Birikim..

ya evet aynen öyle
siz de en ıyısını yapıyorsunuz
14 yıldır çalışıyorum tek bir gün ara vermeden ve cidden cok stresli bir işim var
gözüm de aç değil,
kendi aracım var , istediğim herseye sahibim suanda.
sürekli almak için almıyorum
buzdolabımda bırsey çürüse cok üzülürüm mesela,
ya da boşa yanan ampuller beni sinir eder.
boşa akan musluk suları vs vs.

bu demek olmuyor ki hayat standartlarım düşüyor
mesela her sene ıyı bır otelde tatıl yapmak dikkat ettiğim şeyşer arasında
ya da arabam güzel olsun isterim
kıyafetlerım de aynı sekılde.

ben ıvıra zıvıra verılen sırf almak için alınan seylere karsıyım ama burda ınsanlar o benım zeytınyag param o benım kuruyemıs param dedı ya şaka gbi:KK70:

Aynen. Bende paranin carcur edilmesine karşıyım.
Bana saçmalık olarak geliyor.
Ben işe gidiyorum diye hergün dışarda yiyeceksem, kazandigim paranın yüksek bir oranini sarf etceksem part time çalışırım yani...
Yoksa niye her hafta 50saat iş yerinde kafa patlatim...

Insan istediği herşeye sahip olunca durum gercekden değişiyor.
Bazilari tek lüksüm yemek demiş. Canlarim hergün et yemek... hergün yarim kilo üzümü çökertmek saglikli degilki.
Bu lüks degil...vucuda zarar.
Neyse.. yolunuzdan şaşmayın

aylık 50 tl ne kadar yanlış anlasılmıs :)
aylık 50 tl ile nasıl gecınılır soyler mısınız
aylık gelırı 8 bın tl olan bırı 50 tl ıle mı gecınılır
kuruyemıse daha mı fazla harcıyorsunuz aferın sıze
kuruyemısın kılosu 50 tl zaten
biz aç kalıp, gezmeyıp mı elli tl ile gecınıyoruz çok eneteresansınız gercekten ya.
tüm giderler çıktıktan snr yanıma aldıgım paradan bahsettim harcamayayım diye .
evim cok merkezı bıryerde , iş çıkısı yanımda fazla param olunca luzumlu luzumsuz harcıyorum bu bakımdan bahsettim .
bu ay ıhtıyacıom olan bırsey yok ekstradan
pazar market dısarı cıkıp eşile dostla vakıt gecırmelerı zaten eşim karsılıyor

siz gitmiş zorunlu ıhtıyaclardan kısıyor cimrilikten ölüyor muamelesi yapmıssınız pesss.
şaka gbisiiniz ya zeytinyagına verıyorum ben o parayı demıssınız:KK70:
Biz aldıgımız 8000 tl nın ,7950 tl sini biriktirip eşimle evde margarin mi kemiriyoruz
kuruyemısı , yağı öne surmenız ne kadar komik ya.
bunlar zaten zorunlu ıhtıyaclar.
ben ıvırzıvırdan bahsettim.
Ay anladık aylık 8bin lira kazanıyorsunuz 50 kere yazmışsınız aferin çok aşırı zenginsiniz anladık. Bu ne görgüsüzlük yahu. 8 bin deyip diyorsunuz ya ben size burada gelirimi yazsam düşer bayılırsinız ,ne 8 bin liraymış arkadaş.
Size mi yazmışım bu mesajı hayır. Ben sizin mesajınızı görmemiştim 50 lira mutfak masrafı gibi düşünüp yazdım, siz cevap yazınca baktım mesajlara ve o zaman gördüm. Siz bunca zenginlikte (boru değil 8 bin :-) ) cebimde 50 lira var aysonunu nasıl getiricem minvalinde yazarsanız herkes yadırgar bunu gayet normal.

Aynen. Bende paranin carcur edilmesine karşıyım.
Bana saçmalık olarak geliyor.
Ben işe gidiyorum diye hergün dışarda yiyeceksem, kazandigim paranın yüksek bir oranini sarf etceksem part time çalışırım yani...
Yoksa niye her hafta 50saat iş yerinde kafa patlatim...

