• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Kaç kişilik bir ailesiniz bu da önemli.
Biz iki kişiyiz maaşları alınca aylık mutfak alışverişine çıkıyoruz. Hiç kısmıyoruz. Etine, tüm kahvaltılıklarına kadar alıyoruz taş çatlasın 300 tl tutar. Pazar alışverişine 100 tl ile 150 tl arası ayırıyorum. Yetiyor.

Kalan eksikler ay içeriisnde ekleniyor.

Ben de indirim çok takip ediyorum marketlerde. Tuvalet kağıdı, bakliyat, zeytinyağı, deterjanlar v.s indirimde varsa kaçırmam stoklarım.

Gıdadan şükür olsun hiç israf etmem. Ne kadar yeteceğini bilirim ve hep ona göre hareket ederim.
Biz de kredi ödüyoruz. Ona rağmen kilitli kağıt para kumbarası var bir sene vadeli Eylül de açacağız nasipse. Bir hedef koyduk bu hedef için nerden nasıl tasarruf etsem de biriktirebilsem diyorsun.

Bozuk paralar için de yine kilitli bir kavanoz var, dolunca açıp çeyrek alacağım. 3 ay oldu 1 tl ve 50 kuruş atıyoruz. Mart sonu gibi dolar sanıyorum.

Öyle bir çağdayız ki tüketim çılgınlığına 5 yaşındaki çocuklar dahi dahil ediliyor. Eminim bir çocuğumuzun giymediği kıyafetlerle doludur dolabı. Ama o elbiseyi görünce 'benim için yaratılmış' demekten kendimizi alamıyoruz. Önce bu konuda kendimizi eğiteceğiz. Giymediğimiz , kullanmadığımız her şeyden kurutularak sadeleşicez. Haftalık kombinlerle kıyafet sorununa çözüm bulabiliriz.

Biz toplumda kişiliğimizle var olmalıyız. Kıyafetlerimiz veya arabamızın anahtarı ile değil. Az ile yetineceğiz. İhtiyaçlarımızın hepsini alacağız isteklerimizin ise makul olanlarını.

Ya da daha çok istediğimiz bir şeyi almak için bugün olmasa da olur diyebildiklerimizde tasarrufa gideceğiz.

Orman veya sahil yürüyüşü varken beni kesseler avmlere gitmem mesela. İradeli olana kadar böyle yöntemler geliştirebilirsiniz.

Bir de lütfen kullanmadığınız her şeyin fişini çekin, televizyon özellikle, yeni elektrik faturanız geldiğinde bana teşekkür edersiniz :)

tr_lelli tr_lelli nin kumbarası bana bu yolu açan ilk şeydir. Kendisine teşekkür ediyorum bilmem kaçıncı kez. :KK68:
Çok sağol canım. Sanırım o market alışverişi sadece gıda. Deterjan bebek bezi şampuan vs yoktur.. Fişleri çekiyorum genelde. Doğalgaz merkezi sistem onda yapacak bi'şey yok. Su 35 geliyor 3 aydır o da normal sanırım. İnşallah ben de hayalimi gerçekleştiririm. Ramazan bayramına yeni koltuk takımımla girerim. Ya da kurban olsun hadi abartmayayım. :-)

Anka Anka her şey dahil market alışveriş tutarım o. :) Ama şu var biz iki kişiyiz. Her ay tuvalet kağıdı, deterjan, yağ v.s almıyorum.
Hep iyi diye bildiğimiz markalar kullanırım inanın.
Şu da bir yöntemim bir ay tuvalet kağıdı ne bileyim deterjan v.s alıyorsam bir sonraki ay zeytin yağı, mısırözü v.b yağları büyük olanlardan alıyorum.
Yüksek tutardakilerin hepsini bir aya sığdırmam.

İlk evlendiğim ay 650 tl mutfak alışverişi yapmıştım. Bilmediğimden. Zamanla neyi ne kadar sürede tüketirim hepsini öğrendim.

Giderleri yazmak çok etkili bir yöntem. Deneyebilirsiniz.

Bir de biz biraz sağlıklı besleniriz. Abur-cubur fazla almıyoruz eşim arada kaçamak yapıyor. Onlar çok tutar mesela fişte. Bunu farkettim.

Giderlerinizi gün gün tutun. İnanın faydası olacak.

Anka Anka her şey dahil market alışveriş tutarım o. :) Ama şu var biz iki kişiyiz. Her ay tuvalet kağıdı, deterjan, yağ v.s almıyorum.
Hep iyi diye bildiğimiz markalar kullanırım inanın.
Şu da bir yöntemim bir ay tuvalet kağıdı ne bileyim deterjan v.s alıyorsam bir sonraki ay zeytin yağı, mısırözü v.b yağları büyük olanlardan alıyorum.
Yüksek tutardakilerin hepsini bir aya sığdırmam.

