• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Slmmmm bütün sayfaları üşenmedim tek tek okudum yahuuuu :-) benim tek sorunum abur cubur atıştırmalıklar misafirim çok geliyor ve ikramlık şart helal hoş olsun tabi ama birikim olmuyor işte

Slmmmm bütün sayfaları üşenmedim tek tek okudum yahuuuu :-) benim tek sorunum abur cubur atıştırmalıklar misafirim çok geliyor ve ikramlık şart helal hoş olsun tabi ama birikim olmuyor işte
Ben kurabiye kek falan yapıp dondurucuya atıyorum. En az bir tepsiden küçÜk ölçülerde ise 20 25 kurabiye çıkıyor. O zaman iki misafir ağırlanıyor. Bir saat sonra bile gelseler anımda 3-4 çeşit çıkarmış oluyorum. Kendimde yemesini Sevdiğim için akşam çayın tanına bir kaç tane çıkarıyorum. Hatta YAŞ pasta bile dondurucuda oluyor

:KK70: hahahah deliiii:) iyi fikir, ögrenci ayağına Yatıp Allah ne verdiyse :KK70: Valla hic bi fikrim yok ya iki günde yerim ben Aylığı gibime geliyor.
Sak'ın yazılanları yapma. Il yerimde yanlış yaşayan bir kız yukarıda yazılı Olanları aynen yapıyordu. Iş arkadaşlarının gözüne Battı kızı bir gün çağırıp ağır şekilde konuştular. Sabah kahvaltımıza geliyordun bir simit getirmiyorsun kahve yapıyoruz otlanıyorsun falan gibi hoş olmayan bir konuşma oldu. Öğrenci değilken öğrenciyim deme tabi ki bu şekilde yabancı insanlara güvenimizi kaybededitoruz. Gerçek ihtiyaç sahibi öğrencilere bile inanmıyoruz. Ayrıca o durum kul Hakkı'na girer

Evet kurabiye börek gibi envayi çeşitleri yapıp buzluğa atabilirsin yer varsa. Belki o zaman abur cuburun bir kısmını kesebilirsin. :)

Ben kurabiye kek falan yapıp dondurucuya atıyorum. En az bir tepsiden küçÜk ölçülerde ise 20 25 kurabiye çıkıyor. O zaman iki misafir ağırlanıyor. Bir saat sonra bile gelseler anımda 3-4 çeşit çıkarmış oluyorum. Kendimde yemesini Sevdiğim için akşam çayın tanına bir kaç tane çıkarıyorum. Hatta YAŞ pasta bile dondurucuda oluyor
Çok doğru söylüyorsun böylelikle sadece çerez almış olurum :-)

Ortala günlük 10 lira saçma sapan şeylere gidiyor misafir olunca 20 lira tabi :-) çerez tatlı falan alışkanlık olmuş artık sanki çok faydalı

Bir gün fırınım bozuktu fırın olmadan yapılacak bir Sürü ikramlık çıktı. Daha ekonomik olsun istiyorsan onlardan dene. En mantıklı dondurucu gibi yine de. Bir de az malzeme
Evt evt cnm internetten bakıcam difrize neler atabilirim diye :-)
Her şey atılıyor hemen hemen. Hamile olduğun yazıyor altta. Doğumdan önce bol kurabiye kek tatlı yapıp at. Bebekle uğraşırken ikramlık düşünmezsin. Çok rahat oluyor. Ben lokum koydum dondurucuya deneme Amaçlı o bile oldu

Bir gün fırınım bozuktu fırın olmadan yapılacak bir Sürü ikramlık çıktı. Daha ekonomik olsun istiyorsan onlardan dene. En mantıklı dondurucu gibi yine de. Bir de az malzeme

Her şey atılıyor hemen hemen. Hamile olduğun yazıyor altta. Doğumdan önce bol kurabiye kek tatlı yapıp at. Bebekle uğraşırken ikramlık düşünmezsin. Çok rahat oluyor. Ben lokum koydum dondurucuya deneme Amaçlı o bile oldu
Sorma bebiş Allahın izniyle doğunca ikramlık çok gerekecek börek poğaça çok denedimde kek hep taze taze yapıyorum onu denemedim...doğumdan 10 15 gün önce yapıp atıcam kısmetse difrize birde patates salatası yaparım yanına miss gibi ikram işte dimi :-)

Gunaydın

İkramliklardan soz acilmis benim sipsak bi kac tarifim vardir yani sabah sana geliyorum diyen birinin öglen önune 3-4cesit mutlaka cikarabilirim.

