BİRİKİMCİ HATUNLAR

arkadaşlar merhaba,
ben de aranıza katılmak ıstıyorum, gayet ıyı para kazanıyoruz ama hıc bırıkım yapamadım daha
böyle motıve olup ben de bıseyler yaparım dıyorum, tecrubelı arkadaşlar bana bı yardım etse?

Kıslıklara baslıyamadım daha...dondurucum yok..dolabınkine ne koyabilirsem..malum çalışanbiri olarak kısın elime hazırca gelen birşeyler olmalı....sizlerde durum ne...bu arada son paracıklarımda halı yıkamacılara gitcek:)temizliğe başladım halıların hepsini verdim...yun yastıklarım var...kendi kullandıklarımız evim en ust kat..bebişde var bu sene onlarıda parayla yıkatmak zorunda kalcam..balkonda yapardım ama şimdi bebekle gir cık gir cık heryer yun olur...anlıyacagınız kenarda gene para kalmıyacak...bu ay genede 5 tl de olsa koycam inş:)

Günaydın birikimci hatunlar Bende kendi çapımda bişeyler yapmaya çalışıyorum biraz birikmiş param ve altınım var. Yaklaşık 5 yıldır bes ödüyorum. Kumbara da var tabi evde Bunların yanında müsriflikte var maalesef

Calisiyosaniz birikim yapmak daha kolaydir sanirim.ben hayatim boyunca calismadim.hic birikim yapmadimda hayatimda.az olunca yetinmeyi cok olunca harcamayi iyi bilirim.ama bende soyle sizler gibi kenarda su kadarim var demeye ozendim.henuz yeni basladim daha sadece 50 dolarim var.bide bes oduyorum sahi.simdilik hedefim yok ne yaparim ne alirim bilmiyorum.ama bir yil boyunca biriktirmek istiyorum.bakalim ne kadar olacak

Kirli cikilari okuyorum simdi.farmasi takdir ettim sizi.ne kadar basarilisiniz bi konuda.cokta heveslendirici..burdada liste olayi olsa guzel olmazmi.gerci ben oyle cok biriktiremem ama yinede sistemli bi sekilde tasarruf ve birikim yapmami saglayabilir

Günaydın kızlar
Şehir dışındaydım dün gece döndüm. Çamaşır bavul onlarla uğraşıyorum. Pazartesi işe başlıyorum artık iznim bitti gerçi bu sene 12 gün kullandım. Seneye 18 günüm kaldı.
Parasal konulara gelirsek durum vahim vallahi. Benim ders ücretim bu sene 1000 tl az olacak. Bu da ciddi bir rakam ona göre harcamaya alıştık.
Ama yine de Ekim ayında. Itibaren yani bayramı da atlatıp her ay yine oğluma gram altın yapmak, bir çeyrek almak, kk taksitleri mümkün olduğunca kapatmak, sanki günüm varmış gibi her ay 300 tl kenara koymak.
Sömestr tatili de oğluma sünnet düğünü yapmayı planlıyorum. Hiç para yok ama annemden falan alırım. Sonra ev araba bitince öderim diye planlıyoruz.
Şimdi ben gidip cüzdana bi bakayım. Bozuk paraları ve kağıt 5 tl yi kumbaraya atayım. Tabi varsa

Bence birikim yapmanın altın kuralı o parayı yok saymak. İçinden alınca tadı kaçıyor. Azimli olursan biriktirirsin merak etme.

Merhaba kızlar
Pazara girtim bugün. 6 kilo barbunya aldım. Onu atıklayıp dolaba atıcam. Bir de normal pazar alışverişi yaptım. 60 tl gitti pazarda.
Ardından markete gittim. Zeytin. Peynir yoğurt süt aldım. 40 tl de o tuttu.
Kumbaraya da 5 tl attım bugün.

güle güle yiyin canım

Benim hiç bereketim kalmadı bu aralar. Markete çıkıyorum bi bakıyorum bir sürü para çoğu şeyimde alamamıştım. Anlamadım gitti. Şu son haftadır böyleYa ihtiyacım farklılaşıyo yada hakikaten bereketim kaçtı. Yalanda söylemedim kimseye ama
Amaaa yinede kumbaraya atıyorum bişeycikler.

