• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikim..

ama diyorum ya kilosu 5 liraya çilek aldım yarısını attım, öne doldurmuşlar güzelleri, arkadan çürükleri veriyorlar, markette de kilosu 6.5 liraydı en azında hepsi sağlam, böyle düşününce market karlı oluyor benim için.
oturduğumuz semte göre çok farkediyordur eminim, bizim burası varoş mahallesi olunca, meyvenin sebzenin bile en kötüsünü iteliyorlar.
ben yanlıs okudum markettekılerın yarısı çöpe gtti sandım :)
benım yasadıgım yerde pazarlar cok guzel oluyor
işyerımınde hemen arkasında yarım saatte halledıyorum.
hem de karlı oluyor.

AAyrani yok icmeye... QUOTE="eda_ak, post: 51384470, member: 777514"]Ben de oyle anladim ondan sordum ama beni sanirim yanlis anladi. Uzuldum biraz.
Bizim is yerinde her gun oglen yemeginde çay (bedava sirketten) ve bir paket cubuk kraker tuketip bmw alan bi kiz var. Bakin daha fenasi...[/QUOTE]

Senin eve misafir gelsem yadırgamam demek :)
Bizde batmanda ete çok düştük bir de karı koca içkimiz sigaramız yok en kötü alışkanlığımız et

istanbula gelirsen beklerim :)
bizde de sigara yok, alkol yok, giyim minimum, tüm yatırım boğaza :kk77:
bazen okuyorum haftada 50 liralık mutfak alışverişi yetiyormuş ya, nerdeyse haftada 50 liralık hurma yiyor bizim çocuk :olamaz: sonra bakıyorum onların altında bmw bizde 15 yaşında fiesta, bilmiyorum doğru olan hangisi ama, alışkanlık işte.

Bizim durumumuzda kotuydu burda az fakirlik anilarimi anlatmadim :KK70:
Ama nedense kiyafete makyaj malzemelerine falan acligim yok ihtiyaciniz olmadan aliyorsaniz o zaman sorun olur bence yoksa ihtiyaciniz varsa en kalitelisini alip 3 5 yil giymek kotu degildir.
ya ben çok kısma taraftarı değilim ama bazen iyice sacmaliyorum.geçen indirim var diye git sen aynı makyaj malzemesinin aynı rengini al .yani evde ondan olduğundan bile haberim yok.birde far yani 6 ay ömrü var daha önceki aldığımı 2 kere felan kullanmisim.

Ev kredisi ödüyoruz
ve elden alınan çok borcumuz var
fırsat buldukça birikim yaparım yinede.

Ben daraliyorum.birde bizim saniye teyze vardı öyle biriktirdi.taa uzaktaki halk ekmekten ucuz diye hasta hasta gider alırdı.zaten kadın ölümcül hastaydı oldu kocasi o biriken paraya yeni kadına bilezik aldı .çok uzulmustu annem cocuk aklı hep aklima bu geliyor.
o kadar kasmamak gerkli ben pazardan en güzel domatesi salatalığı meyveyi alırım tasarrufum bundan olmasın ...

ben yanlıs okudum markettekılerın yarısı çöpe gtti sandım :)
benım yasadıgım yerde pazarlar cok guzel oluyor
işyerımınde hemen arkasında yarım saatte halledıyorum.
hem de karlı oluyor.

bizim pazarcılar çok fena kazıklıyor bizi,
önceki hafta eşim enginar almış komple kılçıklı çıktı,
geçen hafta benim kirazlarla çilekler çürük,
işten gelip yorgun argın pazar gezdiğimize acıdık.
eskiden bakırköydeydim ordaki semt pazarları harika olurdu mesela, burdakiler fırsatçı.

Geçen ay dayanamadım mesela 2500 tl ye saat aldım kendime :KK70:
O kadar çok almak istediğim şey var ki
Ben 37 yasındayım
15 yıldır calısıyorum.
son 3 yıl dısında hiç birikim yapmadım , hep harcadım bunları düşünüyorum.
Bir de işim gercekten cok stresli , zor sartlarda kazandığımı düşünüyorum.

