BİRİKİMCİ HATUNLAR

Günaydın kızlar
Valla bugün okkalı Pazartesi sendromu yaşıyorum. Uzun zamandır işe gitmiyorum çünkü.
Tonla iş var beni bekleyen.
Bugün önce bir liste yapacağım. Öğleden sonra çalışmaya başlarım nasipse

günaydın kızlar

seminere gitmeden siteye bir bakayım dedim

kk'nın bu yeni düzeninde sitede kimler var kimler yok görünmemesi çok sinir bozucu
Günaydın Farmasi
Bende de çok sinir bozucu.
Ben de kahvaltımı ettim Hazırlanacağım. Kadın gelince de doğru okula.
Akşam üzeri de kuaföre gideyim diyorum.
Bakalım nasip

Farmasi hayirli ugurlu olsun simdiden yeni eviniz.yazdim saniyodum ama yazmamisim yok
sağolasın canım
Bir kaç yıl önce benimde günüm vardı. Iyi oluyrdu aslında. Ben bu sene sanki günüm varmış gibi her ay para atacağım kenara. 250 tl düşünüyorum nasipss. İnşallah aksatmam
çok iyi olur papatyacım
Bende öyle yapıyordum bir ara ama olmuyor. Harcanıyor bir şekilde. Ama her ay bir çeyrek alıyordum sonra Ata ya çeviriyordum 3tane Ata yaptım öyle yani 12 çeyrek oluyor
harika ....
Başlığı görünce atladım direk zaten her türlü birikim şekli var bende ) biriktirip biriktirip harcamayı çok seviyorum. Bir önceki gün paramda Çanakkale Bursa Edirne turuna katılmıştım. :))
ne güzel yapmışsın
Bugün hiç dışarı çıkmadığım için hiç para harcamadım. Dolayısıyla kumbaraya 1 kuruş bile girmedi.
Yarın işe başlıyorum ve yapılacak tonla işim var.
Iyi geceler herkese
aslında para harcamamış olman da birikim
bes bana da mantıksız geliyor
adak kurbanınızı da Allah kabul etsin
daha sık görüşelim twentcim
Doları olan arkadaşlar var mı..?Varsa bunu nasıl değerlendiriyorlar
ben dolar da alıyorum düşükten alıp yüksekten satıyorum
ya da dolarla altın al-sat yapıyordum

kolay gelsin canım

Bende uzun zamandır izindeyim...ayın 15 inde işbası olcak..ne yapcam bilmiyom:) eve alışınca ilk hafta zorlanırım sonra hızlı tempo alışırım...insanoğlu neye alışmıyorki...hafta sonu misafirim gelcek...masrafım olcak...bana kumparaya para atmak nasip olmuyor:) bayağı kalabalık gelcekler..haliyle alış veriş yapcam...

günaydın :) ben dün maaşımı alır almaz 100 lira attım kumbarama :) ay içersinde biraz daha bişeyler atmaya çalışacağım :) dün akşam çok zor tuttum kendimi kumbarayı döküp içindekileri saymamak için süpriz olsun iistiyorum :)

merhaba arkadaşlar aranıza katılmak istiyorum inşallah bende birikim yapmaya karar verdim ama önce sizlere giderlerimden bahsedeyim ve bana akıl verin ne olur tecrübeli arkadaşlar cevap versin bekliyorum.

ben 34 yaşında altı aylık hamile memur bir bayanım eşimin maaşından bahsetmeden sadece kendiminkini anlatayım size.
3000 maaşım var ama eşim araba aldı arkadaşından 20000 tl borç aldığı için ben arkadaşının borucunu kapatmak için kredi çektim aylık 700 kusur maaşımdan otomatik kesiliyor.yani maaşımı 2200 sayın siz;
lojman parası:400
harçlık:200-250 arası
anneme:300 çünkü hiç kazancı yok vermek zorundayım.
kuaför:50 olsun
kredi kartı:300-400 arasında
gün parası:150
geriye kalanla iyi bir birikim nasıl yaparım bana akıl verin.altınmı dolarmı nasıl bilemiyorum.
ayrıca şu ödediğim 700 lük kredi bana kafayı yedirtecek sanki para boşa gidiyor gibi...

