BİRİKİMCİ HATUNLAR

Heee bide kartımı azaltmak adına bir yöntem uyguluyorum bakalım nasıl olcak bu ay hesap özeti....
Bugun ku market alışverişim 38 tl tuttu
20 kartla 18 i nakit ödedim...
Hem cebimde param kaldı hem kartıma cokk yüklenmiş olmadım....

Oyyyy
Az önce bi hesap yaptım. Ekim 15 de gelecek para 7350 tl.bu para tahmini. Eşimin ve benim ders ücretimi tahmini yazdım. Ödenmesi gereken 7400 tl.
Bu yaz eşimin ders ücretlerini hiç alamaması bizi bu hadi düşürdü. Büyük ihtimalle de vermeyecekler.
Size daha önce bahsettiğim işten gelecek para henüz gelmedi. 12000 tl imiş. Dört hatta sekiz gözle bekliyoruz.
inşallah gelir canım :) gelirden çok gider var ya hepimizde

evde eksiklikler vardı. birde tahlil yaptırdım 150 tuttu :KK43:
internet faturam geldi 52

ya hanımlar benim bu konuyu danışacak pek kimsem yok. burda herkes hayat tecrübesinden de bana fikirler verir diye düşünüyorum.
şimdi benim beş yaşında bir oğlum var ve ikinci bir çocuğumuz olsun istiyoruz eşimle.
eşim ve ben 29 yaşındayız.
oğlum seneye okul açılırken 71 aylık olacak ve ben rapor alıp oğlumu bir yıl daha geç göndermek istiyorum.
ve bebeğimiz olduğunda da oğlumun en azından ilkokul biri bitirmiş olması iyi olur diye düşünüyordum ki bir hesap yaptım oğlum ilkokul biri bitirdiğinde hamile kalsam 9 ayda hamileleik 4 yıl geçicek ve ben 33 yaşında olacağım.
ama bir ihtimal daha var ki o da allah verirse hemen hamile kalmak ve oğlum ilkokula başladığında bebeğin de bir yaşında olması var...
sizce hangisi?
ve bir de oğlumu geç göndermek için rapor almam kolay olur mu ve bu rapor okul-iş hayatında karşısına sorun olarak gelir mi?

darkcım biz 60 ile 72 aylık arası alıyoruz 1 lere,özellikle 66 aylık çok geliyor burada,kuzucuğunun gelişimi iyiyse,okula gitmeye çok çok çok istekliyse gönder ama ebnim fikrim 1 yıl geçgitse de bi şey olmaz,geç başlayanlar daha başarılı oluyor,okuttuklarım arasında

biz de bebişimizi sabah kontrole götürdük,malesef iyi haberler almadık,çok dua edin teyzeleri,azra mızın kafası büyüsün diye
bakıcımızın da torunları gelmiş,eşim rapor aldı o baktı,çocukcağız aç kalmış yavrucum,gelince nasıl süt içti garibim
bizen böyle kızlar,şimdi kalkıp hoooop kumbaraya 1 tl atıcam,burayı da okumasam ben hiç birikim yapamam galiba

darkcım biz 60 ile 72 aylık arası alıyoruz 1 lere,özellikle 66 aylık çok geliyor burada,kuzucuğunun gelişimi iyiyse,okula gitmeye çok çok çok istekliyse gönder ama ebnim fikrim 1 yıl geçgitse de bi şey olmaz,geç başlayanlar daha başarılı oluyor,okuttuklarım arasında

biz de bebişimizi sabah kontrole götürdük,malesef iyi haberler almadık,çok dua edin teyzeleri,azra mızın kafası büyüsün diye
bakıcımızın da torunları gelmiş,eşim rapor aldı o baktı,çocukcağız aç kalmış yavrucum,gelince nasıl süt içti garibim
bizen böyle kızlar,şimdi kalkıp hoooop kumbaraya 1 tl atıcam,burayı da okumasam ben hiç birikim yapamam galiba
geçmiş olsun:KK43: neyi var kızınızın

limoncum bıngıldağı doğuştan ufak doğdu,her ay baş gelişimi takip edilecek dendi,malesef bu ay sadece 0,1 mm büyümüş,normalde en az 1 cm büyümesi gerekiyor,kafa büyümeyince beyin de büyümüyor ALLAH korusun,sabahtan beri moralim bozuk,RABBİM azramıza sağlık versin