Insan istediği herşeye sahip olunca durum gercekden değişiyor.
Bazilari tek lüksüm yemek demiş. Canlarim hergün et yemek... hergün yarim kilo üzümü çökertmek saglikli degilki.
Bu lüks degil...vucuda zarar.
Neyse.. yolunuzdan şaşmayın
evet ben de bunu bır turlu anlamıyorum ıste
diyelim ki günlük 100 tl ye calısıyorum
ıkı kısı dısarıda yemek yesen en az 50 tl bir gunde

e al ben calıstım gunluk paramın yarısı senın demek bu:)
ben farlı yerler , yenı ortamlar gormeyeceksem o yemek benım için keyfı olmayacaksa dısarda yemem yemek
evimde iki topst yapar çay demler kahvaltı hazırlarız eşimle

benım eşim de işte her aksam dısarıda yıyelım kafasında, bizde tam aksi
sonunda benımle aynı fikirde olan biri çıktı.

üyenın biri ben margarın almam zyagı alırım yazdı bana.
z yagı param bıle değil ayırdıgınız para dedi.
çok komik geldi bana eve zyağı almak lüks mü :) bu zaten ihtiyaç ki.

Ay anladık aylık 8bin lira kazanıyorsunuz 50 kere yazmışsınız aferin çok aşırı zenginsiniz anladık. Bu ne görgüsüzlük yahu. 8 bin deyip diyorsunuz ya ben size burada gelirimi yazsam düşer bayılırsinız ,ne 8 bin liraymış arkadaş.
Size mi yazmışım bu mesajı hayır. Ben sizin mesajınızı görmemiştim 50 lira mutfak masrafı gibi düşünüp yazdım, siz cevap yazınca baktım mesajlara ve o zaman gördüm. Siz bunca zenginlikte (boru değil 8 bin :-) ) cebimde 50 lira var aysonunu nasıl getiricem minvalinde yazarsanız herkes yadırgar bunu gayet normal.
8 bin tl çok para değil
burda gelir tartısması yapmıyoruz
aylık kazancın 30 bin tl de olsa ona göre bir yasam standartın ve giderin oluyor.

ne demek ıstediğimi anlamamıssınız siz de
görgüsüzlükle alakası yok , aksine üç kurus paraya calısıp sürekli gelirinden cok para harcamak ısteyen ınsanlar görgüsüz bence.
hakarete gerek yok . okey??

8 bin tl çok para değil
aylık kazancın 30 bin tl de olsa ona göre bir yasam standartın ve giderin oluyor.

görgüsüzlükle alakası yok , aksine üç kurus paraya calısıp sürekli gelirinden cok para harcamak ısteyen ınsanlar görgüsüz bence.
Sizden başka gelir yazan göremedim şahsen burada,
Biz nerden bilelim kim ne kazanıyor?
Siz her mesaja 8binde 8bin derseniz olacağı bu yani.

Hanimefendi, içeriği para (birikim) olan bir topikde niye bukadar yadirgadiniz?
Allah size daha çocuğunu versin... ama eger para sohbeti yapmak size yanlış geliyorsa niye birikim adlı bir konuya mesaj yazma gerekcesi gördünüz kendinizde?
İnsanlarin burda findik biriktirmedigini bılıyorsunuz sanirim.

Neyse...tabi insanin sizin kadar geliri olunca merakdan girip bakmıştır bu birikim denen şey kim ne diye!! Tanişdınız

Hanimefendi, içeriği para (birikim) olan bir topikde niye bukadar yadirgadiniz?
Allah size daha çocuğunu versin... ama eger para sohbeti yapmak size yanlış geliyorsa niye birikim adlı bir konuya mesaj yazma gerekcesi gördünüz kendinizde?
İnsanlarin burda findik biriktirmedigini bılıyorsunuz sanirim.

Neyse...tabi insanin sizin kadar geliri olunca merakdan girip bakmıştır bu birikim denen şey kim ne diye!! Tanişdınız
Hangi konuya yazacağıma ben karar veririm. Sizi ilgilendirmez ,sebebide sizi ilgilendirmez,istediğim konuya istediğim yorumu yaparım. Siz neden kendinize pay çıkarıp vazife gördünüz ki? Bence kendi işinize bakın.
Sizinle yazışmıyorum ,hatta diğer üyeyle de yazısmıyordum ,beni siz alıntılıyorsunuz farkında mısınız bilmem? Sizin bir fikriniz var,kendinizce doğru kabul ediyor olmanız onu bana göre doğru yapmaz,tam tersi durumdada siz benim görüşümü doğru kabul etmek durumunda değilsiniz zaten,benim böyle bir ısrarım yok,sizinde olmasın derim.
Burada asgari ücretle,borç içinde yüzen fazlaca üye varken,gelir beyan etmek dogru değil,bunca zamandır üyeyim 1 kez şu kadar gelirim var yazmamışımdır konu her ne olursa olsun. Bana göre dogru değil,fikrimide hala savunuyorum.
Benim gelirim,birikimim hakkında ufacık bir fikriniz yokken alttan alttan laf sokma çabanızda aşırı komik. Buda sizi ilgilendirmez,bakın meblağ belirtmeden de fikir sahibi olunabiliyormuş ki olmuşsunuz,yorum dahi yapıyorsunuz.

