- 1 Mart 2010
- 44.837
- 114.130
- 798
- Konu Sahibi sempatik_kiz
- #1.821
Günaydıns.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bu aralar bizim gündem biraz yoğun ve dünden beri de evimizde tatlı bir telaş var, daha önce yazmıştım bilmeyen arkadaşlar için tekrar yazayım biz tüp bebiş tedavisi için birikim yapıyorduk, öncesinde olumsuz tedavilerim oldu,
bu arada eşimin işi nedeniyle taşındık ve ben işten çıkmak zorunda kaldım başka bir ile taşındık çünkü anlayacağınız birikim şarttı :)
Ama çok şükür tüp bebek için değil artık bebeğimiz için birikim yapacağız belki bunu söylemek için erken henüz dr.a gidip muayene olmadık ama idrar testinde ve kan testinde gördük ki biz bebişimizleyiz (tahminen 4+3)
Allaha şükür, inşallah bebeğimizi sağlıkla kucağımıza alırız
Birikim konusunda daha da dikkatli olmalıyız artık malum masraf artacak (inşallah)
Vee iyi ki sigarayı bırakmışım farkına varmadan bebegimi sigara dumanına mazur bırakabilirdim :)
Sevincimi sizinle de paylaşmak istedim, mümkün olsa tüm dünyaya haykıracağım da neyse abartmayım :)
çok sevindim maşaallah :)
sağlıklıca olsun inşaallah
Rabb im ol der olur
bin şükür
Evet çok şükür :)
Sağlıkla doğsun inşallah kuzum
Kocaeli Çayırovada kar başladıııı :)
Günaydın herkese, biz yarın gece kumbarayı açmaya karar verdik, bakalım ne kadar birikmiş çok merak ediyorum,
2016 için daha büyük bir şişe ayırdım bile kenara :)
henüz eşim bilmiyor bunu açarız ve kumbara olayı biter sanıyor ama tabi ki her daim birikim iyidir :)
Evet çok şükür :)
Sağlıkla doğsun inşallah kuzum
Kocaeli Çayırovada kar başladıııı :)
Günaydın herkese, biz yarın gece kumbarayı açmaya karar verdik, bakalım ne kadar birikmiş çok merak ediyorum,
2016 için daha büyük bir şişe ayırdım bile kenara :)
henüz eşim bilmiyor bunu açarız ve kumbara olayı biter sanıyor ama tabi ki her daim birikim iyidir :)
Burda da kar basladı yiihuu!
Okullar yarın tatil olaydı eyiydi.
Bizim kumbaramızda yilbasina acilcak.
Kızlar benim hesap actrmam lazım yani para yatirmadan hesap aciliyomu hic anlamamki.
Esim acılır dedi.
Ben hesap actircam esim o diger damacadan cikan parayi benim hesaba havale yapıcak.
Bu kumbaradan cıkan ve gunden gelenleride uzerine ekleyip vadeli hesapda durcak.
Altinlarimi hala bozdurmadim ben muhtemelen hesabi acinca bozdurup atarım uzerine.
Esim ocak ayinda zam isticek.
Zaten zam zamani geldi.
Masrafimiz cogalıyo ama
Hole dolap aldik her ay 100tl ona odencek 8ay
İnt baglattik 2yıllik her ay 73tl ona odencek.
Benim bir yerlerden kısmam lazım.
- Dogalgazdan kısamiyorum
- Suyum zaten aman aman cok gelmiyo.
- Elektrigi idareli kullanabilirim.
- Gıdadan kısamıyorum (benimkiler cerez,meyve,tatli vs cok seviyolar mutlaka evde oluyo) sadece promosyon takip ediyorum.
- ustume bi iki parc bisi alip onla idare etmeye calısıyorum.
-dısarida sık yemek yemiyoruz.
-oglumun cantasina 5tl koyuyorum o oyle duruyo sadece bazen fotokopi parasi veriyo okuldan bisi almıyo (evden koyuyorum herseyini)
- camasir makinem 8kg iyice dolmadan calistirmiyorum genelde, bulasik mak dolmadan calistirmam.
- buzlukdan kiyma, et cikarcaksam aksamdan alt bolume cikarip koyuyorum sabaha kadar cozluyo(yeterli soguguda sagladigindan dolap daha az enerji harciyomus)
- yag lekesi vs icin extra leke sokucu vs almiyorum bulasik deterjani isimi goruyo halilari silerkende bulasik detrj+kalip sabun kullaniyorum.
- fazla olan peynirlerimi kasar peynirde dahil buzlukda sakliyorum kalanlari boreklerde kullaniyorum.
Kasari blok kasar alip 3e boluo saklama posetleriyle buzluga koyuyorum lazim olunca aksamdan assa indiriyorum
Tereyagda oyle.
-kurufasulyeyi tek seferde 2kg falan haslayip posetleyip buzluha kaldiriyorum.
Haslanmis bugdayim,nohutum,fasulyem,pismeye hazır köftem, sarilmis boregim,pismis pogacam,yazdan dogradigim bahce biberlerim, kozledigim patlicanlarım, koyden aldigim tereyagim, kozlenmis kirmizi biberim, haslayip tek tek ayirip posetledigim misirim,haslanmis kemikli etim(bakliyatlarin icine bir parca atiyorum tat veriyo),rondolanmis bayat ekmegim,ayiklanmis sarımsagım hepsi dolabimda elimin altinda
kemiksuyu ve tavuksuyum yok ama koymam lazim.
Mesela yemegim hic yok bugun.
Mercimek corbasi yapicam
Buzlukdan haslanmisfasulyem ve kemikli etimden cikardim kurufasulye yapicam
bi de pilav.
