• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

evet arkadaşlar aranızda para biriktirmeyen varsa azıcık yardımcı olayım :D

Birikim yapmanın yolları
  • Çocuk işi gibi gelse de bir kumbara edinin ve her harcamanızdan sonra artan paranızı bu kumbaraya atın. Evde ve iş yerinde ayrı kumbaralar oluşturmanızı tavsiye ederiz. Böylece evle iş arasında gidip gelirken cebinizdeki bozuklukları gereksiz yere harcamazsınız.
  • Elinizde az da olsa toplu bir para varsa hemen bir vadeli hesap açıp, bu parayı vadeli hesabınıza yatırın ve bunu unutun. Böylece zor zamanlarınızda imdadınıza koşacak ve damla damla da olsa kendi kendine çoğalacak bir birikiminiz olacak.
  • Maaşınızı kesinlikle nakit olarak yanınızda bulundurmayın. Aksi takdirde paranın nereye gittiğini anlamazsınız bile! Size önerimiz maaş kartınızdan haftalık olarak ihtiyacınız kadarını almanız. Örneğin yol ve acil ihtiyaçlar için haftada 150 TL gibi. Bir ayın sonunda maaşınızdan kalan parayı vadeli hesabınıza aktarıp, vadeli hesabınızı tekrar unutmalısınız.
  • Eğer becerebilirseniz, kredi kartlarınızın hepsini iptal edin ve kredi kartı kullanmayı aklınızdan çıkarın. Kredi kartı olmadan yaşayamayanlardansanız kendinize aylık 50 TL gibi cüzi bir harcama tutarı belirleyip onun dışına çıkmamaya çalışın.
  • Gün içinde harcadığınız her kuruşu not etmek için bir defter edinin ve her harcamanızı bu deftere kaydetmeyi alışkanlık haline getirin. Gün sonunda, tüm gün yaptığınız tüm harcamaların detaylarına bakarak ertesi gün aynı gereksiz harcamaları yapmamaya özen gösterin.
  • Alışverişe çıkmadan önce lazım olanların listesini oluşturun ve bu listenin dışına kesinlikle çıkmayın. Ayrıca evden çıkmadan önce karnınızı iyice doyurmanız hem markette gereksiz abur cubur satın almanızı önler, hem de yemek masrafından kurtulmanızı sağlar.
  • Taksiye binmeyi unutun. Çok acil bir ihtiyaç olmadığı sürece taksiye binmeyin. Evden yarım saat erken çıkıp gideceğiniz yere otobüsle gidin ama taksiye harcayacağınız parayı yine de kumbaranıza atın.
  • Ay sonunda tüm kumbaralarınızı boşaltın ve biriken para durumuna göre kendinizi ödüllendirin. Örneğin kumbaralarınızda 300 TL biriktirmişseniz 100 TL'yi istediğiniz gibi harcayıp, 200 TL'sini vadeli hesabınıza aktarın. Çok acil bir ihtiyacınız olmadığını düşünüyorsanız, aylık birikiminizin tamamını hesabınıza aktarmanızı tavsiye ederiz.

evet arkadaşlar aranızda para biriktirmeyen varsa azıcık yardımcı olayım :KK70:

Birikim yapmanın yolları
  • Çocuk işi gibi gelse de bir kumbara edinin ve her harcamanızdan sonra artan paranızı bu kumbaraya atın. Evde ve iş yerinde ayrı kumbaralar oluşturmanızı tavsiye ederiz. Böylece evle iş arasında gidip gelirken cebinizdeki bozuklukları gereksiz yere harcamazsınız.
  • Elinizde az da olsa toplu bir para varsa hemen bir vadeli hesap açıp, bu parayı vadeli hesabınıza yatırın ve bunu unutun. Böylece zor zamanlarınızda imdadınıza koşacak ve damla damla da olsa kendi kendine çoğalacak bir birikiminiz olacak.
  • Maaşınızı kesinlikle nakit olarak yanınızda bulundurmayın. Aksi takdirde paranın nereye gittiğini anlamazsınız bile! Size önerimiz maaş kartınızdan haftalık olarak ihtiyacınız kadarını almanız. Örneğin yol ve acil ihtiyaçlar için haftada 150 TL gibi. Bir ayın sonunda maaşınızdan kalan parayı vadeli hesabınıza aktarıp, vadeli hesabınızı tekrar unutmalısınız.
  • Eğer becerebilirseniz, kredi kartlarınızın hepsini iptal edin ve kredi kartı kullanmayı aklınızdan çıkarın. Kredi kartı olmadan yaşayamayanlardansanız kendinize aylık 50 TL gibi cüzi bir harcama tutarı belirleyip onun dışına çıkmamaya çalışın.
  • Gün içinde harcadığınız her kuruşu not etmek için bir defter edinin ve her harcamanızı bu deftere kaydetmeyi alışkanlık haline getirin. Gün sonunda, tüm gün yaptığınız tüm harcamaların detaylarına bakarak ertesi gün aynı gereksiz harcamaları yapmamaya özen gösterin.
  • Alışverişe çıkmadan önce lazım olanların listesini oluşturun ve bu listenin dışına kesinlikle çıkmayın. Ayrıca evden çıkmadan önce karnınızı iyice doyurmanız hem markette gereksiz abur cubur satın almanızı önler, hem de yemek masrafından kurtulmanızı sağlar.
  • Taksiye binmeyi unutun. Çok acil bir ihtiyaç olmadığı sürece taksiye binmeyin. Evden yarım saat erken çıkıp gideceğiniz yere otobüsle gidin ama taksiye harcayacağınız parayı yine de kumbaranıza atın.
  • Ay sonunda tüm kumbaralarınızı boşaltın ve biriken para durumuna göre kendinizi ödüllendirin. Örneğin kumbaralarınızda 300 TL biriktirmişseniz 100 TL'yi istediğiniz gibi harcayıp, 200 TL'sini vadeli hesabınıza aktarın. Çok acil bir ihtiyacınız olmadığını düşünüyorsanız, aylık birikiminizin tamamını hesabınıza aktarmanızı tavsiye ederiz.

