BİRİKİMCİ HATUNLAR

bayramda 150 tl kendi kişisel ihtiyaçlarıma gitti750 küsür kurbanlığa gitti.100 araba yakıtı.harçlıkları hiç saymıyorum

..............................................

Son düzenleme:
gel canım gel. en kısa zamanda kurtulmak istiyorum bu fazlalıklardan. orada çok güzel dostluklar kurduk. sizi de sarıp sarmalarız hemen.

ya hanımlar benim bu konuyu danışacak pek kimsem yok. burda herkes hayat tecrübesinden de bana fikirler verir diye düşünüyorum.
şimdi benim beş yaşında bir oğlum var ve ikinci bir çocuğumuz olsun istiyoruz eşimle.
eşim ve ben 29 yaşındayız.
oğlum seneye okul açılırken 71 aylık olacak ve ben rapor alıp oğlumu bir yıl daha geç göndermek istiyorum.
ve bebeğimiz olduğunda da oğlumun en azından ilkokul biri bitirmiş olması iyi olur diye düşünüyordum ki bir hesap yaptım oğlum ilkokul biri bitirdiğinde hamile kalsam 9 ayda hamileleik 4 yıl geçicek ve ben 33 yaşında olacağım.
ama bir ihtimal daha var ki o da allah verirse hemen hamile kalmak ve oğlum ilkokula başladığında bebeğin de bir yaşında olması var...
sizce hangisi?
ve bir de oğlumu geç göndermek için rapor almam kolay olur mu ve bu rapor okul-iş hayatında karşısına sorun olarak gelir mi?

yaz gecesi kul plan yapar ,Tanrı gülermiş derler ya ben bu söze inanırım..Bence plan yapmamak gerek..
Benim yaşım da 28 yol aldı evleneli 1,5 yıl oldu.. Hala acaba diyorum..Hala korkularım ,planlarım var.Maddi -manevi her boyutunu düşünüyoruz ama..
Bir yandan da istediğimde ya olmazsa diye endişem var.

Kizlar smdi carsiya gidiorun otobusteyim
esimin sarj aleti bozuldu onu alip bide actirmak icin verdigim ayakkabilar olmamis geri goturcem afama solemistm getr demsti
sali gunu kursa basliyorum sabh9aksam 4
ama evde durmucm canm sklmicak en azindan igne oyasi kursu belediyenin
pek vakit ayiramasamda buraya yine sizlerle oluum illlaki umarim basarabilirim

yaz gecesi benım oglum suanda 57 aylık
ben seneye okula gonderıp gondermıceme mayıs ayında yaptıracagımzı bır teste bagladım
onun dısında 71 ay genede buyuk sayılabılır benımkı 66 aylık olacak 1 sene cok sey kaybetmesıne sebeb olmazmı ?
ve kardesle aralarında ne kadar olsun ıstıyorsun onuda anlamadım 9 yas cok fazla geldı
ben hazırana gebe kalmayı planlıyorum 6 yas olur aralarında allah hemen nasıp ederse tabıkı

yap gitsin mi diyorsun yani arkadaşım

ya cute bir sene de neyi kaybeder ki bir çocuk. aksine birinci sınıfa ne kadar bilinçli başlarsa o kadar çok şey kazanır.
oğlumu küçük kesinlikle göndermek istemiyorum, varsın bir yıl kaybetsin ki kayıp değil bizlerde 7 yaşını doldurup okula başladık ona rağmen hala bebektik :)
9 yaş farka gelince evet çoook ama oğlumun birinci sınıfınıda yakmak istemiyorum. onunla ilgilenebilmek istiyorum.
of arkadaşım işte böyle arafta kaldığımdan kafası kopuk tavuk gibi dolanıyorum ya ortalıkta.
üstelik benim bakanım ,yardımcı olacak kimsem de yok. 2 yıl ücretsiz izin düşünüyorum...

