- 24 Ağustos 2015
- 3.222
- 3.863
- 133
- Konu Sahibi sempatik_kiz
-
- #11.341
teşekkür ederim :))
bu 3600 liraya ek 4000 lira da birikimden harcadık. onu hesaplamayı unutmuşum :) aylık 630 lira yani.
borçlarım telefonda not defterinde kayıtlıdır. ödenen borçları ve ödenecek olan borçlara bakıp öyle yaptım hesabı.
gezmeleri şehir içinde ilçelere yaptık. yazın denize gidemedik malum olaylardan dolayı izin yasağı vardı hatırlarsanız. bir de memlekete gittik. memlekete her gidişimizde benim ve eşimin ailesi bakliyat, konserve, meyve, sebze, yağ, zeytinyağı, un filan gönderirler bizimle.
giyime ihtiyaç olmadıkça ben de eşim de almayız. bu miktardan giyime 1000-1500 lira harcamışızdır.
kızımın bez ve ıslak mendil dışında masrafı yok. bunları da bimden alıyorum. çok bereketli bir bebek oldu. çok fazla hediye geliyor. 3 yaşına kadar kıyafetleri tamam çok şükür.
gıda dediğim gibi memleketten gelen gıdaları sonuna kadar kullanıyorum.
yazın gelen meyvelerle 5 aydır meyve suyu yapıyorum kızıma.
yazın 10 kilo domates doğrayıp buzluğa atmıştık. daha yeni bitti.
20'ye yakın kavanoz domates konservesi var.
6-7 kavanoz yeşil fasülye vardı.
yazın koyduğum bezelye - barbunyaları yiyorum kışın.
bostan otu var kayınvalidemlerde. bostan otu ve ıspanakla peyniri karıştırıp börek yapıyorum.
mantım var buzlukta.
15 kilo tereyağ almıştık yazın. onu kullanıyorum.
daha da vardır da aklıma bu kadarı geldi şimdi. aylık market alışverişimiz 250 lira filan tutuyor. abur cubur almıyoruz. deterjanları büyük alıyorum. uzun süre gidiyor. sebzeleri az alıyorum, bozulmadan kullanıyorum. içecek almıyoruz. evde şalgam, ayran, meyve suyu, bitki çayı, çay, Türk kahvesi, menengiç kahvesi filan içiyoruz.
her şeye dikkat ederek idare ediyoruz. Allah izin verirse 2017 sonunda ev kredisi hariç tüm borçlarımız bitecek. ev kredisinin de 6 ayı kalacak. zaten ev borcuna girerken 3.5 yıl sıkıntı çekeriz sonra rahat ederiz demiştim. az kaldı çok şükür.
ailelerinizin yiyecek/erzak takviyesi olduğu için market alışverişiniz az tutmuş ..
Annem 9 yaşından beri istanbulda , zaten istanbulda evlenmişler , o yüzden annemlerden yani köyden bir şey gelmiyor . Haliyle biz en çok markete harcıyoruz ..
Sizin yöntemi sevdim
Evdeki defterlerin birini 2017 defteri yapayım ..
Araba vergi kasko sigorta yıllık bakım yıkama
Benzin
Tatil
Market
Oğluma kitap ve oyuncak , oyun grubu ücreti
Oğluma kıyafet
Bana kıyafet
Eşime kıyafet
Elektrik faturası
Su faturası
Doğalgaz faturası
İnternet faturası
Kontör
Aidat
Damacana
Yazlık için eşya alışverişi
Gibi sayfalara ayırayım ..
Aynı işlemi her yıl yeni deftere tutsam , yıllar sonra baktığımda da şıp diye hangi yıl nerelere gidip ne kadar harcama yapmışız görürüm ..
Hem bir önceki yıl en çok hangi ay ne kadar doğalgaza ödemişiz gibi şeyleri de görmemi sağlar
Bu arada Şalgamı nasıl yapıyorsunuz ?
ailelerinizin yiyecek/erzak takviyesi olduğu için market alışverişiniz az tutmuş ..
Annem 9 yaşından beri istanbulda , zaten istanbulda evlenmişler , o yüzden annemlerden yani köyden bir şey gelmiyor . Haliyle biz en çok markete harcıyoruz ..
Sizin yöntemi sevdim
Evdeki defterlerin birini 2017 defteri yapayım ..