ille de kumbara olcak diye bir kaide yok. herhangi bir şişe kutu filanda olur. vadeli demiş eğer faiz yemek istemem derseniz vadesiz de açılabilir yada hemen bozdourulmayacak altın dolar gibi şeylere çevrilir para. maaşın hepsi çekilmesi ise gerçekten doğru. abim maaşının hepsini çeker ama elinde ay sonuna dair hiç birşey kalmaz. birde ev geçindirse ne olacak bilmem. krei kartına bişey diyemeceğim. defter derseniz bende yeni başlayacağım faydasını görürsem hemen söyleyeceğim :)

Sivi deterjani kullanmayanlar olarak bende merak ettim
Denicem
Tozdanda memnunum sahsen.
Temiz yikiyo

Hakmarin ic camasirini (kulot) almistim lastikleri mafoldu almam bi daha
Ogluma corap aldim iyiydi
Biz gida da kahvaltiya cok harciyoruz.
Kahvaltida cok yapmasakda her cesitten az az olcak illa evde
Peynir cok seviyorum ben normalde de yiyorum
Tulum,dil,cecil,kasar,suzme,arada bir yoresel az az illa olur alirim
Peynir cesitlerini ayri bi sviyorum
Ekmek peynir yer kalkarim o derece
Esimin maasini harcadik primleri alicak onu bekliyoruz o sebepden bu hafta eve bisi almiyorum
Evdekilerle idare edicem.

Bizim her ay yumurtamiz geliyo gebzenin koyunden
Esimin arkadasinin ciftligi var
Yunurtamizi getiriyo
Findik,bahceden uzum,visne,tereyagda geldi
Esimin ofisinin yanina bahceden gelenler pazar kuruyolarmis
Usensede bazen aldiriyorum bisiler
Misir unu,peynir,tereyag falan.

Biz cok tereyag tuketiyoruz bu arada
Pilava,yemeklere,yumurtaya,mercimek corbasina kadar katiyorum ve dayanmiyo boyle

Dun baya findik kirdim bayrama baklava yapicam insallah.
Bayram hazirliklari baslasin bakalim

Kirlilik seviyesine gore deterjanin uzerinde yazan olcude koyuyorum son aldigimdan ornek vereyim 46 yikamali olan sivi deterjani 18 liraya aldim ozellikle koyu renklilerde toz deterjanlarin granulleri tam erimiyor elbette toz deterjan kadar hesapli degildir ancak temizlik olarak sivilarin daha guzel yikadigini dusunuyorum
Elimdeki toz deterjan bitince ben de bi deneyeyim bari,marka olarak ne kullanıyosunuz.

Bu arada bimin bayanlar için slip külotlarını alıyorum kendime memnunum.
Kumbaramız küçük olduğu için ,dün kendime 5 litrelik su şişesini kumbara yaptım artık onda biriktiricez bozuklukları,ay sonunda değilde Şişe dolunca saymayı düşünüyorum:)

Elimdeki toz deterjan bitince ben de bi deneyeyim bari,marka olarak ne kullanıyosunuz.

Bu arada bimin bayanlar için slip külotlarını alıyorum kendime memnunum.
Kumbaramız küçük olduğu için ,dün kendime 5 litrelik su şişesini kumbara yaptım artık onda biriktiricez bozuklukları,ay sonunda değilde Şişe dolunca saymayı düşünüyorum:)
Perwoll ve persil kullaniyorim hatta ben beyazlar icin deterjan gozune bir corba kasigi kadar limon tuzu da ekliyorum. Bim in atletleri iyi diye daha once de duymustum daha once bahsedildi mi bilmiyorum Bim in unu da guzel oluyor

ya ben sıvı deterjan olarak sadece perwollün siyahlar için olanını kullanıyorum.. renkliler için olanını da almıştım ama hiç memnun kalmadım.. çok koyduğum halde lekeleri çıkarmıyordu.. ama siyahlar için güzel..

