BİRİKİMCİ HATUNLAR

teşekkürler canım
evet aynen dediğin gibi oluyor gayrimenkul işi birikim yatırım açısından gerçekten mantıklı
işte şu an oturabileceğimiz yerimiz mevcut kayınpederin mülkü de olsa bizlere çık git diyen yok olmaz da zaten ihtiyaçları da yok bizim dışımızda 4 kiracısı var bizim burada eskiden gelen bir alışkanlıktan olsa gerek kişinin hali vakti yerindeyse çocuğunun da evini temin eder ...

ben de şu anki bizim açımızdan pozitif ortamı değerlendirmeyi düşünüyorum ... yıllardır kendi çapımda 3- 5kuruş bir kenara koydum artık onlarla biraz daha büyük çaplı işler yapma vakti geldi geçiyor diyorum

eşim 2 tane girelim dedi aslında ama ben kendimizi çok da sıkmadan
parasal konulardaki yapmaya çalıştığımız ibadetlerimize de engel olmadan dünyalık ve de ahiretlik beraber götürmeyi teklif ettim .
Evet kesinlikle doğru.. Bazı şeyler belli yaşa dek yapılabiliyor zaten.Hzır güç kuvvet imkan varken değerlendirmek en mantıklısı

Son düzenleme:
Emlak yatırımı gerçekten en iyi fikir. Ama ben nefret ediyorum. Çünkü eşim sağolsun alır yatırım der ama ne olursa olsun kıyamaz satmaya. 10 yıllık evliliğim ev ödemekle geçti:mad:Biri bitmeden diğerine dikiyo gözü. Beni mahrum ettiğini söyleyemem zaten öyle lüks yaşayım,gezeyim tozayım,alışveriş yapayım tarzı bi kişilik değilim. ama ev alalım lafı bile benim sinir kat sayımı artırmaya yetiyo. :KK55:
Bu arada hanımlar ıdefiksten kitap siparişi verdim. Ilk kez ıban numarasıyla havale yapıcam,orda yazan şey kartsız havale yaptığınız için 10 tl kesilecekmiş. Yanlışmı anladım acaba. Yahu aldığım kitap 9 lira zaten

Farmasi hayırlı olsun canım. Ben 2. Evim olduğunu hayal bile edemiyorum. Şu bir bitse şimdilik başka düşüncem yok.
Zytn bemim bir akrabam da ev çok alır. O geldi aklıma söylediklerinle. Allah kolaylık versin

Farmasi hayırlı olsun canım. Ben 2. Evim olduğunu hayal bile edemiyorum. Şu bir bitse şimdilik başka düşüncem yok.
Zytn bemim bir akrabam da ev çok alır. O geldi aklıma söylediklerinle. Allah kolaylık versin
sağolasın canım inşaat alanına gittim ,gördüm ,beğendim

Farmasi Allah hayırlı etsin canım.
Ben de bugün kumbaraya 3 tl attım. Az ama ne yapalım. Okadar bozuk vardı.

Dun 3 kavonoz melemen yaparak kışlıklara ilk adımımı attım:)inş devamı gelir...domates cok pahalanmış..taza fasulye koycam dolaba oda cok pahalanmış...artık yavaş yavaş alcaz bakalım..dun buyuk bir kumbar gordum su açılmayanlardan inş alabilirsem bende baslıyacam:) hepinize bereketli günler..

Evet hersey cok pahali geliyo bu ara banada.
suefsan japon pazarinda 1 liraya kumbaralar var patlatmadan acilmiyo.al gitsin bende bir suru kumbara var ama ben didi kutusunda biriktiriyodum
bugunde ablama geldim.aileye nam salmis benim birikim yapmam demekki ablamda kumbara hediye etti bana.yanliz sen tirtiklarsin dedi anahtri vermedi bana.3-4 haftada bir gorusuyoruz.mecbur biriktircez artik

Farmasi hayirli ugurlu olsun simdiden yeni eviniz.yazdim saniyodum ama yazmamisim yok

Eklentiler

• 20140831_171548.jpg
    20140831_171548.jpg
    1,2 MB · Görüntüleme: 167
Dun 3 kavonoz melemen yaparak kışlıklara ilk adımımı attım:)inş devamı gelir...domates cok pahalanmış..taza fasulye koycam dolaba oda cok pahalanmış...artık yavaş yavaş alcaz bakalım..dun buyuk bir kumbar gordum su açılmayanlardan inş alabilirsem bende baslıyacam:) hepinize bereketli günler..
Güle güle yemek nasip etsin Rabbim. Ben oek Menemen yapmıyorum.
Bezelye barbunya koydum. Bir de közlenmiş patlıcan. Şimdilik bu kadar.

