- 16 Eylül 2009
- 14.383
- 24.221
Günaydın Farmasigünaydın kızlar
seminere gitmeden siteye bir bakayım dedim
kk'nın bu yeni düzeninde sitede kimler var kimler yok görünmemesi çok sinir bozucu
sağolasın canımFarmasi hayirli ugurlu olsun simdiden yeni eviniz.yazdim saniyodum ama yazmamisim yok
çok iyi olur papatyacımBir kaç yıl önce benimde günüm vardı. Iyi oluyrdu aslında. Ben bu sene sanki günüm varmış gibi her ay para atacağım kenara. 250 tl düşünüyorum nasipss. İnşallah aksatmam
harika ....Bende öyle yapıyordum bir ara ama olmuyor. Harcanıyor bir şekilde. Ama her ay bir çeyrek alıyordum sonra Ata ya çeviriyordum 3tane Ata yaptım öyle yani 12 çeyrek oluyor
ne güzel yapmışsınBaşlığı görünce atladım direk zaten her türlü birikim şekli var bende) biriktirip biriktirip harcamayı çok seviyorum. Bir önceki gün paramda Çanakkale Bursa Edirne turuna katılmıştım. :))
aslında para harcamamış olman da birikimBugün hiç dışarı çıkmadığım için hiç para harcamadım. Dolayısıyla kumbaraya 1 kuruş bile girmedi.
Yarın işe başlıyorum ve yapılacak tonla işim var.
Iyi geceler herkese
bes bana da mantıksız geliyorBurada çok sessizlesmis..
Hu hu tutumlu ve kirli ciki hanimlr nerdesiniz, neler yaptiniz?
Ben kumbarama para atmaya devam ediyorum bayati doldu gibi. Bireysel emekliliği iptal ettim Esim sicak bakmadi onun yerine altin al dedi. Bakalim bu ay birde adak kurbanimiz var artirabikirsem bir kaç gr altin alayim diyorum. Kumbaramada bi kaç ay dokunmayacagim kismetse.
ben dolar da alıyorum düşükten alıp yüksekten satıyorumDoları olan arkadaşlar var mı..?Varsa bunu nasıl değerlendiriyorlar
Günaydın kızlar
Valla bugün okkalı Pazartesi sendromu yaşıyorum. Uzun zamandır işe gitmiyorum çünkü.
Tonla iş var beni bekleyen.
Bugün önce bir liste yapacağım. Öğleden sonra çalışmaya başlarım nasipse
Merhaba bende yeniyim bu topikte ama yazdıklarınız hakkında bir kaç önerim olabilir.merhaba arkadaşlar aranıza katılmak istiyorum inşallah bende birikim yapmaya karar verdim ama önce sizlere giderlerimden bahsedeyim ve bana akıl verin ne olur tecrübeli arkadaşlar cevap versin bekliyorum.
ben 34 yaşında altı aylık hamile memur bir bayanım eşimin maaşından bahsetmeden sadece kendiminkini anlatayım size.
3000 maaşım var ama eşim araba aldı arkadaşından 20000 tl borç aldığı için ben arkadaşının borucunu kapatmak için kredi çektim aylık 700 kusur maaşımdan otomatik kesiliyor.yani maaşımı 2200 sayın siz;
lojman parası:400
harçlık:200-250 arası
anneme:300 çünkü hiç kazancı yok vermek zorundayım.
kuaför:50 olsun
kredi kartı:300-400 arasında
gün parası:150
geriye kalanla iyi bir birikim nasıl yaparım bana akıl verin.altınmı dolarmı nasıl bilemiyorum.
ayrıca şu ödediğim 700 lük kredi bana kafayı yedirtecek sanki para boşa gidiyor gibi...
birikim yatırım yaparken en güzeli bütün yumurtaları tek sepete koymamak ,riski dağıtmaktırkızlar merhaba.. ben hep altına yatırım düşünüyordum ama geçenlerde bi arkadaş euro ile aklımı karıştırdı. sizin düşünceleriniz nedir? alış ve satış fiyatı arasında fark yok... anca 800-900 liralık bi euroda 10 20 kurus fark var :) yoksa ben mi yanıldım? euro almak mantıklı mıdır?
sürekli al sat mı yapmamız gerekiyor. bende tek sepete koymamalı sözünden esinlenmiştim :)birikim yatırım yaparken en güzeli bütün yumurtaları tek sepete koymamak ,riski dağıtmaktır
ben altın döviz tl olarak birikim yapıyorum
hem al-sat yaparken hareket alanımız kısıtlanmamış oluyor
uzun vadeli yatırımcıysanız bile çeşitlilik iyidirsürekli al sat mı yapmamız gerekiyor. bende tek sepete koymamalı sözünden esinlenmiştim :)
ben alıp Allah nasip ederse bi süre bozdurmamamyı planlıyordum. zarar mı ederim?