ya hanımlar benim bu konuyu danışacak pek kimsem yok. burda herkes hayat tecrübesinden de bana fikirler verir diye düşünüyorum.
şimdi benim beş yaşında bir oğlum var ve ikinci bir çocuğumuz olsun istiyoruz eşimle.
eşim ve ben 29 yaşındayız.
oğlum seneye okul açılırken 71 aylık olacak ve ben rapor alıp oğlumu bir yıl daha geç göndermek istiyorum.
ve bebeğimiz olduğunda da oğlumun en azından ilkokul biri bitirmiş olması iyi olur diye düşünüyordum ki bir hesap yaptım oğlum ilkokul biri bitirdiğinde hamile kalsam 9 ayda hamileleik 4 yıl geçicek ve ben 33 yaşında olacağım.
ama bir ihtimal daha var ki o da allah verirse hemen hamile kalmak ve oğlum ilkokula başladığında bebeğin de bir yaşında olması var...
sizce hangisi?
ve bir de oğlumu geç göndermek için rapor almam kolay olur mu ve bu rapor okul-iş hayatında karşısına sorun olarak gelir mi?
günaydın kızlar.
o bayramda 50'şer tl harclık veren bacının ellerını opucemde ben neredeydı kımdı o
71 aylıkken göndemeryip mi bir yıl daha bekleteceksiniz .tam yaşı aslında neden bekletiyorsunuzya hanımlar benim bu konuyu danışacak pek kimsem yok. burda herkes hayat tecrübesinden de bana fikirler verir diye düşünüyorum.
şimdi benim beş yaşında bir oğlum var ve ikinci bir çocuğumuz olsun istiyoruz eşimle.
eşim ve ben 29 yaşındayız.
oğlum seneye okul açılırken 71 aylık olacak ve ben rapor alıp oğlumu bir yıl daha geç göndermek istiyorum.
ve bebeğimiz olduğunda da oğlumun en azından ilkokul biri bitirmiş olması iyi olur diye düşünüyordum ki bir hesap yaptım oğlum ilkokul biri bitirdiğinde hamile kalsam 9 ayda hamileleik 4 yıl geçicek ve ben 33 yaşında olacağım.
ama bir ihtimal daha var ki o da allah verirse hemen hamile kalmak ve oğlum ilkokula başladığında bebeğin de bir yaşında olması var...
sizce hangisi?
ve bir de oğlumu geç göndermek için rapor almam kolay olur mu ve bu rapor okul-iş hayatında karşısına sorun olarak gelir mi?
okul olgunluğu testi mi yaptıracaksın cute 66@darkseaa benım oglum suanda 57 aylık
ben seneye okula gonderıp gondermıceme mayıs ayında yaptıracagımzı bır teste bagladım
onun dısında 71 ay genede buyuk sayılabılır benımkı 66 aylık olacak 1 sene cok sey kaybetmesıne sebeb olmazmı ?
ve kardesle aralarında ne kadar olsun ıstıyorsun onuda anlamadım 9 yas cok fazla geldı
ben hazırana gebe kalmayı planlıyorum 6 yas olur aralarında allah hemen nasıp ederse tabıkı
Sagol cnm benm bizde biraz bogazdan kisiyoruz market var dolapta bu ay kahvaltiliklarim var dolaptadelimideli canım benim sen halledersin maşallahın var senin..
Biz de yola bayaa para verdik 250ye yakın para gitmiş olabilir, bu ay pek fenayız gelecek aya düzeliriz inşallah:)
darksea metropolitan okul olgunluğu testi var bu eğitimi almış psikolog , pskikolojik danışman uygulayabilir. sonucuna göre okula gidip gitmeyeceğine dair elde veri oluyor. artı sizin gözlerimriniz falan birleşir karar verilir. konuşmasıyla ilgili yardım aldınız mı ?yok canım soğuk olduğundan değil aşırı terleyen bir yapısı ver oğlumun. durduk yere sırtından ter akar gider. termaller teri dışarı atıp vücüdu kuru tuttuğundan istiyorum. bende blackspade diye bir markanın var ama bir tane. 20 tl almıştım. e şimdi en az 3 tane daha lazım. m&s leri baya övüyorlar o yüzden o markadan alayım diyorum :)
bide bu bahsettiğin test nasıl birşey ki acaba. okulda mı yoksa hastanede filan mı yapılıyor?
bu arada benim oğlumda maşallah boylu. ama konuşması yaşıtlarından geri hala. anlamasında sorun yok, yaşıtlarıyla aynı ama telafuzda sıkıntı var işte.
lavin önce bi doktora gitseniz canım yumurtlamana bakılsa eşinin sperm sayısına fln . sonra karar verseniz bir sıkıntı görürseniz önelem alırsınız. aslında yaşınız güzel. senle yaşıt olup hala bekraım ama :) ikinci çocuk vs de istiyorsan biraz özendirebilirsin eşini :)Çocuk konusu açılmışken size azıcı içimi dökme istiyorum.
1 yılı geçtik evliliğimizde. 26 yaşındayım. Eşim de 31 işte. İlk yıl zaten hiç çocuk düşüncem olmadı, hatta bu yıl için bile çok planım yok ancak ertelemekten korkuyorum. Hafif düzeyde polikistik overim. Adetlerim düzensiz 30-35 günde bir olur. Yumurtluyorum gibi ama emin de olamıyorum.Yaşımın artık ilerlediğini düşünüyorum ve biliyorum ki bugün bıraksak korunmayı hemen çocuğum olmayacak. Şansımı denemek, olmuyorsa bilmek istiyorum ama eşimi ikna edemiyorum.
Ona göre çok genciz, henüz evimiz yok, istediğimiz imkanlara sahip değiliz çocuk için. Tayin isteyeceğiz, gideceğimiz zamana kadar böyle sorumluluklar istemiyor. Benim de hep boşuna kuruntu yaptığımı düşünüyor. Olmazsa da evliliğimiz için olumsuz bir şey olarak görmüyor.
Kafam karışıyor, sorumluluktan korkuyorum ama çocuğum olmazsa ilerde zamanında denemediğim için üzülmek de istemiyorum. Bir taraftan eşim istemiyorum şu anda, benim fikrimin önemi yok mu deyip duruyor. Bilmiyorum sanırım bu işin sonunda ben üzüleceğim, hatta içten içe kendimi çocuksuz yaşayacağıma alıştırmaya çalışıyorum ilerde üzülmemek için.
Bbu ay kapatcam sifirlucam borcu botta agir bisi almicam zatwn gunluk giymek icin alcam
Kafam ragat olur enazindan