Nasil mutluysaniz en dogrusu o. Benim konum var birikimle ilgili. "Bogazimizdan hic kismayiz haftasonu kofte yeriz" diyen oldu. Cocuklu ev bir de bu. Yahu sen o cocuga haftada 1 kofte mi yediriyorsun? Hadi durumun yoktur basimin ustune ama bunu bir de bogazdan kesmemek olarak anlatiyorlar.
Bolca corba yaparim bol salata eti bu yuzden az yeriz
Yumusatici almayiz
Lor yeriz diger peynirler para tuzagi
Bulgur 2.5 tl bizi bir hafta idare ediyor.
Ben diyetetik mezunuyum. Bazi seyleri ayirmak lazim. Yemek yemekte 3 etap var. Bir hayatta kalmak var/survive diye geciyor literaturde. Bir beslenmek var. Bir de beslenemenin sosyal yonu var. Egitimimi fransada tamamladim. Turkiyede bir cok kisinin survivre kismini tamamlayinca olayi cozduk diye baktigini gordum. Ben sok oldum. Cunku bu kitlik afet kriz donemi beslenmesi seklinde okutuldu hep bize.
Yok ogrenciyken falan ben de cok yokluk cektim bir cogunuzdan iyi bilirim idareyi tasarruffu ve yoklugu ama hani varlik icinde kendime iskence etmek neden?
şehirden de kaynaklıdır mutlaka ben kiraza 12 tl vermem açıkçası heleki pazarda patates ve soğanı mı her zaman migros kipa gibi yerlerden seçerek alırım pazarda seçtirmedikleri için oda dolu doluda almm 2 haftalık bozulmasın yeşermesin diye ...
mecbur olduğumuz için katlanıyoruz aslında seçmdeden verenlerden almıcak kimse seçilmeyecek ürünler dışındakiler ayrı o zaman nasıl seçtirecekler ..
Canim bende bozagima aşırı iyi bakarim ama 50liralik hurma cok gelmezmi cocuga?
Oda fruktoz nede olsa. herşeyden az az kaliteli yemek gerek.
Günde 2 parca medyadan fazlasi full zarar.
çocuk varsa iş değişir fazlası ile alınır hem gözü hem karnı doysun meleğin .. bende akdeniz bölgesinde yaşıyorum herşey taze ucuz genelde ama bu sene pahalı çok şeyçocuk isteyince kıyamayıp alıyoruz önceki hafta 15 liraydı inmiş yine
şehir olayı apayrı zaten ailem egede yaşıyor onların ürün kalitesi ve fiyatıyla burası kıyaslanamaz bile.
orda pazarda gözünü kapat her tezgahta ne satıldığını kokusundan tanırsın misss gibidir domatesler, biberler, meyveler, burda nerdeee
50 tl ile geçinmeye çalışmak değil !!!Ben full time a gecince bizim de yaklasik 8000 tl mesaiye bagli 9 veya 10 bin tl gelirimiz olacak. Bebekten dolayi isime sadece 1 gun gidiyorum simdi. Borc veya kiramiz da yok. Ev kredimiz var aslinda ama esimin babasi oduyor
Ama ay sonuna kadar 50 tl ile gecinecegimi dusunsem icim kararir. Gunluk yaklasik 3 tl. Param olmasa yaparim bu degil problem. Sormak istedigim suydu; 50 tl ile gecinip para biriktirmek... ondan bu kadar parayi napicaksiniz dedim. Hani acil ihtiyac veya yokluk aninda tamam idare edersiniz ama ben ondan sordum.
Sinema gezme tozma vs esiniz karsiliyormus. Tabii bunu bilmeden yazdim. Ama bende hesap yine tutmadi.
Belki de yuklu krediden farkli seyler anladik. Ben yuklu diyince en az 5000 tl dusundum. Hani dedim ki geriye kalsin 3.000-5.000. Yapabilir miyim o kadar birikim? Yapamam. Yani yaparim da 8000 gelirim varken neden 50 tl ile gecinmeye calisayim? Hani biriken parayi ne yapacagim ki? O kadar parayla napacaksinizdan kastim buydu.
birikimin en güzel 2 yolu birincisi bes karttan otomatik cekiliyor mecbur birikiyor ikincisi kredi borcuna girmek özellikle ev araba vs alarak... kredi borcu mecbur ödeniyor zorunlu birikim :)Birikim yapabiliyor musunuz,yapıyorsanız nasıl..ipuçlarını paylaşalım.
Boyle durumlar icin fotograflarini cek makyaj malzemelerinin kiyafet almaya gitmeden once de dolabinin fotosunu cek neyi neyle giyecegine bakarsin.ya ben çok kısma taraftarı değilim ama bazen iyice sacmaliyorum.geçen indirim var diye git sen aynı makyaj malzemesinin aynı rengini al .yani evde ondan olduğundan bile haberim yok.birde far yani 6 ay ömrü var daha önceki aldığımı 2 kere felan kullanmisim.
Yıllardır kumbara yaparım
Elime ne geçerse bozuk atarım kumbaraya, ay sonu açıp altına çeviririm
O bozuk paralarla geçtiğimiz hafta araba aldık eşimle, 31.000 TL 'nin yarısını kumbara hesabı ödedi =)
çocuk varsa iş değişir fazlası ile alınır hem gözü hem karnı doysun meleğin .. bende akdeniz bölgesinde yaşıyorum herşey taze ucuz genelde ama bu sene pahalı çok şey
50 tl ile geçinmeye çalışmak değil !!!
bunu kaçıncıya yazıyorum
yanımda az para tutuyorum
gelirim iyi,kaliteli yerlere tatile gider, kaliteli kıyafetler giyerim
ben fazladan luzumsuz para harcamamak için yanıma az para alıyorum
8000 gelir varken 7.950 tl ile birikim yapmıyoruyz hanımefendi
arabalarımız var , çevremiz var , ikimiz de zevk sahibi insanlarız eşimle.
kuru ekmek yemiyoruz değil mi?
ben orda farklı birsey anlatmaya calıstım ama anlamamıssınız.
Kiz valla aklima geldi .sonra dedim boşver ise yaramaz.iyiki dedin demek ki saçma değil sende uyguluyorsun yapacamBoyle durumlar icin fotograflarini cek makyaj malzemelerinin kiyafet almaya gitmeden once de dolabinin fotosunu cek neyi neyle giyecegine bakarsin.
20 krş bile görüyor burası o dönemlerde konserve yaparız kış için ...aynen, zaten yemek seçiyor, sevdiği şeyi yesin de üstüne ekstra para veririz moduna geçiyoruz
annem de aynısını söylüyor, domates orda bile pahalıymış, ki en iyisinin 50 kuruşa satıldığını bilirim...
Yap yap burdaki ekonomi topigine gel hatta ordaki hatunlar zehir zehirKiz valla aklima geldi .sonra dedim boşver ise yaramaz.iyiki dedin demek ki saçma değil sende uyguluyorsun yapacam
Öyle topik mi varmış.hemen ucuyorum oraya.bilinçli tüketici ol uyum yeter .fazlasında gozum yok sağol bu arada canim güzel fikirlerin icinYap yap burdaki ekonomi topigine gel hatta ordaki hatunlar zehir zehirher konuya bak cok faydali bilgiler cikiyor ben şok oluyorum
merak ettim okuduğun bölümü biraz daha yarıntılı bilgi verirmisin rica etsem ilgimi çekti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?