• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikim..

Ben bu konularda bir ayar tutturmak gerektiğini düşünüyorum.

Ne arkamdan "amaan o da çok pintidir. Şimdi kahve içmeye çağırsak, hesap yüzünden strese girer" dedirtirim.

Ne de aşırı gereksiz harcarim.

Birikim yapmak iyidir..güzeldir..ama gençliğini de yaşayıp gezip tozmak şartıyla.

Güzel giyinmeli, iyi yerlerde yemeli ve istediğim gibi gezmeliyim.yaşlaninca zaten mümkün olmayacak. Ot gibi yaşayamam.

:)
kendimi tutuyorum yani olan paramı da harcamıyorum onu kastettim.
şuanda yazlık kıyafetlerde hep aklım mesela
alsam alırım ama almanın sonu yok.
ihtıyacım da yok ,o yuzden ben de boyle bır yol sectım .
Anladım ilk yazınızda sanki çok sikiyorsunuz gibi yazmışsınız.50 lirayı okuyinca öyle izlenime kapılmıştım.Mesela almamak için ne diyorsunuz kendinize nasıl frenliyorsunuz?

Aylık 50 TL vay anasını ben sadece ise geliş gidiş için aylık 120 lira veriyorum, 30 TL işyeri yemekhanesine,ki arada dışarda yiyoruz ona da 50 TL bütçe ayırıyorum etti 200, sadece iş için harcanan para,keyfi bişey yok, bizimde araba kredisine girmemiz lazım sanki

Bakin hic kotu niyetim yok pesinen soyleyeyim. Benim birikimle ilgili konum da var bakabilirsiniz. Sunu sormak istiyorum. Evet ev zaruri. Ev icin biseylerden kisilir borca girilir basimin ustune. Ama bunun disinda mesela parayi ne yapacaksiniz da bu kadar kendinizi kisiyorsunuz? Para tabii degerlendirilir ama bu kadar kistiginiza degecek ne yapiyorsunuz?

Mesela bi arkadas cagirsa kahve icelim dese ne diyorsunuz? Caniniz bi sinemaya gitmek veya bi pasta da mi istemiyor? Hic mi gezmiyorsunuz?

Ben bu konudan cok muzdaribim. Ondan soruyorum.
Ben şahsen kendimi sıkıntıya sokacak kadar biriktirmem. Bu sebepten ev de almıyorum hiç acelem yok. Normal yaşantımın üstüne artanı biriktiriyorum, aşırı harcama yapmamaya çalışıyorum hepsi bu. Şimdi yemeyeceğim de ne zaman yiyeceğim.

şurda yazılanları okuyunca nerde yanlış yaptığımı daha iyi anlıyorum :KK70:
ama yok ben beceremedim, mesela meyveyi pazardan alayım diyorum evet manav/marketten ucuz görünüyor ama yarısı çürük çıkıyor, geçen 1 kilo çilek aldım yarısını attım, kiraz keza öyleydi, haftasonu yine soluğu migrosta aldım.
dışarda yemiyoruz sözde ama evin mutfak giderleri çok yüksek, bahsedilen bazı rakamlar boğaza gidiyor bizde.
sonra haftasonu bir sinemaya gitsek iki yudum da bişey içsek gitti 100 tl, e onu da yapmayacaksam neden çalışıyorum ki diyorum sonra... battı balık yan gider :olamaz:

Ben bu konularda bir ayar tutturmak gerektiğini düşünüyorum.

Ne arkamdan "amaan o da çok pintidir. Şimdi kahve içmeye çağırsak, hesap yüzünden strese girer" dedirtirim.

Ne de aşırı gereksiz harcarim.

Birikim yapmak iyidir..güzeldir..ama gençliğini de yaşayıp gezip tozmak şartıyla.

Güzel giyinmeli, iyi yerlerde yemeli ve istediğim gibi gezmeliyim.yaşlaninca zaten mümkün olmayacak. Ot gibi yaşayamam.

