• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikim..

Maaş gelir gelmez kiraymış oymuş buymuş ödeyip, kenara harçlık bırakıp kalanı yatırım hesabına atıyoruz. Güzel birikiyor böyle..

Öyle topik mi varmış.hemen ucuyorum oraya.bilinçli tüketici ol uyum yeter .fazlasında gozum yok sağol bu arada canim güzel fikirlerin icin
Rica ederim canim bu konu da oraya tasinir zaten
Annem babam memur maasiyla 4 cocuk okutup her birimize birer ev biraktilar. Bankada para biraktilar.Annemden ogrendiklerim bunlar. Burdaki hatunlardan da cok sey ogrendim. Ne kadar biliyorum desen de ogrenecek cok sey var :KK51:

Herkes evli olunca benim de birikim derdim biraz farkli kalicak ama yine de paylasmak istedim
Bekarim, ailemle yasiyorum, eve katkim zaman zaman farkli sekillerde oluyor ama beni sarscak sekilde degil
Cok sukur kazancimin yarisina dokunmuyorum. Kalan yarisiyla ay sonunu getirmeye calisiyorum.
Aylik biriktirmeye calistigim rakam cok ciddi bir rakam. Ama bekar olusumun ve ev gecindirme gibi bir sorumlulugum olmadiginin sayesinde
Ben de bekarken kendimi kasiyorum. Evlensem sorumlulugum artcak. Aldigimin bilgisini esime vermek zorunda kalicam. Kim bana benim begendigim saati alicak ki kendimden baska diye dusunuyorum. Istedigim seyleri bazen almiyorum. Hatta gecen ozel bir hastaneye gidicem bin kez bu parayi versem mi diye dusundum. Halbuki nelere nelere veriyoruz. Kendi icimde kemdimi cok kısıyorum diye canım sıkılıyo bazen. Şükür diyelim yine de

Herkes evli olunca benim de birikim derdim biraz farkli kalicak ama yine de paylasmak istedim
Bekarim, ailemle yasiyorum, eve katkim zaman zaman farkli sekillerde oluyor ama beni sarscak sekilde degil
Cok sukur kazancimin yarisina dokunmuyorum. Kalan yarisiyla ay sonunu getirmeye calisiyorum.
Aylik biriktirmeye calistigim rakam cok ciddi bir rakam. Ama bekar olusumun ve ev gecindirme gibi bir sorumlulugum olmadiginin sayesinde
Ben de bekarken kendimi kasiyorum. Evlensem sorumlulugum artcak. Aldigimin bilgisini esime vermek zorunda kalicam. Kim bana benim begendigim saati alicak ki kendimden baska diye dusunuyorum. Istedigim seyleri bazen almiyorum. Hatta gecen ozel bir hastaneye gidicem bin kez bu parayi versem mi diye dusundum. Halbuki nelere nelere veriyoruz. Kendi icimde kemdimi cok kısıyorum diye canım sıkılıyo bazen. Şükür diyelim yine de
Aferin sana hemde kocamanından ;)

yüklü miktarda ev kredisi ödediğimiz halde yapıyorum
ay sonu sıkısıyorum bu sekılde ama ayırdıgım parayı yok sayıp elımdekı ıle ıdare etmeye calısıyorum
suanda kenarda bu ay için 400 tl ayırdıgım param var ama ay sonuna kadar cebımde harcayacagım 50 tl m var :KK70:
Fakırlıkten ölüyorum ama oyle oyle aguıstos ayından berı 12 bin tl biriktirdim:KK70:
Helal ya bizim eve 3maaş giriyo taksit ödüyoruz ama uçup gidiyo bende tutumlu olmak istiyorum :KK45:

4-5ay oldu. Şöyle 1likler 50kuruşları kumbaraya atıyorum. Ay sonunda 150-200lira civari bi para oluyor. Eşimdekileri de alıyorum tabi. Üstüne kalanı hesaptan çekip 100dolar yapıyorum. Ufak birikim bu ama işe yarar. Bugün maaş yattı. Bozukları saydım. 235tl çıktı. Şimdi gidip hesaptan çekip üstüne dolar yapacağız. :halay:
Ne güzel. Ben de manyak gibi o kumbaradakileri alip kizimla kendime yemek ismarlarim. Artik biriktirmek gerekiyor :(

