• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Ben kizima odasini tam yapmadim,kuslu, kafesli beyazli bir hali aldim,Sade bir besik,uc kapili dolap ve bir cekmeceli dolap.hepsini ikeadan parca parca aldim.mesela dolabi cocuk dolabindan degil.onlar cok kucuk diye tercih etmedim.onun haricinde odasi ilk zamanlar Bostu.besigi zaten kendi odamiza aldik ve o besikte uyumadi bile.iyiki diyorum gidip pahali markali birseyler almanisim.simdilerde ,cocugun ihtiyaclarina gore aliyorum.mesela bi aralsr mutfak ile oynamayi cok seviyor,onun harici coktandir oyuncak almadim.perdeside ip perde,fonuyla beraber beyaz.odanin duvarlarida beyaz.Bakalim bir yatak alip,yatagina alstirmak istixoruz,Almisken odasini boyariz.esimle dusunk,para koyuo kenara yaza,ihtiyaci dogrultusunda bir oda yapmak.
Helokittyli hali cok pahaliymis ,daha uygun fiyatli
Birsey bulursun insallah canim.

Canlar ,zar Zor yemek yaptim.kizim evin dagilmadik kosesini birakmadi.Hic is yaptirmiyor,hep kucuk,hep ilgi,pilimm bizi valla cok yoruluyorum.elmali kek yaptim,aceleden kabartma tozunu koymamisim,simdide uyuduysa kucuk hanim,ses yapmadan toplim biraz etrafi....

Canlar ,zar Zor yemek yaptim.kizim evin dagilmadik kosesini birakmadi.Hic is yaptirmiyor,hep kucuk,hep ilgi,pilimm bizi valla cok yoruluyorum.elmali kek yaptim,aceleden kabartma tozunu koymamisim,simdide uyuduysa kucuk hanim,ses yapmadan toplim biraz etrafi....
Oyhss yirim o minna
Sen calısıyosun dimi kim bakıyo cnm ya
Benim kuzum hala okulda :KK43:
Bu sene 7 ders görüyolar
Muhtemelen suan mat. Sınavında evde dua ediyorum oturdum
Aklım onda.
Saat 12:45de bırakiyorum teee 18:30da alıyorum
Ayy cok uzun geliyo bana evde sıkılıyorum
Gidip alıcam yarım saat sonra

Oyhss yirim o minna
Sen calısıyosun dimi kim bakıyo cnm ya
Benim kuzum hala okulda :KK43:
Bu sene 7 ders görüyolar
Muhtemelen suan mat. Sınavında evde dua ediyorum oturdum
Aklım onda.
Saat 12:45de bırakiyorum teee 18:30da alıyorum
Ayy cok uzun geliyo bana evde sıkılıyorum
Gidip alıcam yarım saat sonra
Allah yardimcisi olsun canim,insallah emeklerinin karsiligini alir.Ben simdilik haftasonu calisiyorum,esim bakiyor evde oldugu icin,haftaicide ben varim zaten.zaten yarim gun oldugu icin,Ben Gelene kadar,onlar kendine gelmis oluyorlar.hava iyiyse atiyoz kendimizi disariya ama bi haftasonu hep yagisliydi.
Elmali kek,kabartma tozu olmadigi Halde bi guzel kabardi guzel oldu.pilav yaptim yaninada Firinda karisik kizartma.Belki cok Az salata yaparim,henuz yapsammi dusunuyorum.
Kizim uyudu,keki yaparken soydugum elmanin kabuklariyla zencefilli cay yaptim.Guzel bir elma aromasi var,dun yesil cay ile yapmistim bugunde zencefil cayim elma aromali oldu.

Allah yardimcisi olsun canim,insallah emeklerinin karsiligini alir.Ben simdilik haftasonu calisiyorum,esim bakiyor evde oldugu icin,haftaicide ben varim zaten.zaten yarim gun oldugu icin,Ben Gelene kadar,onlar kendine gelmis oluyorlar.hava iyiyse atiyoz kendimizi disariya ama bi haftasonu hep yagisliydi.
Elmali kek,kabartma tozu olmadigi Halde bi guzel kabardi guzel oldu.pilav yaptim yaninada Firinda karisik kizartma.Belki cok Az salata yaparim,henuz yapsammi dusunuyorum.
Kizim uyudu,keki yaparken soydugum elmanin kabuklariyla zencefilli cay yaptim.Guzel bir elma aromasi var,dun yesil cay ile yapmistim bugunde zencefil cayim elma aromali oldu.
Oooo kokusu buralara kadar geldi
Guzel gecti sinav dedi bakalım
Dua ediyosun dimi? diyorum sinavdan once butun sinifa ediyorum diyo :)

Cocuklarimizi butun kotu niyetli insanlardan tum kotuluklerden korusun mevlam.