Perwoll ve persil kullaniyorim hatta ben beyazlar icin deterjan gozune bir corba kasigi kadar limon tuzu da ekliyorum. Bim in atletleri iyi diye daha once de duymustum daha once bahsedildi mi bilmiyorum Bim in unu da guzel oluyor
Bende beyazlarda biraz karbonat ekliyorum deterjan gözüne,işe yarıyor.mutfak sehbası lavabo ovmaktada kullanıyorum karbonatı,hem doğal hem de aynı cif gibi güzel temizliyor tavsiye ederim

Bu sene tereyagini ben de uc kilo kadar aldim tuzladim +4 C de sakliyorum yemeklere az az ekliyorum zeytin yagimi da tatil donusu Ege den aldim tarima ait satis ofisinden catlak yumurta aldim kolisi cok uygun oldu onunla eriste kestim buzluga fasulye barbunya ve bamya koydum patlican kirmizi biber kozledim koydum

Ohh miss olsun kısın afiyetle ye
sirkencubin sirkencubin

Ben lekeli tshrtlerin uzerine aspirin sıkıyorum bazen fairyde ekliyorum lekeleri cikariyo

Bu sene tereyagini ben de uc kilo kadar aldim tuzladim +4 C de sakliyorum yemeklere az az ekliyorum zeytin yagimi da tatil donusu Ege den aldim tarima ait satis ofisinden catlak yumurta aldim kolisi cok uygun oldu onunla eriste kestim buzluga fasulye barbunya ve bamya koydum patlican kirmizi biber kozledim koydum
Bu sene derz aralarini temizlerken karbonat ve beyaz sirke kullandim cok ise yaradi

Geçen arkadaşım almış nevşehirden kumbara ama taş kumara hiç bi şekilde açamıyorsun ancak kırman gerekiyor :D iyi fikir olabilir. bende birikim yapamıyorum istedim o kumbaradan alcak banada

Geçen arkadaşım almış nevşehirden kumbara ama taş kumara hiç bi şekilde açamıyorsun ancak kırman gerekiyor :KK70: iyi fikir olabilir. bende birikim yapamıyorum istedim o kumbaradan alcak banada
Tenekenden de var o acilmayan kumbaralardan kilidi falan yok yani
Butun ama teneke
Acilmiyo
Tek sefer kullanimlik.
Birmilyoncularda gormustum.
Gün ve kumbara harici ben zor biriktiriyorum
Oluyo elimde para ama acil bisi cikinca borc srvmedigimden hemen nakit oduyorum aliyorum vs.

Ben kendime guvendiğim için arada ondan kullanıyorum. Ama geçen sene öyle biriktirdiğim paraya telefon almıştım. Telefonum bozulmuştu bir sure arkadaşımın telini kullandığım için

Fed bugun faiz artirimi yapmayacagini acikladi bu da demek oluyor ki dolarda biraz gevseme meydana gelecek umarim tekrar 2,9 Lu seviyeleri gorebiliriz

Kızlarrr selamm
Biz devasa kumbaramızı actık :)
3000-4000 ancak vardir diye dudak buken ben resmen sook oldum !

Yilbasindan beri biriktriyodu esim yani 9 aydır
Geneli 5tl, 10 ve 20tl
Sadece 2.250tl lik 50tl cikti

Ve mebla 11bin 485tl

Benim altinlarda 10bin eder
Eder 20bin tl bankaya aticaz
Esim tekrar baslicak kumbara olayina ama bu sefer 2lt sadece 50tl biriktrcem diyo
Bakalım cayar ama o yine buyuk bidona gecer.
Puzzle_1442521217121.jpg

Saymakdan yorulduk biz ayy hep boyle seyler icin yorulsamm keske :)
Oglumun okul ihtiyaclari icin kusurati bana verdi

tr_lelli cok cilginsiniz insallah onumuzdeki yil ki birikiminiz sizi Olumlu anlamda sasirtir
İnsallah
Günaydın
tr_lelli tr_lelli ay çok güzel bişey bu insan bu birikimi gördükçe daha da heveslenir
Motive icin attim resimleri
Gercekden ufak seylerle boyle birikimler olabiliyomus

tr_lelli tr_lelli canımm ohh maşallah maşallahhh çok sevindim. :)süper yaaa.. güle güle harcarsınız inşş:))
Ekurim canim arkadasim saolasin Allah razi olsun
Bu daha devede kulak bizim istekler icin
Birikime devam

Back