• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Hayırlı cumalar herkese :)
Kızlar doğumuma çok az kaldı, sizlere bir konuda danışmak istiyorum.
Annem 17 yıldır aynı yerde çalışıyor, onun öncesinde de çalışmışlığı var, şu an prim günü doldu, yalnız emekli maaşının bağlanmasına 4 yılı var.
Bebek için işten çıkacak, bizde bakıcı yerine anneme para vericez eşimle bu şekilde konuştuk.
Yalnız annemlerin devam eden ev kredileri var, kredinin bitmesine de 4 yıl var.
Babamın emekli maaşından ödeniyor kredileri.
Kardeşimde yüksek lisans yapıyor, aynı zamanda formasyon alıyor, onun şu an için masrafları var malum.
15 tane bileziğim var, düğünde takılan. Gramları birbirinden farklı, kimi 20 gr, kimi 18, kimi 12...
Ayrıca 21 tane küçük altınım, 4 tane yarım altınım var fakat bundan eşimin haberi yok, zaman zaman yapıp kenara attım, ileride ev alırken kullanırız hesabıyla kendimce biriktiriyordum.
Çok pahalı olmayan ince bi takı setim ve kelepçe bileziğim de var, fakat eşim onlar kalsın takarsın, bozdurunca değeri çok düşer dedi.
Bir de eşimin üzerinde kendi annesinin ev kredisi var, bitmesine 3,5 yıl falan var. Şu an için ev alma olasılığımız o nedenle yok. Bu arada ödediğimiz araba kredimiz ve öğrenim kredimiz de var.
Bizde düşündük ki, bilezikleri bozduralım, benim annemlerin ev kredisine ara ödeme yapalım, ödemeleri biraz hafiflesin, sonrasında biz ev alırken annemler bize bunu ödeyecek.
Çok uzun yazdım, siz ne dersiniz? Benim göremediğim, düşünemediğim bi nokta var mı ,tavsiyeniz ne olur bana?

Annem 17 yıldır aynı yerde çalışıyor, onun öncesinde de çalışmışlığı var, şu an prim günü doldu, yalnız emekli maaşının bağlanmasına 4 yılı var.
Bebek için işten çıkacak, bizde bakıcı yerine anneme para vericez eşimle bu şekilde konuştuk.
Kardeşimde yüksek lisans yapıyor, aynı zamanda formasyon alıyor, onun şu an için masrafları var malum.
15 tane bileziğim var, düğünde takılan. Gramları birbirinden farklı, kimi 20 gr, kimi 18, kimi 12...
Ayrıca 21 tane küçük altınım, 4 tane yarım altınım var fakat bundan eşimin haberi yok, zaman zaman yapıp kenara attım, ileride ev alırken kullanırız hesabıyla kendimce biriktiriyordum.
Çok pahalı olmayan ince bi takı setim ve kelepçe bileziğim de var, fakat eşim onlar kalsın takarsın, bozdurunca değeri çok düşer dedi.
Bir de eşimin üzerinde kendi annesinin ev kredisi var, bitmesine 3,5 yıl falan var. Şu an için ev alma olasılığımız o nedenle yok. Bu arada ödediğimiz araba kredimiz ve öğrenim kredimiz de var.
Bizde düşündük ki, bilezikleri bozduralım, benim annemlerin ev kredisine ara ödeme yapalım, ödemeleri biraz hafiflesin, sonrasında biz ev alırken annemler bize bunu ödeyecek.
Çok uzun yazdım, siz ne dersiniz? Benim göremediğim, düşünemediğim bi nokta var mı ,tavsiyeniz ne olur bana?

Merhaba, belki iyi niyetle düşünüyorsunuz ama ben olsam hiç girişmem öyle bir şeye. Altınlarım kalsın isterim. Ne olacağımız belli değil...
Onun yerine annenize işinden aldığı maaş kadar destek verirsiniz. ki öyle düşünmüşsünüz zaten. Böylece onların da düzeni bozulmaz.

Merhaba, belki iyi niyetle düşünüyorsunuz ama ben olsam hiç girişmem öyle bir şeye. Altınlarım kalsın isterim. Ne olacağımız belli değil...
Onun yerine annenize işinden aldığı maaş kadar destek verirsiniz. ki öyle düşünmüşsünüz zaten. Böylece onların da düzeni bozulmaz.