*Buzluga sigara boregi sarip atabilirsiniz
*Milföy bulundurun
*Pogaca yapın hemen o gün soguyunca atın (benim suan var mesela) cikarip isitinca puf puf oluyo
*Borek pisirip koyun
*Kurabiye bile koyan arkadaslarim var ben hic koymadim
*Salata malzemeleri koyabilirsiniz(misal garnitur,mısır,yesil mercimek,havuc vs)
Mısır haslamıstım cok yenmedi hemen catalla tanelerini ayirdin attim buzluga
Patates salatasi,sehriye salatasinin uzerine serpiyorum elimin altinda oluyo
Mesela hashasli ve tahinli cevizli borek yaparsam 3-4tepsi yapip pisirip taze taze buzluga koyuyorum
Mikrodalgada bi ısıtıyorum mis tazecik.
*patlıcan ,biber közleyin koyun cıkarıp hemen miss gibi salatasını yaparsınız
*biber kızartıp koyulur üzerine bi domates sos tamam.
*yufkayla gözlemeler yapiyorum ben sucuklu kasarli falan zarf seklinde katliyorum onlari buz. Posetlerine koyup ust uste diziyorum atiyorum buzluga
Hem yufkam ziyan olmadan kurtariyorum hem de sabah kahvaltularinda 5caylarinda gözleme oluyo.
*kasar rendeliyip koyuyorum
*sarimsaklarimi buzlukda sakliyorum bozulmuyo artik.

Bu gibi seyler yapiyorum bende.
Kıslik bisi koymadim ama
Esim buzluga giren fasulyeyi yemiyo
Bezelye falanda cok yenmiyo bizde
Domates koysam fena olmazdi aslinda yemeklere kullanmalik sadece sos amaclı
Dondurucum yok buzlugumunda birazi dolu su kurban gecsinde bos kalan yerlere bende borek,pogca zulalım

Cok para gidiyo ya abur cubura
Oglum var malum okulda baslicak alıcam yine
Bisküvi,cikolatalı gofret,gofret tarzi cik fazla alıyoruz bizde
El kadar seyler 1tl
Ben tek olsam aramam sanirim ama cocuk olunca aliyoruz.
Ufak tefek seyler diyoruz ama gercekden baya para

El kadar seyler 1tl
Kırtasiyr urunlerini bim a101 gibi alırdım. Gofret filan demişsin onları da bu gibi marketlerin kendi urunlerini kullanırdım mesela bir ülker çikolatalı gofret 1 lira ama bu markerlerin kendi çikolatalı gofreti 35 kuruş.

Sorma bebiş Allahın izniyle doğunca ikramlık çok gerekecek börek poğaça çok denedimde kek hep taze taze yapıyorum onu denemedim...doğumdan 10 15 gün önce yapıp atıcam kısmetse difrize birde patates salatası yaparım yanına miss gibi ikram işte dimi :-)
Keki de yapıp atan var. Buzluğa atınca sadece ısıtması kalıyor. Daha denemedim bende :)

El kadar seyler 1tl
Aslinda abur cubur olarak degil de daha cok kuru Meyve Badem cevize filan alistirabilsen keske daha saglikli olmaz mi cocuk icin?

Aslinda abur cubur olarak degil de daha cok kuru Meyve Badem cevize filan alistirabilsen keske daha saglikli olmaz mi cocuk icin?
Kesinlikle öyle kuruyemisde seviyo
Fakat biskuvi gofret de istiyo yedirmeden cocuk buyutebilen varsa ne mutlu.
En azindan jelibonmus, gida boyali sekerlermis, scma sapan cikolatalar vs yedirmiyorum bunla kendimi telkin ediyorum.
Kaymakli biskuvi,damla cikolatali,cubukkraker bunlari seviyo zaten
Kurabiye,kek,pasta ben yapiyorum bunlari almiyorum.
Ben pazardan sebze bile alirken hormon varmidir varsa nekadar diye icimde kuruyorum
Uzun tarihli alip yedigimiz herseyde koruyucu mevcut malesef.

Kesinlikle öyle kuruyemisde seviyo
Fakat biskuvi gofret de istiyo yedirmeden cocuk buyutebilen varsa ne mutlu.
En azindan jelibonmus, gida boyali sekerlermis, scma sapan cikolatalar vs yedirmiyorum bunla kendimi telkin ediyorum.
Kaymakli biskuvi,damla cikolatali,cubukkraker bunlari seviyo zaten
Kurabiye,kek,pasta ben yapiyorum bunlari almiyorum.
Ben pazardan sebze bile alirken hormon varmidir varsa nekadar diye icimde kuruyorum
Uzun tarihli alip yedigimiz herseyde koruyucu mevcut malesef.
Abur cubur yemeyen çocuk yok etrafımda malesef çocukları bırak bizler bile gözümüze çarpanı hemen alıyoruz onlar nasıl dayansın :-) sadece burger king falan onlara çok karşıyım zamanında çok yedim ama zararınıda çok gördüm

