• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikim..

evde yemek yemeye nasıl alıştınız bize yürüme mesafesi 5 dk yemek yapmayı bazen gözüm kesmiyor eve 8de geliyorum ne ara yemek yapıp yicem evde yemek yoksa .... hemen fast food a saldırıyoruz bunu ayda 2 3 kere yapıyoruz malesef
ben de aksamları en erken 7 de evde oluyorum
asla ve asla dısarıda yemek yemem
çok merkezi ve çok cazip restoranlar olan bir yerde yasıyoruz

eşime kalsa her aksam dısarda yıyebılırız ama ben dısarıda yenen yemeğe( özel gun ve keyfi gezmelerımızın içinde olanlar hariç) acıyorum

bütün gün çalışmamın ne anlamı kalıyor her aksam dısarıda yıyeceksem
ben pratık yemekler yaparım
çorba , düdüklüde pişen yemekler ( kısa süreli)
fırın yemekleri vs

hıcbırsey olmasa mantı yaparız eşimle, makarna yaparız
ya da evde kahvaltı yaparız evdekı yemek hem temiz hem de bedavaya gelir:)

Maasini alinca bankaya yatir ben gram altin aliyorum kalaniyla ay sonunu getirmeye calis en guzel en garantili birikim yontemi
Ekonomi topiginde sayfalar var orda guzel birikim tuyolari veriyoruz orayi da oku
Ben evlenmeden once de cok para harcamazdim ogrenciyken bile para biriktirdim genel olarak yaptiklarim marka kiyafet vs almam. Makyaj malzemem pek yoktur. Bir allik bir ruj onlari da kuzenim yurt disindan hediye getirir zaten. Evlenirken beyaz esyalarimizi yeni aldik digerleri hep ogrencilik esyalarimiz. Bogazimizdan asla kismayiz en iyisini almaya calisiriz. Gelirimiz iyi ama ben savurganlik yapmaktan kaciniyorum. Biriktirdiklerimizle gezmek dolasmak istiyoruz. Gereksiz seyleri evde tutmayiz. Buzdolabimda fazladan hicbir sey bulamazsin. Yiyeceklerimiz planlidir onceden ayarlamisizdir. Disarda giyilmeyecek kiyafetleri evde giyilecekler olarak ayiririz. Bunun yani sira esimle cok kitap aliriz. Kutuphane yaptiricaz bu gidisle. Internetimiz yoktur, sadece benim telimde sinirli paket var, ampullerimiz tasarruflu ampuldür. Disarda cok guvendigimiz yerlerde yemek yeriz. Tatli şekerli gidalar vs tuketmeyiz. Şeker almayiz mesela :))Simdilik aklima gelenler bunlar.

Ben full time a gecince bizim de yaklasik 8000 tl mesaiye bagli 9 veya 10 bin tl gelirimiz olacak. Bebekten dolayi isime sadece 1 gun gidiyorum simdi. Borc veya kiramiz da yok. Ev kredimiz var aslinda ama esimin babasi oduyor

Ama ay sonuna kadar 50 tl ile gecinecegimi dusunsem icim kararir. Gunluk yaklasik 3 tl. Param olmasa yaparim bu degil problem. Sormak istedigim suydu; 50 tl ile gecinip para biriktirmek... ondan bu kadar parayi napicaksiniz dedim. Hani acil ihtiyac veya yokluk aninda tamam idare edersiniz ama ben ondan sordum.
Sinema gezme tozma vs esiniz karsiliyormus. Tabii bunu bilmeden yazdim. Ama bende hesap yine tutmadi.
Belki de yuklu krediden farkli seyler anladik. Ben yuklu diyince en az 5000 tl dusundum. Hani dedim ki geriye kalsin 3.000-5.000. Yapabilir miyim o kadar birikim? Yapamam. Yani yaparim da 8000 gelirim varken neden 50 tl ile gecinmeye calisayim? Hani biriken parayi ne yapacagim ki? O kadar parayla napacaksinizdan kastim buydu.