Konunun bir de şu yönü var, bu bilezikler sadece benim tarafımın yaptığı bilezikler (annem,babam,teyzem,amcam vs) kaynanam kendi tarafından yapılan altın, bilezik, para ne varsa vermemişti zaten bana düğünümde, hepsini kendisi aldı. Bunu eşimde biliyor ve annenler zorlanmasın bizim çocuğumuz için diyor.
Benim bakıcı için ayırdığım para 1000 tl ama annemin şu an ki maaşı 2750 tl falan.
2750 tl aylık veremem, şu an için araba kredimiz ve öğrenim kredimiz var ödediğimiz, ayrıca kiradayız.
Ayrıca babam emekli (ama maaşıyla ev ödeniyor) ve çalışamıyor rahatsız kalbinden, dolayısıyla 1000 tl ile bi ev geçinmez Ankara gibi bi yerde.
Eşimde dolayısıyla annemlerin zorlanmasını istemiyor, hem çocuğa baktırıp hem insanları mağdur etmeyelim diyor, annenler zaten bize tekrar öder, o konuda bi sıkıntım yok benim diyor.
Biz araba alırken annemler 5 bin tl vermişti bize, bu tür şeyler benim ailemle eşim arasında sorun değil yani.

Konunun bir de şu yönü var, bu bilezikler sadece benim tarafımın yaptığı bilezikler (annem,babam,teyzem,amcam vs) kaynanam kendi tarafından yapılan altın, bilezik, para ne varsa vermemişti zaten bana düğünümde, hepsini kendisi aldı. Bunu eşimde biliyor ve annenler zorlanmasın bizim çocuğumuz için diyor.
Benim bakıcı için ayırdığım para 1000 tl ama annemin şu an ki maaşı 2750 tl falan.
2750 tl aylık veremem, şu an için araba kredimiz ve öğrenim kredimiz var ödediğimiz, ayrıca kiradayız.
Ayrıca babam emekli (ama maaşıyla ev ödeniyor) ve çalışamıyor rahatsız kalbinden, dolayısıyla 1000 tl ile bi ev geçinmez Ankara gibi bi yerde.
Eşimde dolayısıyla annemlerin zorlanmasını istemiyor, hem çocuğa baktırıp hem insanları mağdur etmeyelim diyor, annenler zaten bize tekrar öder, o konuda bi sıkıntım yok benim diyor.
Biz araba alırken annemler 5 bin tl vermişti bize, bu tür şeyler benim ailemle eşim arasında sorun değil yani.
annenizin o maasi birakip cocugunuza bakmasi bana pek mantikli gelmedi. baska bir yol bulunamaz mi? kadinin ne guzel isi varmis, neden isinden olsun ki? illa ki biri isten izin alacak ya da ara verecekse bu cocugun ebeveynlerinden biri olmali bana kalirsa. tabi durumu siz daha iyi bilirsiniz. altinlari bozup ara odeme yapmak yerine elinizden geldigince tl olarak arttirdiginizi borca destek olabilirsiniz her ay

Bugun arabanın kışlık bakımını yaptırdım 90 lira tuttu. bu hafta iste o kadar yoruldum ki suan yemek yapmaya hic mecalim yok, esim benden daha yorgundur eminim, zaten bu hafta her is ona kaldi.kahvaltimi yaptirip, giydirip ise yolladı bebek gibi bakima muhtac hale geldik yogunluktan. simdi malesef disardan yemek isteyecegiz muhtemelen bu aksama. hem diyet gidecek hem paraciklar ama kolumu kaldiramiyorum:KK43:

2750 tl güzel bir miktar bence annene işini bıraktırma yazık olur. 1000 tl ye çocuğuna iyi şekilde bakacak birini ayarlamaya çalış bence..

annenizin o maasi birakip cocugunuza bakmasi bana pek mantikli gelmedi. baska bir yol bulunamaz mi? kadinin ne guzel isi varmis, neden isinden olsun ki? illa ki biri isten izin alacak ya da ara verecekse bu cocugun ebeveynlerinden biri olmali bana kalirsa. tabi durumu siz daha iyi bilirsiniz. altinlari bozup ara odeme yapmak yerine elinizden geldigince tl olarak arttirdiginizi borca destek olabilirsiniz her ay