İlk evlendiğim ay 650 tl mutfak alışverişi yapmıştım. Bilmediğimden. Zamanla neyi ne kadar sürede tüketirim hepsini öğrendim.

Giderleri yazmak çok etkili bir yöntem. Deneyebilirsiniz.

Bir de biz biraz sağlıklı besleniriz. Abur-cubur fazla almıyoruz eşim arada kaçamak yapıyor. Onlar çok tutar mesela fişte. Bunu farkettim.

Giderlerinizi gün gün tutun. İnanın faydası olacak.

Peki 5 lt yağ ne kadar gidiyor. Ben ayda 2 teneke kullanıyorum yağı. 5 litre zeytin yağı 5 litre mısırözü. Tuvalet kağıdı peçete ben de genelde 50 tl üzeri alışverişe 5 tl ye iner ya o zaman alıyorum. Ceviz çok yiyor çocuklar. 5 kilo da ceviz alıyorum. Bi de ben şimdi karataya başladım 5 kilo zor yetmeye başladı. Abur cubur pek almıyoruz. Et tavuk vs çok alıyoruz. Çocuk olunca mecbur. Onların ihtiyacı var.
Kızartma da çok yapmayız aslında nereyi gidiyor bu yağlar acaba şimdi yazınca çok geldi gözüme :-)

Ayda 2 teneke 5 litre yağ mı kullanıyorsunuz? Eğer öyleyse gerçekten yardımcı olamayacağım. Çocuklu arkadaşlarımız yardımcı olabilirler belki.
Biz iki kişiyiz. Buna göre bütçe ayarlaması yapabiliyorum ben.

Kolaylıklar dilerim size ama isteyin yeter ki bu da öğrenilen bir şey sonuçta. Bir süreç hemen olmayabilir.

Ayda 2 teneke 5 litre yağ mı kullanıyorsunuz? Eğer öyleyse gerçekten yardımcı olamayacağım. Çocuklu arkadaşlarımız yardımcı olabilirler belki.
Biz iki kişiyiz. Buna göre bütçe ayarlaması yapabiliyorum ben.

Kolaylıklar dilerim size ama isteyin yeter ki bu da öğrenilen bir şey sonuçta. Bir süreç hemen olmayabilir.

Bana da çok geldi şimdi. :D dur ben bunu bi takip edeyim bi yanlışlık olması lazım.. :-) ay 8 senelik evliyim bi de yani. Çok müsrif hissettim kendimi.

Olmaz mı 2 tane çocuğum var. 250 ben haftada ödüyorum ya inan ne alıyorum farkında değilim. Bu ay fişleri biriktireceğim her şeyi 5 kuruş dahi olsa yazacağım bakalım gereksiz neler varmış görürüm.

Cnm 2cocugun varmis ozaman normal.
Ben 2kisiniz sanmistim pardon canım.
Benimde 1tane oglum var
300-350tl mutfak masrafim oluyo.
1teneke yag bana 2ay gidiyo
Patates kızartmasini oglum cok seviyo
Yemeklere az yag atiyorum ve bir parca tereyag atiyorum.
Mesela pirinc pilavina tereyag koymim esim hemen anlar oyle seviyo.

Margarin hic bi yemegime kullanmiyorum
Sadece pasta borek kurabiye tarzi seylerde.

Camasir suyu,yumusatici,deterjan kiloluk aliyorum.
wc kagidi,havlu kagit el bezi toptan alirim atirim bi kenara 2ay rahat ederim belki daha fazla.

Mesela oglum abur cubur okula koymak istiyo ben kendim aliyorum belli seyler aliyorum cunki biskuvi, cubukkraker, gofret.
İceciginide kendim aliyorum okuldan markasiz seyler alip icmesin diye.

Okula su koyuyo ya sasal sisede okulda 75krs ben 12li aliyorum tanesi 25krs.
Defterlerine kadar birmilyoncudan aldim gayet kaliteli
Resim cantasi kirtasiyede 30tl
Ben hakmara gekmisti 7.5 tl almistim mesela
Aktuel urunleri takip ediyorum surekli.

Boyle boyle idare etmeye calisiyorum.
Ufak seyler gibi gozukuyolar dimi ama herseyden boyle kâr edecegini dusununce hic ufak gibi gelmiyo insana.

Herkes kurumiyescilere saldirmis halde.
Yilbasi=kuruyemis :)

Esime sirket yilbasi sepeti vermis
İcinde mesrubat,kuruyemis,cikolata,kahve,cips falan var.

Bugun marketleri gezdik annemle
2parca gogus aldim firinda sebzeli yaparim bi ara cesit olur.
Yarin okul tatil olsada 4gün evden cikmasam :)
Boyle havalarda evde oturmaya bayiliyorum
Fonda bir muzik, kitap,kahve,temizlik, tül sonuna kadar acık bazen dizimde battaniye
Seviyorum sakinligi,dinginligi,huzur veriyo bana.