Aynen ben de bu kafadayım, insan gibi yaşadıktan sonra geriye 3 5 kalan neyse artık birikim yapılacak tutar odur,yoksa üstten sık alttan yala bana göre değil

Aslinda yeni yetisirken ailemin durumu iyi degildi.memeur cocuguyduk ve herseye gozum bakar imrenirdim.bu yuzden ac gozluluk oldu bende.benimki psikolojik olduğunu düşünüyorum.düşün sadece karne zamanı harçlık alırdık oda çok az .okuldakiler de yemeleri giyimleri hep çok iyiydi.kompleks yapmışım galiba
Bizim durumumuzda kotuydu burda az fakirlik anilarimi anlatmadim :KK70:
Ama nedense kiyafete makyaj malzemelerine falan acligim yok ihtiyaciniz olmadan aliyorsaniz o zaman sorun olur bence yoksa ihtiyaciniz varsa en kalitelisini alip 3 5 yil giymek kotu degildir.

Anladım ilk yazınızda sanki çok sikiyorsunuz gibi yazmışsınız.50 lirayı okuyinca öyle izlenime kapılmıştım.Mesela almamak için ne diyorsunuz kendinize nasıl frenliyorsunuz?
Geçen ay dayanamadım mesela 2500 tl ye saat aldım kendime :D
O kadar çok almak istediğim şey var ki
Ben 37 yasındayım
15 yıldır calısıyorum.
son 3 yıl dısında hiç birikim yapmadım , hep harcadım bunları düşünüyorum.
Bir de işim gercekten cok stresli , zor sartlarda kazandığımı düşünüyorum.

İhtiyacı olup da alamayanları düşünüyorum,
Sağlıklı ve .çalışıyorken hazır kenara köşeye zor zamanlar için para koymanın önemini düşünüyorum.
Modası geçeceğini düşünüyorum vs vs :D

ama yok ben beceremedim, mesela meyveyi pazardan alayım diyorum evet manav/marketten ucuz görünüyor ama yarısı çürük çıkıyor, geçen 1 kilo çilek aldım yarısını attım, kiraz keza öyleydi, haftasonu yine soluğu migrosta aldım.
dışarda yemiyoruz sözde ama evin mutfak giderleri çok yüksek, bahsedilen bazı rakamlar boğaza gidiyor bizde.
sonra haftasonu bir sinemaya gitsek iki yudum da bişey içsek gitti 100 tl, e onu da yapmayacaksam neden çalışıyorum ki diyorum sonra... battı balık yan gider :olamaz:

Arkadaşlar bana zeytinyağı kullanıyorum diye deli misin diyolar ayçiçek yağıyla olmuyo muymuş yemek, ama sağlıklı olan zeytinyağı, birikim yapacam diye de sağlıktan feragat etmemek lazım, boğaza harcanana acımıyorum ben

Aylık 50 TL vay anasını ben sadece ise geliş gidiş için aylık 120 lira veriyorum, 30 TL işyeri yemekhanesine,ki arada dışarda yiyoruz ona da 50 TL bütçe ayırıyorum etti 200, sadece iş için harcanan para,keyfi bişey yok, bizimde araba kredisine girmemiz lazım sanki

benim de yol param 30 lira falan. bazen eşim bırakıp alıyor benzin ondan :D yemek 100 lira. kaldı ki marketten kahve, bitki çayları, bazen atıştırmalık alırım o da 50 falan olur, iş yerinde su çay parası da 30 lira. bunlar hep olan sabit şeyler. onun dışında dışarda yemek yeriz bazen arkadaşlarla. hadi tatlı yiyelim derler. birinin doğum günü olur. evde bir şey eksik olur onu alırım. bazen bir oyuncak görürüm oğlana onu alırım. yani illa gidiyor.

PAZAR VARKEN HAYATTA marketten almam sebze meyveyi
totalde ciddi fark ediyor , hem de taze olmuyor
alıstırın bence siz de kendinizi pazara
ben pazara gidip alısverıs yapmaktan keyıf alırım mesela

benim de yol param 30 lira falan. bazen eşim bırakıp alıyor benzin ondan :KK70: yemek 100 lira. kaldı ki marketten kahve, bitki çayları, bazen atıştırmalık alırım o da 50 falan olur, iş yerinde su çay parası da 30 lira. bunlar hep olan sabit şeyler. onun dışında dışarda yemek yeriz bazen arkadaşlarla. hadi tatlı yiyelim derler. birinin doğum günü olur. evde bir şey eksik olur onu alırım. bazen bir oyuncak görürüm oğlana onu alırım. yani illa gidiyor.