inşallah gelir canım :) gelirden çok gider var ya hepimizde
Yıllardır evliyim belki de ilk defa bu kadar kötü durumdayız.
Benim aylık gelirim Ağustos ayından itibaren nerdeyse 500 - 750 tl azaldı. Hem ev hem araba borcu ödüyoruz. Kıştan para biriktirip yazın ücretim azaldığı için oradan takviye yapıyoruz. Bu yıl müdürler görevden alındıkları içşn yaz döneminde onlara ödeme yapılmadı. Eşim ücretini alamayınca evdeki hesap çarşıya uymadı.
Aslında gelecek parayla araba kredisini kapatmayı umuyorduk ama önce artıya geçip gerisini kenara koyacağım inşallah.

Çok geçmiş olsun canım. Şnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur azra bebek

limoncum bıngıldağı doğuştan ufak doğdu,her ay baş gelişimi takip edilecek dendi,malesef bu ay sadece 0,1 mm büyümüş,normalde en az 1 cm büyümesi gerekiyor,kafa büyümeyince beyin de büyümüyor ALLAH korusun,sabahtan beri moralim bozuk,RABBİM azramıza sağlık versin
Cok gecmis olsun cnm rabbim sifasini verir insl

changelife changelife çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda çok iyi haberler alırsınız.

Kızlar ben ilk defa kavurma yapayım dedim ama sıkıntım pişip pişmediğini anlayamamam? Nasıl anlıyorsunuz siz...

anladım canım inşallah gelişimini sağlar yapabileceğimiz birşey yok ama dua edeceğim kızın için canım ya .

Yıllardır evliyim belki de ilk defa bu kadar kötü durumdayız.
Benim aylık gelirim Ağustos ayından itibaren nerdeyse 500 - 750 tl azaldı. Hem ev hem araba borcu ödüyoruz. Kıştan para biriktirip yazın ücretim azaldığı için oradan takviye yapıyoruz. Bu yıl müdürler görevden alındıkları içşn yaz döneminde onlara ödeme yapılmadı. Eşim ücretini alamayınca evdeki hesap çarşıya uymadı.
Aslında gelecek parayla araba kredisini kapatmayı umuyorduk ama önce artıya geçip gerisini kenara koyacağım inşallah.
Çok geçmiş olsun canım. Şnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur azra bebek
evet ya müdürlerle ilgili baya sıkıntı oldu. şimdigörevi uzatıldı mı peki. bende 4 yıldır çalışıyorum aile yanında hesap kitap yapmıyordum yiyip içip geiyordum bu sene evin sorumluluğunu aldım ormuş geçinmek. hayırlısıyla kalkarız hepimşz altından. size zam gelecek dimi. kapsıyor mu bilmiyorum ama

Merhaba kızlar
Saat 3 de çıktım işten. Zaten bugün pek kimse de gelmemişti. Güzellik merkezine gittim. Kaş bıyık aldırdım. Bacaklarım içşn lazer yaptırıyorum orada. Bitti nerdeyse. Bşr kaç tüy vardı. Şimdi cihaz görmez bunları biraz daha uzasın dedi. Ben de Hoppp eve koştum. Namazımı kıldım. Oğlum uyuyor şimdi. Biraz da kitap okurum yemeğe kadar.
@darkseaa ben Mayıs ayında 5 yaşımı bitirdim. Eylül'de okula başladım. Ve hiç zorlanmadım. Yani dezavantajını yaşamadım.
Oğlum prenatüre. Ve düşük kilolu idi. 73 aylıkken okula başladı. Onda da henüz bu konu ile ilgili bşr sıkıntı yaşamadık. 2. Çocuk meselesine gelirsek biliyorsun ben bu konuda çok sıkıntılıyım ancak senin gibi karar verme lüksüm olsaydı. Bebeğin doğumunu büyük olan 1. Sınıfı bitirince Yada en azından 2. Dönemde iken olması gibi ayarlamaya çalışırdım. Çünkü 1. Sınıf gerçekten çok zor. Tabi herşey Allah'ın elinde.
_Lavin_ _Lavin_ bebeğimi kucağıma aldığımda tam 5 yıllık evli idik. Ben 27 yaşındaydım. Evimiz falan yoktu. Bu kadar geç kalmamızın sebebi benim işimdi. Kariyer yapacağım diye bebek işin de geç keldık. Tabi bu arada gezdik gördük. Herşeyi yaşadık. yani.
4 Sene boyunca korunduk. Zaman zaman ben de düşünürdüm. Ya olmazsa da ben boşuna korunuyorsam diye. Bebek yapmaya karar verdiğimizde hemen hem gen hem de eşim doktora gittik. En azından bir sıkıntı varsa bilelim diye. Çok şükür bir sıkıntı çıkmadı.
Yaşın 26 yeni geç değil tabi ki. Ama erken anne olmak da bazı açılardan avantajlı. Eşini ikna etmeye çalış. Zaten hamile kalana kadar zaman geçecek. Sonrasında hamilelik nerden baksanız 1-1.5 yıl.
Çocuk için maddi ve manevi durumları düzeltmeyi beklemeyin bence. Çünkü herşey zamanla oluyor. Bu konuda ortak bir karara varmalısınız.
Çünkü çok büyük sorumluluk.

