• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gec donem tuvalet iletisimi

Salon Kadini Salon Kadini
Canım

Büyük kız nasıl?
Tuvaletini tutuyor mu?
Doktor ne dedi?
Normal miymiş?

Bizimki bazen 4 saat tutuyor. Bugün 3,5 saat tuttu. “Gelince söylerim” diyor.

Pazartesi bizim de 3 yaş kontrolü var,soracağız.

Salon Kadini Salon Kadini
Canım

Büyük kız nasıl?
Tuvaletini tutuyor mu?
Doktor ne dedi?
Normal miymiş?

Bizimki bazen 4 saat tutuyor. Bugün 3,5 saat tuttu. “Gelince söylerim” diyor.

Pazartesi bizim de 3 yaş kontrolü var,soracağız.
Ben kendi doktorumuza randevu bulamadığım icin baska bir doktordan randevu idrar baktirdm, temiz cikti ama icime sinmedi yarin kendi doktorumuza goturecegim ama cis tutma vs gibi seyleri birakti.

Rahatiz su son 3 aydir aslinda, bu 3 ayda toplasan 3 kere gece altina kacirdi, hatta son kacirmasinda yataga dahi cikmadi hemen farkedip tutmuş, ondan oncekinde de kacirirken farketmis gece karanliginda tuvalete kosmus, yani camasiri islanmis ama yatagi islanmadan durumu farkedip kurtarmis.

Senin cadi nasil?

Ay cok iyi bende basarili olabilirim umarim, sizde surecinizi anlatsaniz keske, hem bana hem okuyanlara fikir olurdu.
Merhaba. Biz de 3. aydan beri tuvalet iletişimi uyguluyoruz. Aylardır geceleri hep bezsiz, gündüz de değişen sürelerde bezsiz ama çoğunlukla tek kullanımlık ya da yıkanabilir bez takılı oluyor. 4. aydan beridir kakasını özellikle beze yapmak istemediğini çok net belli ediyordu, kakalarını hiç kaçırmuyorduk ama çiş bazen kaçıyordu. Son 2 aydır ara ara kabız oldu, sonra her ikimiz de birer kez nezle olduk, ben hep halsizdim, tabi eylülden beri çalışmaya da başladım pür dikkat olamıyorum, bir de doktorumuz kafamızı karıştırdı bir ara aman tutmasına neden olmayın felan diyerek... Bu sebeplerden saldım çoğunlukla, çocuk kakasını belirtse bile aman yap kızım bezi alırım dedim hep, sonra işler çok daha zorlaşmaya başladı. Kakalı bezi çıkarmak, bulanmış popoyu silip temizlemek, ki %99 yıkıyorum, ayakta duran çocuğu lavabo altında ya da duşakabinde yıkayıp kurulayıp bezlemek falan çok zor.. Sonra bi farkettim, artık çişlerini belirtiyor ama kakayı bizden saklıyor, gizlice yapıyor hatta bittiğinde bile belirtmiyor, uf puf ederek yıkadığımı farketti çünkü.. 😔 Neyse baktım alarm zilleri çalıyor, yeniden dönmeye çalışıyoruz eski düzenimize, kakasını takip edip yapmaya başlasa bile hemen açıp oturtup lazımlıkta devam ettirmeye çalışıyoruz. Ara ara yakalıyoruz, ara ara beze yapıyor. Haftasonu yatılı misafirlikte olacağız, dönünce gün boyu yıkanabilir bez ya da bezsiz tutmaya çalışacağım o şekilde birkaç günde biraz yol alırız umarım. Tamamen bezden ayırmak ta da tuvalet bağımsızlığı kazanması gibi bir hedefim yok, sadece kakalarını görüp lazımlığa tutmak, çişleri olabildiği kadar lazımlığa yaptırıp elimizden geldiğince kuru ve temiz tutmaya çalışacağım. Bu arada gecelerimiz 6 aydan fazladır bezsiz geçiyor, bir ara gecede bir kez kaldırıp çiş tutuyordum yapıp geri yatıyordu, iki aydır kesintisiz uyuyor, sabah uyanınca ilk çişini yapıyor. Bu arada kızım 1 yaşına girecek, yürümeye de yeni başladı ama gece alt ıslatmayıp sabah uyanınca ben uyanana kadar bi 5 dk çiş yapmamayı kendi kendine başlattı, benim bir teşviğim olmadı bu konuda. Sadece tutmasın diye sesini duyar duymaz kalkıp çişe tutmaya gayret ediyorum. Böyle işte inşallah kakalarını da eski düzenine döndürürüm. Siz de günce gibi yazmaya devam ederseniz taktik alırım belki. 🤗
Böyle yazmıştım yukarıda.
Bir ekleme yapayım, lazımlık ta çiş yaparken ben çişi diyordum kızım da demeye başlamıştı. Bugün akşam yemeğinde yemeğini bitirmişti, biz yerken öylemama sandalyesinde coşuyordu, bi an durakladı, bi huzursuzlandı, çişin mi var dedim lazımlığı olduğu tarafa bakıp işi dedi. Babası aldı hemen açtı, bezi kuruydu ve lazımlığa yaptı çişini. 🤗 Çok tatlı bu halleri görmek. 🥰