İhtiyacı olup da alamayanları düşünüyorum,
Sağlıklı ve .çalışıyorken hazır kenara köşeye zor zamanlar için para koymanın önemini düşünüyorum.
Modası geçeceğini düşünüyorum vs vs :KK70:
Bak ben senden pinti çıktım.asla o kadar vermem saate.sonuçta zamanı gösteriyor .Aslinda benim sıkıntım varken almak hiç bişey alamazsam sırf çarşıya çıktım ya toka alır gelirim

Arkadaşlar bana zeytinyağı kullanıyorum diye deli misin diyolar ayçiçek yağıyla olmuyo muymuş yemek, ama sağlıklı olan zeytinyağı, birikim yapacam diye de sağlıktan feragat etmemek lazım, boğaza harcanana acımıyorum ben
katılıyorum buna bende 2 senedir zeytinyağı kullanırım hasta olursam fazlası gidecek bunu düşünseler insanlar niye ayçiçek yağı kullanmıyorsun demezler

bazen okuyorum haftada 50 liralık mutfak alışverişi yetiyormuş ya, nerdeyse haftada 50 liralık hurma yiyor bizim çocuk :olamaz: sonra bakıyorum onların altında bmw bizde 15 yaşında fiesta, bilmiyorum doğru olan hangisi ama, alışkanlık işte.

Bizim arabamız da yok :)
Maymun gibi kuruyemis yeriz

katılıyorum buna bende 2 senedir zeytinyağı kullanırım hasta olursam fazlası gidecek bunu düşünseler insanlar niye ayçiçek yağı kullanmıyorsun demezler

Zeytinyağıyla yapılan yemek harbi tıkamıyo insanı, aradaki farkı 1 2 sene devamlı zeytinyağı kullananlar anlar

Bak ben senden pinti çıktım.asla o kadar vermem saate.sonuçta zamanı gösteriyor .Aslinda benim sıkıntım varken almak hiç bişey alamazsam sırf çarşıya çıktım ya toka alır gelirim
benim 3 saatim daha var
ben de sırf almıs olmak için almam işte
kaliteli ve az alırım
mesela ayakkabılarım çok kıymetlidir , çok özenirim,
parfümlerime cok ozenırım

yaz kokum kış kokum - ya da gündüz gece kokum ayrıdır ama özenli kullanırım.

bizim pazarcılar çok fena kazıklıyor bizi,
önceki hafta eşim enginar almış komple kılçıklı çıktı,
geçen hafta benim kirazlarla çilekler çürük,
işten gelip yorgun argın pazar gezdiğimize acıdık.
eskiden bakırköydeydim ordaki semt pazarları harika olurdu mesela, burdakiler fırsatçı.
seçtirme olayı yok mu sizin orda mesela cumartesi çilek aldım taptaze dökme aldım göründüğü gibi kürek ile veriyorlar ama enginar seçilir seçme izniniz yok mu

Nasil mutluysaniz en dogrusu o. Benim konum var birikimle ilgili. "Bogazimizdan hic kismayiz haftasonu kofte yeriz" diyen oldu. Cocuklu ev bir de bu. Yahu sen o cocuga haftada 1 kofte mi yediriyorsun? Hadi durumun yoktur basimin ustune ama bunu bir de bogazdan kesmemek olarak anlatiyorlar.
Bolca corba yaparim bol salata eti bu yuzden az yeriz
Yumusatici almayiz
Lor yeriz diger peynirler para tuzagi
Bulgur 2.5 tl bizi bir hafta idare ediyor.

Ben diyetetik mezunuyum. Bazi seyleri ayirmak lazim. Yemek yemekte 3 etap var. Bir hayatta kalmak var/survive diye geciyor literaturde. Bir beslenmek var. Bir de beslenemenin sosyal yonu var. Egitimimi fransada tamamladim. Turkiyede bir cok kisinin survivre kismini tamamlayinca olayi cozduk diye baktigini gordum. Ben sok oldum. Cunku bu kitlik afet kriz donemi beslenmesi seklinde okutuldu hep bize.

Yok ogrenciyken falan ben de cok yokluk cektim bir cogunuzdan iyi bilirim idareyi tasarruffu ve yoklugu ama hani varlik icinde kendime iskence etmek neden?