*-df

eşimle benim aylık gelirimiz 8 bin tl
burdan hesap edebilirsiniz .
ben kendi maaşımdan yaptıgım birikimden bahsettim , pasta almak kahve içmek demişsiniz.
senede 2-3 kere tatile gideriz biz pasta ne ki:)
güldürdünüz beni açıkcası

bu kadar para dediğiniz ne onu da anlamadım pek.
şuanda evimiz için borca girdik kredi ödüyoruz.
onun dısında fuzuli harcamalar yapmıyorum
saatlerım , parfümlerim takılarım kıyafetlerım hep markalıdır
dikkat ederim
ama cebimde fazladan para olunca illa o gidecek bir yer bulur
ben de kendıme bır sınır belırleyıp kalanla idare edıyorum

bu kadar parayı ne yapacaksınız deyınce sasırdım acıkcası :)

siz fakirlikten ölüyorum cebimde 50 lira var deyince ben yemek bile yemiyorsunuz diye düşündüm :D
zira 50 lirayı 15 gün idare ettirmek zor yani.

Maasini alinca bankaya yatir ben gram altin aliyorum kalaniyla ay sonunu getirmeye calis en guzel en garantili birikim yontemi
Ekonomi topiginde sayfalar var orda guzel birikim tuyolari veriyoruz orayi da oku
Ben evlenmeden once de cok para harcamazdim ogrenciyken bile para biriktirdim genel olarak yaptiklarim marka kiyafet vs almam. Makyaj malzemem pek yoktur. Bir allik bir ruj onlari da kuzenim yurt disindan hediye getirir zaten. Evlenirken beyaz esyalarimizi yeni aldik digerleri hep ogrencilik esyalarimiz. Bogazimizdan asla kismayiz en iyisini almaya calisiriz. Gelirimiz iyi ama ben savurganlik yapmaktan kaciniyorum. Biriktirdiklerimizle gezmek dolasmak istiyoruz. Gereksiz seyleri evde tutmayiz. Buzdolabimda fazladan hicbir sey bulamazsin. Yiyeceklerimiz planlidir onceden ayarlamisizdir. Disarda giyilmeyecek kiyafetleri evde giyilecekler olarak ayiririz. Bunun yani sira esimle cok kitap aliriz. Kutuphane yaptiricaz bu gidisle. Internetimiz yoktur, sadece benim telimde sinirli paket var, ampullerimiz tasarruflu ampuldür. Disarda cok guvendigimiz yerlerde yemek yeriz. Tatli şekerli gidalar vs tuketmeyiz. Şeker almayiz mesela :))Simdilik aklima gelenler bunlar.
Ne güzel belki de sizin kişilik özelliğiniz zaten öyle kiyafet makyaj vb.sevmiyorsunu.ondan zorlanmiyorsunuz.

biz kenara para atamıyoruz. çünkü kredilerle birşeyler aldık. araba gibi. eşimin maaş tamamen kredilere gidiyor. benim maaş da yeme içme kira fatura kreş harçlık falan. ama minimum düzeyde yaşıyoruz. genel de kamu mutfağında yerim yemeğimi. bu aralar diyetteyim evden hafif şeyler getiriyorum. dışarıya çıktığımızda arabayla turlarız. oğlan bir yerlerde oturmamıza müsaade etmiyor. illa yaramazlık peşinde. belki pikniğe çıkarız. sık sık kıyafet almam. ayakkabılarımda hemen eskimiyor. mutfak içinde akşamları yemek yapıyorum. 2 gün yeriz. bu aslında tasarruf değil de vakit açısından önemli benim için. tatile de bir kez gideriz kısmet olursa

ben de aksamları en erken 7 de evde oluyorum
asla ve asla dısarıda yemek yemem
çok merkezi ve çok cazip restoranlar olan bir yerde yasıyoruz