Ben kendi doktorumuza randevu bulamadığım icin baska bir doktordan randevu idrar baktirdm, temiz cikti ama icime sinmedi yarin kendi doktorumuza goturecegim ama cis tutma vs gibi seyleri birakti.

Rahatiz su son 3 aydir aslinda, bu 3 ayda toplasan 3 kere gece altina kacirdi, hatta son kacirmasinda yataga dahi cikmadi hemen farkedip tutmuş, ondan oncekinde de kacirirken farketmis gece karanliginda tuvalete kosmus, yani camasiri islanmis ama yatagi islanmadan durumu farkedip kurtarmis.

Senin cadi nasil?
Maşallah maşallah hep iyi olsun inşallah.

Bizimki dediğim gibi 3 saat,4 saat tutuyor.

Çok inatlaştığı için zorlamak da istemiyorum.

Ama zararlı mıdır diye aklıma takılıyor.

Arada okulda da evde de tuvaletini kaçırdığı oluyor ama normal buluyorum.

Yemek konusu bir değişik. Bir bakıyorum dünyaları yiyor ertesi gün ağzına lokma koymuyor.

On ekleme: Basligi tasidigin icin tesekkur ederim @Mune 💕💕

Buyuk kizimda 32 aylikken vermeye basladigim tuvalet egitimini kucuk kizima daha erken vermeye karar verdim ve bugun itibariyle tuvalet iletisimi kurmaya basladik.

Tuvalet iletisimi hakkinda ne dusunuyorsunuz? Dogar dogmaz baslamadiysak bu saatten sonra olur mu, olmaz mi? Delilik mi yaptigim? Fikirlerinizi bekliyorum.

Konunun bundan sonrası tuvalet iletisimi guncesidir, ilginizi cekmiyorsa okumak zorunda degilsiniz 💕

Kizim 17 aylik hatta tam olarak dun 17 aylik oldu.
Haftalardır geceden sabaha cis yapmiyor ve bezi kuru kalkiyor,
Bez takmak istemiyor
Bezi cikarmak icin ciddi caba sarfediyor
Kaka yaparken koltuk arkalarina saklaniyor
Belli saatlerde kaka ve cis yapiyor
Emekleyerek gidip gidip lazimliga oturuyor

Olumlu ozelliklerimizin yanj sira cok kotu bi handikapimiz var, kizim henuz yurumuyor. Dolayisiyla pelvik kaslar konusunda kotu bir durumdayiz, cis tutabilecek mi hic emin degilim. Ote yandan amacim bezsiz bir hayat degil, tuvalet iletisimi baslatmak aslinda, boylece egitim sürecine gectigimizde daha kolay atlatmayi hedefliyorum, kizim yuruyor olsaydi tuvalet egitimi vermek isterdim. (Belki yurumesi icinde fikir verirsiniz?)

Bugun neler yaptık, aslinda bugünden baslayarak gun gun yazip hem kendime bir ani bırakacağım hem de faydalanmak isteyene bir rehber olur belki.

Sabah 7.30'da ablamizla birlikte kalktik, abla lazimlikta cisini yaparken sabirsiz basinda bekledigi icin bi anda gozumu kararttim, haftalardir yapsam mi yapmasam mi diye kendimi frenliyordum.