Zeytinyağıyla yapılan yemek harbi tıkamıyo insanı, aradaki farkı 1 2 sene devamlı zeytinyağı kullananlar anlar
kesinlikle mide bağırsak problemlerim de kalmadı neredeyse öncesi çok kötü olurdum demekki yağın etkisi varmış .. margarinde kullanmam arada tereyağı o kadar

Bozuk para fikri güzel yalnız, denicem bunu

Yıllardır kumbara yaparım
Elime ne geçerse bozuk atarım kumbaraya, ay sonu açıp altına çeviririm
O bozuk paralarla geçtiğimiz hafta araba aldık eşimle, 31.000 TL 'nin yarısını kumbara hesabı ödedi =)

Nasil mutluysaniz en dogrusu o. Benim konum var birikimle ilgili. "Bogazimizdan hic kismayiz haftasonu kofte yeriz" diyen oldu. Cocuklu ev bir de bu. Yahu sen o cocuga haftada 1 kofte mi yediriyorsun? Hadi durumun yoktur basimin ustune ama bunu bir de bogazdan kesmemek olarak anlatiyorlar.
Bolca corba yaparim bol salata eti bu yuzden az yeriz
Yumusatici almayiz
Lor yeriz diger peynirler para tuzagi
Bulgur 2.5 tl bizi bir hafta idare ediyor.

Ben diyetetik mezunuyum. Bazi seyleri ayirmak lazim. Yemek yemekte 3 etap var. Bir hayatta kalmak var/survive diye geciyor literaturde. Bir beslenmek var. Bir de beslenemenin sosyal yonu var. Egitimimi fransada tamamladim. Turkiyede bir cok kisinin survivre kismini tamamlayinca olayi cozduk diye baktigini gordum. Ben sok oldum. Cunku bu kitlik afet kriz donemi beslenmesi seklinde okutuldu hep bize.

Yok ogrenciyken falan ben de cok yokluk cektim bir cogunuzdan iyi bilirim idareyi tasarruffu ve yoklugu ama hani varlik icinde kendime iskence etmek neden?
merak ettim okuduğun bölümü biraz daha yarıntılı bilgi verirmisin rica etsem ilgimi çekti

offf kuruyemiş, badem ceviz, yanında kuru üzüm ve hurmayla, o da tek abur cuburumuz, napalım...

seçtirme olayı yok mu sizin orda mesela cumartesi çilek aldım taptaze dökme aldım göründüğü gibi kürek ile veriyorlar ama enginar seçilir seçme izniniz yok mu

salatalık, domates ve demet yeşillikleri seçebiliyoruz (onu bile seçtirmeyen var da)
enginarları poşetleyip satıyorlarmış eşim almış,
meyve seçmece değil maalesef,
kilosu 12 liraya kiraz alıp yarısının çürük çıkması da kaldırılacak gibi değil.
küçük zaten pazarımız 2 sokak, ama mecbur ona gidiyoruz.

Canim bende bozagima aşırı iyi bakarim ama 50liralik hurma cok gelmezmi cocuga?

Oda fruktoz nede olsa. herşeyden az az kaliteli yemek gerek.

Günde 2 parca medyadan fazlasi full zarar.

ya ben çok kısma taraftarı değilim ama bazen iyice sacmaliyorum.geçen indirim var diye git sen aynı makyaj malzemesinin aynı rengini al .yani evde ondan olduğundan bile haberim yok.birde far yani 6 ay ömrü var daha önceki aldığımı 2 kere felan kullanmisim.
makyaj malezemeleri tuzak bölümler bitkisel ürün aldın mı raf süre 6 ay benimde elimde patlayan ürünler oldu merakım yüzünden artık amağazaya girerken yanımdakinden destek alıyorum çok açılırsam almamam gerektiğini hatırlat diye çünkü o kadar alıyorum ki gözüm dönüyor indirim ayağına şimdi süre doldu diye çoğu çöp oldu

offf kuruyemiş, badem ceviz, yanında kuru üzüm ve hurmayla, o da tek abur cuburumuz, napalım...

salatalık, domates ve demet yeşillikleri seçebiliyoruz (onu bile seçtirmeyen var da)
enginarları poşetleyip satıyorlarmış eşim almış,
meyve seçmece değil maalesef,
kilosu 12 liraya kiraz alıp yarısının çürük çıkması da kaldırılacak gibi değil.
küçük zaten pazarımız 2 sokak, ama mecbur ona gidiyoruz.
şehirden de kaynaklıdır mutlaka ben kiraza 12 tl vermem açıkçası heleki pazarda patates ve soğanı mı her zaman migros kipa gibi yerlerden seçerek alırım pazarda seçtirmedikleri için oda dolu doluda almm 2 haftalık bozulmasın yeşermesin diye ...
mecbur olduğumuz için katlanıyoruz aslında seçmdeden verenlerden almıcak kimse seçilmeyecek ürünler dışındakiler ayrı o zaman nasıl seçtirecekler ..

Back
X