• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Ne kadar zamanda oldu ki bu kadar. Ben de 1 lt ile başlayayım olmazsa. Ben kumbara almak istiyordum aslında. Ama sizinkiler daha hoşuma gitti. :-)

Çok varmış gibi duruyor dimi :) fazla yok aslında, 21 Ekimde başladık biriktirmeye ama ufak ufak attık bozukları da elimize geçtikçe attık, kapağını da japon yapıştırıcısıyla sıkıca kapattık, kumbaradan daha zevkli bu, görüyorsun çünkü paraları :)

Çok varmış gibi duruyor dimi :) fazla yok aslında, 21 Ekimde başladık biriktirmeye ama ufak ufak attık bozukları da elimize geçtikçe attık, kapağını da japon yapıştırıcısıyla sıkıca kapattık, kumbaradan daha zevkli bu, görüyorsun çünkü paraları :)

Olsun Allah bereket versin. 2016 da daha çok olur inşallah.

Buyuk olan 10lt idi bizim 9ayda dolmustu
Simdiki 1.5lt. 3.ayda doldu.
Ama 10lt olana 5-10-20-50atıyodu esim.
Buna sadece 50ve 100attı.
Biz tatile giderken banyoda temizlik kovasinin falan iclerine saklamistik :)
Normalde ben evdeyim calismadigimdan yatak odasinda duruyo.
Ama evime biride gelcek olsa ortalikda birakmiyorum ben dolap ici cekmece bunu daha kolay sakliyorum.
Gecen annem gordu bunu ortada birakma dedi.
Yatak odasinda zten ama ortada olmayincada esim unutuyomus para atmayi kaldirma diyo.
Öyle iste.

Herkese hayırlı sabahlar arkadaşlar.
Çok heyecanlıyım. Ben de 1 lt şişe den yaptım. Daha önce kavanozdan yapmıştım içine 25 lira atmıştım ama onun ağzı geniş çıkarması kolay. Ondan aldım şişeye attım. Bir de 100 TL attım.. 150 de bir türlü bütünleyemediğim bozuklar var. Bu gun 50 50 gotureyim bari. Bi anda 150 deyince korkuyorlar :D. Hayırlısı bakalım artık. Ramazan bayramına kadar açmayacağım. Dolarsa yenisini yaparım.

ruhsan ruhsan kaç çıktı sizin şişeden çok merak ettim. :-)

Kizlar eve ayirdiginiz bütceyi 5 er lira yapin bi kutuya koyup bi kenara ayirin. Bide vakia suresini okuyun her gün o para bereketleniyor valla.. 5 er lira olunca harcayabldigin kadar aliyosun hem. Bi öneri sadece:) hayirli bereketli birikimler hrkese

Kizlar eve ayirdiginiz bütceyi 5 er lira yapin bi kutuya koyup bi kenara ayirin. Bide vakia suresini okuyun her gün o para bereketleniyor valla.. 5 er lira olunca harcayabldigin kadar aliyosun hem. Bi öneri sadece:) hayirli bereketli birikimler hrkese
Ben bereket duası,nazar duası falan okuyodum
Vakia suresinide okim
Arastirdim baktim simdi

Tesekkurler

"Her kim her gece Vakıa Suresini okursa, ona asla fakirlik isabet etmez."

"Vakıa Suresi, zenginlik suresidir. Onu okuyunuz ve o sureyi kadınlarınıza ve çocuklarınıza da öğretiniz.

Vakıa suresi oldukça etkili ve kuvvetli bir suredir. İslam alimleri bu sure için sürekli okumayı alışkanlık eden kimselerin dünyada huzura ve rahat ereceği, dünya nimetlerinden faydalanacağından, Sabah ve akşam okunduğu taktirde kişinin açlık yada diğer sıkıntılardan uzak bir hayat süreceği bahsedilmektedir.

Ben bereket duası,nazar duası falan okuyodum
Vakia suresinide okim
Arastirdim baktim simdi

Tesekkurler

"Her kim her gece Vakıa Suresini okursa, ona asla fakirlik isabet etmez."

"Vakıa Suresi, zenginlik suresidir. Onu okuyunuz ve o sureyi kadınlarınıza ve çocuklarınıza da öğretiniz.

Vakıa suresi oldukça etkili ve kuvvetli bir suredir. İslam alimleri bu sure için sürekli okumayı alışkanlık eden kimselerin dünyada huzura ve rahat ereceği, dünya nimetlerinden faydalanacağından, Sabah ve akşam okunduğu taktirde kişinin açlık yada diğer sıkıntılardan uzak bir hayat süreceği bahsedilmektedir.
Allah bize misafir oldgumuz bu dünyada oncelikle hayirli kazanclar versin.ilk olarak niyet dünya ve ahireti birlikte kazanmak amacli tabiki duamizda lutfu ve ihsani genis olan Rabbim den istemek. Yurü ya kulum diyecekki bizde yuruyecez dimi :)
Dualarin makbul olur insallah cnm rica ederim

Herkese hayırlı sabahlar arkadaşlar.
Çok heyecanlıyım. Ben de 1 lt şişe den yaptım. Daha önce kavanozdan yapmıştım içine 25 lira atmıştım ama onun ağzı geniş çıkarması kolay. Ondan aldım şişeye attım. Bir de 100 TL attım.. 150 de bir türlü bütünleyemediğim bozuklar var. Bu gun 50 50 gotureyim bari. Bi anda 150 deyince korkuyorlar :KK70:. Hayırlısı bakalım artık. Ramazan bayramına kadar açmayacağım. Dolarsa yenisini yaparım.