Ablasi kalkinca lazimligi temizleyip paklayip ufakligi oturttum (2.lazimlik var ve fakat ufaklik ablasinin lazimligindan baskasina yanasmiyor, ablayi klozete geçireceğim birkac gune)

Sadece 30-40 sn sonra ilk cisimizi yaptik, opucukler sevgi gosterileri derken altimizi temizledik ve kumas bez giydik. (Cok tedirgin oldum)

Neyse ablayi okula yolladık, ufaklik o arada yemegini yedi ve sabah emzirmesi icin yatti, 9.10'da uyudu, altinda bez yok, kumas bez var yatakta alez serili.

11:00'da uyandi, bezi kuruydu ve hemen cise tuttum, 2.cisinide lazimliga yapti.

Saat 12.30 ilk kaka saatimiz, lazimliga oturttum ama yapmadi tuttu, beze de yapmadi, kabizligi goze alamadigim icin alistigi hazir bezi taktim ve hemen kakasini yapti, saat 15 sularinda. (Bu arada ogle yemegi yedi ve saat 15.30 gibi meme emip uyudu, hazir bezle)

Saat 17.00da kalkip, hemen cise tuttum, yapmadi, bezi de hafif islakti.

18'de kakasini bekledik, kakayi da yapmadi ama bu sefer cis yapti lazimliga.

Lazimlikta yaklasik 10 dk oturuyoruz bu sirada ciss hadi cisss yapalim diye tekrarliyorum.
m

Saat 18.30'da kucugu aksam yemegi yediriyorum, 19 sularinda buyuk geliyor hemen sofraya oturuyor, kucuk 20:00 gibi yataga giriyor yataga girmeden once lazimliga oturttum ve bingo kizim lazimlikta "cissssssss" diyerek oturdu ve cisini yapti.

Aksam kakasini yapmadigi icin saat 22 gibi uyandırmaya yanina gittim (hazir bez takılı gece uykusuna gectigi icin), uyanmis, yatagindan inmis banyo kapisinda cissss diye bekliyordu.

Iceri girdik ve aninda kaka yapti, cis yapti ve temizlendikten hemen sonra hicbir sekilde meme beklentisine girmeden uykusuna geri dondu.

Bez takmadim, sabaha neler olacak, basima neler gelecek bekliyorum.

Gunun ozeti
4 basarili, 2 basarisiz cis yapma
1 basarili 1 basarisiz kaka girisimi.
Belki tesaduf belki öğrendi (gorecegiz) cisinin geldigini soyleyip, banyoya gidiyor.

Ben basarili bir baslangic olarak degerlendiriyorum.
Çok iyi yapmışsınız ne kadar erken o kadar iyi. Benim kızımda çok erken öğrendi şu an 26 aylık bezsiz daha mutlu uykuları daha uzun. Yalnız konuşuyor mu bilmiyorum eğer konuşamıyor ise ilk 2 hafta sık sık çişe götürün. Yazınız başından sonuna okuyamadım. Her çişe gittinize de çiş yapıyoruz diye konuşun muhakkak. Zaten ablası var en iyi öğretmeni çabuk alışacaktır. Geceleri de bez bağlamayın bir müddet dışarı da çıkmayın ya da seyyar lazımlık ile çıkın. Süreciniz güzel geçsin

Böyle yazmıştım yukarıda.
Bir ekleme yapayım, lazımlık ta çiş yaparken ben çişi diyordum kızım da demeye başlamıştı. Bugün akşam yemeğinde yemeğini bitirmişti, biz yerken öylemama sandalyesinde coşuyordu, bi an durakladı, bi huzursuzlandı, çişin mi var dedim lazımlığı olduğu tarafa bakıp işi dedi. Babası aldı hemen açtı, bezi kuruydu ve lazımlığa yaptı çişini. 🤗 Çok tatlı bu halleri görmek. 🥰
Oyyy masallah kuzuma, benim kizda daha ilk gunden ciss kelimesini kavradi, sabah kalkar kalkmaz banyo kapisina yapisip cissk diyor.
Maşallah maşallah hep iyi olsun inşallah.

Bizimki dediğim gibi 3 saat,4 saat tutuyor.

Çok inatlaştığı için zorlamak da istemiyorum.

Ama zararlı mıdır diye aklıma takılıyor.

Arada okulda da evde de tuvaletini kaçırdığı oluyor ama normal buluyorum.

