birikim yapabilmenin yolları

Benim için tasarruf bilinci 2015 in Son aylarında gelişme gösterdi.
Birikim ise 2016 da.
Iyiki de oldu kısçeler sizin çok büyük etkiniz oldu kendimce artık çok tutumlu olduğumu görüyorum.
Bu yıl da yeni planlar hazırladım umarım hedeflerimizi tuttururuz.
Harçlığım az kaldı bu yüzden kumbaraya atamıyorum ama harcamalarım da minimum.
Maaşı bekliyorum

süpersinn

Hayırlı geceler kızlar

Bugünü sıfır harcama ile kapadım 50 TLde cüzdanın derinliklerine sakladım.
Aslında 50 TL harcadım ama parası benden çıkmadı

Akşam yemeği için anneanneme gitmiştik. Çocuklar MC donalds'a gitmek istemiş. Dayımda götürürmüsün dedi. Tamam dedim. 100 TL verdi. Yemekler 50 TL tuttu. Kalanıda benim oldu
Bugün yarım altın alma gibi bir niyetim vardı. Ama vazgeçtim. O parayı bir hafta sonra lazere vereceğim

günaydın hanımlar.. benim de cüzdanın gizli köşesinde 50 tlm vardı. ama baktım ki eşimin de cebi boşalmış benimde mecbur çıkarmak zorunda kaldım. akşam eve çıkmadan BİMden bi sarmısak filesi (250 g), bir ekmek ve canım çok çekti bi de plingers cipsten aldım. Alıp almama arasında gidip geldim ama sonra kendimi daha fazla üzmim diyip aldım. normalde abur cubur hiç sevmem, sadece cips severim onu da uzun zamandır kesmiştim. bu bile iyi birşey benim için:) markete 18 tl verdim kalan parayı eşime 20 tl verdim bana 10 küsür birşey. ama bugün maaş alacam. cebimde kalan bozukluklar ve tabi eşimin cebinde kalanları toplayıp kumbarama atacam

Yazılarınızı arada takip ediyorum bende kumbara yaptım ama atamıyorum çünkü borçluyuz ev kredisi ikimizde ödüyoruz bakıcı parası evin masrafları derken para kalmıyor ancak çarkı çevirebiliyoruz
dört yıl eşimin kredisi kaldı
bir yıl benim kredim kaldı
600 aylık bakıcımız bunlar sabit kredi kartları borcu devam ettiriyor para kalmayınca ordan harcıyoruz mecbur
evim bekar evi gibi daha ev alalım diye eşya almadık salona bişeyler aldık 625 onun taksitini ödüyorum şubatta o bitecek
ama hemen geri borçlanma yapmam lazım halım perdem mutfak masam yok

Rabbim sağlık ve huzur versinde hepsi zamanla olacak şeyler. Birikim yapamasanız bile tasarruf yapıyorsunuzdur. Bu bile bereketinizi arttırır.
Kumbarayısadece alışveriş sonrası bozukluklarınız için kullanabilirsiniz. bir ayda birikeceğine bir senede birikir. Bazıları bozuk paraları değersiz görüp harcıyor. Biz kumbara yöntemiyle bu durumun önüne geçiyoruz.

cevap yazdığınız için teşekkürler bazen msjlara cevap gelmeyince kötü oluyor insan
bir lira ve elli kuruşları attım kumbaraya
10 kuruşları falanda ekmek parasının kutusuna atıyorum
işyerinde gün yapalım diyoruz eşime dememeyi düşüyorum

Haklısınız, ama insan bazen diyecek bir şey bulamıyor. O zamanda okuyup, beğeniyoruz :)

Bende artık kumbaraya sadece 25 kuruşa kadar olan bozuk paraları ve arada kağıt para atıyorum. Kuruşları başka bir yerde biriktiriyorum sizin gibi. Kumbara için hedef belirledim. Kurban bayramına kadar biriktirip kurbanlık almayı düşünüyorum o parayla. Geçen senede aynısını yapmıştık çok iyi oldu.

Güne gelince gerçekten çok iyi bir birikim aracı. Bende önümüzdeki ay alıcam gün parasını. Birçok kişi eşinden gizli birikim yapmanın doğru olmadığını söylesede. Bence bir kadının herkesden habersiz kenarda biraz parası olmalı. Dünyanın binbir türlü hali var. Eger ödeyebilirim her ay diyorsanız,bence çok iyi

eşim parayı çok harcıyor ben tutumluyum para kolay kazanılmıyor çocuğumu ele bırakıp işe geliyorum arabamız yok araba almak istiyor gizlice girmeye çalışım bakim becir edebilecekmiyim

eşim parayı çok harcıyor ben tutumluyum para kolay kazanılmıyor çocuğumu ele bırakıp işe geliyorum arabamız yok araba almak istiyor gizlice girmeye çalışım bakim becir edebilecekmiyim

Bende çocuğum olduktan sonra tasarruf birikim işlerine bulaştım
iyi ki de farkettim gereksiz harcamalarımı
eşten habersiz para biriktirmek iyidir
onların haberi olunca illa harcanıyor

Bugün çarşıya gittim kızlar
Ah nasıl vitrinler cıvıl cıvıl içim gitti
Dokundum, bıraktım, döndüm durdum bir daha baktım.
Kredi kartımı kapattırdım ya istesem de alamam
Sadece ihtiyacım kadar para almıştım yanıma, gereksiz bişey almadım
Oysa kk açık olsaydı eminim bişeyler alırdım

Hoşgeldiniz eviniz hayırlı olsun
Allah ödeme kolaylığı versin
Herşey olur saglık olsun
Ben burayı ilk kumbara ile başlamıştım ilk ay 20 tl idi birikimim.
Eminim sizde yaparsınız
Belli zaman yapılan şeyler yaptıkça alışkanlık oluyor inanın
Ben bunun örneğiyim
Cebimde asla para biriktiremez sürekli harcardım.
Alışkanlık sonradan da ediniliyor.
Gerçekten.

Alışverişlerden kalan bozukluklar oluyor.. Onları denediniz mi hiç. :)

Gündüzleri zaten evde olmuyoruz diye akşamları sobayı hiç kapatmamıştım. 222 TL elektrik faturası gelmiş. Anneme söyledim hasta olmandan iyidir kızım dedi.Ama hemen sobayı kapatıp battaniyenin altına girdim. Bu ay daha dikkatli davranmam lazım.

Yurtdışından dayımlar gelmişti. Cumartesi maaile bizde olacakmışız yemekte. Dayım yemekte çok çeşit olunca sevmiyor, kafası karışıyormuş. Sadece birini yiyor. Bu yüzden menüyede karar verdik.
Karnıyarık, pilav, salata, olacak.

Çocuklar içinde köfte,patates (onlar pek türk yemeklerine alışamadılar

Çayın yanına birde kek yaptım mı tamamdır.

222 tl elektrik faturası mı amanın
Çok gelmiş

Misafir de bereketiyle gelirmiş derler

Saglık herseyden onemli tabi ..klima sanki daha az yakıyor biz kullanmıyoruz ama tanıdıklarımın en fazla 150 geliyor elektiriği.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…