lavin lavin arada bir de senin mesajını gördüm ben de 27 yaşındayım ve daha 50 günlük evliyim ilk yıl zaten düşünmüyoruz ama ben eskiden 30'dan önce bir tane şart diyen biriydim şimdi ne olacak ki herkes 30'dan sonra doğuruyor demeye başladım..Bence büyük sorumluluk ve iki tarafında hazır hissetmesi lazım..Eşin hazır hissetmiyorsa (ki dedikleri gayet mantıklı geldi bana hatta bakınız:ben diyebilirim) bence ertelemekte fayda var. Allah korusun kötü düşünme neden olmasın ki olur inşallah..

2,5 buçuk aylık bebeği olan (4 yıl evli kaldıktan sonra doğum yaptı) amcamın kızının söylediğini buraya kopyalıyorum:

Bebek 1000 kere düşünülüp 1 kere yapılan bir şey, geri dönüşü yok aman iyi karar ver öyle yap:)

lavin önce bi doktora gitseniz canım yumurtlamana bakılsa eşinin sperm sayısına fln . sonra karar verseniz bir sıkıntı görürseniz önelem alırsınız. aslında yaşınız güzel. senle yaşıt olup hala bekraım ama :) ikinci çocuk vs de istiyorsan biraz özendirebilirsin eşini :)

Hepiniz çok haklısınız. Asla eşimi baba olmaya, hazır olmadığı bir sorumluğu almaya zorlayamam. Üstüne düşmek istemiyorum, biliyorum ki üstüne düştükçe uzaklaşıyor bu fikirden. En son 2 hafta önce şöyle bir söyledim, tekrar çok erken, neden acele ediyorsun deyip duruyor. Çocukları öyle aman aman seven biri değil zaten. Bir kere erteliyoruz, yaşım ilerledikçe şansım azalabilir, ilerde olmayabilir dedim.Benim için sorun değil, çocuğumuz olmasa da olur deyip kestirip attı.

Ben 4 ay önce kadın doğuma gittim. Doktor yumurtalıklarımın hamile kalmaya engel olacak kadar az çalışmadığını, hamile kalabileceğimi söyledi. Zaten erkek için yapılan testleri de mutlaka yaptırın dedi. Ben bunu eşime deyince 'Eğer denersek, ilk aylar olmazsa ben o testleri yaptırırım, daha istemiyoruz ne testi şimdiden.' diye tepki verdi. Karmaşık bir insan zaten normal hayatta da. Evlenmeden önce onu ailemle tanıştırdım, aradan aylar geçti ama ciddi bir adım atmadı, evlilik bahsi ediyorum ben de doğal olarak. Hiç unutmam 14 şubattı, bana ben evlenmeye hazır değilim, istemiyorum dedi. O gün çok kötü olmuştum. Tüm evlilik planlarımı unutup tek başıma planlar yapıyordum artık. Vazgeçmiştim, sadece ilişkimizi yaşıyordum. Bundan 6 ay sonra evlendik. Üzerine düşülmedikçe daha kolay yola gelen biri açıkçası. Ben de düşmüyorum üstüne, ama içten içe üzülüyorum.:KK42:

Allah şifa versin, inşallah sıkıntıları bir an önce düzelir bebişin.:KK43:

changelife changelife çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda çok iyi haberler alırsınız.

Kızlar ben ilk defa kavurma yapayım dedim ama sıkıntım pişip pişmediğini anlayamamam? Nasıl anlıyorsunuz siz...