Abur cubur yemeyen çocuk yok etrafımda malesef çocukları bırak bizler bile gözümüze çarpanı hemen alıyoruz onlar nasıl dayansın :-) sadece burger king falan onlara çok karşıyım zamanında çok yedim ama zararınıda çok gördüm
Sormayin benim bile icim gidiyo
Hic abur cubur vermemekdense kendim en azindan daha sectiklerimi yedirmeye calisiyorum
Ki cips falan pek seven bir ese ragmen.
Ogluma lavas yapiyorun mesela tavada ev ekmeklerini cok seviyo
Firindan hamur alip pizza yapiyorum
Disarda hamburger yemek istiyo ki cok da seviyo ama 2ayda 1defa ancak
Daha 3gun once beraber bimden hamburger ekmegi aldik mesela icine evde yapip koyuyorum bisiler marullu domatesli kofteli
Hazir manti ve corba tarzi seyler hic almiyorum
Ev makarnasi kesiyorum mesela tereyagli ve peynirli bayiliyolar
Krep,omlet yapiyorum
Hamur yapiyorum kabartmatozu falan katip minik kaliplarla kesip kizartiyorum
Kendimce bisiler uyduruyorum bende
Oglum bebekken hic mama yedirmedim mesela
O kavanozlardaki zamazingolardan da yedirmedim
Meyveli yogurdu bile anasinifi caglarinda yedi ondan bundan gorerek
Evde hep yogurda muz,recel falan katip yedirdim
Mama niyetinede kendim pirinc unuyla mama yapiyodum aksam yiyince tok tutuyodu
Meyve suyunuda kendim komposto yapip yada elma rendesiyle suzup falan yaptim.
Hala visne erik koyuyorum buzluga.

İstanbulda ancak bukadar oluyo ya
Keske memlekette yada koylere yakin yerlerde olsakda eksek diksek organik alsak herseyi.

Kızlar X marketin X ürünü fiyatına gore gayet kaliteli memnunum dedikleriniz neler?
Denemek isteyip cesaret edemedigim ya da bilmedigim isime yarayacak seyler olabilir
Merak ettim
Benim aldiklarim

Bim'in genelde bi cok urunu
Ped
Dost urunleri
Pecete,wc kagidi
Tül beyazlaticisi
Salca
Zeytin
Bulut mavi yumusaticisi
Bulasik deterjani
Köy ekmegi bunlardan memnunum.

Semt/cagrı:
Kırkköy ürünleri (yeni yeni bi kac parca deniyorum fena degil)
Minik bidon tulum peynirini surekli aliyorum(marka ismini unuttum)

Hakmar:

Sır yag sökücü ve aspirinini kullanıyorum
Tatlıları guzel(hepsini tatmasamda gerci tatbak urunleri ama)

Kızlar X marketin X ürünü fiyatına gore gayet kaliteli memnunum dedikleriniz neler?
Denemek isteyip cesaret edemedigim ya da bilmedigim isime yarayacak seyler olabilir
Merak ettim
Benim aldiklarim

Bim'in genelde bi cok urunu
Ped
Dost urunleri
Pecete,wc kagidi
Tül beyazlaticisi
Salca
Zeytin
Bulut mavi yumusaticisi
Bulasik deterjani
Köy ekmegi bunlardan memnunum.

Semt/cagrı:
Kırkköy ürünleri (yeni yeni bi kac parca deniyorum fena degil)
Minik bidon tulum peynirini surekli aliyorum(marka ismini unuttum)

Hakmar:

Sır yag sökücü ve aspirinini kullanıyorum
Tatlıları guzel(hepsini tatmasamda gerci tatbak urunleri ama)

Hakmarın pedini de oneririm. Onunki de bim gibi iyi yani. Bimin dıvı sabunu deterjanını da öneririm annem bimden aldırıyo onları bana. Sonracına çerez alcağın zaman yine bimden alabilirsin leblebisini ve yer fıstığını beğeniyorum bimin. Makarnayı etrafında şok marketleri varsa en azından piyale makarnalarını 85 kuruşa alabilirsin bimle aynı fiyat. Aklıma şimdilik gelen bunlar. :)

Bim in makarnası kötü bence. Kabartma tozu ve vanilyası güzel . Deterjan riskine giremem. Bir çok markada bile çamaşır lekesi çıkmıyor beyazlar morarıyor. Siyahlar için perwol sıvı , renkliler için persil Sıvı omo Sıvı kullanıyorum beyazlılara bir Sürü denedim yine de memnun kalmadın. Beyaza bir de ek granül sabun da katıyorum .

Bim meyve suyunu tamek üretiyordu bir arahaldn öyle mi bilmiyorum. A101 meyve suyunu Oğuz gıda üretiyor şu mey meyve dıyu oluyor sanırım Oğuz gıda.

Ürünü alırken Üretici firmaya dikkat ediyorum

Bim sarı bezi de çok ucuz. Sık değişen bir şey olduğu için alıyorum

Hafta sonları Migros'a gidiyoruz

Back