Araba vergi kasko sigorta yıllık bakım yıkama
Benzin
Tatil
Market
Oğluma kitap ve oyuncak , oyun grubu ücreti
Oğluma kıyafet
Bana kıyafet
Eşime kıyafet
Elektrik faturası
Su faturası
Doğalgaz faturası
İnternet faturası
Kontör
Aidat
Damacana
Yazlık için eşya alışverişi
Gibi sayfalara ayırayım ..
Aynı işlemi her yıl yeni deftere tutsam , yıllar sonra baktığımda da şıp diye hangi yıl nerelere gidip ne kadar harcama yapmışız görürüm ..
Hem bir önceki yıl en çok hangi ay ne kadar doğalgaza ödemişiz gibi şeyleri de görmemi sağlar
Bu arada Şalgamı nasıl yapıyorsunuz ?
bu sene daha ayrıntılı bir belge tutmaya karar verdim ben de. eşim internetten bir excel bulmuş aile bütçesi için. çok hoşuma gitti. onu kullancam 2017'de.
adanalıyım ben. her gittiğimde 5 litrelik 3 şişe şalgam alıyorum. 1 ay filan yetiyor :):)
canım eşime sordum internetten bulmamış. exceli mailine atabilirim istersen :)adresi ne canım excel tablonun biz de bakalım
benim de defterim var gelir gider yazdığım
iyi oluyor ne kazanmışız ne harcamışız takip ediyoruz
canım eşime sordum internetten bulmamış. exceli mailine atabilirim istersen :)
denedim ama "izin verilen dosya uzantısı değil" diye uyarı aldım.Buradan özel mesajla gönderilmez mi ki ?
Gönderilirse ben de rica edeyim :)
Hayırlı olsun canım :)selam hanımlar.. ayy çok şükür bi ev bulduk ve almaya karar verdik. ev tam istediğim gibi 3+1 gayet kullanışlı sıfır daire. yani daha doğrusu 5 ay sonra bitiyor. dolaplar ve parkeler kalmış. site içi ve çok uyguna geldi bize. 118 bin :) burda ev fiyatları son bir yıldır baya düştü ve krediler de uygunken almaya karar verdik. kendi aracımızı da ev sahibiyle takas ettik 40 bin e. 60 bin kredi çekecez. kalan 18 bini de babamlardan 7 bin dolar borc istedim ordan tamamlayacaz. biraz para kalacak ona da benim 13 bin kadar bileziğim ve tam altınımı ekleyip ufak bir arac almayı planlıyoruz. ve 60 bin krediyi de 10 yıla yaymayı düşünüyoruz aylık 820 tl kadar bi ödeme. sonuçta eşimle özel sektördeyiz belli olmaz dünya hali çıkarsak işten kira öder gibi devam ederiz diye düşündük. kısa zamanda babama da borcunu verebilir sonra da Allah kısmet ederse bi kaç yıla daha iyi bi araçla değiştirebiliriz aracımızı diye düşündük..
teşekkürler canım.. darısı olmayanlara olsun inşallahHayırlı olsun canım :)
Hayırlı olsun canım güle güle oturunselam hanımlar.. ayy çok şükür bi ev bulduk ve almaya karar verdik. ev tam istediğim gibi 3+1 gayet kullanışlı sıfır daire. yani daha doğrusu 5 ay sonra bitiyor. dolaplar ve parkeler kalmış. site içi ve çok uyguna geldi bize. 118 bin :) burda ev fiyatları son bir yıldır baya düştü ve krediler de uygunken almaya karar verdik. kendi aracımızı da ev sahibiyle takas ettik 40 bin e. 60 bin kredi çekecez. kalan 18 bini de babamlardan 7 bin dolar borc istedim ordan tamamlayacaz. biraz para kalacak ona da benim 13 bin kadar bileziğim ve tam altınımı ekleyip ufak bir arac almayı planlıyoruz. ve 60 bin krediyi de 10 yıla yaymayı düşünüyoruz aylık 820 tl kadar bi ödeme. sonuçta eşimle özel sektördeyiz belli olmaz dünya hali çıkarsak işten kira öder gibi devam ederiz diye düşündük. kısa zamanda babama da borcunu verebilir sonra da Allah kısmet ederse bi kaç yıla daha iyi bi araçla değiştirebiliriz aracımızı diye düşündük..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?