Yemek konusu bir değişik. Bir bakıyorum dünyaları yiyor ertesi gün ağzına lokma koymuyor.
Bugun kendi doktorumuza gittik, sanirim enfeksiyon var daha sonucu cikmadi idrar kulturunun ama idrar tahlilinde lokositle bakteri gozukuyor bakalim ptesiye anca belli olur herhalde, gerci doktorumuz tahlil alınmadan once ev sıcaklığınız yuksekse terle attigi icin ihtiyac duymuyorda olabilir dedi Lale'm. Sende bir gotur bence tahlil verin iciniz rahat etsin derim ben.
Çok iyi yapmışsınız ne kadar erken o kadar iyi. Benim kızımda çok erken öğrendi şu an 26 aylık bezsiz daha mutlu uykuları daha uzun. Yalnız konuşuyor mu bilmiyorum eğer konuşamıyor ise ilk 2 hafta sık sık çişe götürün. Yazınız başından sonuna okuyamadım. Her çişe gittinize de çiş yapıyoruz diye konuşun muhakkak. Zaten ablası var en iyi öğretmeni çabuk alışacaktır. Geceleri de bez bağlamayın bir müddet dışarı da çıkmayın ya da seyyar lazımlık ile çıkın. Süreciniz güzel geçsin
Ya ne guzel 🤩🤩🤩 bizimde boyle basariyla sonuclanir umarim, gectigimiz ay su an egitim vermeye calistigim kizim idrar yollari enfeksiyonu gecirdi oldukca agir igne vurulmak zorunda kalmisti, beni bu olay biraz tetikledi ister istemez, aslinda aklımda dahi yoktu ne yalan soyleyim ☺️

3.Gun güncellemesi

Bold yaziyorum, yorumlarla karışmasın diye

Bugun ablamizi doktora goturdugumuz icin sureci annaneye devrettik, sabah cis yapmamis bezsiz bir halde uyandik, hemen başarılı bir lazimliga iseme gerceklesti.

Daha sonra annaneye biraktik (bezli)

Ananemiz 2 cis ve 2 kakayi takip edemedigi icin beze yapmış bulundu.

Aksam 7 sularinda aldigimda altındaki bezi temizdi, hemen cikardik ve yeme icme derken uykumuz sarkti 9'a, yatmadan hemen once bolca emzirdim lazimliga isettim ve su an bezsiz yatıyor, yaklasik 2 saattir. 2 saat sonra kaldirip isetecegim umarim kizim erken davranmaz 🤲💕

On ekleme: Basligi tasidigin icin tesekkur ederim @Mune 💕💕

Buyuk kizimda 32 aylikken vermeye basladigim tuvalet egitimini kucuk kizima daha erken vermeye karar verdim ve bugun itibariyle tuvalet iletisimi kurmaya basladik.

Tuvalet iletisimi hakkinda ne dusunuyorsunuz? Dogar dogmaz baslamadiysak bu saatten sonra olur mu, olmaz mi? Delilik mi yaptigim? Fikirlerinizi bekliyorum.

Konunun bundan sonrası tuvalet iletisimi guncesidir, ilginizi cekmiyorsa okumak zorunda degilsiniz 💕

Kizim 17 aylik hatta tam olarak dun 17 aylik oldu.
Haftalardır geceden sabaha cis yapmiyor ve bezi kuru kalkiyor,
Bez takmak istemiyor
Bezi cikarmak icin ciddi caba sarfediyor
Kaka yaparken koltuk arkalarina saklaniyor
Belli saatlerde kaka ve cis yapiyor
Emekleyerek gidip gidip lazimliga oturuyor

Olumlu ozelliklerimizin yanj sira cok kotu bi handikapimiz var, kizim henuz yurumuyor. Dolayisiyla pelvik kaslar konusunda kotu bir durumdayiz, cis tutabilecek mi hic emin degilim. Ote yandan amacim bezsiz bir hayat degil, tuvalet iletisimi baslatmak aslinda, boylece egitim sürecine gectigimizde daha kolay atlatmayi hedefliyorum, kizim yuruyor olsaydi tuvalet egitimi vermek isterdim. (Belki yurumesi icinde fikir verirsiniz?)

Bugun neler yaptık, aslinda bugünden baslayarak gun gun yazip hem kendime bir ani bırakacağım hem de faydalanmak isteyene bir rehber olur belki.

