birikim yapabilmenin yolları

Günaydıns
Bugün bi aksilik cıkmazsa evdeyim cok sükür
Evde oturmak isiyorum artık.
Gün baslasın o halde.
Günaydın canım, kağıt para Zulanizi açınca ne yapacaksniz, bizim birikim 8000 bin olmuş, yılbaşında 10-12 yi bulur inşallah. Öyle para olarak durması mı iyi birseyler mi yapmalı bilmiyorum

Günaydın canım, kağıt para Zulanizi açınca ne yapacaksniz, bizim birikim 8000 bin olmuş, yılbaşında 10-12 yi bulur inşallah. Öyle para olarak durması mı iyi birseyler mi yapmalı bilmiyorum
Diger actigimiz kumbaradan cikan 11bin vadesiz hesapta duruyo
Burdan cikacak olan +gunden gelecek falan vadeli acip hepsini oraya yatirmayi dusunuyoruz yani aklimdaki o suan.
Bilezikleride bozdurup uzerine atmakda var aklimda
Ev pesinati icin biriktiriyoruz biz

Anladım canım bizimki de ev için, vadeli hesabın avantajı ne oluyor

Çoğu kişi ev almak için biriktiriyor zaten... O zamana kadar işte harcamamak için ya banka hesaplarına atar ya da dolar euro altın filan yapar...

Eskiden vadeli hesaba Para yatırıyordum. Geçen yıl vadelide ılan paramız elimizde çar çur oldu. Üstüne eksiyi kapatmak için kredi çekmek zorunda kaldık.
Ben artık vadeli kullanmıyorum. Daha doğrusu cesaret edemiyorum. Acaba vadeden mi oldu paranın bereketsizliğe diye düşünüyorum.

Eki Görüntüle 1700788
Hanımlar, boreklerde poğaçalarda kullandığımız çökeleği kendi ellerimizle yapabilirsiniz...

Geçen gün yoğurt yapmak için kaynattığım süt kesildi, peynir yaptım ondan baya bildiğin peynir gibi oldu, yedik kahvaltıda, ayrıca süzdürdüğüm suyu da ekmek, poğaça yaparken kullandım, peynir altı suyu mu ne deniliyor ona, çok faydalıymış, 2 kg sütten yaklaşık 200-300 gr gibi bir peynir oldu, ama sanırım özellikle kestirip yapınca daha çok olur

Güzel birikmiş maşallah, ne kadar zamanda biriktirdiniz, evde mi duruyor para, evde duruyorsa bankaya falan yatırın ne olur ne olmaz Allah korusun

Hepsi bir yana bozuk paranın bereketi su götürmez bir gerçek. Derlerdi inanmazdım. 1,5 ayda büyük bir kavanozun yarısı doldu. Bir arkadaşım küçük pet şişeye sadece 1 tl atmış ve tam 330 lira almış. Şaka gibi 1 tl diyip gerekli gereksiz şeylere harcadığımız para oysa. Ben de kavanozum dolunca ne kadar olduğunu ve fotoğrafını paylaşıcam İnşallah.

Bu arada sigarasız 17. günüm.
Maşallah çok iyi gidiyor. Eşimle birlikte bıraktık sigara paraları da kumbarada tabi ki. Kendimi arınmış gibi hissediyorum.

Faiz konusunda siz ne düşünüyorsunuz peki, bereket mi olur acaba bereketsizlik mi
Ben vadeli hesaba konan paranın bereketinin kaçacağına inananlardanım... Bir kere haram yoldan kazanılmayan paraya haram sokuyorsun... O parayla yapacağın şeyden hayır bekleme yani :) tabi ama tr_lellininde dediği doğru şu zamanda faize bulaşmayan mı var.. Faturan gecikir gecikme faizi alınır mesela

Vadeli hesaba diyoruz ama halbuki hayatımızın içinde... Elinize bir fatura aldığınızda ne kadar çok faiz alıyorlar farkedersiniz zaten :) o kadar içimizde yani.

Aynen.

Hepsinin farkındayım. Kredi ödüyoruz. 7000 tlsi sırf faiz. O yüzden kredi ve faiz kelimesini duymak istemiyorum aslında.

Güzel birikmiş maşallah, ne kadar zamanda biriktirdiniz, evde mi duruyor para, evde duruyorsa bankaya falan yatırın ne olur ne olmaz Allah korusun
Bankada kasa da duruyor canım, bebek yok sıkmaya çalıştık biraz, her ay en asgari giderleri yazıp kalanı biriktiriyoruz,ekstra para koymuyoruz ay içerisinde

Bizde zaten peşinat biriktirebildiğimiz kadar biriktirip geri kalanı bankadan faizle kredi çekeceğiz mecbur. Acaba vadeli bereketini kaçırır mı onu bilemedim :)

İster istemez faize bulaşıyoruz. Şu anda hem ev hem de araba kredisi ödüyoruz. Ödediğimiz faizin haddi hesabı yok. Gelecek ay araba alacağız inşallah. Yine kredi çekeeğiz mecburen. Faiz hayatımızın heryerinde var.
Ben vadeli hesabımdaki paranın sabun gibi eridiğine şahit olunca artık cesaret edemiyorum vadeliye.

Bizde zaten peşinat biriktirebildiğimiz kadar biriktirip geri kalanı bankadan faizle kredi çekeceğiz mecbur. Acaba vadeli bereketini kaçırır mı onu bilemedim :)
Mesela vadeliye atmayip gelecek faizin bereketini kaciracagina inanilıyorsa cekilecek kredide de faiz ödenecek ya o faiz bereket kacirmaz mı peki?
Aklinizi karistirmayin bence boyle seylerle
Size hangisi daha dogru geliyosa bence öyle yapin.
Ben vadelide tutup buyuk kısmını pesinat olarak biriktirip az bir mebla krediye bulasip almak istiyorum.
Yani kafamdaki bu herkesin gönlündeki neyse o olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…