günaydın kızlar
okula başlayanlara kolay gelsin,ben ameliyattan dolayı raporluyum bu ay,kısmetse 1ay sonra başlıycam inşallah
yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz
biz de bebişimiz için bes yaptırdık,hayırlı olur inşallah,sonra burada okudum,papatya nın her ay 1 gram altın atmasını,o daha mantıklı geldi ama artık iş işten geçti,elime para geçtikçe inşallah öyle yaparız biz de
biz de kumbara aldık 25 kuruş,1 tl ne olursa atıyoruz,sene sonunda bakıcam,bakalım ne kadar birikmiş diye:)
ALLAH evimizden bereketi ,huzuru sağlığı eksik etmesin hiç birimizin
farmasicim galiba amcan kaza geçirmiş geçmiş olsun,ev işin de hayırlı olsun şimdiden cnm

Merhaba kızlar
Bugün elektrik faturası gelmiş. 61 tl
10 günlük kumbaramı açtım. Ayın başı diye. 19 tl çıktı koydum kenara. Kumbarayı yeniden beslemeye başladım. Bugün 4.25 kira attım kumbarasaki paralar yettiği Zaman çeyrek alacağıminşalah

Merhaba bende yeniyim bu topikte ama yazdıklarınız hakkında bir kaç önerim olabilir.
Eğer uzun vadede birikiminizi harcamayı düşünüyorsanız altına yatırım yapabilirsiniz, kısa vadede bozdurunca zarar edebiliyorsunuz çünkü.
Bugün 22 gr altın 87 tl idi. Para olarak biriktirip Altın'ın düştüğü vakit Ata alabilirsiniz değer fazla kaybetmiyor.
Dolar yada yabancı para hiç biriktirmedim sürekli takip etmek lazım sanırım onun için borsayı yani düşük olduğunda alıp yükseldiğinde hemen bozdurmak gerekiyor kar etmek için.
Ve ödediğiniz kredi ne kadar kaldı ki? Üzmeyin kendinizi arabanız var en azından. Bazıları kefillik borcu ödüyor havadan, siz en azından kendi aileniz için ödüyorsunuz.
Inşallah bu topikte böl birikimler yaparız.

kızlar merhaba.. ben hep altına yatırım düşünüyordum ama geçenlerde bi arkadaş euro ile aklımı karıştırdı. sizin düşünceleriniz nedir? alış ve satış fiyatı arasında fark yok... anca 800-900 liralık bi euroda 10 20 kurus fark var :) yoksa ben mi yanıldım? euro almak mantıklı mıdır?

birikim yatırım yaparken en güzeli bütün yumurtaları tek sepete koymamak ,riski dağıtmaktır
ben altın döviz tl olarak birikim yapıyorum
hem al-sat yaparken hareket alanımız kısıtlanmamış oluyor

sürekli al sat mı yapmamız gerekiyor. bende tek sepete koymamalı sözünden esinlenmiştim :)
ben alıp Allah nasip ederse bi süre bozdurmamamyı planlıyordum. zarar mı ederim?

sürekli al sat mı yapmamız gerekiyor. bende tek sepete koymamalı sözünden esinlenmiştim :)
ben alıp Allah nasip ederse bi süre bozdurmamamyı planlıyordum. zarar mı ederim?
uzun vadeli yatırımcıysanız bile çeşitlilik iyidir
ben kısa ve orta vadeli yetırım yapıyorum herhangibir yatırım aracını düşükten alıp yüksekten satıyorum

Günaydın kıLar
Ben oek anlamıyorum bu işlerden. Ne almalı nasıl yapmalı. Zaten bi kış aylarında biriktirip yazın yiyenlerdeniz. Krediler bitene kadar böyle olacak.
Ben bu yıl tl de durmayı planlıyorum. Tabi para bulursam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…