Feci gaza geldim

Bozuklardan ayda ortalama 1,5 gram çıkıyor. Bu arada bu benim iş yeri kumbaram, evde de 2 kumbaramız var, birine kağıt para atıyoruz tatil kumbaramız o, bir kaç ayda bir hafta sonu tatillerimiz falan oradan çıkıyor. Diğeri masraf kumbarası aidat, kitap paraları gibi şeyleri ordan karşılıyoruz adı 5 lira kumbarası 5 lik atıyoruz sadece:) bizim adım adım birikim topiğimiz de var burada, bir göz at istersen çok faydalı paylaşımlar var:)

evde yemek yemeye nasıl alıştınız bize yürüme mesafesi 5 dk yemek yapmayı bazen gözüm kesmiyor eve 8de geliyorum ne ara yemek yapıp yicem evde yemek yoksa .... hemen fast food a saldırıyoruz bunu ayda 2 3 kere yapıyoruz malesef
Akşam 8de gelipte yemek yapmak zor gelir tabi ki. Benim avantajım nöbetli çalışmak. 24/48 usulü 48lerde evde olunca yapıyorum. 8/5 çalışırken de ertesi günün yemeğini bugünden yapardım. Bazen pratik şeyleri tercih ediyorum. Bazen sadece yumurta kırıyoruz. O yüzden standartı yok. Ama pazara gidip aldığımızda malzeme ziyan olmasın diye yapıyorsun yemeği.

Birikim yapıyoruz ama kendimizi sıkmadan,birşeylerden vazgecmeden.
Biz genelde ödemeleri ve cebimize harcayacağımız kadarını ayırıp kalanını bankada tutuyoruz. Şahsen cebimde olsa harcarım kafasında değiliz eşimde bende bu sebeple kendimi sıkmıyorum. Harcamam gerekiyorsa harcıyorum. Hele kızımla çıkınca muhakkak harcanıyor.
Giyim konusunda markalarım bellidir oralardan alırım,gereksiz şeyler almam zaten,işime yarayacak parçaları alir uzun zaman kullanırım,bu sebeple üzülmem verdiğim paraya aldıktan sonra ,bilirim ki hakkını vererek kullanacağım.
Parfüm ve makyaj malzemesi konusunda indirim takip ederim,mesela anneler günü indirimi ve biriken hopilerimle 515 liralık parfümümü 145 lira civarında birşey ödeyip aldım. Makyaj malzemeleri ,cilt bakım ürünlerimin eksiklerini yine kampanyalardan yararlanarak aldım bu ay,baya hesaplı oldu.
Çok kullandığım birşey varsa indirimdeyken fazla alırım genelde,böylece uzun zaman kullanırım.
Mutfaktan kısmam,kızım var dengeli ve sağlıklı menüler hazırlarım. Margarin ve bitkisel yağları almayalı herhalde 4 sene olmuştur,tereyağı ve zeytinyağı kullanırım evde.Makarna ile gün geçirdiğimiz çok nadirdir,yanına muhakkak sağlikli bir alternatif olur ama sebze ama et ama salata.
Yemek israf etmem ama,yenebilecek kadar yaparım. Dolabı hınca hınç doldurmam. Kahvaltılıkta sebzede meyvede yetecek bitebilecek kadar alırım. Bozulmasına müsade etmem. Atmadım uzun zamandır birşey,buna çok dikkat ederim.
Abur cubur nadir alinır. Ben genelde tatlı tuzlu kurabiye yaparım,mozaik pasta buzluğa atarım,kuruyemiş bulundururum,kızım onları atıştırmayı sever,bunlar varsa evde başka birşey aramaz. Bende içinde ne olduğunu bildiğim için gönül rahatlığıyla veririm kızıma. Yasak yoktur istediği şeyleride alırım ve saklamam ama artık öyle bir alıştı ki abur cubur kutusuna gitme gereği duymuyor. Gözünün önünde duran kutu yerine benim yaptıklarımı tercih ediyor.
Mutfakta tasarrufum bunlarla sınırlıdır. Kötü malzeme almam ama yeteri kadar alırım.
Haftasonu dışarıda yeriz,hafta içi akşam çıkarsak ki 1 saatte olsa çıkarız genelde kızım için,çok yorgun değilsek,oturup kahvemi içerim,bu tip şeyleri kısmam açıkçası. Aman evdede yaparım ben bu kahveyi ne gerek var demem,tabiki evde alasını yaparız muhakkak ama aynı şey değil bana göre. İnsanız dışarda vakit geçirmekte bir ihtiyaç,fiziksel olarak olmayabilir ama ruhsal olarak bu böyle.
Özetle benim dikkat ettiklerim bunlar. Kendimi zorlamadan,hayatı kaçırmadan yapıyorum birikimimi,daha fazla biriktirebilirim muhakkak ama bu yaşıma bir daha gelmeyeceğim,ben bu günleriminde tadını çıkararak yaşamayı tercih ediyorum.

