağı alsam yeter :)
Eşimle taşınma planı üzerine konuşuyoruz.
Artık taşınana kadar sürer bizde mevzuular
Kredi ödemeye başladıktan sonra bende kart ile altını dusunebilirim. Şu an hiçbir yere borcum yok ama taşınma çok masraflı olacak. Perdelerin ve halıların çoğu uymayacak, mutfak masam falan sığmıyor. Bunlar için ayrı bir butcem vardı ama sanırım onu da kredi miktarını düşürmek için kullanacağım, eksikleri zamanla yaparım. Patronum da tazminatımı verecek büyük ihtimalle,
Birkaç ay düzen oturtana kadar zor olacak ama sonra yine ufak da olsa birikime devam ederim

Yorucu bir günün ardından arkadaşımla kahve içtik eve gelince bir makina çamaşır attım. Artık bu evde temizlik yapmaya gerek yok, WC mutfağı alsam yeter :)
Eşimle taşınma planı üzerine konuşuyoruz.
Artık taşınana kadar sürer bizde mevzuular
Kredi ödemeye başladıktan sonra bende kart ile altını dusunebilirim. Şu an hiçbir yere borcum yok ama taşınma çok masraflı olacak. Perdelerin ve halıların çoğu uymayacak, mutfak masam falan sığmıyor. Bunlar için ayrı bir butcem vardı ama sanırım onu da kredi miktarını düşürmek için kullanacağım, eksikleri zamanla yaparım. Patronum da tazminatımı verecek büyük ihtimalle,
Birkaç ay düzen oturtana kadar zor olacak ama sonra yine ufak da olsa birikime devam ederim
Evet canım ilk zamanlar evin eksiği bitmez. Sonra sonra toplarsın inşallah. çalışan insanlarız evimize o kadar gelen gidenimiz yok uymayanları gücün yettiğince ara ara değiştirirsin.

Artık temizliği savsaklayabilirsin :) diğer evin temizliği var ama boş evin temizliği kolay oluyor.

Hadi bakalım sayılı gün çabuk geçer :KK66:

Bugün eşim gelince yumurta kırdık yedik :) sonra ne zamandır termale gitmek istiyordu. Gölcükte yeni bi yer var oraya gittik çok iyide yaptık valla. Öyle rahatladım ki.
Dönüşte benzin aldık, çorba içtik. Bugün bize pahalıya mal oldu.

Merhaba arkadaşlar, bende uzun zamandır hep plan yapıyorum altın alma vs konusunda ama hep planda kalıyor. Artık kabul ederseniz bende aranızdayım. Kredi kartından taksitle altın alabiliyor muyuz arkadaşlar özellikle int ten güvenilir site bileniniz varsa çok iyi olur benim için

Merhaba arkadaşlar, bende uzun zamandır hep plan yapıyorum altın alma vs konusunda ama hep planda kalıyor. Artık kabul ederseniz bende aranızdayım. Kredi kartından taksitle altın alabiliyor muyuz arkadaşlar özellikle int ten güvenilir site bileniniz varsa çok iyi olur benim için
Merhaba canım. Hoşgeldin aramıza.
Ben internet bankacılığından alıyorum. Bazı arkadaşlar kuyumcudan taksitle alıyor. İnternetten alan var mı bilmiyorum ama.
Altın biriktiriyoruz sayfası var birde orda sor istersen.
Birikime başla bir şekilde bence en mühimi o :KK66:

Merhaba canım. Hoşgeldin aramıza.
Ben internet bankacılığından alıyorum. Bazı arkadaşlar kuyumcudan taksitle alıyor. İnternetten alan var mı bilmiyorum ama.
Altın biriktiriyoruz sayfası var birde orda sor istersen.
Birikime başla bir şekilde bence en mühimi o :KK66:
Çok tesekkür ederim canım. İnt bankacılığından bakayım bende hiç aklıma gelmemişti çok sağol. İnt bankacılığından alınca kredi kartındanmı alınıyor yoksa nakit hesaptanmı acaba. Çok soru sordum değilmi arada eşimin hesabındanda alayımda farketmeden ödesin diye düşünmüştüm. Hesap ek stresini inceleme gibi bir huyu yoktur da kendisinin