Sabah 7.30'da ablamizla birlikte kalktik, abla lazimlikta cisini yaparken sabirsiz basinda bekledigi icin bi anda gozumu kararttim, haftalardir yapsam mi yapmasam mi diye kendimi frenliyordum.

Ablasi kalkinca lazimligi temizleyip paklayip ufakligi oturttum (2.lazimlik var ve fakat ufaklik ablasinin lazimligindan baskasina yanasmiyor, ablayi klozete geçireceğim birkac gune)

Sadece 30-40 sn sonra ilk cisimizi yaptik, opucukler sevgi gosterileri derken altimizi temizledik ve kumas bez giydik. (Cok tedirgin oldum)

Neyse ablayi okula yolladık, ufaklik o arada yemegini yedi ve sabah emzirmesi icin yatti, 9.10'da uyudu, altinda bez yok, kumas bez var yatakta alez serili.

11:00'da uyandi, bezi kuruydu ve hemen cise tuttum, 2.cisinide lazimliga yapti.

Saat 12.30 ilk kaka saatimiz, lazimliga oturttum ama yapmadi tuttu, beze de yapmadi, kabizligi goze alamadigim icin alistigi hazir bezi taktim ve hemen kakasini yapti, saat 15 sularinda. (Bu arada ogle yemegi yedi ve saat 15.30 gibi meme emip uyudu, hazir bezle)

Saat 17.00da kalkip, hemen cise tuttum, yapmadi, bezi de hafif islakti.

18'de kakasini bekledik, kakayi da yapmadi ama bu sefer cis yapti lazimliga.

Lazimlikta yaklasik 10 dk oturuyoruz bu sirada ciss hadi cisss yapalim diye tekrarliyorum.
m

Saat 18.30'da kucugu aksam yemegi yediriyorum, 19 sularinda buyuk geliyor hemen sofraya oturuyor, kucuk 20:00 gibi yataga giriyor yataga girmeden once lazimliga oturttum ve bingo kizim lazimlikta "cissssssss" diyerek oturdu ve cisini yapti.

Aksam kakasini yapmadigi icin saat 22 gibi uyandırmaya yanina gittim (hazir bez takılı gece uykusuna gectigi icin), uyanmis, yatagindan inmis banyo kapisinda cissss diye bekliyordu.

Iceri girdik ve aninda kaka yapti, cis yapti ve temizlendikten hemen sonra hicbir sekilde meme beklentisine girmeden uykusuna geri dondu.

Bez takmadim, sabaha neler olacak, basima neler gelecek bekliyorum.

Gunun ozeti
4 basarili, 2 basarisiz cis yapma
1 basarili 1 basarisiz kaka girisimi.
Belki tesaduf belki öğrendi (gorecegiz) cisinin geldigini soyleyip, banyoya gidiyor.

Ben basarili bir baslangic olarak degerlendiriyorum.
Benim kızım da 18 ayının icinde. Son zamanlarda sıklıkla bez bağlatmak istememek durumu bizde de var. Kaka ve çiş yaparken de devamlı bir köşeye çekilip oturuyor. Ben bunu geçen hafta doktorumuz ile konuştuğum zaman direkt olarak tuvalet eğitimi değil de çiş, kaka kavramı, tuvalet alışkanlığı gibi kavramları yavaş yavaş alistirip öğretebilirsin demişti. Bir de lazimlik ile öğret demişti.
Bizim geceleri bezimiz sabaha kadar dolu oluyor o yuzden şimdilik sadece bu kavramların kafasında oturmasını sağlayacağım. Umarım sizin için de güzel olur. Konuyu takip edeceğim, benim için de öneriler olur 😊
Bence sen de güzel bir şey yapıyorsun

Benim kızım da 18 ayının icinde. Son zamanlarda sıklıkla bez bağlatmak istememek durumu bizde de var. Kaka ve çiş yaparken de devamlı bir köşeye çekilip oturuyor. Ben bunu geçen hafta doktorumuz ile konuştuğum zaman direkt olarak tuvalet eğitimi değil de çiş, kaka kavramı, tuvalet alışkanlığı gibi kavramları yavaş yavaş alistirip öğrenebilirsin demişti. Bir de lazimlik ile öğret demişti.
Bizim geceleri bezimiz sabaha kadar dolu oluyor o yuzden şimdilik sadece bu kavramların kafasında oturmasını sağlayacağım. Umarım sizin için de güzel olur

Benim kiz yuruse direkt egitim dusunuyorum ama yurumedigi icin en azindan lazimliga adapte olsun, altinda bezi yokken cisini, kakasini yapmayi / birakmayi ogrensin istedim, cunku egitimde ilk sorun altta bez yokken cisi tutma bırakmadan cikiyor.