eşime kalsa her aksam dısarda yıyebılırız ama ben dısarıda yenen yemeğe( özel gun ve keyfi gezmelerımızın içinde olanlar hariç) acıyorum

bütün gün çalışmamın ne anlamı kalıyor her aksam dısarıda yıyeceksem
ben pratık yemekler yaparım
çorba , düdüklüde pişen yemekler ( kısa süreli)
fırın yemekleri vs

hıcbırsey olmasa mantı yaparız eşimle, makarna yaparız
ya da evde kahvaltı yaparız evdekı yemek hem temiz hem de bedavaya gelir:)
benim evde öyle yerlere yakın eskiden neredeyse hep dışarda yerdik ... haklısınız bende acıyorum dışarda yediğimiz yemeğe .. evde aynısını yapsan 10 tl dışarda 100 tl .. tebrik ederim sizi eskiye göre daha az dışardayız ama yine de ayak alışmış gidiyoruz :D pilav dolma hariç tüm yemeklerimi düdüklüde yaparım bende daha da kezzzetli oluyor

siz fakirlikten ölüyorum cebimde 50 lira var deyince ben yemek bile yemiyorsunuz diye düşündüm :KK70:
zira 50 lirayı 15 gün idare ettirmek zor yani.
şuanda zaruri bir ihtiyacım yok
evin ihtiyacı da yok.
o 50 tl öyle duruyor cebimd eyani
ama diğer paraları ayırmasaydım illa harcayacak yer bulurdum onu kastettim.
her ay bunu yapıyorum maasımdan max 500 tl koyuyorum kenara.

bu sekılde yaparak gecen yaz aldıgımız evin tapu masraflarını ve naklıye gıderını bi,rikmişimden cıkardım.
o birikmiş param olmasa idi ekstradan belkı 15 bın tl daha fazla kredi cekme durumumuz olacaktı.

paranın adı var bu zamanda, herşey hayat cok pahalı

Ne güzel belki de sizin kişilik özelliğiniz zaten öyle kiyafet makyaj vb.sevmiyorsunu.ondan zorlanmiyorsunuz.
Harcasam da zorlanmayiz eşim çok şükür iyi kazaniyor. Mesela 1 liraya aldigim tisortlerim var hala da giyerim 3 liraya aldigim yeleklerim var. Hosuma giderse alirim ucuzmus bu diye gecip gitmem. Tabiki kisiden kisiye degisir. Herkesten ayni seyi bekleyemeyiz.

Ben de oyle anladim ondan sordum ama beni sanirim yanlis anladi. Uzuldum biraz.
Bizim is yerinde her gun oglen yemeginde çay (bedava sirketten) ve bir paket cubuk kraker tuketip bmw alan bi kiz var. Bakin daha fenasi...

Acikcasi arkadasin yazdigindan bende oyle anladim

Acikcasi arkadasin yazdigindan bende oyle anladim
:)
kendimi tutuyorum yani olan paramı da harcamıyorum onu kastettim.
şuanda yazlık kıyafetlerde hep aklım mesela
alsam alırım ama almanın sonu yok.
ihtıyacım da yok ,o yuzden ben de boyle bır yol sectım .

benim evde öyle yerlere yakın eskiden neredeyse hep dışarda yerdik ... haklısınız bende acıyorum dışarda yediğimiz yemeğe .. evde aynısını yapsan 10 tl dışarda 100 tl .. tebrik ederim sizi eskiye göre daha az dışardayız ama yine de ayak alışmış gidiyoruz :KK70: pilav dolma hariç tüm yemeklerimi düdüklüde yaparım bende daha da kezzzetli oluyor
ayağınızı geri çevirin:)
biz eşimle mesela yakın yerlere gezmeye gıderız haftasonları
orda tabıkı de oturur yeriz orda bunun hesabını yapmam
tatillere gideriz her sene iyi yerlere bunun da hesabını yapmam

ama her aksam calısıp dısarıda da yemege para versem içim acır.
değişik hiçbirsey yok çnk , hep aynı yerler aynı lezzetler
benim bakısım bu yönde.