Buyuk bir damacana yapin su sisesiSenelik mi açıyorsunuz biriktirdiklerinizi. Ben geçen gun 25 Tl attım. Bozuklarda 150 tl çıktı. Sürekli şunu mu alsam bunu mu alsam modundayım. İnanılmaz batıyor bana.. Napsam da unutsam. Altın yapsam onu da bozarım kesin kuyumcu çok yakın. Bana da akıl verin nolur.
Yuklu bir birikim yaptiginizda ve bir hedep koydugunuzda inanin harcamaya kiyamiyosunuz.Ay maşallah ya. Ben de böyle olur muyum acaba çok istiyorum tutumlu olmayı..
Senelik mi açıyorsunuz biriktirdiklerinizi. Ben geçen gun 25 Tl attım. Bozuklarda 150 tl çıktı. Sürekli şunu mu alsam bunu mu alsam modundayım. İnanılmaz batıyor bana.. Napsam da unutsam. Altın yapsam onu da bozarım kesin kuyumcu çok yakın. Bana da akıl verin nolur.
Kızlar yeni gelenlere destek,motive amaclı tekrar paylasıcam resmi.
Ben nasıl birikim yaparım?
Azla birikim olmaz?
Nasıl olcak ya?
Biriktiremiyorum! Vs diyenler icin.
Oluyor birikiyor isteyin yeter.
9ayda 11.000tl
Gerekli olan sey 10lt su sisesi, hergun ufak da olsa atılacak mebla ve istek.
İsteyince oluyo.
Eki Görüntüle 1657148
Buyuk bir damacana yapin su sisesi
Agzinida japonla yapistirin.
Hemen acip sayim, hemen sunu alim yok.
Yapmayın.
Unutun onu
Ufak ufak birikip acinca zevk tat vermiyo
Yuklu birikim daha cok cezbediyo
Sahsen fikrim bu
Sizi tesviken sayfa 45de bizim birikimimiz var ona bi bakın
Yuklu bir birikim yaptiginizda ve bir hedep koydugunuzda inanin harcamaya kiyamiyosunuz.
İstesenizde eliniz gitmiyo
Esimide hep ben motive ediiyorum
Misal biz bir yazlik istiyoruz suan yazlik alsam senede 15gun ancak kalabilcem esimin isi malum.
Bende esime neden baska bir ilden ucuza bir ev almiyoruz ki dedim.
Uygun fiyata cokda guzel evler var
Alalim verelim kiraya yatirim
Yazligida ordan gelen gelirle aliriz.
Yada onu satariz yazligimizi alirız
Yas ilerleyince omurde yeterse gider kafa dinleriz falan diye surekli konusuyorum.
Esimin aklina cok yatti benden fazla hirs yapti.
Hic bir kaybin yok
Koyuyosun icine kiraciyi ev kendini ödüyo
Biseylere sebep olmadan bisi sahibi olunmuyo
Eli tasin altina sokmak lazim
Esime kalsa gidip hemen kredi cekicek alicak
Ben bekle diyorum
Nakit fazla olsun ki krediye faize cok bulasmayalim.
2016sonunu hedef koydu suan
Parayi en az 50.000yapip oyle kredi cekecek.
Umut bizi hedefe goturecek.
İsteyin olmaz diye bisi yok.
"Zoru basaririz imkansız zaman alır"
eski mesajlarıma baktım 21 ekimde başlamışız bu bizim ilk kumbaramız, altın alıp çok yakın gördüğünüz birine verin o saklasın olmaz mı
Yazın ben cok yazar cizerim hesap yaparim.Aman yarabbim inanamıyorum bu neee
Siz baya büyük büyük atmışsınız ama ben o kadar atamam ki. 9 ayda 1000 biriktirsem şükrederim.
Biz her ay 1300 kooperatife ödüyoruz.
750 kira.
İnternet, su, elektrik, doğalgaz, telefon vs. faturalar için 500-600 gidiyordur toplamadım hiç. (aklıma gelmişken bi toplaylayım bu ay)
700-800 markete gidiyor..
Tam olarak ne kadar olduğunu bilmiyorum ama eşimin de aylık ödediği borçları özel üniversitede yüksek falan yapıyor.
Ben de illa tupperware, organik deterjan, mutfak eşyası, kıyafet derken 200-300 şahsıma harcıyorum... Geriye bişey kalmıyor eksiden devam ediyoruz hayatımıza.
Yazın ben cok yazar cizerim hesap yaparim.
Evime biri gelcekse ne lazim yada neler pisircemi yazarim
Nereye ne hatcadim yazarim
Ne lazimsa yazarim
Aktuel.indirimleri takip eder unutmim diye telf notuna yazarim.
Esimle oturup nereye ne gidiyo yazarim
Faturalari, extra cikan harcamalarimi vs
Hep bi kafamda kagitta biyerlerde bi hesap eksik listesi vardir benim.
1.250gelmisti kredi karti
1000e dustu
Daha dusermi bilmiyorum.
Esim kar lastigi almia arabaya 300tl cektirmis onu soyledi ben dusmez galiba.
Bizde 1000tl araba kredisi oduyoruz
Onun harici suan giderler taksitler haric borcumuz yok sukur.
Ama cikiyo iste biyerden bisiler
700-800merkete cok dgil mi mesela ?
Burdan baslayabilrsiniz
250tl markete odedimÇok mu gerçekten. Siz market pazar kaç ödüyorsunuz mesela.
250tl markete odedim
Her pazar pazara gitmiyorum 300-400tl ile ay bitirilebilir ki sanirim cocuk yok sizde