Hala yemek yapicam bu arada hic bisi elimi surmedim.
Kar ne guzel yagdı pıtır pıtır dokuldu.
Allah sogukda evsiz barksız olanlara yardim etsin.
Odunu komuru olmayanlara dogalgazini odemekde zorluk cekenlere yar ve yardimci olsun.

Cnm 2cocugun varmis ozaman normal.
Ben 2kisiniz sanmistim pardon canım.
Benimde 1tane oglum var
300-350tl mutfak masrafim oluyo.
1teneke yag bana 2ay gidiyo
Patates kızartmasini oglum cok seviyo
Yemeklere az yag atiyorum ve bir parca tereyag atiyorum.
Mesela pirinc pilavina tereyag koymim esim hemen anlar oyle seviyo.

Margarin hic bi yemegime kullanmiyorum
Sadece pasta borek kurabiye tarzi seylerde.

Camasir suyu,yumusatici,deterjan kiloluk aliyorum.
wc kagidi,havlu kagit el bezi toptan alirim atirim bi kenara 2ay rahat ederim belki daha fazla.

Mesela oglum abur cubur okula koymak istiyo ben kendim aliyorum belli seyler aliyorum cunki biskuvi, cubukkraker, gofret.
İceciginide kendim aliyorum okuldan markasiz seyler alip icmesin diye.

Okula su koyuyo ya sasal sisede okulda 75krs ben 12li aliyorum tanesi 25krs.
Defterlerine kadar birmilyoncudan aldim gayet kaliteli
Resim cantasi kirtasiyede 30tl
Ben hakmara gekmisti 7.5 tl almistim mesela
Aktuel urunleri takip ediyorum surekli.

Boyle boyle idare etmeye calisiyorum.
Ufak seyler gibi gozukuyolar dimi ama herseyden boyle kâr edecegini dusununce hic ufak gibi gelmiyo insana.

Ben tereyağı hiç kullanmıyordum. Ama karataya başladım alırım artık. Aslında ben toplu alışveriş yapmadığım için sanırım tam bilmiyorum ne ne kadar gidiyor. Bu ay bi takip edeyim bakalım işte. Hani her ay yağ alıyorum gibi geldi bana ama düşününce 10kilo yağ yapıyor. :-) defter kalem mopak faber kastel alıyoruz nedense. Ne gerek var dimi. Kaybediyor zaten sürekli. Amann bir lira nolcak diye baya kaleme para vermişim sen söyleyince farkettim. Ay iyiki yazmışım ya zararından neresinden dönülse kar. Çok sağolun fikirleriniz için.

Okula abur cubur koymam ben evde beslenmesine göre kek poğaça kızartma salata falan koyarım. Her gun mutlaka ceviz koyarım. Kıştan vişne doldurdum buzluğa meyve suyu onu koyarım. Sağlıklı yaşamak için bütün çabam. Ama bak oralardan kar da yapıyorum farketmeden.

Ben tereyağı hiç kullanmıyordum. Ama karataya başladım alırım artık. Aslında ben toplu alışveriş yapmadığım için sanırım tam bilmiyorum ne ne kadar gidiyor. Bu ay bi takip edeyim bakalım işte. Hani her ay yağ alıyorum gibi geldi bana ama düşününce 10kilo yağ yapıyor. :-) defter kalem mopak faber kastel alıyoruz nedense. Ne gerek var dimi. Kaybediyor zaten sürekli. Amann bir lira nolcak diye baya kaleme para vermişim sen söyleyince farkettim. Ay iyiki yazmışım ya zararından neresinden dönülse kar. Çok sağolun fikirleriniz için.
Kaybediyolar bide defterde falan marka olsa nolcak yaziyomu yaziyo
Kalem zaten uclu kalem kullaniyolar
Bide renkli tukenmez kalem almistim ona pritt o da hakmardan hala kullaniyo
Gecen seneki keceli kalemlerini bile kullaniyoda o da marketlerden
(Oglum 5.sinif)
Kaynak kitap sordum mesela kirtasiyede 1derse 25tl dedi
Var 5ders eder sana 125tl
Gittim kadikoy akmara 50tlye aldim kitaplarini ayrica yaprak testleride bedava :KK66:
Pastel boyasi,sulu boyasi hepsi prit matketlerden aldim.

Fircalarida (suluboya fircasi) birmilyoncudan.

Cantasi,montu,ayakkabisi tamam magzadan pahali ama o tarz ivir zivirlari hep marketlerden aldim.