Günaydın kızlar
Anım o bereket olayına ben çok inanıyorum. Eskiden para paradır olur mu öyle şey derdim. Ama kesinlikle doğru.
Farmasi bilir büyük ihtimalle bir duası dalan vardır belki. Ben de hep dua ederim allahım bereketli kazanç ver diye. Çok olması değil bereketli olması önemli zaten

günaydın kızlar

bu aralar taktım kafaya şöyle adam akıllı bir ev projesinin içerisine dahil olup 2 sene filan ödeyip inşaat bittikten sonra güzel bir kar ile satmayı .....

eşime konuyu açtım 3-5 gündür o da bunun üzerine sağolsun yoğunlaştı
2 projeyi araştırdı
birinde fiyatlar 180000-200000 civarı onu hemen eledim

diğerinde ise 147 m² lik 3+1 daireler 130000 tl

181 m² lik 4+1 daireler 160000

her iki tip dairelerin zemin ve en üst katları haricindeki dairelerin fiyatları bunlar

--------- bu bahsettiğim orta katlar için sonra kura çekilecek diğer zemin ve de üst katlar kuraya katılmayacak zemin 120000 üst katlar 125000 tl ( onları da eledim )

130000 tl lik dairelerden karar verdim

ve de eşim ödeme planını çıkartıp gelmiş

bankaya yatırılacak para 1500 tl dosya masrafı alıyorlarmış

130000 tl nin 32500 tl sini peşin alıyorlar
takip eden aydan itibaren 24 ay ödemesi var
aylık 4062.5 tl ödenecek .... bana makul geldi

en güzel yanı da 24 ay boyunca 0 faiz ....

beni tanıyan arkadaşlar faizli işlemlere karşı olduğumu bilirler ....

bu daireyi istersem kendim rahatlıkla ödeyebileceğimi eşime söyledim ama istersen gel beraber ortaklaşa yapalım ve de 170000 tl civarında uygun müşteri bulunca satalım dedim .... 2 sene sonra proje bittiğinde dairelerin 180000-200000 tl civarında olacağını ifade etmişler
böylece takip eden süreçte de 1-2 proje daha denk getirebilirsek iyi bir birikim yapma şansımızın olacağını söyledim ... kabul etti bugün projenin yerini görmeye gideceğiz nasipse ...

Farmasi canım hayırlı olur inşallah. Aldığın evde neden kendin oturmayı düşünmüyorsun. Hemen satmayı m planlıyorsun.
Bi gör bakalım eğer içine sinerse alırsın ve eminim sen en doğru kararı verirsin

merhaba canım

ben işin tamemen para kazanma tarafındayım
birikim yatırım ticaret yönü bence öncelikli yanı
birkaç projeden sonra daha merkezi bir yerden oturacağımız yeri alabiliriz ya da çocuklar İstanbul gibi izmir gibi kentlerde okuma imkanı bulurlarsa hiç olmazsa onları kiradan kurtarabilecek bir ev alabiliriz öğrenciliklerinde rahat ederler diye düşünüyorum

şu an zaten eşimin babasının binasındayız kira derdimiz yok bu durumları avantaja döndürmek lazım diyorum

Farmasi çok mantıklı düşünmüşsünüz..
İleride çok uygun fiyata satabilirsiniz...
Bizim şuan oturduğumuz evi 130.000 e almıştık..
Şuan 250.000 fiyat biçiliyor..
Keşke zamanında paramız olsaydı bir tane daha alırdık, anaparayı 2ye katlamış olurduk..
Herşey değişiyor ya merkezileşiyor ya metro-izban -doğalgaz geliyor derken bir bakmışsın .. Kenar mahalle diye adlandırılan yerler Vegas olmuş.

Selam canım izmirdesin sanırım hangi semttesin

teşekkürler canım
evet aynen dediğin gibi oluyor gayrimenkul işi birikim yatırım açısından gerçekten mantıklı
işte şu an oturabileceğimiz yerimiz mevcut kayınpederin mülkü de olsa bizlere çık git diyen yok olmaz da zaten ihtiyaçları da yok bizim dışımızda 4 kiracısı var bizim burada eskiden gelen bir alışkanlıktan olsa gerek kişinin hali vakti yerindeyse çocuğunun da evini temin eder ...

ben de şu anki bizim açımızdan pozitif ortamı değerlendirmeyi düşünüyorum ... yıllardır kendi çapımda 3- 5kuruş bir kenara koydum artık onlarla biraz daha büyük çaplı işler yapma vakti geldi geçiyor diyorum

eşim 2 tane girelim dedi aslında ama ben kendimizi çok da sıkmadan
parasal konulardaki yapmaya çalıştığımız ibadetlerimize de engel olmadan dünyalık ve de ahiretlik beraber götürmeyi teklif ettim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…