Prim günü dolmuş ve emekliliğe hak kazanmış olduğu için bu çözümü bulduk, sadece emeklilik için yaşını bekliyor, kardeşimin okulu bittiğinde zaten işten çıkacaktı bende bebeğin zamanını ona göre ayarlayacaktım, bakıcıya ödeyeceğim parayı yine aynı şekilde onlara verecek ayrıca mutfak masraflarını karşılayacaktım. Benim 1-2 yıla ödemelerim hafifleyeceği için daha çok katkıda bulunabilecektim onlara.
Biz bebek işinde süprizle karşılaşınca 1-1,5 yıl öne çekti işten çıkışını.
Profesyonel bebek bakıcısı araştırdık tabi, en az asgari ücret talep ediyorlar ve sigorta yapılmasını istiyorlar, ayrıca hafta sonları, bayramlar vs çalışmayacaklarını belirtiyorlar. Yol parasını ayrı istiyorlar, hafta sonu vs ek ücret talep edenler bile var.
Haftanın 6 günü çok yoğun çalışan biriyim dolayısıyla şartları bana uymuyor. Bayram günleri bile işe geldiğim oluyor düşünün.
Aynı şekilde eşimde haftanın 6 günü aynı yoğunlukta.
Konu, komşu, akrabadan bi bakıcı abla, teyze bulsak dedik, bakabilecek kimse yok yakınımızda.
Ayrıca doğum izni bittiğinde bebeği bırakabileceği güvenilir bir kişi düşünüyor insan, bakıcı vahşetlerinden sonra bu konuyu da çok düşünür olduk.
Verebileceğim rakam şu şartlarda (bu aralar) en fazla asgari ücret, çünkü ödemelerim ve kiram var.
Bu nedenlerle ailemin ve yakınlarımın yapmış olduğu bilezikleri bozdurup ödeme yapmaktan çekinmiyorum açıkcası, eşimin ailesi gibi yapıp onlar da alabilirlerdi isteselerdi. Eşim bu konuda kendi ailesinden yana çok muzdarip çünkü :(
Düğünümüzde hiç bir katkısı olmadan annesi böyle bir şey yaptığı için.
Haa hepsini saydın döktün, sen niye işten çıkmıyorsun bebeğine bakmak için diyebilirsiniz :)
Köklü bir firmada çalışıyorum, maaşım çok yüksek değil 3500 tl civarı ama işim çok rahat, servisim vs her türlü imkana sahibim.
Hem de ödemelerimizden dolayı şu an için sadece eşimin maaşı yetişmiyor maalesef, çünkü eşimde annesinin ev ödemesine katkıda bulunuyor.
Eşimle tüm bunları düşününce, oturup böyle bi karar aldık, bende annem yalnız olduğu için ona destek oluyorum, senin de ailene destek olmak istemen gayet normal dedi. Ara ödeme yapıp borçlarını hafiflettiğimizde annem çalışıyor gibi aynı maaş geçecek eline.
Hem de güvendiğim birisi kreş zamanına kadar çocuğuma bakmış olacak, benimde bir kaç yıla kadar ödemelerim sonlanacak vs vs. Bu nedenle zaten onların yaptığı bilezikleri onlara borç olarak vermek hiç saçma gelmedi bana, ha borç olmasa da canları sağolsun oda ayrı bi konu tabi :)

2750 tl güzel bir miktar bence annene işini bıraktırma yazık olur. 1000 tl ye çocuğuna iyi şekilde bakacak birini ayarlamaya çalış bence..