Aynen öyle
Biri kalem kalem bilmek lazım demiş ama her ay için o kalemler olmuyo ki, bu ay oğlumun gösterisi var 150 TL sırf ona kıyafet ayakkabı vs aldık, düğün vardı bir çeyrek aldık, emlak vergisi mi ne var o ödenecek bu ay, oglum hastalandı hastane ilac vs, her ay aynı olmuyo yani

Aynen öyle
Biri kalem kalem bilmek lazım demiş ama her ay için o kalemler olmuyo ki, bu ay oğlumun gösterisi var 150 TL sırf ona kıyafet ayakkabı vs aldık, düğün vardı bir çeyrek aldık, emlak vergisi mi ne var o ödenecek bu ay, oglum hastalandı hastane ilac vs, her ay aynı olmuyo yani

evet asla aynı olmuyor. oturup kalem kalem hesap yapsam ve her ay uymasa ben daha stres olurum . ki uymazda zaten. bir musluk bozuldu 100 lira gitti. uçurtma şenliğine gidip piknik yapacakmış kreş verdik 40 lira. ne yapalım harcamayalım mı? bak bizim de gösteri geliyor aşağı yukarı bizden de isterler bu kadar.

Arkadaşlar bana zeytinyağı kullanıyorum diye deli misin diyolar ayçiçek yağıyla olmuyo muymuş yemek, ama sağlıklı olan zeytinyağı, birikim yapacam diye de sağlıktan feragat etmemek lazım, boğaza harcanana acımıyorum ben

yıllar olmuştur bizim eve margarin girmeyeli, her şeyi saf zeytinyağı ya da tereyağıyla yapıyorum, ayçiçek de nadiren kızartmalarda kullanıyorum 1 litreliği 1 yıl gidiyor nerdeyse.
süte, yumurtaya, ete çok harcıyoruz,
yaz gelince bir de meyve kalemi eklendi buna...
işte böyle olunca iki yakamız biraraya gelmiyor galiba :olamaz:
aman napalım, bidaha mi geleceğiz dünyaya...

Aynen..
Kısıtlama yapılamayacak şeyler vardır. Mesela mutfak masrafı
Mesela sinema tiyatro
Mesela tatil
Mesela kitap

Bunlara zerre acımam.

Neye acirim? Alıp da dolapta bekleyen ve giyilmeyen giysiye.
Buzdolabinda Çürüyen sebzeye.
Kullanilmayan eşyaya.

evet asla aynı olmuyor. oturup kalem kalem hesap yapsam ve her ay uymasa ben daha stres olurum . ki uymazda zaten. bir musluk bozuldu 100 lira gitti. uçurtma şenliğine gidip piknik yapacakmış kreş verdik 40 lira. ne yapalım harcamayalım mı? bak bizim de gösteri geliyor aşağı yukarı bizden de isterler bu kadar.

Kendin neyse de çocuk olunca akan sular duruyo zaten, pikniği gezisi etkinliği vs, yaz okulu başlıcak paso bi yerlere gidilir

PAZAR VARKEN HAYATTA marketten almam sebze meyveyi
totalde ciddi fark ediyor , hem de taze olmuyor
alıstırın bence siz de kendinizi pazara
ben pazara gidip alısverıs yapmaktan keyıf alırım mesela

ama diyorum ya kilosu 5 liraya çilek aldım yarısını attım, öne doldurmuşlar güzelleri, arkadan çürükleri veriyorlar, markette de kilosu 6.5 liraydı en azında hepsi sağlam, böyle düşününce market karlı oluyor benim için.
oturduğumuz semte göre çok farkediyordur eminim, bizim burası varoş mahallesi olunca, meyvenin sebzenin bile en kötüsünü iteliyorlar.

yıllar olmuştur bizim eve margarin girmeyeli, her şeyi saf zeytinyağı ya da tereyağıyla yapıyorum, ayçiçek de nadiren kızartmalarda kullanıyorum 1 litreliği 1 yıl gidiyor nerdeyse.
süte, yumurtaya, ete çok harcıyoruz,
yaz gelince bir de meyve kalemi eklendi buna...
işte böyle olunca iki yakamız biraraya gelmiyor galiba :olamaz:
aman napalım, bidaha mi geleceğiz dünyaya...

Senin eve misafir gelsem yadırgamam demek :)
Bizde batmanda ete çok düştük bir de karı koca içkimiz sigaramız yok en kötü alışkanlığımız et

Back
X