- 7 Kasım 2012
- 11.553
- 11.942
ya hanımlar benim bu konuyu danışacak pek kimsem yok. burda herkes hayat tecrübesinden de bana fikirler verir diye düşünüyorum.
şimdi benim beş yaşında bir oğlum var ve ikinci bir çocuğumuz olsun istiyoruz eşimle.
eşim ve ben 29 yaşındayız.
oğlum seneye okul açılırken 71 aylık olacak ve ben rapor alıp oğlumu bir yıl daha geç göndermek istiyorum.
ve bebeğimiz olduğunda da oğlumun en azından ilkokul biri bitirmiş olması iyi olur diye düşünüyordum ki bir hesap yaptım oğlum ilkokul biri bitirdiğinde hamile kalsam 9 ayda hamileleik 4 yıl geçicek ve ben 33 yaşında olacağım.
ama bir ihtimal daha var ki o da allah verirse hemen hamile kalmak ve oğlum ilkokula başladığında bebeğin de bir yaşında olması var...
sizce hangisi?
ve bir de oğlumu geç göndermek için rapor almam kolay olur mu ve bu rapor okul-iş hayatında karşısına sorun olarak gelir mi?
Bence oğlunu seneye okula göndermelisin. Okula gitme sürecinin uzaması da çocuk için sıkıntılı oluyor çünkü. Tekrar anaokuluna gitmek ya da evde zaman geçirmek o yaş için uygun değil. Bebeği de bu planla birlikte bir yıl erkene almış olursun. yaş farkları da fazla açılmaz. İmkanların uygunsa oğlunu yaşında okuluna gönderip ve 1. sınıf sonunda Allah kısmet ederse 2. bebişini kucağına alabilirsin.