Maalesef 1000 tl ye bakabilecek birini bulamadığımız için bu meşakatli yolu seçmek zorunda kaldık, en son teyzem teklif etti bakmayı, teyzemde torununun çocuğunu görmüş ve yıllardır 72 yaşında olduğunu söyleyen yaşlı-hasta bir teyzecik:)

ben yakınınızda olsam ben bakardım vallahi
ben bu cocuk için zor durumda kalanlarainanaın üzülüyorum ama fedakarlık gerekli hayat için tabii
eger annenizden başkasını bulamıyorsanz
mecbur dediğinz gibi yapacaksınız
ücretsiz izniniz ne kadar annenizde o süreye kadar calıssın sonrasında bakarsınz simdiden düşünüp üzmeyin kendinizi
keske her anne cocuguna kendi bakıp büyütse

ben yakınınızda olsam ben bakardım vallahi
ben bu cocuk için zor durumda kalanlarainanaın üzülüyorum ama fedakarlık gerekli hayat için tabii
eger annenizden başkasını bulamıyorsanz
mecbur dediğinz gibi yapacaksınız
ücretsiz izniniz ne kadar annenizde o süreye kadar calıssın sonrasında bakarsınz simdiden düşünüp üzmeyin kendinizi
keske her anne cocuguna kendi bakıp büyütse

Keşkeeee :(
Kim istemez ki birebir çocuğunu kendisi büyütmeyi ama kadının çalışma hayatında olmasının hem artı hem eksi yönleri var bu şekilde maalesef.
Maalesef çevremde bakabilecek kimse yok. Annem ve yaşlı bi teyzem var sadece.
(Kayınvalidem ben bakamam dedi ilk günden. Kızımın çocuğu olsa bakardım diyerek de bitirdi konuşmasını.)

Keşkeeee :KK43:
Kim istemez ki birebir çocuğunu kendisi büyütmeyi ama kadının çalışma hayatında olmasının hem artı hem eksi yönleri var bu şekilde maalesef.
Maalesef çevremde bakabilecek kimse yok. Annem ve yaşlı bi teyzem var sadece.
(Kayınvalidem ben bakamam dedi ilk günden. Kızımın çocuğu olsa bakardım diyerek de bitirdi konuşmasını.)[/QUOTtöbe
töbe töbe kızınınki ne kadarda özelmiş
hemde eşinizin kayınvalidenizin ev kredisine yardımcı oldugu halde hayret bişey

töbe töbe kızınınki ne kadarda özelmiş
hemde eşinizin kayınvalidenizin ev kredisine yardımcı oldugu halde hayret bişey

Maalesef öyle, eşi yıllar önce vefat ettiği için oğlum bana bakmak zorunda diyor laf arasında sürekli ama kıymetlisi kızı ve damadı.
Bana da ısınamıyor tabi oğlunu elinden aldığımı düşünüyor hep :) Neyse bu saatten sonra değiştiremem nasılsa karakterini, kendisi bilir, ben mesafemi korumaya çalışıyorum. Sürekli bebeğe bir şeyler alıyor ama benim hala içim ısınmış değil.

Öncelikle merhaba,ne kadar iyi bir anneniz var bebeginiz için işini bırakacak,benim ne annem nede kv birgün bile bakmadı cocuguma annem hep derdi ben bakmam size baktım bide çocuklariniza da bakamam diye kg hep bakarım dedi doğum yaptım bakmicam dedi beni yarıyolda bıraktı ki doğumdan sonra iki ameliyat gecirdim bir iki ay yürüyemedigim halde lafın kısası anneniz sizin için bu fedekarlıgi yapıyorsa elinizden geleni yapın derim .

3 aya yakin suredir elimize gectikce attigimiz kumbarayi açtık bugun. malesef sadece çeyrek alacak kadar para çıktı, moralim cok bozuldu. gerci ayin basindan 300er lira birikime atiyoruz zaten, cok da borcumuz var o yüzden cok kisarak harcadigimizdan kumbaraya atacak birsey de kalmiyor elde

3 aya yakin suredir elimize gectikce attigimiz kumbarayi açtık bugun. malesef sadece çeyrek alacak kadar para çıktı, moralim cok bozuldu. gerci ayin basindan 300er lira birikime atiyoruz zaten, cok da borcumuz var o yüzden cok kisarak harcadigimizdan kumbaraya atacak birsey de kalmiyor elde
ona da şükür canım... en azından az da olsa birikmiş...

ona da şükür canım... en azından az da olsa birikmiş...
evet oyle tabi şükür... bu bizim ilk kumbara deneyimimizdi. o yuzden cok heyecanliydik. neyse bunca borç icinde 3 ayda toplam 1200 lira biriktirebilmis olduk kumbarayla birlikte. bu sartlarda ve başlangıç icin yine de fena degil.

Back