Ben güne giriyorum. Elime toplu para geçiyor sonra almak istediklerimi alıyorum yada eşime veriyorum. Hariçten de kumbara hesabımızla BES var. Yani zorunlu olarak birikim oluyor :KK66:

Ben güne giriyorum. Elime toplu para geçiyor sonra almak istediklerimi alıyorum yada eşime veriyorum. Hariçten de kumbara hesabımızla BES var. Yani zorunlu olarak birikim oluyor :KK66:

Bir kaç yıl önce benimde günüm vardı. Iyi oluyrdu aslında. Ben bu sene sanki günüm varmış gibi her ay para atacağım kenara. 250 tl düşünüyorum nasipss. İnşallah aksatmam

Bir kaç yıl önce benimde günüm vardı. Iyi oluyrdu aslında. Ben bu sene sanki günüm varmış gibi her ay para atacağım kenara. 250 tl düşünüyorum nasipss. İnşallah aksatmam
Bende öyle yapıyordum bir ara ama olmuyor. Harcanıyor bir şekilde. Ama her ay bir çeyrek alıyordum sonra Ata ya çeviriyordum 3tane Ata yaptım öyle yani 12 çeyrek oluyor :KK66:

Başlığı görünce atladım direk zaten her türlü birikim şekli var bende :KK66:) biriktirip biriktirip harcamayı çok seviyorum. Bir önceki gün paramda Çanakkale Bursa Edirne turuna katılmıştım. :))

Bende öyle yapıyordum bir ara ama olmuyor. Harcanıyor bir şekilde. Ama her ay bir çeyrek alıyordum sonra Ata ya çeviriyordum 3tane Ata yaptım öyle yani 12 çeyrek oluyor :KK66:
Ben bu sene pek birşey diyemiyorum. Gelirimiz neredeyse 1000 tl azaldı. Tabi bu okul dönemi için geçerli. Ben her ay oğluma 1 gr altın alıyorum yıllardır. Hiç aksatmadım. I'leri de kullanır diye düşündüm.
Bu sene ki Planım her gün cebimdeki bozuklukları ve 5 tl kağıt paraları kumbaraya atmak. Onlarda. Artık kaç ay da toplanırsa çeyrek almak
Ayrıca her ay bir çeyrek alıp 250 tl de gün parası gibi kenara koymak.
Fakat bunlara Allah nasip ederse Ekim ayında başlayabilirim. Zaten ancak o zaman ders ücreti almaya başlıyoruz
Sömestr tatilinde de oğluma sünnet yapıcam.
Ona da ailemden para istemeyi düşünüyorum.

Bugün hiç dışarı çıkmadığım için hiç para harcamadım. Dolayısıyla kumbaraya 1 kuruş bile girmedi.
Yarın işe başlıyorum ve yapılacak tonla işim var.
Iyi geceler herkese

Burada çok sessizlesmis..
Hu hu tutumlu ve kirli ciki hanimlr nerdesiniz, neler yaptiniz?
Ben kumbarama para atmaya devam ediyorum bayati doldu gibi. Bireysel emekliliği iptal ettim Esim sicak bakmadi onun yerine altin al dedi. Bakalim bu ay birde adak kurbanimiz var artirabikirsem bir kaç gr altin alayim diyorum. Kumbaramada bi kaç ay dokunmayacagim kismetse.

Doları olan arkadaşlar var mı..?Varsa bunu nasıl değerlendiriyorlar :KK43:
Olmamııı!!?tam ellllli dolarım var. :KK28::-)
Şaka bir yana bende merak ediyorum cevabını. Yeni başladım birikim yapmaya. Çalışmıyorum,kendi çapımda birikim yapmak istiyorum. 200 lira bes ödüyorum bende 1 yıldır. Ama artık her ay düzenli olarak 1 gram altın ve ne kalırsa dolar yapmayı da planlıyorum. Ama sonra ne zaman nasıl değerlendiririm hiç bir fikrim yok benimde.

X