Bez baglatmak istememe ve saklanarak cis kaka yapma basladiysa gece bezinin temiz kalmasi da yakindir, yuruyorsa eger merdiven cikmayi ogretin mutlaka, merdiven çıkabilmek cis tutmak icin oldukca onemli.

Teşekkür ediyorum 💕

Benim kiz yuruse direkt egitim dusunuyorum ama yurumedigi icin en azindan lazimliga adapte olsun, altinda bezi yokken cisini, kakasini yapmayi / birakmayi ogrensin istedim, cunku egitimde ilk sorun altta bez yokken cisi tutma bırakmadan cikiyor.

Bez baglatmak istememe ve saklanarak cis kaka yapma basladiysa gece bezinin temiz kalmasi da yakindir, yuruyorsa eger merdiven cikmayi ogretin mutlaka, merdiven çıkabilmek cis tutmak icin oldukca onemli.

Teşekkür ediyorum 💕
Bence dediğim gibi ilk süreçte bunları öğrenmesinin bile çok güzel oldugunu düşünüyorum.
Bakalım göreceğim, geceleri neler olacak bizim açımızdan 😊 aslında yürüyor ama merdiven çıkarken emekleme yöntemi ile çıkıyor. Yani dik bir şekilde tutunarak cikamiyor. Sanırım bizim kızın biraz daha yolu var 😊

Bence dediğim gibi ilk süreçte bunları öğrenmesinin bile çok güzel oldugunu düşünüyorum.
Bakalım göreceğim, geceleri neler olacak bizim açımızdan 😊 aslında yürüyor ama merdiven çıkarken emekleme yöntemi ile çıkıyor. Yani dik bir şekilde tutunarak cikamiyor. Sanırım bizim kızın biraz daha yolu var 😊
Olsun, vakti gelince zaten sizde başlayacaksiniz, birazcik sabir annesi ♥️

Olsun, vakti gelince zaten sizde başlayacaksiniz, birazcik sabir annesi ♥️
Şu anda ben de kendimi hazır hissetmiyorum aslında. Yazın başlarım diye düşündüm. Bebekle plan da her zaman geçerli olmuyor tabii ki, zaman ne gösterir göreceğim :)
Umarım hepimiz için güzel olur süreç ❤️

Şu anda ben de kendimi hazır hissetmiyorum aslında. Yazın başlarım diye düşündüm. Bebekle plan da her zaman geçerli olmuyor tabii ki, zaman ne gösterir göreceğim :)
Umarım hepimiz için güzel olur süreç ❤️
Annenin kendisini hazir hissetmesi cok onemli, cunku bi anda salonun ortasina cisini birakinca ve bunu gunde 5-6 kez yapinca insan bi dunyadan kopuyor 🤣 hem bebek hem anne hazir olmali mutlaka 🧿

3.Gun güncellemesi

Bugun ablamizi doktora goturdugumuz icin sureci annaneye devrettik, sabah cis yapmamis bezsiz bir halde uyandik, hemen başarılı bir lazimliga iseme gerceklesti.

Aksam 7 sularinda aldigimda altındaki bezi temizdi, hemen cikardik ve yeme icme derken uykumuz sarkti 9'a, yatmadan hemen once bolca emzirdim lazimliga isettim ve su an bezsiz yatıyor, yaklasik 2 saattir. 2 saat sonra kaldirip isetecegim umarim kizim erken davranmaz 🤲💕
süreç harika ve heyecanlı devam ediyor, merakla takip ediyorum 👀

Oyyy masallah kuzuma, benim kizda daha ilk gunden ciss kelimesini kavradi, sabah kalkar kalkmaz banyo kapisina yapisip cissk diyor.

Bugun kendi doktorumuza gittik, sanirim enfeksiyon var daha sonucu cikmadi idrar kulturunun ama idrar tahlilinde lokositle bakteri gozukuyor bakalim ptesiye anca belli olur herhalde, gerci doktorumuz tahlil alınmadan once ev sıcaklığınız yuksekse terle attigi icin ihtiyac duymuyorda olabilir dedi Lale'm. Sende bir gotur bence tahlil verin iciniz rahat etsin derim ben.