Selam kızlar, yine yorucu bir gündü sanırım taşınıp yerleşene kadar böyle sürecek
Hergun biraz birseyleri toplayarak taşınmaya hazırlanıyorum. Çarşamba tapu çıksa, haftasonu temizlik yapılsa 28 nisanda tasiniriz diye planlıyoruz.
30 nisani da izin alıp 1 Mayıs tatiliyle dört günde iyi kotu yerlesiriz
Bugün perde de baktım, mutfak ve yatak odası için güneşlik ve perdeler bin TL civarı, ölçüleri netlestirince yaptıracağım. Çünkü idaretenlik bile olsa o camlar boşta kalacak, hazır perdelerde yarısına yakın tutuyor. Eşimle konuştuk olmuşken düzgün birşey olsun dedik.
Yarın yine yoğunum, kahvaltıya kuzenime oradan nişana gideceğim. Aksamuzeri de yurtdışından arkadaşım geldi bir kahve içeriz.

İyi akşamlar hanımlar bir dönemler aktiftim epey süredir girmedim .
Fikir veren arkadaş olursa sevinirim. Oğlumla kızımın paralarını biriktirip Euro almıştım . Bu aralar onu bozdurmak akıllıca mı . Hükümetten dövizde yükseliş geçici diye açıklama g lmişti ya o yüzden diyorum . Bozdurup düşünce tekrar mı alsam . Ama al sat zaten nerdeys aynıya gelir değil mi ?
Diğer sorumda yaklaşık 1 ay önce Euro alacaktım bugün yarın derken gecikti . Şimdi alayım mı yoksa hükümetten gelen açıklamanın doğruluk payı var mı bekleyip düşüncemi alayım ne dersiniz ? Hakeza altın konusunda da aynı sorum geçerli

Çok tesekkür ederim canım. İnt bankacılığından bakayım bende hiç aklıma gelmemişti çok sağol. İnt bankacılığından alınca kredi kartındanmı alınıyor yoksa nakit hesaptanmı acaba. Çok soru sordum değilmi arada eşimin hesabındanda alayımda farketmeden ödesin diye düşünmüştüm. Hesap ek stresini inceleme gibi bir huyu yoktur da kendisinin
Nakit hesaptan alınıyor canım. Yani bende kredi kartı yok öyle bi seçenek sunmuyor, bilmiyorum. Hesabı internet üzetinden açabıliyorsun bide. Çok rahat. :KK66:
O zaman en iyisi kendi hesabına eşinden havale yap kendi hesabından al :KK66:

Selam kızlar, yine yorucu bir gündü sanırım taşınıp yerleşene kadar böyle sürecek
Hergun biraz birseyleri toplayarak taşınmaya hazırlanıyorum. Çarşamba tapu çıksa, haftasonu temizlik yapılsa 28 nisanda tasiniriz diye planlıyoruz.
30 nisani da izin alıp 1 Mayıs tatiliyle dört günde iyi kotu yerlesiriz
Bugün perde de baktım, mutfak ve yatak odası için güneşlik ve perdeler bin TL civarı, ölçüleri netlestirince yaptıracağım. Çünkü idaretenlik bile olsa o camlar boşta kalacak, hazır perdelerde yarısına yakın tutuyor. Eşimle konuştuk olmuşken düzgün birşey olsun dedik.
Yarın yine yoğunum, kahvaltıya kuzenime oradan nişana gideceğim. Aksamuzeri de yurtdışından arkadaşım geldi bir kahve içeriz.
Evet canım taşınana kadar yoğun günlerin bitmeyecek :KK43:
Çok şükür birşey kalmadı ama :KK66:
Uygun geldi perde güneşlik fiyatı. İyi bulmuşsun. Bencede almışken içine sinen şeyleri al. Sonra baktıkça sinir olursun niye bunu aldım diye.

X