Hangi konuya yazacağıma ben karar veririm. Sizi ilgilendirmez ,sebebide sizi ilgilendirmez,istediğim konuya istediğim yorumu yaparım. Siz neden kendinize pay çıkarıp vazife gördünüz ki? Bence kendi işinize bakın.
Sizinle yazışmıyorum ,hatta diğer üyeyle de yazısmıyordum ,beni siz alıntılıyorsunuz farkında mısınız bilmem? Sizin bir fikriniz var,kendinizce doğru kabul ediyor olmanız onu bana göre doğru yapmaz,tam tersi durumdada siz benim görüşümü doğru kabul etmek durumunda değilsiniz zaten,benim böyle bir ısrarım yok,sizinde olmasın derim.
Burada asgari ücretle,borç içinde yüzen fazlaca üye varken,gelir beyan etmek dogru değil,bunca zamandır üyeyim 1 kez şu kadar gelirim var yazmamışımdır konu her ne olursa olsun. Bana göre dogru değil,fikrimide hala savunuyorum.
Benim gelirim,birikimim hakkında ufacık bir fikriniz yokken alttan alttan laf sokma çabanızda aşırı komik. Buda sizi ilgilendirmez,bakın meblağ belirtmeden de fikir sahibi olunabiliyormuş ki olmuşsunuz,yorum dahi yapıyorsunuz.

Oyy oyyy...sakinleş sakin ol...tansiyon yapar.
Istedigim kişiyi alıntılarım. Alintiladimda zaten. Bakin hatda şimdi yine alintiladim.

Özgür bir site burasi. İsteyen, site kurallari icinde,istedigini yazar. Parmagi olan yaziyor işde. Buna sizde dahilsiniz.

Altdan altdan sokulan laf yok. Acik acik alintilayip sokdum yani... dahada acikdan yürümek mümkün degil. Ama sokulan laf baya acıtmiş. Konuşma özgürlüğünden girip insan haklarindan cikmişsiniz. Neyse...olur böyle şeyler...

Sizin geliriniz hakkinda fikrim var. Net meblağ vermesenizde 8bin Lirayi küçük gören demekki daha fazlasini kazaniyordur veyada kazanan ona bunu sunuyordur.

Hadi sana iyi günler

Mune sizin hatrınıza son mesajımı buraya bırakıp çıkıyorum bu konudan. Zaten " bu topiğe neden yazdınız "diye hesap sorup,sonraki mesajında" özgür bir site burası isteyen istediğini yazar "diyip kendiyle tuhaf bir şekilde çelişen ,"sinirlenme sakin ol" deyip sinirinden hırsla yazarken ,hatda(hatta),işde (işte),açıkdan (açıktan) (fazlasını okumaya gerek görmedim)yazan,siz dediğim halde senli benli konuşan, birine daha fazla yazmak ve anlamasını beklemek hata olur.
Bu mesajımda son olsun,burada dursun.

8 bin tl çok para değil

Allah bereket versin :)
8bin güzel para. Tabi borçlara gidiyorsa kalanı size kalırsa buna şükret.
Aza şükretmeyen kainat bulamaz derler en az siz sukrediyosunuz zor gün gelecek diye para birikmek çok güzel bişey. Yarın bı gün eline bişey geliverir belli olmaz.
Bende yapıyorum ay sonuna kalan parayı direk birikime atıyorum hatta ben tutumuydum eşim benden fazla tutumlu çıktı:) gerçekten çok iyi oluyor :)

50 tl ile geçinip margarin kemiriyor muamelesi yapılırsa evet ben de maaşimi belirtirim
bunda bir sakınca yok
konu birikim konusu , kayınvalide derdi konusu değil.