Ya ne guzel 🤩🤩🤩 bizimde boyle basariyla sonuclanir umarim, gectigimiz ay su an egitim vermeye calistigim kizim idrar yollari enfeksiyonu gecirdi oldukca agir igne vurulmak zorunda kalmisti, beni bu olay biraz tetikledi ister istemez, aslinda aklımda dahi yoktu ne yalan soyleyim ☺️

3.Gun güncellemesi

Allahım nasip ederse Pazartesi doktora gideceğiz,o zaman sorarım canım.

Ama bugün bile bile tuttuğunu düşündüm. Kendini deniyor,süreyi uzatmaya çalışıyor,tabii bunu ifade edemiyor bence.

Bugün gene tuttu tuttu.

Çok az kaçırdi,gerisini tuvalete yaptı ama kaçırdı diye çok üzüldü hemen kendi temizledi yerleri düşüm.

Maşallah küçük prenses harika gidiyor. Heyecanla takip ediyorum.

Allahım nasip ederse Pazartesi doktora gideceğiz,o zaman sorarım canım.

Ama bugün bile bile tuttuğunu düşündüm. Kendini deniyor,süreyi uzatmaya çalışıyor,tabii bunu ifade edemiyor bence.

Bugün gene tuttu tuttu.

Çok az kaçırdi,gerisini tuvalete yaptı ama kaçırdı diye çok üzüldü hemen kendi temizledi yerleri düşüm.

Maşallah küçük prenses harika gidiyor. Heyecanla takip ediyorum.
Tabiki biliyosun her ogrendiklerini sürekli test etme halindeler boyle boyle buyuyup olgunlasiyorlar. Benim kiz sadece tutmakla kalmiyordu ondan rahatsizlik duydum, hem tutuyor hemde az isiyordu.

Tabiki biliyosun her ogrendiklerini sürekli test etme halindeler boyle boyle buyuyup olgunlasiyorlar. Benim kiz sadece tutmakla kalmiyordu ondan rahatsizlik duydum, hem tutuyor hemde az isiyordu.
Günaydın canım.
Senin kızın durumu farklıymış evet. İyi olsun inşallah.

Okul nasıl gidiyor?

Evet sürekli kendini ve bizi deniyor bu yavrular… Ben de kendime hep bunu hatırlatıyorum inan.

Büyüyecekler inşallah…

Günaydın canım.
Senin kızın durumu farklıymış evet. İyi olsun inşallah.

Okul nasıl gidiyor?

Evet sürekli kendini ve bizi deniyor bu yavrular… Ben de kendime hep bunu hatırlatıyorum inan.

Büyüyecekler inşallah…
Evet simdi doktorumuz aradi, azicik bi enfeksiyon varmis ama ultrasonda istedi niyeyse. Herkesin yavrusu iyi olsun, saglikla büyüsün Lale'mm

4.gün

Bugün kizim durgun ve isteksizdi, genel olarak moduda dusuktu.

Hatta su an evet tam bu saatte hic uyanmayan cocuk uyandi oyle gozumun icine bakiyordu simdi de evi dolasmaya gitti diye üzülürken banyonun kapisina dayanip cissssss annneee diye bagirmaya basladi.

Gunu boyle kapatmis olsak da, sabah ve oglen cisi haric hicbir basarimiz yok. :)

1 kaka ve 2 cisi altimiza kacirdik. Hafiften umidim kirildi.

4.gün

Bugün kizim durgun ve isteksizdi, genel olarak moduda dusuktu.

Hatta su an evet tam bu saatte hic uyanmayan cocuk uyandi oyle gozumun icine bakiyordu simdi de evi dolasmaya gitti diye üzülürken banyonun kapisina dayanip cissssss annneee diye bagirmaya basladi.

Gunu boyle kapatmis olsak da, sabah ve oglen cisi haric hicbir basarimiz yok. :)

1 kaka ve 2 cisi altimiza kacirdik. Hafiften umidim kirildi.
Umudun kırılmasın canım ya unuttun mu yaz boyunca mücadelemizi?

Yataktan kalkınca evi mi geziyor ufaklık?

Back