Harcasam da zorlanmayiz eşim çok şükür iyi kazaniyor. Mesela 1 liraya aldigim tisortlerim var hala da giyerim 3 liraya aldigim yeleklerim var. Hosuma giderse alirim ucuzmus bu diye gecip gitmem. Tabiki kisiden kisiye degisir.
Aslinda yeni yetisirken ailemin durumu iyi degildi.memeur cocuguyduk ve herseye gozum bakar imrenirdim.bu yuzden ac gozluluk oldu bende.benimki psikolojik olduğunu düşünüyorum.düşün sadece karne zamanı harçlık alırdık oda çok az .okuldakiler de yemeleri giyimleri hep çok iyiydi.kompleks yapmışım galiba

yani ben öyle yaşayamam. o kadar dişimi sıkıp 12 bin biriktirdim diyelim ahanda ecel geldi öldüm. napayım o parayı??? elbette tasarruf iyidir ama çık sıkmak bana göre değil.
o kadar diş sıkmıyorum burda yanlıs anlasıldım sanırım
ben kendı maasımdan yaptıgım bırıkımlerden bahsettim
eşimle gelirlerimiz iyi.
ihtıyaclarımı tabıkı de alıyorum ama her ay bellı bır mıktar paramı yok sayıyorum.
yanıma az para alıyorum , yanımda cok para bulundursam illa o para luuzmlu luzumsuz gidecek bir yer bulur.
eve kapanıp ot gbi yasayan cimri bir insan değilim yani.

Birikim yapabiliyor musunuz,yapıyorsanız nasıl..ipuçlarını paylaşalım.
Yapıyorum. Artıyor kendiliğinden zaten. Bir ara daha güzel yapabileyim diye eşimin adına olan birikim hesabına göndermiştim, çok iyi birikti. Ama sadece 6 ay kadar. Şu an zaten para harcama zamanım geldi yapamayacağım ama, eşimle biriktirdiklerimizi yiyeceğim daha çok :)

yani ben öyle yaşayamam. o kadar dişimi sıkıp 12 bin biriktirdim diyelim ahanda ecel geldi öldüm. napayım o parayı??? elbette tasarruf iyidir ama çık sıkmak bana göre değil.
Ben daraliyorum.birde bizim saniye teyze vardı öyle biriktirdi.taa uzaktaki halk ekmekten ucuz diye hasta hasta gider alırdı.zaten kadın ölümcül hastaydı oldu kocasi o biriken paraya yeni kadına bilezik aldı .çok uzulmustu annem cocuk aklı hep aklima bu geliyor.

ayağınızı geri çevirin:)
biz eşimle mesela yakın yerlere gezmeye gıderız haftasonları
orda tabıkı de oturur yeriz orda bunun hesabını yapmam
tatillere gideriz her sene iyi yerlere bunun da hesabını yapmam

ama her aksam calısıp dısarıda da yemege para versem içim acır.
değişik hiçbirsey yok çnk , hep aynı yerler aynı lezzetler
benim bakısım bu yönde.
bakışı değiştirdin mi uzaklaşıyorsun bana göre aslında ticaret kısır döngü oluşmuş ve en kötü yani zararlı olması özellikle fass food lar .... tatillere de gidelim yani iyi yada kötü bir yer tatil olsun yeter ki

Ben de oyle anladim ondan sordum ama beni sanirim yanlis anladi. Uzuldum biraz.
Bizim is yerinde her gun oglen yemeginde çay (bedava sirketten) ve bir paket cubuk kraker tuketip bmw alan bi kiz var. Bakin daha fenasi...
Aboww ne hırs tamam o kadar değilde azıcık bende de olsa iyi olur

Back
X