yanı normalde cocuklar devlet 5.5 yasında oula baslamalarını ıstedıklerınden cocuklar 6.30 fılan baslıyorlar dıye dusunuyorum
buarada oglun nasıl bıraz konusmustuk gecen sene
emınım cok ıyı durumdadır malum okul cok ıyı gelıyor veletlere

bımde esofman a101 yagmur botu var
bebelere
para benı cagrıyor

devlet çocuklara iyi bir eğitim sonrasında istediği üniversitede istediği bölümde okuma imkanı ve akabinde de iş bulma olanaklarını sağladı da çocukların 5.5 yaşında okula gitmeleri gerektiğini söylüyor?
gelip Avrupa ülkelerini örnek gösteriyorlar, çocuklar şu yaşta okula başlıyor diye ama burası Türkiye. 45-50 kişilik sınıflarda eğitim veriliyor hala. öğretmen açığı çok fazla. İngilizce dersine resim öğretmeni giriyor falan filan, söyleyecek çok şey var da herkesin bildiği şeyler işte.
oğluşum iyi maşallah. özel bir kreşe gidiyor bu yıl, o da memnun ben de. böyle gidersek iyi yani :)

ya

ya bende m&s den oğluma termal atletler, tsortler istiyorum ama bulunduğum yerde m&s yok. ilçede ver ama sırf onun için 1,5 saat git 1.5 saat gel. değer mi acaba?
atletler kac tl?
termal atletten kastın ne sogukmu oluyor oralar cok?
yanı evet darkseaa dogru dıyorsun 5.5 yasında neye gore dıye fakat bır kuzenım var doga kolejınde calısıyor psıkolog kendısı bende seneye vermemeyı dusunuyorum dedım oda bana yasıtlarıyla arasında cok fark olursada asla o ıletıısmı kuramaz kac kısı senın gıbı dusunecekkı dedı
boyu fılanda uzun suan sınıftkaı en uzun cocuk ege sankı abılerı cocukların mayıs ayında bır test yapacak ıste o testte hazırmı degılmı vs sonuclar cıkıyormus ona gore karar verıcem ben

yok canım soğuk olduğundan değil aşırı terleyen bir yapısı ver oğlumun. durduk yere sırtından ter akar gider. termaller teri dışarı atıp vücüdu kuru tuttuğundan istiyorum. bende blackspade diye bir markanın var ama bir tane. 20 tl almıştım. e şimdi en az 3 tane daha lazım. m&s leri baya övüyorlar o yüzden o markadan alayım diyorum :)
bide bu bahsettiğin test nasıl birşey ki acaba. okulda mı yoksa hastanede filan mı yapılıyor?
bu arada benim oğlumda maşallah boylu. ama konuşması yaşıtlarından geri hala. anlamasında sorun yok, yaşıtlarıyla aynı ama telafuzda sıkıntı var işte.

bazen banada dıyorlar sen konusutugnu anlıyormusun dıye anlıyorum ben yanı konusuyır e bazen dılı donmuyor yada baska turlu telaffuz edıyor bende onu anlamıyorum
mesela tatlı dıyemıyorda taplı yıyelım vs gıbı
okula basladıgından berı daha dısa donuk oldu mesela normalda tanımadıgı ısnanlarla pek konusmazdı bu bayram bayramlasmaya gıttıgımızde gobek attı ortada
esım trakyalı bırde h harflerını yutuyor körle yatan sası kalkar hesabı

doga kolejınde ılkokula cocuklar bu test sonuclarına gore alınıyormus 3-4 asamalı bıseymıs ama bılmıyorum mayısta gelın bıze yapalım dedı

sen seneye okula vereceksen 68 aylık olacak, benimki de 71 aylık.
ama benim görümcemin bir oğlu mayıs 2009 doğumlu o seneye 78-79 aylıkken başlayacak. ve bizim çocuklar zaten sınıf ortalamasının altında kalacaklar bence. o yüzden bir yıl daha bekletmek taraftarıyım ama bu bahsettiğin test sağlıklı sonuçlar veriyorsa ben de yaptırmak isterim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…