- 27 Nisan 2015
- 4.227
- 7.321
- 158
- Konu Sahibi sempatik_kiz
- #11.321
sempatik_kiz sana geçmiş olsun dikkat et kendine derken bu sefer ben yatak döşek yatıyorum. Havalar çok dengesiz vallahi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Dikkat etmek lazım ya salgında var hastaneler aciller full dolu. Allah acil sifalar versin sanadasempatik_kiz sana geçmiş olsun dikkat et kendine derken bu sefer ben yatak döşek yatıyorum. Havalar çok dengesiz vallahi.
Canım altın borcunu bitirdiniz mi.. Ne kadarlıktısarpsisi senin sayende bende bi geçen yıla göz attım.
2016
toplam giren para 78 000
Ev kredisi 1700*12=20400
altın borcu için birikim 1500*12= 18000
mutfaga tv kıza tablet 2000
koridora halı 250
tadilat 1000
bana tel 2000
34350 toplam harcanan para =evin masrafı+ faturalar+araç bakım+kasko benzin+kızın servisi+giyim+tatil
2862 aylık harcama yapmış oluyoruz..Eski bize göre çok başarılı çok şükür... 1 yıllık hedefime ulaşmış bulunuyorum
gelecek yıl için de 8000 lira öğrenim kredisi
3000 lira eşimin akrabasına borç
1200 lira bir ödeme
ayda 2000 liradan ev kredisi
iş yerime 1200 lira fazla ödeme iadesi
sarpsisi senin sayende bende bi geçen yıla göz attım.
2016
toplam giren para 78 000
Ev kredisi 1700*12=20400
koridora halı 250
tadilat 1000
bana tel 2000
34350 toplam harcanan para =evin masrafı+ faturalar+araç bakım+kasko benzin+kızın servisi+giyim+tatil
2862 aylık harcama yapmış oluyoruz..Eski bize göre çok başarılı çok şükür... 1 yıllık hedefime ulaşmış bulunuyorum
Ne kadar güzel bi hesap yapmışsınız..kızlar bitirdiğimiz yılın ve gelecek yılın hesabını yapmak istiyorum müsadenizle.
12 x 2000 liradan ev kredisi 24000
4100 lira eşimin abisine olan borcumuz
10000 tadilat yaptırdık
büyük eşya alışverişleri (tek kişilik yatak, derin dondurucu vs. gibi) 2000 toplamda
iş yerime 1200 lira borç
toplamda 41300 lira borç ödemişiz bu yıl.
ben nisanda işe başladım, ondan önce ücretsiz izindeydim.
2016 yılı toplam gelirimiz 57100 zaten.
aylık ödemelerimizin toplamı 12200 yapıyor(bakıcı parası + fatura + aidat)
bu yıl bizim harcadığımız para sadece 3600 yani. bu yıl bitti ya çok şükür :):):):)
gıda + giyim + bebeğimin ihtiyaçları + gezmeler --> hepsi 3600 lira
Ne kadar güzel bi hesap yapmışsınız..
bende 2017de böyle bi hesap yapayım
Yazdınız mı nasıl böyle herşeyi ortaya dökebildiniz?
Bide çok özel olmazsa aylık 300 lira ile bebek ihtiyacları giyim gıda gezme nasıl karşıladınız?
teşekkür ederim :))Maşallah kızlar
Ne kadar güzel bir bütce değerlendirmesi bu. Rabbim daim etsin insallah.
Ne kadar güzel bi hesap yapmışsınız..
bende 2017de böyle bi hesap yapayım
Yazdınız mı nasıl böyle herşeyi ortaya dökebildiniz?
Bide çok özel olmazsa aylık 300 lira ile bebek ihtiyacları giyim gıda gezme nasıl karşıladınız?
sarpsisi senin sayende bende bi geçen yıla göz attım.
2016
toplam giren para 78 000
Ev kredisi 1700*12=20400
koridora halı 250
tadilat 1000
bana tel 2000
brova seni çok takdir ediyorum. 2017 de sağlığınız, huzurunuz, mutluluğunuz daim olsun. Allah kazancınıza bereket versinteşekkür ederim :))
bu 3600 liraya ek 4000 lira da birikimden harcadık. onu hesaplamayı unutmuşum :) aylık 630 lira yani.
borçlarım telefonda not defterinde kayıtlıdır. ödenen borçları ve ödenecek olan borçlara bakıp öyle yaptım hesabı.
gezmeleri şehir içinde ilçelere yaptık. yazın denize gidemedik malum olaylardan dolayı izin yasağı vardı hatırlarsanız. bir de memlekete gittik. memlekete her gidişimizde benim ve eşimin ailesi bakliyat, konserve, meyve, sebze, yağ, zeytinyağı, un filan gönderirler bizimle.
giyime ihtiyaç olmadıkça ben de eşim de almayız. bu miktardan giyime 1000-1500 lira harcamışızdır.
kızımın bez ve ıslak mendil dışında masrafı yok. bunları da bimden alıyorum. çok bereketli bir bebek oldu. çok fazla hediye geliyor. 3 yaşına kadar kıyafetleri tamam çok şükür.
gıda dediğim gibi memleketten gelen gıdaları sonuna kadar kullanıyorum.
yazın gelen meyvelerle 5 aydır meyve suyu yapıyorum kızıma.
yazın 10 kilo domates doğrayıp buzluğa atmıştık. daha yeni bitti.