Senin calısma seklin iyi canım hem
kızınada vakit ayiriyosun evinede

Kekle cay isterim !
Bende de dereotlu pogca var yeriz

:KK70::KK70:

Hellokity hali bakanlar vardi kacirdim nickleri kusurabakmayin
Ben nacizane fikrimi soylicem (tabi kız cocuk annesi degilim kızlar farklidir belki)
Oglum dogdugunda binbir hevesle odasina bordur yapmistik esimle yapistirdik boyle ayicikli masallı
Sonra ayicikli bir hali ve tüllü dolap buyuyen yatak vs.
Bordurleri zamanla yirtti
Halisi oglum buyudukce oda da cok cocuksu kaldi
O tullu dolap oglum buyudukce hala bebek odası hissi vermeye basladi bana
Buyuyen yatagi lanet ötesiydi en buyuk pismanligimdi.
İste deneyimli olmuyosun ilk.
Buyuyen yataga hazir yataklar uymadi hazir yatak parasindan daha fazla para verdim yatak yaptirdim
Sonra o alt suntasi coktu elimde kaldi
Baza aldim o özel yatak uymadi
Tullu dolabı hepsini degistim.
Daha genc odasina yakin bir oda yaptim.
İlerde tekrar oda yapabilcek alabilcek gibiyseniz hevesinizi alin ama genc odası olarakda kullanacaksiniz bence daha sade, daha orjinal seylere yönelin derim.

Bu arada sadece benim deneyimim bu tabiki siz bilirsiniz :KK66:

Halı bakan bnm cnm ama vazgeçtim isimli halıdan, netten esım arastıracak, ıns butcemize uygun bi hello kitty buluruz bulamasak da sade pembe bi halı alırız
Perde ve lambamızı hello kitty aldık uyumlu olsun istiyorum ilk çocuğun heyecanı farklı tabi

Ben kizima odasini tam yapmadim,kuslu, kafesli beyazli bir hali aldim,Sade bir besik,uc kapili dolap ve bir cekmeceli dolap.hepsini ikeadan parca parca aldim.mesela dolabi cocuk dolabindan degil.onlar cok kucuk diye tercih etmedim.onun haricinde odasi ilk zamanlar Bostu.besigi zaten kendi odamiza aldik ve o besikte uyumadi bile.iyiki diyorum gidip pahali markali birseyler almanisim.simdilerde ,cocugun ihtiyaclarina gore aliyorum.mesela bi aralsr mutfak ile oynamayi cok seviyor,onun harici coktandir oyuncak almadim.perdeside ip perde,fonuyla beraber beyaz.odanin duvarlarida beyaz.Bakalim bir yatak alip,yatagina alstirmak istixoruz,Almisken odasini boyariz.esimle dusunk,para koyuo kenara yaza,ihtiyaci dogrultusunda bir oda yapmak.
Helokittyli hali cok pahaliymis ,daha uygun fiyatli
Birsey bulursun insallah canim.

İnşaallah çok teşekkür ederim biz kieacıyız ama ilk heves işte bnm hiç odam olmadı, 2+1 evde kardesım erkek olmasına ragmen oturma odasında yattık yıllarca hep içimde kaldı, eşimin de hiç odası olmamış, evlenene kadar 2miz de cekyatta yatmısız, heveslendık, yavrumuzun odası olsun dedık, hayırlısı Allah büyük :)

Tr Lelli,Ohr kekler caylar pogocalar,valla ne guzel olurdu karsilikli oturup ,iki Lafin belininkirsak.bayagidir pogoca yapmiyom,kek Bistum yapim bende:)

Dilberrana,yap tabi canim,cocuklariniz herseyin en iyisine layik.Ben simdilerde cocuguma her istedigini almamaya,calisiyorum.cunku cocuklarin ,cok oyuncaga,cok kiyafeteya da oda dolusu mobilyaya ihtiyaci yok.tabi alinir,yapilir ama dozunda.kizim oyuncaklari yerine cekmecelerimi bosaltiyor,gelip mutfakraki tencere tavayla oynuyor,bu aralar mopa kafayi takti evi silmeye calisiyor.Bebegin hayirlisiyla gelirse ne demek istedigimi anlarsin zamanla canim.

Burada yazılanları hep okudum. Birikimi bilenlerden fikir yardımı bekliyorum.
Her ay yapılan zorunlu harcamalarımız:

110 su
60 elektrik
?? doğalgaz
30 bana kontör
30 eşime kontör
60 internet
80 kuaför
50 bana harçlık
50 eşime harçlık
300 benzin
50 bir mekanda pasta- içecek
100 akşam yemeği
60 kahvaltı
Haftalık pazar masrafı 70*4=280
Kahvaltılık
Temizlik malzemesi
Bakliyat
Derken bu zorunlu harcamaların hangisinden kısılabilir ?
Fikri olan yazarsa çok sevinirim.

Not: Her ay kıyafet almıyoruz, ihtiyaç oldukça alıyoruz. ( düğündü , bayramdı , kışa-yaza girerken )
Ekmek pek almıyoruz.
Hamur işi de pek yapmam. Canımız çektiğinde pastaneden alıyoruz.
Tavuk hiç almam yararından çok zararı var diye. Marketlerdeki ıvır zıvır şeyleri de almam, züccaciye ürünleri olsun ev tekstil ürünleri olsun onları da hiç almam çeyizimde annem sağolsun kalitelilerinden bol bol almış oğlum da kıra kıra bitiremedi.

Ama ekstra masraflarda düğünde takılan bileziklerden bozduruyorum. Mesela yaz tatiline gitmek için. Arabanın kasko-sigorta-vergi zamanında. Artık böyle yapmak istemiyorum.

Ev kirası, araba ve ev kredisi, kredi karti borcu dışındaki harcamalarınız aylık ne kadar tutuyor?

Back