Valla ben düdüklüde eti pişirip sonra kavurma yapıyorum. Yoksa sert oluyor benim yaptıklarım hep.

Canımm Allah acil şifalar saglık versin.....

evet ya müdürlerle ilgili baya sıkıntı oldu. şimdigörevi uzatıldı mı peki. bende 4 yıldır çalışıyorum aile yanında hesap kitap yapmıyordum yiyip içip geiyordum bu sene evin sorumluluğunu aldım ormuş geçinmek. hayırlısıyla kalkarız hepimşz altından. size zam gelecek dimi. kapsıyor mu bilmiyorum ama
Evet eşim başka yere atandı idareci olarak.
Bize 1000 tl zam yapacaklarını söyledi başbakan ama ben o parayı hesapta görmeden inanmam.

lavin lavin cevap için teşekkürler bilmediğim için saçma sapan bir şeyler yaptım.

Önce tencerede pişirmeye uğraştım sonra annemle konuştum düdüklü dedi tamam dedim düdüklüye geçtim ama dayanamadım sonra açtım tekrardan biraz da normal pişsin dedim. Şimdi yumuşak gibi sanırım pişti içine tuz, karabiber ve kekik attım soğuyunca mı kaba koyabilirim derin dondurucu için?

Hepiniz çok haklısınız. Asla eşimi baba olmaya, hazır olmadığı bir sorumluğu almaya zorlayamam. Üstüne düşmek istemiyorum, biliyorum ki üstüne düştükçe uzaklaşıyor bu fikirden. En son 2 hafta önce şöyle bir söyledim, tekrar çok erken, neden acele ediyorsun deyip duruyor. Çocukları öyle aman aman seven biri değil zaten. Bir kere erteliyoruz, yaşım ilerledikçe şansım azalabilir, ilerde olmayabilir dedim.Benim için sorun değil, çocuğumuz olmasa da olur deyip kestirip attı.

Ben 4 ay önce kadın doğuma gittim. Doktor yumurtalıklarımın hamile kalmaya engel olacak kadar az çalışmadığını, hamile kalabileceğimi söyledi. Zaten erkek için yapılan testleri de mutlaka yaptırın dedi. Ben bunu eşime deyince 'Eğer denersek, ilk aylar olmazsa ben o testleri yaptırırım, daha istemiyoruz ne testi şimdiden.' diye tepki verdi. Karmaşık bir insan zaten normal hayatta da. Evlenmeden önce onu ailemle tanıştırdım, aradan aylar geçti ama ciddi bir adım atmadı, evlilik bahsi ediyorum ben de doğal olarak. Hiç unutmam 14 şubattı, bana ben evlenmeye hazır değilim, istemiyorum dedi. O gün çok kötü olmuştum. Tüm evlilik planlarımı unutup tek başıma planlar yapıyordum artık. Vazgeçmiştim, sadece ilişkimizi yaşıyordum. Bundan 6 ay sonra evlendik. Üzerine düşülmedikçe daha kolay yola gelen biri açıkçası. Ben de düşmüyorum üstüne, ama içten içe üzülüyorum.:KK42:

Allah şifa versin, inşallah sıkıntıları bir an önce düzelir bebişin.:KK43:

anladım canım erkeklerde var öle bi tarz ben knedim isteyince olacak şeklinde. inşallah istediğiniz zaman hemen olur canım. testin avantajları çok fazla işte. üzerine düşme bakalım düştükçe sen kırılıyorsun hayırlısı canım

Valla ben düdüklüde eti pişirip sonra kavurma yapıyorum. Yoksa sert oluyor benim yaptıklarım hep.

lavin lavin cevap için teşekkürler bilmediğim için saçma sapan bir şeyler yaptım.

Önce tencerede pişirmeye uğraştım sonra annemle konuştum düdüklü dedi tamam dedim düdüklüye geçtim ama dayanamadım sonra açtım tekrardan biraz da normal pişsin dedim. Şimdi yumuşak gibi sanırım pişti içine tuz, karabiber ve kekik attım soğuyunca mı kaba koyabilirim derin dondurucu için?

Aklunda bulunsun ben duduklude 40 dk pisiriyorum lokum gibi oluyor.

Gecen yil ben de pisirip saklamistim, soguyunca buzdolabi posetlerine almistim hemen.

X