birikim yapabilmenin yolları

Saglık herseyden onemli tabi ..klima sanki daha az yakıyor biz kullanmıyoruz ama tanıdıklarımın en fazla 150 geliyor elektiriği.
Gerçekten daha az yakıyor, klima kullandığımızda bizdede 130-150 arası geliyor. Ama klimada baş ağrıtıyor bizde. Havayı falan kurutuyor sanırım. Çünkü boğazımızda bile kuruluk oluyor. Bizde mecburen soba kullanıyoruz

normalde ev kredisini 60 000 tl yi 10 yıl vadeyle çekerek ayda 815 tl ödeme planı düşündük toplam ödeme 99 bin gibi bi para olacaktı, ama dün ben biraz daha bankaların vade ve faiz durumlarına baktım 8 yıl vadeyle ayda 932 tl ödeyerek toplam ödeyeceğimiz 90 600 tl gibi bi ödeme olacak şekilde 8 yıl kredi çekmek daha mantıklı geldi. bankaya da bu şekil bildirdik. bugün yarın sonuçlanır artık hayırlısıyla.

biz eşimle ayın 1 maaş günü olarak hesaplıyoruz ( normalde ben 20 ve 25 arasında alıyorum). bu ay eşimin yaptığı mesayiyi yazmayı unuymuşlar o önümüzdeki aya kayar o sebeble o 1850 tl alacak ben de 3000 tl.
toplam gelir 4850 tl. giderleri de kalem kalem yazayım:
  • 500 tl kira
  • 500 tl kk
  • 250 her ay bi yere verdiğimiz sabit gider
  • 525 tl son kömür parası (bizim yaşadığım yerde henüz doğalgaz yok)
  • 75 tl internet
  • 250 tl faturalar( elektrik+su+aidat)
  • 75 tl zeytinyağı siparişi vermiştim
  • 150 tl arkadaştan aldığım tupperware
  • 125 tl kızkardeşimden aldığım borç
  • toplam tam olarak giderimiz 2450 tl ediyor. bize kalan 2400 tl

Günaydın kızlar
Tekirdag da elektrik bir gidiyor bir geliyor
Az biraz kar var ama tutar mı bilmiyorum

Bankadan kasa kiralayacağız diyordum ya,eniştem kasa olayını kabul etmemiş
Çok üzüldüm iki kişi olunca masraf yarı yarı düşecekti
Kaldım tek başıma
Olsun Ocak maaşımdan kasa bedeli için bütçe ayırmam lazım bu durumda ve akbank kk basvurusu yapmalıyım
Kk na 215 çünkü.
Normalde ödeme 325

kasa kiralama yıllık ne kadar fiyat canım, çok yüksek mi acaba?

Yani kalan parayla da kredi odenebilir... 8 yıla indirmeniz iyi olacak.. :)

Akbank ile görüştüm
Depozito 200
Kira yıllık 325
Kk axses varsa kira yıllık 215
anladım. keşke dediğin gibi biriyle ortak bıraksanız altınlarınızı çok daha karlı olurdu. artık sağlık olsun, çalışan insanlarız evde altınların durması bu zamanda gerçekten risk. benim yüklü birşey olsaydı ki zaten iki bileziğim kalmıştı onu da ev peşinatına veriyorum, ben mutlaka bankaya bırakırdım..

Yani kalan parayla da kredi odenebilir... 8 yıla indirmeniz iyi olacak.. :)
evet 1000 tlyi geçirmemek şartıyla uzun vadeye çekelim dedik. eviimiz bittiğinde zaten sabit giderlerden 500 tl kira parası düşecek kredi kartımızın da 2000 tl gibi bi borcu kaldı aylım 500 tl veriyoruz hayırlısıyla 4 ay sonra o da biter. direkt 1000 tl bütçemize eklenecektir. Allah herkese ödeme kolaylığı nasip etsin inşallah.

Güvenebileceğim tek kişi ablam onlar da bu konuda uzlaşamayınca bişey diyemedim.
Ama üzüldüm.
Nerden baksan 15 binlik var bende ve korkuyorum Sonuçta hepsinde emeğim var

Canım sen bütçeyi ayarlamışsın ne güzel
Allah ödeme kolaylığı versin

2 sene düşürünce bile epeyi fark etmiş.Rabbim ödeme kolaylığı versin.

Vardır herşeyde bir hayır cnm. Demekki senin için böylesi hayırlıymış. 15.000 TL az bir para değil. Kasa kiralaman gercekten daha uygun

O zmn habersiz biriktirmeniz en mantıklısı. Rabbim hakkınızda hayırlısını versin
amin canım
Bende çocuğum olduktan sonra tasarruf birikim işlerine bulaştım
iyi ki de farkettim gereksiz harcamalarımı
eşten habersiz para biriktirmek iyidir
onların haberi olunca illa harcanıyor

ya bu bölümü insan okuyunca para biriktiresi geliyor teşvik ediyor eski sayfalarda kumpara açılan yazılar denk geldii ne kadar güzel..
16.sayfaya bi bakmanızı isterim resime

Hayırlı günler hanımlar,
Zehir gibi bir soğuk var. Rabbim dışarıda olanlara yardım etsin. Annem akşam yemeği icin hamsi alıp, anneanneme bırakmış. Akşam yemeği için ordayız.

Bende bugün temizlik falan yapıcam birde karnıyarık içi hazırlayıp buzluğa atıcam. Epeyi kolaylık oluyor yemek yaparken.

Altın 130.47 seviyelerine kadar çıkmış tekrar. Ben yılbaşından sonra dahada artacağına inananlardanım.
Ocak sonunda 2300 TL bir gün param gelecek. Bu parayı kur ne olursa olsun altına yatırmak istiyorum. Ama bilezik mi alsam bankadan gram altın mı alsam emin oldum. Hiç fiziki altınım yok. O yüzden heves edip bilezik almak istiyorum. Ama çalınır korkumda var. Sizce ne yapmalıyım

Saol cnm bende öyle istiyorum ama bakalım kısmet artık. Yarisi depozito olacaktı sanırım. Varsın bir çeyrek eksik olsun. Ev deki altınlara sigorta yaptırmış gibi düsün :)

Saol cnm bende öyle istiyorum ama bakalım kısmet artık. Yarisi depozito olacaktı sanırım. Varsın bir çeyrek eksik olsun. Ev deki altınlara sigorta yaptırmış gibi düsün :)
Aynen canım Ocak hedefim yarım altındı Böylece çeyrege düştü
Yarısı depozito
Diğer yıllar sadece kasa ücreti verilecek

Bugün ki harcamam 24.50 TL
21 TLye dayıma bir tablo aldım hediye olarak
3.5 TLyede banyo dolabı için minik bir plastik sepet aldım.
Yarında 4 kuzenim ve yengem için hediye alıcam. Çok harcamalı bir gün olacak bnm için

Heveseniz varsa bilezik alıp takın kolunuza..
Kimisi dışarı çıkarken onun üstüne tozluk takıyor gözükmesin diye
Ben sevdiğim için takıyorum , bileziği kolumun yukarısına gittiği yere kadar itiyorum , üstünde de badim olmuş oluyor gözükmüyor ..
Hem hevesimi alıyorum hem de evde bırakmaktan daha güvenli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…