Ben toplu bir alisveris yapiyorum ayda 1defa. Ama tek marketden degil
Geziyorum. Kahvaltilik ve et tavuk bakliyati 1aylik yetecek kadar aliyorum.
Meyve ,sebze extra cikanlarida pazara gittikce aliyorum.
Yada aksam esimden istiyorum.
Toplu bir alisveris yapinca cok rahat 20-25gun yetiyo.
Her pazar balik gunudur mesela bir her pazar balik yapilir.
Hafada 2defa kestane aksami olur(kısın)
Ayda 2defa tatli alinir 2-3gun yenir hevesimiz gecer.
Kuruyemis ve meyvemiz eksik olmaz
Findik geldi koyden
Esimde 3kilo ceviz almis
Aksamlari az az yenir.
Boyle boyle tadimlik hevesimiz gecicek kadar herseyden aliyorz.

İhtiyaclarimizdan kismadan ama az az idare ediyoruz.

Mesela gecen yil beyaz esyalarimi degistim
2defa tatile gittik.
Tv aldik.
Esim telf aldı.
Simdide koltuk alicaz.
Yani ihtiyaclarimizda aliyoruz ama sirayla.
Tül yaptiricam mesela ama bir taksit bitsin oyle.
Ust uste taksit yapmam.

Bugün maaşlar yattı çok şükür.
Kilitli kumbaraya (artık kasada duruyor) 100 tl attım bile. Bin bereketli olsun Rabbim'in izni ile.
Aylık alışverişi de yaptık bir kısmını, 150 tl tuttu. Sanırım 100 tl gei kalanlar için yeterli olacaktır.

Çocuk olunca masraf katlanıyordur muhakkak. Kolaylıklar diliyorum , o güzelliklere feda olsun her şey. :)

Yarın itibariyle 3,5 günlük iznim de başlıyor değmeyin keyfime.

Bugün maaşlar yattı çok şükür.
Kilitli kumbaraya (artık kasada duruyor) 100 tl attım bile. Bin bereketli olsun Rabbim'in izni ile.
Aylık alışverişi de yaptık bir kısmını, 150 tl tuttu. Sanırım 100 tl gei kalanlar için yeterli olacaktır.

Çocuk olunca masraf katlanıyordur muhakkak. Kolaylıklar diliyorum , o güzelliklere feda olsun her şey. :)

Yarın itibariyle 3,5 günlük iznim de başlıyor değmeyin keyfime.

Ohh ne güzel. Ben çalışmıyorum ama bizim işler okullar tatil olunca başlıyor. :-) çocuk evde olunca iş hiç bitmiyor.

Günaydınn
Heryer bembeyaz mikroplar kırılsın bakalım.
Esim sabah baya bi arabayı temizledi kardan nasıl guzel yagmıs.

Oglusum uyuyo beni uyku tutmadı
Ortalık toparlim biraz dedim temizlik yapıcam.
Ev baya sogudu ama ya dogalgaz falan fayda etmiyo aksam birazda ufo yaktık

Yeniyıl hepimize sağlık,huzur,para,bereket getirsin.
Daha cok birikimlerimiz olur umarım.

Kızlar burclara inanirmisiniz bilmiyorum ama ben takip ediyorum.
Esimle benim burcum aynı
Ve maddi anlamda 2016guzel olcakmis
Ev alabilme bile olabilirmis.
Maddi anlamda guzel seyler yaziyo.
İs hayati ile de ilgili guzel seyler var(malum ben calismiyorum esime yordum)

Cok inanmasamda takip ediyorum.

Kızlar burclara inanirmisiniz bilmiyorum ama ben takip ediyorum.
Esimle benim burcum aynı
Ve maddi anlamda 2016guzel olcakmis
Ev alabilme bile olabilirmis.
Maddi anlamda guzel seyler yaziyo.
İs hayati ile de ilgili guzel seyler var(malum ben calismiyorum esime yordum)

Cok inanmasamda takip ediyorum.
hadi bakalım inşallah çıkar canım.ben günlük okurum ama cok inanmam yine de ama bazen aa burcumda bugun böle yazıyordu dediğim oluyor:)

Hayırlı günler arkadaşlar. Ben hiç bakmıyorum burçlara. Bi bakayım bakalım bana ne diyorlar. Akrep benim burcum. :)

Ben bu kumbara olayını biraz büyütmüşüm, 1 lt neyimize yetmiyor yarısı bile dolmadı hehe :)
kuzu kuzu açılmayı bekliyor, bu akşam açıyoruz, bol bereketli olsun inşallah

2015 bizim için çok çok sıkıntılı geçti ama Rabbim yüzümüze güldü kapanışı güzel yapıyoruz
2016 inşallah harika geçer

Herkesin gönlünden geçen tüm güzel dilekleri, duaları gerçek olsun

Eklentiler

• IMG_20151231_210056-1.jpg
    IMG_20151231_210056-1.jpg
    31,6 KB · Görüntüleme: 178
Back