20'ye yakın kavanoz domates konservesi var.
6-7 kavanoz yeşil fasülye vardı.
yazın koyduğum bezelye - barbunyaları yiyorum kışın.
bostan otu var kayınvalidemlerde. bostan otu ve ıspanakla peyniri karıştırıp börek yapıyorum.
mantım var buzlukta.
15 kilo tereyağ almıştık yazın. onu kullanıyorum.
daha da vardır da aklıma bu kadarı geldi şimdi. aylık market alışverişimiz 250 lira filan tutuyor. abur cubur almıyoruz. deterjanları büyük alıyorum. uzun süre gidiyor. sebzeleri az alıyorum, bozulmadan kullanıyorum. içecek almıyoruz. evde şalgam, ayran, meyve suyu, bitki çayı, çay, Türk kahvesi, menengiç kahvesi filan içiyoruz.
her şeye dikkat ederek idare ediyoruz. Allah izin verirse 2017 sonunda ev kredisi hariç tüm borçlarımız bitecek. ev kredisinin de 6 ayı kalacak. zaten ev borcuna girerken 3.5 yıl sıkıntı çekeriz sonra rahat ederiz demiştim. az kaldı çok şükür.
Tebrik ederimteşekkür ederim :))
bu 3600 liraya ek 4000 lira da birikimden harcadık. onu hesaplamayı unutmuşum :) aylık 630 lira yani.
borçlarım telefonda not defterinde kayıtlıdır. ödenen borçları ve ödenecek olan borçlara bakıp öyle yaptım hesabı.
gezmeleri şehir içinde ilçelere yaptık. yazın denize gidemedik malum olaylardan dolayı izin yasağı vardı hatırlarsanız. bir de memlekete gittik. memlekete her gidişimizde benim ve eşimin ailesi bakliyat, konserve, meyve, sebze, yağ, zeytinyağı, un filan gönderirler bizimle.
giyime ihtiyaç olmadıkça ben de eşim de almayız. bu miktardan giyime 1000-1500 lira harcamışızdır.
kızımın bez ve ıslak mendil dışında masrafı yok. bunları da bimden alıyorum. çok bereketli bir bebek oldu. çok fazla hediye geliyor. 3 yaşına kadar kıyafetleri tamam çok şükür.
bostan otu var kayınvalidemlerde. bostan otu ve ıspanakla peyniri karıştırıp börek yapıyorum.
mantım var buzlukta.
daha da vardır da aklıma bu kadarı geldi şimdi. aylık market alışverişimiz 250 lira filan tutuyor. abur cubur almıyoruz. deterjanları büyük alıyorum. uzun süre gidiyor. sebzeleri az alıyorum, bozulmadan kullanıyorum. içecek almıyoruz. evde şalgam, ayran, meyve suyu, bitki çayı, çay, Türk kahvesi, menengiç kahvesi filan içiyoruz.
her şeye dikkat ederek idare ediyoruz. Allah izin verirse 2017 sonunda ev kredisi hariç tüm borçlarımız bitecek. ev kredisinin de 6 ayı kalacak. zaten ev borcuna girerken 3.5 yıl sıkıntı çekeriz sonra rahat ederiz demiştim. az kaldı çok şükür.
Maşallah diyorum ben de...teşekkür ederim :))
mantım var buzlukta.
Sana da maşallah canım benim...sarpsisi senin sayende bende bi geçen yıla göz attım.
2016
toplam giren para 78 000
Ev kredisi 1700*12=20400
koridora halı 250
tadilat 1000
bana tel 2000
çok teşekkür ederim :)) annem de kayınvalidem de tutumlu insanlar. onlardan böyle gördüm.Maşallah diyorum ben de...
Ailenizin katkıları tabiki önemli ama bir evi çekip çeviren de kadın...ve sen bu işi çok iyi yapıyorsun...tebrik ederim :)
Tebrik ederim
Mükemmel bi kadınsın
Maşallah diyeyim nazar da değmesin
Ben sanırım kendime bahane buluyormuşum onu farkettim.. acil şu ihtiyaç çıktı bu ihtiyaç çıktı vs diyerek..
Sizi görünce kendimden utandım
brova seni çok takdir ediyorum. 2017 de sağlığınız, huzurunuz, mutluluğunuz daim olsun. Allah kazancınıza bereket versin