ruhsan ruhsan kaç çıktı sizin şişeden çok merak ettim. :-)

Bereketli olsun, şişenin kapağını sıkıca kapatsaydın :)
Bizim şişeden 530 tl çıktı beklentimin baya alltında, ama Allah bereket versin minik minik atmıştık, şimdi 1 ya da 1bucuk ltden yapıcaz
2016 bool bereketli olsun hepimize :KK9::KK9:

Bereketli olsun, şişenin kapağını sıkıca kapatsaydın :)
Bizim şişeden 530 tl çıktı beklentimin baya alltında, ama Allah bereket versin minik minik atmıştık, şimdi 1 ya da 1bucuk ltden yapıcaz
2016 bool bereketli olsun hepimize :KK9::KK9:

O zaman nasıl katacağım paraları şişeye...
2.5 ay için bence iyi para. Ben o kadar biriktiremem sanırım. Düşününce koltuk takımı seneye ramazana kalacak gibi benim. :-)
Baya ödemelerimiz var çünkü.

O zaman nasıl katacağım paraları şişeye...
2.5 ay için bence iyi para. Ben o kadar biriktiremem sanırım. Düşününce koltuk takımı seneye ramazana kalacak gibi benim. :-)
Baya ödemelerimiz var çünkü.

Kapakta delik açıyorsun bıçakla kolayca açılıyor paranın girebileceği şekilde böylece içinden para alabilmek için tek şansın kesmek oluyor :)

İyi aksamlar.
Bugun bir ablam var o misafirimdi.
Sonrasinda disari cikip 20tl harcadim arkadasimin bebegi oldu.
Ona orgu elbise,corap,zibin aldim.
Yelek ve tayt da daha önce almistim hepsini paket yaptim yarin ona gidicem beybisini gormeye
Hastaneden atti resimlerini daha dogar dogmaz minnak sey yarin koklim azcik.
Oglumun sinav haftasi bu hafta ders calisiyoruz bi tarafdan bir tarafdan da esime meyve cerez tasiyorum.
Nasil soguk bir aksam daha ısınamiyorum ve cok uzuluyorum.
Bukadar dogalaz yakip bu evi isitamiyo olmak cok üzüyo beni
Acıyorum paraya.
Ben zaten neyi istediysem hep tersi oluyo
Bi duzunu tutturamiyorum ;(
Neyse kucukemraha baglamadan gidim ben
Hayirli aksamlar.

Kızlar bisi sorucam
Benim ust katim bos cati kati var bos yani
Son kat varsayalim benim daireyi
Kuzey cephe duvarlarim soguk
Tavanima dokundum tavanda soguk
Tavana bu kare kopuklerden kaplatsam fayda eder mi? İsinirmi ev
Kullanan ve memnun kalan varsa yardimci olabilir mi

Kızlar bisi sorucam

Benim görümcem yaptırdı onlardan evet ısınmaya faydası oldu ama ev inanılmaz rutubetlenmeye başladı. Duvarlar hep kuf oldu yazın çıkarttıracaklar.
Bizim evler de sıcak askılıyla geziyoruz kısın diyoruz kuzey cepheler soğuk oluyormuş. Boşuna 300 küsur ödüyoruz biz de. Merkezi sistemin de böyle dezavantajı var. Kombi olsa giyerim kazak düşürürüm ne güzel.

Benim görümcem yaptırdı onlardan evet ısınmaya faydası oldu ama ev inanılmaz rutubetlenmeye başladı. Duvarlar hep kuf oldu yazın çıkarttıracaklar.
Bizim evler de sıcak askılıyla geziyoruz kısın diyoruz kuzey cepheler soğuk oluyormuş. Boşuna 300 küsur ödüyoruz biz de. Merkezi sistemin de böyle dezavantajı var. Kombi olsa giyerim kazak düşürürüm ne güzel.
Benim ev bu haliyle küf oluyo hic bulasmasam mi ki ya
Ben buhaliyle 300tl ödüyorum ve yelek hırkayla oturuyoruz.
Napcamı sasirdim
Masraf edipde tekrar sokturmek akıl kârı degil
1oda da denesem mi acaba?

Son düzenleme:
Kızlar bisi sorucam
kare köpükler çok şık duruyorda ısınmaya etkisi olur mu bilmem.
en çok soguk camdan gelir.oturdugun odaya kepenk yaptırsan.Belki pahalı degildir.

Benim ev bu haliyle küf oluyo hic bulasmasam mi ki ya
Ben buhaliyle 300tl ödüyorum ve yelek hırkayla oturuyoruz.
Napcamı sasirdim
Masraf edipde tekrar sokturmek akıl kârı degil
1oda da denesem mi acaba?
Benim eşim inşaat mühendisi sordum. Eğer çatıyı kullanmıyorsa en iyisi püskürtme köpük dedi. Görümcemlerin evlerinden dolayı olmuş. Eğer çatıyı kullanıyorsa üzerine beton dökmesi lazım dedi. Isınmaya faydası olur dedi. Sen yine yapanlarla bi görüş bakalım.

Benim eşim inşaat mühendisi sordum. Eğer çatıyı kullanmıyorsa en iyisi püskürtme köpük dedi. Görümcemlerin evlerinden dolayı olmuş. Eğer çatıyı kullanıyorsa üzerine beton dökmesi lazım dedi. Isınmaya faydası olur dedi. Sen yine yapanlarla bi görüş bakalım.
Cnm ust katim bos bir daire ustunde catisi falan var yani kapalı.
Ama kuzey cephe iste.
Ben oturma odama köpük yaptirip denicem
Deneme yanılma yöntemi artık
Teskkur ederim ayrica cok sagol

Back