Nasil mutluysaniz en dogrusu o. Benim konum var birikimle ilgili. "Bogazimizdan hic kismayiz haftasonu kofte yeriz" diyen oldu. Cocuklu ev bir de bu. Yahu sen o cocuga haftada 1 kofte mi yediriyorsun? Hadi durumun yoktur basimin ustune ama bunu bir de bogazdan kesmemek olarak anlatiyorlar.
Bolca corba yaparim bol salata eti bu yuzden az yeriz
Yumusatici almayiz
Lor yeriz diger peynirler para tuzagi
Bulgur 2.5 tl bizi bir hafta idare ediyor.
Ben diyetetik mezunuyum. Bazi seyleri ayirmak lazim. Yemek yemekte 3 etap var. Bir hayatta kalmak var/survive diye geciyor literaturde. Bir beslenmek var. Bir de beslenemenin sosyal yonu var. Egitimimi fransada tamamladim. Turkiyede bir cok kisinin survivre kismini tamamlayinca olayi cozduk diye baktigini gordum. Ben sok oldum. Cunku bu kitlik afet kriz donemi beslenmesi seklinde okutuldu hep bize.
Yok ogrenciyken falan ben de cok yokluk cektim bir cogunuzdan iyi bilirim idareyi tasarruffu ve yoklugu ama hani varlik icinde kendime iskence etmek neden?
işte biz aile olarak (özellikle ben) beslenmeyi ciddiye alanlardanız,
yaşamak için yiyenlerden çok kaliteli yaşamak için yiyenlerdeniz diyebilirim.
ben bir dönem obezdim, çok zor aşamalarla 40 küsür kilo verdim ve 3.5 yıldır koruyorum.
ama ciddi bir kilo alma potansiyelim var,
o yüzden ekmek-pilav-makarna minimum düzeyde tüketiyorum, hala diyet dönemimdeki gibi her gün sebze-protein, karbonhidrat olarak bakliyat tüketiyorum, bu alışkanlığım eşime ve kızıma da geçti.
bir de eğer zevk aldığım bişeyler yemezsem yeniden o eski beslenme alışkanlığıma dönerim bunu biliyorum.
yani kahve yanına mutlaka ceviz badem bazen hurma kuru kayısı yemeliyim yoksa girer dolaptan küp şeker alır yerim, o potansiyelim var.
sağlığımı kaybedeceğime para kaybedeyim diyorum, yılda 5 ayakkabı almam 1 alırım, hatta bazen onu bile almam, ama etimden sütümden kısamam. haftada 3 gün makarna yesem 100 kilo olurum çünkü.