Aylık 50 TL vay anasını ben sadece ise geliş gidiş için aylık 120 lira veriyorum, 30 TL işyeri yemekhanesine,ki arada dışarda yiyoruz ona da 50 TL bütçe ayırıyorum etti 200, sadece iş için harcanan para,keyfi bişey yok, bizimde araba kredisine girmemiz lazım sanki
Bizim içinde ütopik aylık 50 lira,yanlız değilsin. Kuruyemişe veriyorum ben onu belki fazlasını. Zeytinyağı ve tereyağı kullanıyorum yemeklerde,bu bile geçer aylık 50 lirayı. Hadi bunları toplu aldın diyelim,evde var,ee etin kilosu zaten geçmiş 50 lirayı. Bizde bundan fazla harcıyoruz yalan yok. Kızımın okul yemek listesiyle dönüşümlü hazırlamak zorundayım,sebze yediyse et,et yediyse sebze gibi bir denge tutturmaya çalışıyorum şahsen,ayni yemeği denk getirmiyorum ki evdede yesin.
Ha maddi sıkıntı olur,mecbursundur amenna yapacak birşeyin olmaz ama varsa bu kadar yemekten kısmak doğru gelmiyor bana.

4-5ay oldu. Şöyle 1likler 50kuruşları kumbaraya atıyorum. Ay sonunda 150-200lira civari bi para oluyor. Eşimdekileri de alıyorum tabi. Üstüne kalanı hesaptan çekip 100dolar yapıyorum. Ufak birikim bu ama işe yarar. Bugün maaş yattı. Bozukları saydım. 235tl çıktı. Şimdi gidip hesaptan çekip üstüne dolar yapacağız. :halay:
dolar pahalı 3600 diyo nasıl yapıyosunuz ya:)

Bizim içinde ütopik aylık 50 lira,yanlız değilsin. Kuruyemişe veriyorum ben onu belki fazlasını. Zeytinyağı ve tereyağı kullanıyorum yemeklerde,bu bile geçer aylık 50 lirayı. Hadi bunları toplu aldın diyelim,evde var,ee etin kilosu zaten geçmiş 50 lirayı. Bizde bundan fazla harcıyoruz yalan yok. Kızımın okul yemek listesiyle dönüşümlü hazırlamak zorundayım,sebze yediyse et,et yediyse sebze gibi bir denge tutturmaya çalışıyorum şahsen,ayni yemeği denk getirmiyorum ki evdede yesin.
Ha maddi sıkıntı olur,mecbursundur amenna yapacak birşeyin olmaz ama varsa bu kadar yemekten kısmak doğru gelmiyor bana.
aylık 50 tl ne kadar yanlış anlasılmıs :)
aylık 50 tl ile nasıl gecınılır soyler mısınız
aylık gelırı 8 bın tl olan bırı 50 tl ıle mı gecınılır
kuruyemıse daha mı fazla harcıyorsunuz aferın sıze
kuruyemısın kılosu 50 tl zaten
biz aç kalıp, gezmeyıp mı elli tl ile gecınıyoruz çok eneteresansınız gercekten ya.
tüm giderler çıktıktan snr yanıma aldıgım paradan bahsettim harcamayayım diye .
evim cok merkezı bıryerde , iş çıkısı yanımda fazla param olunca luzumlu luzumsuz harcıyorum bu bakımdan bahsettim .
bu ay ıhtıyacıom olan bırsey yok ekstradan
pazar market dısarı cıkıp eşile dostla vakıt gecırmelerı zaten eşim karsılıyor

siz gitmiş zorunlu ıhtıyaclardan kısıyor cimrilikten ölüyor muamelesi yapmıssınız pesss.
şaka gbisiiniz ya zeytinyagına verıyorum ben o parayı demıssınız:KK70:
Biz aldıgımız 8000 tl nın ,7950 tl sini biriktirip eşimle evde margarin mi kemiriyoruz
kuruyemısı , yağı öne surmenız ne kadar komik ya.
bunlar zaten zorunlu ıhtıyaclar.
ben ıvırzıvırdan bahsettim.

çıkıyoruz tabiki.
eğlenmeye cıkmıyoruz ama yemek kahve ,sinema tabiki de cıkıyoruz:)
eşim karsılıyor bunları , ben kendı maasımdan bırıkım yapıyorum.
siz maaşinizi toplamiyormusunz? benim param senin param modu ile mi yaşiyosunuz:)
nasıl beceriyorsun bana da öğret.

Back
X