Allah bereket versin :)
8bin güzel para. Tabi borçlara gidiyorsa kalanı size kalırsa buna şükret.
Aza şükretmeyen kainat bulamaz derler en az siz sukrediyosunuz zor gün gelecek diye para birikmek çok güzel bişey. Yarın bı gün eline bişey geliverir belli olmaz.
Bende yapıyorum ay sonuna kalan parayı direk birikime atıyorum hatta ben tutumuydum eşim benden fazla tutumlu çıktı:) gerçekten çok iyi oluyor :)
keşke benim eşim de tutumlu olsa
ama o da tam aksi
:)
siz daha sanslısınız bence

Bıreysel emeklilik yaptırın en güzel birikım yolu.. 100tlden bile yaptırabılıyorsunuz para fonlarda değerleniyor,

Bayanlar ben de bir şey merak ediyorum

Kira ve Krediler dışında
Aylık ortalama ne kadar harcıyorsunuz ?
mutfak market pazar masrafı
Faturalar
Giyim kozmetik
Gezme eğlenme
Çocuğa ait harcamalar bezi maması okulu kitabı vb gibi

Yılda bir kez yapılan ekstra harcamalar yani Tatil kurban zekat evin ve arabanın vergi kasko sigorta bakım gibi masrafları dışında , bir ev ortalama ne kadarla dönüyor ?

Harcasam da zorlanmayiz eşim çok şükür iyi kazaniyor. Mesela 1 liraya aldigim tisortlerim var hala da giyerim 3 liraya aldigim yeleklerim var. Hosuma giderse alirim ucuzmus bu diye gecip gitmem. Tabiki kisiden kisiye degisir. Herkesten ayni seyi bekleyemeyiz.

1 liraya tşörtü nereden alıyorsunuz ?

şurda yazılanları okuyunca nerde yanlış yaptığımı daha iyi anlıyorum :KK70:
ama yok ben beceremedim, mesela meyveyi pazardan alayım diyorum evet manav/marketten ucuz görünüyor ama yarısı çürük çıkıyor, geçen 1 kilo çilek aldım yarısını attım, kiraz keza öyleydi, haftasonu yine soluğu migrosta aldım.
dışarda yemiyoruz sözde ama evin mutfak giderleri çok yüksek, bahsedilen bazı rakamlar boğaza gidiyor bizde.
sonra haftasonu bir sinemaya gitsek iki yudum da bişey içsek gitti 100 tl, e onu da yapmayacaksam neden çalışıyorum ki diyorum sonra... battı balık yan gider :olamaz:

Bizim burda perş günleri pazar kuruluyor
Ben de anlattığınız sebeplerden dolayı pazara gitmiyorum
Perş günleri halk günü oluyor yakınımızdaki marketlerde
özellikle bir market çok satış yaptığı için o gün kamyonlarla yeni ürün geliyor
Hepsi taze kasadan tezgaha dökülürken seçiyorum
Sizin de belki yakınınızda böyle market vardır
Migrosa hiç girmiyorum fiyat kıyaslaması yapamam ama genel olarak oranın pahalı olduğunu duyuyorum
Haftalık bu alışverişim 70 tl idi
Yaz meyvelerinin pahalı oluşuyla son bir aydır 80 e çıktı

Sizler haftalık pazara ne kadar veriyorsunuz ?

Geçen ay dayanamadım mesela 2500 tl ye saat aldım kendime :KK70:
O kadar çok almak istediğim şey var ki
Ben 37 yasındayım
15 yıldır calısıyorum.
son 3 yıl dısında hiç birikim yapmadım , hep harcadım bunları düşünüyorum.
Bir de işim gercekten cok stresli , zor sartlarda kazandığımı düşünüyorum.

İhtiyacı olup da alamayanları düşünüyorum,
Sağlıklı ve .çalışıyorken hazır kenara köşeye zor zamanlar için para koymanın önemini düşünüyorum.
Modası geçeceğini düşünüyorum vs vs :KK70:

Saatiniz hayırlı olsun
Hangi modeli aldınız

Arkadaşlar bana zeytinyağı kullanıyorum diye deli misin diyolar ayçiçek yağıyla olmuyo muymuş yemek, ama sağlıklı olan zeytinyağı, birikim yapacam diye de sağlıktan feragat etmemek lazım, boğaza harcanana acımıyorum ben

Aynen
Ondan kıs bundan kıs ölünce koca gitsin yeni kadına yedirsin hiç mantıklı değil ( yukarıda örneği geçmiş )

Ben bal ımı datçadan
Zeytinyağımı ve sabunumu çanakkaleden getirtiyorum , sağlıklı yemedikten sonra çalışmanın anlamı ne ..

aksesuara dekor malzemelerine gösteriş için instagramda moda olan abuk sabuk sunum şeylerine , kozmetiğe makyaj malzemelerine para vermem

Ben "kara gün için para biriktirme" tabirine karşıyım , evrene ne yollarsan o olur ..

İyi günlerde kullanmak , hayalimi gerçekleştirmek için israf edip savurmadan aynı zamanda harcamam gerekeni de kısmadan biriktiririm ;)

Back
Yukarı